Jump to content
POLITISTI.ro

Totul despre legitimatia de serviciu si insigna de politist

Postare recomandată

Publicat (modificat)
Fotografia e prelucrata in Photoshop, vezi aici: Politia Animalelor

Interesant ca intre cele trei poze ale masinii, dupa parerea mea luate in acelasi moment sunt diferente semnificative (nu mai scrie IGPPA si nici telefonul). Pozele sunt prea proaste pentru a fi analizate daca au fost sau nu prelucrate.

Cu telefon pe portiera

Fara telefon

Modificat de um2010
Publicat

Oricum, cine prezinta actele de sofer unuia din masina de la politia animalelor, trebuie sa fie bou... Tot la nivel de stat e rahatul, pentru ca la infiintare nu s-a stabilit forma inscriptiilor, pentru a se evita confuziile.

Si priviti placuta cu numarul de inmatriculare. E tipica MAI ????

Si totusi, cineva le permite masinilor unui ONG sa functioneze cu girofaruri instalate ilegal.Oare cine ???

Publicat

Pai daca fotografia e prelucrata in Photoshop inseamna ca masina nu exista in realitate. 

Publicat

Imi face imoresia ca legitimatiile politiei Romane sint cam usor de falsificat. Ar trebui sa fie din plastic integral, cu 3M security film, holograma si magneic strip...

Publicat

Imi face imoresia ca legitimatiile politiei Romane sint cam usor de falsificat. Ar trebui sa fie din plastic integral, cu 3M security film, holograma si magneic strip...

Aşa ceva au poliţiştii din Grecia. Am văzut un specimen.

Dar să revenim la ale nostre. Se pot recondiţiona insignele pe undeva?

Am văzut mai sus, că un coleg a rezolvat la Monetăria Statului. Mai ştie cineva locuri/preţuri?

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Ce inseamna fiecare dintre X-urile de pe verso, care arata nivelul de acces?

Adica.. unde poti intra cu un X, unde cu 2 de X si asa mai departe pana la cei care au 5 de X?

...e vorba de nr. de legitimatii pe care le-ai avut (ai avansat in grad sau au expirat sau le-ai pierdut sau deteriorat si a trebuit sa le schimbi)

Publicat

...e vorba de nr. de legitimatii pe care le-ai avut (ai avansat in grad sau au expirat sau le-ai pierdut sau deteriorat si a trebuit sa le schimbi)

Multumesc pentru promtitudine in primul rand .

Este vorba de insicne personalizate ,, cu numele ,, din detal am pierdut-o

La S.R.U. fac numai la comanda de peste 40 buc. si dureaza de circa un an de zile , dar nu stiu cand vi si m-am saturat sa spun la toti

ce s-a intamplat , pentru cele cu nr. nu de la legitimatie se face ancheta administrativa si este facuta numai la trezoreria statului.

deci am fost indrumat sa ma descurc,, cum se spune la noi ,, in aceasta meserie ..

Multumesc ptr. intelegere. :hmmmt:

Publicat

Nu are nici o legatura!

Este vorba de acces! Din cate stiu eu...si poate gresesc, Acces general este clar, 4X este sediul central MAI, 3X IGPR, 2X IPJ, 1X sediu...dar cel mai bine ne lamureste cineva de la personal ca doar ei le dau! Dar ce e sigur, nu are nici o legatura cu cate legitimatii ai avut!!!!

Publicat

Din cate stiu eu X-urile acelea au treaba cu nivelul de acces nu cu legitimatiile pierdute.

Publicat

Felicitări Miadry! . X de pe verso indică nivelul de acces în instituţiile M.A.I. . Vezi tu un "civil" ai ştiut pe când unii poliţişti habar nu au ce poartă în buzunar drept documente de legitimare în legătură cu serviciu. Nu critic dar sunt trist când văd câtă lipsă de preocupare pentru munca de poliţie este astăzi, deh, lipsă de informaţie, carenţe în pregătirea profesională s.a. . Legitimaţia deteriorată îşi pierde valabilitatea, cine este curios să o taie în partea vidată într-un colţ şi să vadă ce se întămplă după ceva timp. Dacă vrem să numărăm foile din plăcintă mai bine nu mai mâncăm plăcintă, de falsificat se falsifică, bilete de bancă, testamente, file CEC s.a.. Cei interesaţi şi avizi de informaţie intră pe NET şi află totul despre configuraţia legitimaţiei de poliţist. Cine nu, poate să fie uşor victima unei tîlhării comisă prin metoda "MARADONA". Nu mai tremură contribuabilul când un civil se dă la el şi se recomandă poliţist, şi dacă are cea mai mică suspiciune simplu 112 şi apare echipajul cu poliţiştii în uniformă şi pistoale la vedere, ocazie cu care se clarifică şi situaţia. Mai ţine la cetăţenii străini.Cât despre maşini de poliţie clonate doar pentru filmări sau hold up. Cel care îşi desfăşoară serviciul în perimetrul lui zi de zi ştie sau ar trebui să ştie tot ce mişcă pe acolo. Nu de alta dar e chestie de concurenţă neloială. :ner:

Publicat

La S.R.U. fac numai la comanda de peste 40 buc. si dureaza de circa un an de zile , dar nu stiu cand vi si m-am saturat sa spun la toti

ce s-a intamplat , pentru cele cu nr. nu de la legitimatie se face ancheta administrativa si este facuta numai la trezoreria statului.

deci am fost indrumat sa ma descurc,, cum se spune la noi ,, in aceasta meserie ..

Încearcă aici www.roarmy-shop.ro/.../ecuson_nominal_auriu.jpg

Publicat

Salutari

E primul meu post aici... pina acum doar am citit.

Am vazut legitimatii de toate felurile... si din multe tari si multe domenii de activitate si securitate.

Depinde ce e de protejat... credeti-ma .... ORICE legitimatie se poate falsifica... si aproape orice lucru facut de un om, il poate face si altul. Aceasta este o discutie foarte lunga... si pentru cine ar fi interesat, foarte constructiva.

Ca sa nu ne mai fie frica de politisti falsi ar trebui lucrat la imaginea politistului in societatea civila si constientizarea societatii civile (inclusiv a taranului din vf dealului) de importanta, prestanta politistului si implicarea acestuia in comunitati mai mici unde sa fie cunoscut,...si normal niste norme de aplicare si executie a anumitor "controale".

In plus ce credeti ca ar face un fals politist? Ar intra in Minister sau in alte institutii si ar sustrage documente sau alte cine stie ce informatii... sau arme.. :) ... sa fim seriosi... ar face gainarii. Si astea cite 10, 20 de infractiuni pina e prins? Dar daca pentru acest lucru, de falsa identitate, s-ar schimba incadrarea pedepsei si faptasii s-ar pomenii cu inchisoare pe 25 de ani... ar mai risca? Eu cred ca nu... Cu alte cuvinte ar trebui sa se lucreze la ceea ce facem.... prevenire... :D

stima si respect

Skipper

Publicat

Încearcă aici www.roarmy-shop.ro/.../ecuson_nominal_auriu.jpg

CRISTIAN D20

stima si respect pentru informatie

Acolo fac numai comenzi peste 20 buc. am vazut ca au facut ceva asemanator pentru politia comunitara .

P.S. am facut la S.C. CYBERIA SRL. cred ca din Craiova dar nu i-mi place deloc cum au facut, nu merita sa faceti acolo , nu le fac din metal

pirogravat , vopsea de proasta calitate , se sterge usor mai bine cred ca o sa mai astept inca un an pana o sa vina comanda de la SRU

doar este criza nu... sau o sa mai caut cu stima ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

:ner: :ner: :ner:

:emo-yessir:

Publicat (modificat)

Felicitări Miadry! . X de pe verso indică nivelul de acces în instituţiile M.A.I. . Vezi tu un "civil" ai ştiut pe când unii poliţişti habar nu au ce poartă în buzunar drept documente de legitimare în legătură cu serviciu. Nu critic dar sunt trist când văd câtă lipsă de preocupare pentru munca de poliţie este astăzi, deh, lipsă de informaţie, carenţe în pregătirea profesională s.a. . Legitimaţia deteriorată îşi pierde valabilitatea, cine este curios să o taie în partea vidată într-un colţ şi să vadă ce se întămplă după ceva timp. Dacă vrem să numărăm foile din plăcintă mai bine nu mai mâncăm plăcintă, de falsificat se falsifică, bilete de bancă, testamente, file CEC s.a.. Cei interesaţi şi avizi de informaţie intră pe NET şi află totul despre configuraţia legitimaţiei de poliţist. Cine nu, poate să fie uşor victima unei tîlhării comisă prin metoda "MARADONA". Nu mai tremură contribuabilul când un civil se dă la el şi se recomandă poliţist, şi dacă are cea mai mică suspiciune simplu 112 şi apare echipajul cu poliţiştii în uniformă şi pistoale la vedere, ocazie cu care se clarifică şi situaţia. Mai ţine la cetăţenii străini.Cât despre maşini de poliţie clonate doar pentru filmări sau hold up. Cel care îşi desfăşoară serviciul în perimetrul lui zi de zi ştie sau ar trebui să ştie tot ce mişcă pe acolo. Nu de alta dar e chestie de concurenţă neloială. :ner:

Felicitarile mele, Avam! Esti cumva profesorul ei? Zi ca vrei s- o scoti la un ciko, decat sa o dai in subtilitati de- astea. Aplaudistii ca tine sunt cei care n- au mandrie de politist, si sunt dispusi sa- si denigreze un coleg pentru un beneficiu ( nu ma refer material ) de orice fel. Pun pariu ca si pe "smecherii" de la tine din oras ii pupi in .... Poate colegu care "n- are habar" nu a vrut, pur si simplu, sa- i spuna unui civil care e treaba cu "X"- urile. Sau poate chiar n- a stiut. Daca nu stie ce inseamna "X"- urile, asta inseamna ca nu are habar de munca de politie ? La ce- ti foloseste ca stii ce fac "X"- urile de pe spatele legitimatiei, in munca de politie, alta decat cea de la M.R.U. ?

Parerea mea este ca tu ar trebui sa mai lucrezi putin la cum scrii, sa mai pui si virgula din cand in cand, ca ramane omu' fara aer daca citeste cum scrii tu, si sa nu mai fii asa infatuat. Ai respectu' meu ca ai fost in Anglia, in schimb de experienta. Si cred ca stim cu totii cine se duce in schimburi de experienta. Nu o lua personal. "Nu critic, dar sunt trist cand vad.." ;)

Modificat de Tyson
Publicat

Nu am aflat de la Avam despre X-urile de pe spatele legitimatiei.

Si nu ies la Ciko si alte vrajeli cu persoane cunoscute pe net.

• Membru
Publicat

admini, va rog stergeti off-topic-urile, iar restul abtineti-va! aveti PM daca va tine...gigoloilor....ner.gif

Publicat

Este o părere. O respect dar nu trebuie să fiu şi de acord cu ea!. Sugerez a se vedea pe forum ce a postat un coleg despre frustaţi!. Ai şi tu dreptate, mai am foarte puţin de lucrat în acest minister. Sincer dacă o să plec cât de cât sănătos o să fiu mulţumit. Tu oare o să ajungi să ieşi la pensie din acest minister?. Nici eu nu sunt răutăcios, întreb doar... A şi mai e ceva ai dat examen pentru a devenii poliţist sau ... şti tu . Oricum rămâne între noi. Şi un ultim p.s. nu am fost numai acolo am văzut aproape tot mapamondul... de aia sunt mai ciudat şi nu mă prea fac înţeles!, cititul se învaţă în clasele gimnaziale, codificarea şi criptarea mai tîrziu, depinde de meseria aleasă. Oricum sincer eu îţi mulţumesc că m-ai criticat în felul tău, asta denotă că nu am postat degeaba şi că am trezit interes. În polemică intrăm pe mesaje private, aici ne respectăm pe noi şi pe colegii noştri eşti de acord?

Publicat

Poti incerca la:

http://www.condor-sa.ro/oferta_de_produse.html sau la tel. 0751100174.

Eu am comandat doua, pretul uneia fiind de 11 lei.

Nu te lasa pacalit de reclama "parasutelor", firma aceasta fiind capabila sa faca cam ori ce tine de echipament militar (si nu numai).

Stima

Publicat (modificat)

Avam, nu vreau vendetta personala cu tine. Pur si simplu, personalitatea de genul celei pe care am intrevazut- o eu la tine, pe mine ma enerveaza enorm. Nu mi- ai parut un politist dedicat, si in alta ordine de idei, nu- mi plac cei care se ia de altii ca sa faca ochi dulci unei fete. Poate nu este asa, si m- am inselat cu privire la intentiile tale. In care caz eu imi cer iertare, daca este asa. Nu ma intereseaza ce tari ai vazut tu pana acum. Ne facem ambitii aici, sau ce ? Sa stii ca daca imi spune cineva ca a vazut aproape toata lumea, ma si duc si ma angajez pe un vas de croaziera, sa o vad si eu, si sa vin sa- i rad in fata. Am dat examen.

:ner: adica.. :))):))) tu, la cum scrii, vrei sa spui ca eu sunt susceptibil de a nu fi trecut un examen la limba romana si la o limba straina ( oricare ar fi aia, sunt convins ca sunt mai bun decat tine) ??? Serios, uita- te cum scrii. Poti sa verifici postarile tale, si sa vezi cat de corect scrii, si apoi sa vii sa- mi zici daca am avut dreptate sau nu.

Sa nu ma lungesc: parerea mea despre modul in care gandesti tu nu este foarte buna. Nu stiu ce treaba au criptarea si decriptarea cu scrisul corect?

Nu ma cert cu tine, sper sa nu fi inteles gresit. Nu sunt genul care se ataca. Nu pe forumuri, cel putin. "sti tu" ;) ramane intre noi :))

ps: De ce nu am o parere buna? te comporti exact ca romanii de genul "raducioiu".

Modificat de Tyson
Publicat

E mai bine! , domnişoara la care făceai referire este mai mică de vârstă ca fetele mele. Nu mai sunt de mult un cuceritor! :ner: Cu gramatica... nu sunt perfect, sigur mai greşesc. Dacă eşti mai bun să fi sănătos!, fiecare cal de cursă ajunge gloabă bătrână!. Nici mie nu imi place aciditatea cu care replici!. Ti-o spun în faţă ca bărbat!. Cât despre legitimaţie şi multe alte reglementări pentru munca de poliţie întreb: tu crezi că este normal ca civilii să le cunoască mai bine decât poliţiştii?.

P.S. şti câte bancuri cu poliţişti cunosc?. Sursa: civilii mai deştepţi şi mai agili decât poliţiştii. Nu sunt supărat pe tine, accept cu bărbăţie orice confruntare. Nu eu sunt cel care are întodeauna dreptate. Să ne ferim de prieteni şi de vorbele dulci!. Mi-a păsat întodeauna de casta poliţiştilor adevăraţi!.Exclus aventurierii :doh:

Publicat

1. Nu inteleg de unde si pana unde am ajuns eu subiect de discutie pe topicul "Totul despre legitimatia de serviciu..."

2. Treaba cu X-urile de pe spatele legitimatiei nu este secret de stat, deci nu mi se pare asa grav ca si civilii sa stie ce e cu acele X-uri.

3. Dupa ce ca sunteti batuti de soarta, nu sunteti dotati asa cum trebuie, lumea va trateaza cum va trateaza, acum vi se mai ia si un sfert din salariu, in loc sa fiti solidari, voi va certati. Toata ziua va certati, in mai toate topicurile. Asa dezbinati cum sunteti nu o sa reusiti niciodata sa faceti ceva pentru voi, sa va imbunatatiti situatia.

Scuze daca am fost prea dura, dar cateodata chiar nu va inteleg.:(

Publicat (modificat)

Miadry, te asigur ca din punctul meu de vedere nu ma certam. Vorbeam si emiteam pareri fiecare. Sau, sa zicem ca a fost cearta. Te asigur ca in secunda doi care ar fi urmat unui conflict de genu asta intre noi, daca am fi fost undeva in strada, colegi, si el ar fi avut probleme, nu l- as fi lasat la greu, si sunt convins ca nici el nu m- ar fi lasat.

Asa sunt politistii. Se cearta, dar cand este vorba de pus mana, nu se lasa la greu. Sau, asa e la mine. Sper sa fie asa peste tot.

@avam: Nu vad cata relevanta are cunoasterea unor probleme ce tin de M.R.U., daca le cunosc civilii mai bine decat politistii. M- ar deranja tare, si l- as dezaproba cu toata taria necesara pe un politist care ar dovedi ca e mai slab pregatit in ale politiei decat un civil- in probleme de serviciu de real interes operativ. Sau in interventie. Sau ca e mai putin curajos.

Cu "X"- urile... din partea mea poa' sa le schimbe si cu "Y"- uri ;)

Modificat de Tyson

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.