Jump to content
POLITISTI.ro

Se mai munceste in Politia Romana? Exemple din activitatile zilnice ale politistilor.

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Felicitari pt munca depusa si, mai ales, pentru finalitate. :emo-yessir:

Nu pot sa nu constat ca acele cheltuieli judiciare se fac venit la Min Justitiei si la Barou, numai la IGPR sau MAI nu. Pana la urma acolo a fost grosul cheltuielilor si a muncii depuse. Tara si sistem de rahat.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Ehee...numai câte nopţi şi câtă motorină şi pe unde am rupt maşina proprie pentru a fila nişte jeguri ordinare împreună cu colegii. La vremea respectivă am strâns 800 de file de dosar penal în cinci zile şi nopţi de muncă. Nu mai contează, ideea e că au ajuns unde le este locul. Şi mă bucur că şi ăia cercetaţi în stare de libertate şi-au luat cu executare. 

• Apreciez 1
Publicat

Felicitari Cristi, tie si tuturor colegilor cu care ai lucrat!

• Apreciez 1
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Elev reţinut pentru şantaj

Un elev de la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu a ajuns astăzi în arest, sub acuzaţia de şantaj! Adolescentul de 17 ani şi un alt coleg al acestuia sunt suspectaţi că i-ar fi cerut taxă de protecţie unui minor de la Colegiul Energetic Târgu-Jiu. Acesta şi-a anunţat imediat părinţii, după care poliţiştii de la Transporturi Feroviare au pus imediat la cale un flagrant.

Elevul în vârstă de 17 ani, de la Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu şi colegul său, în vârstă de 15 ani, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Doar unul dintre ei a ajuns aseară în arest.

Minorii s-au întâlnit cu victima să ia banii, fără să ştie că poliţiştii sunt cu ochii pe ei.

După câteva ore de arest, adolescentul de 17 ani a fost prezentat astăzi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care vor decide dacă îl vor prezenta în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Prietenul său este cercetat în libertate, tot pentru şantaj.

• Apreciez 2
Publicat

Un timişorean, liderul unei grupări care aducea cannabis din Grecia în România. Vezi ce au capturat poliţiştii

mascat-spate-640x394.jpg
Ofiţerii BCCO Alba-Iulia au confiscat  de la o grupare care aduce droguri de risc din Salonic, Grecia, şi le vindea în Timişoara şi Hunedoara 4,5 kilograme de cannabis, 20.000 lei şi 4.500 euro. Liderul grupului din Timişoara introducea în România cantităţi mari de cannabis, numai în cursul anului 2013 au fost introduse în ţară aproximativ zece kg de cannabis, pe care le distribuia în municipiul. Timişoara către doi dealeri importanţi. Aceştia la rândul lor distribuiau marfa către numeroşi dealeri stradali din Timişoara şi Hunedoara,  care le furnizau către consumatori din cele două oraşe. Potrivit şeful Brigăzii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba-Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu,  trei membri ai grupării infracţionale au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 29 de zile de judecătorii Tribunalului Hunedoara, iar faţă de alţi doi membri ai grupării procurorul DIICOT a luat măsura interzicerii de a părăsi ţara, pentru o perioadă de 30 de zile. Destructurarea grupării infracţionale s-au desfăşurat cu sprijinul SOS Timişoara şi BCCO Timişoara – Serviciul Antidrog.

http://www.pressalert.ro/2013/09/un-timisorean-liderul-unei-grupari-care-aducea-cannabis-din-grecia-romania-vezi-ce-au-capturat-politistii/

• Moderator
Publicat

Peste șapte kilograme de hașiș, descoperite în urma unui flagrant. Cinci suspecți au fost arestaţi

7.500 de grame de rezină de cannabis (haşiş) şi un pistol cu glonţ au fost descoperite de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T, în urma unui flagrant şi a cinci percheziţii efectuate la suspecţi de trafic de droguri de risc. Cinci suspecţi au fost reţinuţi şi urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.La data de 26 septembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au surprins în flagrant doi bărbaţi, de 24 şi 25 de ani, din Buzău, respectiv Sighişoara, în timp ce încercau să vândă un kilogram de rezină de cannabis pentru 9.000 de euro.

În momentul flagrantului, unul dintre suspecţi a încercat să folosească un pistol cu glonţ, însă a fost dezarmat şi imobilizat de către poliţişti.

Din cercetările efectuate a reieşit că cei doi suspecţi deţineau 7,5 kg de haşiş, care ar fi fost achiziţionate din Spania şi introduse în ţară de unul dintre aceştia, cu intenţia de a le valorifica, prin intermediul altor trei suspecţi, toţi din Buzău.

La aceeaşi dată, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat cinci percheziţii la locuinţele suspecţilor, în urma cărora, dintr-un autoturism aflat în curtea locuinţei unuia dintre suspecţi, au fost ridicate 6,5 kg de rezină de cannabis.

Unul dintre suspecţi este cercetat pentru trafic de droguri de risc, contrabandă cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar ceilalţi patru pentru trafic de droguri de risc.

Cei cinci au fost reţinuţi de către procurorii D.I.I.C.O.T, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Asa cum scrie in titlu, cei 5 au primit mandate pentru  29 de zile fiecare.

http://rnews.ro/2013/09/27/peste-sapte-kilograme-de-hasis-descoperite-in-urma-unui-flagrant-cinci-suspecti-au-fost-retinuti/

• Apreciez 3
Publicat

Felicitari tuturor politistilor care au lucrat in speta! Remarcabila captura!

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Explica sensul, ca altfel dai nastere la interpretari.

Publicat

Eu sunt autorul articolului. Speram sa existe si imagini video, avand in vedere importanta capturii. Le-am asteptat pana dupa programul meu de munca, pentru a le atasa. Le-am pandit.

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Respect pentru faptul ca ai ales sa prezinti realizarile Politiei Romane, spre deosebire de unii colegi de breasla!

Publicat

Este ceva, într-adevăr. Am stat toată ziua la pândă pentru imaginile video.

Totusi nu inteleg, ai stat la panda in fata sediului D.I.I.C.O.T. - B.T.Buzau si asta e marea ta realizare? Iar articolul l-ai scris prin metoda "copy-paste" dupa comunicatul celor de la biroul de presa al politiei? Mare realizare...ai mai stat si dupa program!!! :hmmmt:  

• Displace 2
Publicat

Nu am zis ca este o mare realizare de-a mea, pentru ca nu este. Nu am facut decat sa recunosc meritele unor oameni care isi fac bine treaba. " ai stat la panda in fata sediului D.I.I.C.O.T. - B.T.Buzau " - de unde ai scos asta ? Chiar te simti mai bine acuma, dupa tot ce ai scris mai sus ? Ar trebui sa ma simt prost ca am stat dupa program pentru a adauga imaginile video ? Comunicatul este, intr-adevar, luat de pe igpr si l-am publicat aproape ca atare. Totusi, de ce atitudinea asta ?

Spor la treaba tuturor profesionistilor si numai bine !

• Apreciez 5
  • Displace 1
Publicat

Mesajul meu a fost adresat politistilor care au lucrat la dosar, nicidecum autorului articolului, care a tinut sa ne precizeze cat de "greu" a muncit pentru materialul respectiv...incearca sa concepi un articol singur singurel inspirandu-te dupa topicurile din acest forum, daca tot il rasfoiesti!

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

adonis112 îţi spun eu de ce ai aşteptat atât de mult după imagini. Îţi înţeleg nemulţumirea mai ales că tu prin articolul tău ai dorit să ajuţi prin popularizarea muncii colegilor mei şi ai dreptate, e deranjant când afli şi ştii că s-a întâmplat ceva sau a avut loc un eveniment şi nu poţi să redactezi datorită informaţiilor ce vin cu întârziere. Numai că există nişte motive şi cauze obiective.

De exemplu, la o astfel de acţiune pe primul loc şi primul obiectiv al poliţiştilor ce participă este rezultatul dpdv juridic al operaţiunii, iar abia după aceea apare şi preocuparea pentru a prelua nişte imagini. Şi e normal să fie aşa. Da, ai dreptate dacă îmi vei spune că degeaba prind poliţiştii un infractor dacă cetăţenii în slujba cărora sunt nu află de acest lucru, dar obiectivul principal al poliţiştilor este să-l prindă pe infractor şi asta trebuie să primeze, abia după aceea trebuie să-şi pună şi problema informării sau a popularizării muncii. De asemenea nu trebuie să uităm că există nişte proceduri stufoase ce trebuie parcurse, până ca acele imagini să poată fi date publicităţii. Trebuie verificate astfel încât să nu pericliteze continuarea anchetei şi să nu încalce prevederile legale privind drepturile suspecţilor, etc Deci trebuie să treacă prin mai multe mâini până se primesc aprobările necesare. Este firesc şi normal să se întâmple aşa.

Mai mult decât atât, după o astfel de acţiune, poliţiştii angrenaţi acolo trebuie să îndeplinească nişte proceduri şi asta contratimp. Se întocmesc mai multe pomelnice, raportări, audieri, procese verbale şi diverse alte hârtii. De aceea crede-mă că întârzierea cu care ai primit imaginile nu se datorează relei voinţe, lenii sau durerii la bascheţi, ci sunt mai multe activităţi prioritare ce trebuiesc efectuate.

De aceea nu trebuie să fii supărat, sunt motive obiective datorită cărora ai primit imaginile mai târziu. Iar eu îţi mulţumesc în numele colegilor mei tocmai pentru că ai ales să publici şi lucrurile bune pe care zilnic le fac poliţiştii din ţara asta.

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat

În cursul zilei de 14 noiembrie, agenţii din cadrul Poliţiei Balş, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Nicolae Titulescu au oprit pentru control autoturismul, condus de P. Mădălin, de 28 ani, din comuna Cîrcea, judeţul Dolj, în care se afla C. Mihaela, de 42 ani, din comuna Cîrcea, judeţul Dolj.

În urma verificării autoturismului, au fost găsite 150 pachete de ţigări, netimbrate, care aparţineau lui C. Mihaela, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. C. Mihaela a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 1.500 lei, iar ţigările, în valoare de 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. 

Sursa : Gazeta Oltului.

De cand s-a schimbat conducerea Politiei Bals se munceste de drag, arestari la greu, "ciori" la parnaie, etc. Imi e drag cand aud ca avem solicitare de la  Bals.

Bravo baieti! 

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat (modificat)

PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune de peste 2 milioane de euro: 44 de persoane au fost duse la audieri, patru au fost reţinute

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu, de la IPJ Buzău, în urma descinderilor la locuinţe din Râmnicu Sărat, din localităţile Râmnicelu şi Boldu, au fost ridicate pentru cercetări sumele de 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro, în timp ce 44 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, împotriva a patru dintre suspecţi fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Conform sursei citate, persoanele ridicate de către anchetatori şi duse la audieri sunt administratori de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectaţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

”Patru dintre aceste persoane ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile. Totodată, pentru a disimula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, care nu deţineau spaţii de depozitare, cu acceptul acestora", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu.

În acest caz, valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată, până în prezent, la peste 2.000.000 de euro.

Peste 200 de poliţişti buzoieni au participat la descinderile care au avut loc joi la 45 de locuinţe din Râmnicu Sărat, Boldu şi Râmnicelu, în urma percheziţiilor poliţiştii ridicând, în vederea cercetărilor, documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ, dar şi suma de peste 351.000 de lei şi aproape 17.000 de euro.

Felicitari colegilor de la SIF!
Modificat de danpin
  • Apreciez 3
  • 3 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Rețeaua care distribuia droguri în rândul adolescenților și tinerilor din Buzău a fost destructurată

Substanțele interzise erau achiziționate de pe un site din Anglia și ulterior erau distribuite în cercuri ale tinerilor, în licee, chiar și în rândul elevilor de școală generală

În urma a opt percheziții domiciliare efectuate în Buzău și București a fost destructurată o grupare infracțională specializată în comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în rândul tinerilorși spălare de bani. {apte persoane au fost reținute.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău au documentat o lungă perioadă de timp activitatea infracțională a grupului infracțional înainte de a se trece la anihilarea lui.

Pe 16 aprilie, doi bărbați, în vârstă de 21, respectiv 26 de ani,ambii din municipiul Buzău, au fost surprinși în flagrant imediat după ce au ridicat un colet ce conținea produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, pe care urmau să-l predea membrilor grupării, fără a avea cunoștință de conținutul pachetului.

Imediat după flagrant, cu sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și București au fost efectuate opt percheziții (șapte în municipiul Buzău și una pe raza municipiului București) la domiciliile a șapte persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani. Polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor 150 de grame de substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv, două cântare electronice, precum și materie vegetală ce ar fi urmat să fie amestecată cu substanța psihoactivă, în scopul vânzării.

Cei șapte au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, spălare de bani și constituirea într-un grup infracțional organizat, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Sursă: http://www.opiniabuzau.ro/index.php/actualitate/25781-reteaua-care-distribuia-droguri-in-randul-adolescentilor-si-tinerilor-din-buzau-a-fost-destructurata

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Suspectii au spart geamul unei masini, au furat o geanta plina cu bani, insa au avut ghinion. 

Ofiterii de la Investigatii Criminale erau pe urmele lor, iar femeia de la care au furat poseta avea un telefon inteligent, cu sistem de localizare activ. Astfel, fara sa stie, indivizii purtau GPS-ul cu ei si singuri si-au deconspirat traseul!

Suspectii se aflau pe trotuar, iar femeia a prins rosu la semafor. In acel moment, ei au spart geamul masinii, au luat geanta si nu le-a trebuit mai mult de sase secunde pana sa dispara.

Indivizii au actionat la intersectia strazilor Panduri cu Progresul. Au luat-o la fuga si - asa cum procedau de obicei - s-au urcat la intamplare intr-un taxi. Insa, cand au ajuns in zona Banu Manta au avut o surpriza: politia ii astepta.

"A sarit unul si i-a furat geanta. Atat timp cat au fost inconjurati de 2-3 echipaje de politie, n-au mai avut ce sa mai faca", a spus un martor.

"Suspectii actionau, in general, pe jos. Asteptau in zona semafoarelor si, in momentul in care se facea rosu, actionau. Vizau autoturisme de lux, la volanul carora se aflau femei", a dezvaluit comisarul sef Nicolae Hamzu, seful Serviciului de Investigatii Criminale Sector 1.

Ceea ce este foarte important este faptul ca soferinta nu si-a pierdut cumpatul si nici prezenta de spirit. A sunat imediat la 112, iar in geanta furata avea un smartphone cu serviciul de localizare activ. Astfel a putut sa le spuna politistilor traseul pe care au plecat suspectii.

"Am reusit sa ne dam seama ca autorii se indreptau spre zona pe care noi o supravegheam si astfel am reusit sa-i blocam in apropierea locuintei", a mai spus comisarul sef al Investigatii Criminale Sector 1.

Suspectii au mai fost inchisi pentru fapte similare, cu acelasi mod de operare. Cand au fost eliberati, n-au renuntat la obiceiul lor, care ii va conduce din nou dupa gratii. Anchetatorii au informatii ca cei doi au mai actionat in opt astfel de cazuri.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/au-spart-geamul-unei-masini-de-lux-si-au-furat-o-geanta-surpriza-pe-care-au-avut-o-hotii-cand-au-ajuns-acasa.html

Publicat

Un polițist la sfârșitul programului de lucru , are voie să plece acasă în uniformă ? Sau să se afișeze cu ea , într-un supermarket sau în alte locuri ?

• Displace 6
  • Moderator
Publicat

Da, sigur că "are voie".

PS: Eşti off topic. Pentru întrebări stupide de genul ăsta, îţi recomand să cauţi alte site-uri.

• Moderator
Publicat

Cred ca voia sa sesizeze vreun abuuuuuuz...  :doh:

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Un polițist la sfârșitul programului de lucru , are voie să plece acasă în uniformă ? Sau să se afișeze cu ea , într-un supermarket sau în alte locuri ?

Nu dragule noi iesim doar noaptea ca liliecii, nu mancam, nu bem ,nu mergem la toaleta cand suntem in uniforma.... :doh:

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.