Jump to content

Marius
 Share

Recommended Posts

  • Moderator

In urma scandalului cu setarile de securitate ale conturilor de pe Facebook, programatorii acestui site de socializare au efectuat mai multe modificari care ofera acum multe din optiunile de confidentialitate de care am putea avea nevoie.

Aprobarea tagurilor (etichetelor) din poze si din mesaje ale prietenilor de pe Facebook.

Acum avem posibilitatea sa aprobam orice poza, sau mesaj in care suntem etichetati, inainte ca aceasta sa apara in profil. Primim cate o notificare de fiecare data cand cineva ne mentioneaza si putem decide daca aceasta mentiune va fi publica sau nu.

Pentru a activa moderarea, trebuie sa mergem la Account » Privacy Settings » How Tags Work - (Setări confidenţialitate » Cum funcţionează etichetele)

capture1go.png

capture2yq.png

Cererile de aprobare apar intr-un link, sub linkul Wall (Noutati).

capture6h.png

capture3sq.png

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Posibilitatea de a selecta cine va putea vizualiza mesajele publicate pe profil

Aceasta optiune se poate modifica pentru fiecare mesaj în parte, ori in cazul in care accesati site-ul de pe telefon, sau alta aplicatie care nu suporta inca optiunea per mesaj, una predefinita, mergand la Account » Privacy Settings » Control Your Default Privacy.

capture11w.png

Pot fi selectate si individual persoanele care sa poata vedea, sau sa nu vada mesajele respective, cat si pe categorii: doar prietenii, sau public.

Exista si optiunea Only Me, care nu permite vizualizarea mesajului decat autorului.

77648075.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • Moderator

În curând, fiecare utilizator al reţelei de socializare Facebook va fi întâmpinat cu un mesaj de înştiinţare, ce solicită furnizarea unui număr de telefon valid.

Măsura luată din considerente de securitate, este menită să împiedice situaţiile potenţial dezastruoase, în care un hacker reuşeşte să deturneze contul de utilizator şi schimbă parola de acces pentru a bloca accesul victimei la propria pagină de profil. Printre altele, link-ul prezentat deasupra secţiunii News Feed va oferi şi un ghid pentru instruirea utilizatorilor în alegerea unor parole mai sigure şi identificarea la timp a tentativelor de înşelătorie, în care riscă să furnizeze fără voie datele de acces la contul pe Facebook.

În caz de urgenţă, numărul de telefon poate servi la resetarea parolei de acces, dacă contul de utilizator Facebook nu mai este accesibil prin mijloace obişnuite.

Noua măsură de securitate este luată pentru garantarea unei soluţii de rezervă în cazul unui atac de anvergura celui care a afectat reţeaua LinkedIn, în care datele de identificare pentru nu mai puţin de 6.5 milioane conturi de utilizatori au fost publicate pe internet.

Într-o astfel de situaţie, administratorii Facebook pot trece la blocarea preventivă a conturilor de utilizator compromise, împiedicând astfel accesul persoanelor neautorizate. Fiecare utilizator Facebook care a furnizat dinainte numărul de telefon ar primi apoi un mesaj SMS cu o parolă nouă de acces, generată aleatoriu.

Alte voci spun însă că administratorii Facebook nu fac decât să exploateze temerile oamenilor legate problemele de securitate raportate la alte reţele de socializare, pentru a crea o bază de date cu numerele de telefon ale utilizatorilor.

Link to comment
Share on other sites

dap.. functioneaza deja... eu l-am activat de ceva vreme si daca se incearca accesarea contului de pe un alt device, cere acel cod de siguranta pe care il trimite pe tel mobil... mi se pare foarte ok...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.