Jump to content
POLITISTI.ro

Salariul din Politia Romana

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Realitatea TV a difuzat un reportaj ce are ca subiect salariile politistilor si in special veniturile sefilor din IGPR.

Chestorul de politie Petre Toba a incasat in luna mai, anul curent, 9.234 de lei, cu peste 2.500 de lei mai mult decat seful statului.

Cei patru adjuncti ai Politiei Romane castiga si ei intre 6.900 si 8.500 de lei lunar.

IGPR are 13 directori ce incaseaza lunar intre 5.000 - 7.000 de lei - in functie de vechime.

Functia de director adjunct este la fel de calduta, veniturile sunt la acelaşi nivel ca ale directorilor. In IGPR sunt 17 directori adjuncti.

Inspectoratul General al Politiei are 69 de sefi de serviciu care au un castig intre 3.900 - 6.800 de lei.

Adjuncti de sef-serviciu (in IGPR sunt doar doi), au avut in luna mai salarii de 4.768 de lei, respectiv 6.510 lei.

56 de sefi de birou primesc venituri lunare cuprinse intre 3.400 si 5.600 de lei.

Un ofiter de politie castiga lunar intre 1.900 si 4.000 de lei.

Agentii de politie, adica politistii intalniti in strada la evenimentele cu violenta, nu vor mai avea multe motive sa ramana in sistem, mai ales dupa scaderile de 25 la suta.

Un agent castiga lunar intre 680 si 2.500 de lei.

Publicat

De acord Marius, insa sti foarte bine ca majoritatea agentilor asteapta sa faca altii ceva pentru ei.

Vei vedea ca nu o sa plece nimeni, o sa indure jugul si nesimtirea domnilor politicieni :emo-yessir:

Publicat

Elvis, sa stii ca unii politicieni sunt foarte constienti de salariile mizere ale agentilor de politie, doar ca ocupa o pozitie destul de lipsita de importanta pentru a putea face ceva.

680 lei este bataie de joc pentru un politist. Cam atat castig si eu, dar ce fac eu nu se compara cu ce face un agent de politie. Riscurile sunt incomparabile.

Daca o sa le ia 25% si din banii astia, chiar ca ii termina. :(:(:(

Publicat

680 + vreo 5-600 norma de hrana dar oricum e bataie de joc tinand cont de rigorile muncii si a vietii personale (parasiri de garnizoana, etc...)....

• Membru
Publicat

De acord Marius, insa sti foarte bine ca majoritatea agentilor asteapta sa faca altii ceva pentru ei.

Vei vedea ca nu o sa plece nimeni, o sa indure jugul si nesimtirea domnilor politicieni :emo-yessir:

ai dreptate, unii nici macar nu au curaj sa se uita in ochii sefilor, prefera sa fie jigniti si sa nu se apere, ba mai mult daca aude la mine si colegul o discutie, o dezvolta si se duce ca lingaul la sefu sa-i aduca la cunostinta ca ala uite ce zice cu gandul ca poate il trece si pe el la salariu de merit sau acum sa vedeti ce mai zice al meu sef de subunitate: nu va dau calificativ FB daca nu aveti 100 de contraventii pe an, la LG 61ner.gif, poi cum naiba sta treaba asta? la cat e orasul de 'mare' si la 16 ag de siguranta, trebuie sa ne amendeze si pe noi sa faca nr de sanctiuni.

printre noi sunt prea multi fraieri, prosti si pupincuristi, din cauza asta ne desconsidera lumea, nu pot sa cred ca unii sunt asa de usor influentabili si sensibili la amenintarile unora care nu au ce cauta in acest sistem, singurul lucru care ma mai tina, inca, in acest sistem este faptul ca asta mi-am dorit de mic, dar atunci nu stiam ca va fi asa

cati dintre voi aveti curaj sa contraziceti sefii?emo-yessir.gif

• Moderator
Publicat

Elvis și de ce ar trebui să plece?

Asta o vezi tu ca fiind o soluție? Să plecăm, dacă ne scad salariile?

Publicat (modificat)

Cei patru adjuncti ai Politiei Romane castiga si ei intre 6.900 si 8.500 de lei lunar.

Sincer, nu mi se pare mult judecand dupa functia ocupata. Cam putin pentru grad de chestor si functie de conducere in aparatul central.

In alta ordine de idei, un comisar sef pe o functie de conducere la o unitate din teritoriu dar cu vechime multa, are tot atat. Dar nu ma refer la M.A.I. :)

Modificat de Sony
Publicat

Comparatia cu "seful statului" este fortata. Presedintele nu plateste din popriul buzunuar nimic, nici SPP-istii, nici intretinerea la Cotroceni, Snagov, Sinaia etc. nici mancare. Pe de alta parte mie nu mi sa pare un salariu mare pentru Seful Politie Romane. Pai de ce? Daca ar fi sa respectam o oarecare ierarhie profesionala ar insemna ca adjunctii acestuia sa ia cu 5% mai putin, si tot asa pana la agentul debutant. In acest caz, agentul debutant ar trebui sa vina cu bani de acasa!

Sigur, roman mandru fiind, ma bucur daca sefului meu ii scade salariul desi pe cale de consecinta, vor scadea salariile tuturor subordonatilor lui. :hmmmt:

Publicat (modificat)

oare 6900 __ 8500 lei reprezintă venitul lunar al unui astfel de ”director ” ??? s-au este doar salariul de încadrare ,la care se adaugă sporurile ???

îmi permit să vă reamintesc un scandal de presă referitor la pensionrea domnului chestor Pavel Abraham , care conform presei a obținut o pensie de 22.000 lei . plecând de la legea pensiilor care se aplica atunci , sper să nu greșesc , polițistul obține ca pensie 80% din ultima soldă . deci eu cred că salariul de 6900 lei este DOAR salariul de încadrare . singura mea părere de rău „este că dacă la ei se poate ,la noi de ce nu ??” :wacko::(

Modificat de ghici
Publicat

Vedeti cat e de usor.....

Acelea sunt veniturile cu toate sporurile.

Pavel Abraham a obtinut acea pensie nu ca politist ci.... ca asigurat al sistemului public de pensii. Domnia sa a avut si alte venituri, nu e locul si momentul sa ii analizam veniturile, nu e asa?

Daca dumneavoastra domnule Ghici sunteti politist si ati plecat asa de usor "la fenta" pare ... de necrezut.

• Moderator
Publicat

Primesc prea mult in comparatie politistii care lucreaza in operativ si care sunt expusi permanent unor pericole reale. :)

Publicat
Diferenta e uriasa, ca sa nu zic ... vorba lui boc ... nesimtita.

Nu comentez. Dar, sa facem un exercitiu de imaginatie. Cred ca suntem cu totii de acord ca Seful politiei romane trebuie sa aiba cel mai mare salariu din politie! Propuneti un cuantum al acestuia si apoi, respectand principiul rezonabil al unei diferente de 5% intre o treapta de salarizare si urmatoarea, calculati va rog pana la agentul debutant.

Publicat

:ner: Naiba stie! Eu ma refer la functii asezate ierarhic. De ex. la un post de politie agentul debutant = 1, agentul 1 +5%, ajutorul sef de post (1+5%)+5%, seful de post [(1+5%)+5%] + 5% etc.

Poate le gasim impreuna. Acum vreo 5 ani imi iesisera vreo 25... plecand de la agentul abia incadrat la postul de politie minim si ajungand la Seful politiei romane.

Si atunci: seful politiei romane: 10000

Adjunctii 10000 - 5% = 9500

directorii generali igpr 9500-5% = 9025

directorii generali adjuncti 9025 - 5% = 8574

directorii 8574 - 5% = 8146

etc. nu am timp si nici chef dar in 4 trepte am coborat la 82% din salariul sefului politiei romane (obs. vedeti ca l-am marit un pic ca sa imi iasa la socoteala mai usor). Pe la ofiter debutant politie oras ajunge pe la 12 - 15 lei si daca ii dam asa inainte, bietul agent debutant trebuie sa aduca bani de acasa.....

Nu este decat un exercitiu de logica. Evident ca cei din operativ trebuiesc mai bine platiti ca cei de la birouri (personal am pierdut peste 20% cand am trecut la birou si am egalat salariul avut in operativ abia dupa 6 ani). Dar va rog sa va ganditi si la necesitatea unei cariere si din punct de vedere al salarizarii. Nu este admisibil ca intre agentul debutant si agentul sef de post, gata de pensie, diferenta sa fie de numai 100 - 200 de lei. Nu?

Publicat

Ce frumos ai "plecat pe fenta" si ai ajuns la problema. :ner:

Tocmai aici trebuie facuta restructurarea, redimensionarea si reorganizarea politiei, pentru ca sunt prea multe trepte de salarizare. :clip:

• Apreciez 1
Publicat

Aici ai dreptate si sunt total de acord. Dar am spus asta cred ca si pe acest forum!

Am incercat mai demult, sa sintetizez o scala mai simpla de functii... dar nu am reusit... daca insa, pe baza experientei dumneavostra, ati putea sa faceti o asemenea scala, mai simpla si mai eficienta cred ca ar fi un beneficiu pentru toata lumea!

Publicat

Vai !! Dar nu mi-as permite o asa neobrazare!

Cum sa iau eu "painea de la gura" celor de prin minister de acolo, unde aerul e asa de tare incat se pierde foarte usor contactul cu realitatea. Mai ales ca exista oameni destepti ce incaseaza salarii babane, care trebuie sa faca acest lucru. Deci sunt platiti pentru asta.

Ar fi o lipsa de respect din partea mea sa imi depasesc atributiile mele si sa atentez la sarcinile unor oameni atat de capabili si destepti.

• Apreciez 1
Publicat

Eh, nu, nu fiti modest! Cum reusiti dumneavoastra sa surprindeti de fiecare data esenta, punctul sensibil al unei organizatii si sa identificati problemele si putreziciunea sistemului! Am privit cu admiratie posturile Dumneavoastra si cred ca oricare dintre noi ar avea de castigat daca nu ati refuza sa imparatsiti cu noi experienta dumneavoastra!

Hai, nu, serios! Altfel aduceti a chibit de fotbal. Aveti o idee spuneti-o. Chiar suntem interesati, sincer!

Publicat

Domnule um2010 vad ca inca va arde de glume.........sa vedem peste o luna.

Sunt de acord ca toti venim la munca pentru salariu dar sefii vin pe bani mai multi, prea multi in comparatie cu cei care face munca ,,de jos".

V-am mai relatat ca prin cartierele intunecate de la periferie stradutele sunt mult mai inguste intre orele 22-06.

Multa sanatate.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

O solutie ar fi sa devenim toti sefi!

Cu respect! :emo-yessir:

,,Toti oamenii sunt trecatori ,insa nu toti trecatorii sunt oameni"

O solutie ar fii ca toti sefii sa devina oameni........stiu am pretentii exagerate si nu sunt in concordanta cu realitatea.

Doamne am inceput sa visez :doh:

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Am dat Off topic si rog Admin-ul sa le stearga. Nu au nici o legatura cu subiectul topicului. Scuze, nu are sa se mai intample!

Modificat de um2010
  • Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.