Jump to content
POLITISTI.ro

Se mai munceste in Politia Romana? Exemple din activitatile zilnice ale politistilor.

Postare recomandată

• Membru
Publicat

http://b.politiaromana.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=54

sau mai pe scurt ..... Flagrant furt de la auto

postdateicon.pngLuni, 27 August 2012 10:30 | postauthoricon.pngScris de Compartiment Comunicare Publică

La data de 27 august a.c., în jurul orei 03:15, poliţişti din cadrul Secţiei 16 – Biroul de Ordine Publică, i-au prins în flagrant pe M. A. de 20 de ani şi E. A. de 21 de ani, ambii din Bucureşti, în timp ce demontau sticlele oglinzilor laterale de la un autoturism marca SAAB, parcat pe şos. Olteniţei, sectorul 4.

La controlul autoturismului cu care cei doi se deplasau, poliţiştii au găsit patru sticle de oglinzi pe care cei doi le-au sustras de la alte trei autoturisme marca SAAB, parcate pe şos. Panduri, Calea Rahovei şi şos.Viilor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 16, sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat, precum şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Hai baieti sa profitam in continuare de turele astea de noapte :D

• Apreciez 3
Publicat

Perchezitii la Timisoara la o retea de falsificatori de bancnote. VEZI VIDEO!

Niste imagini inedite de la actiunea de astazi de la Timisoara

http://www.opiniatim...note/29/08/2012

Ai participat la actiune Arcan? Banuiesc ca da!

• Membru
Publicat

de fapt au facut un ban gramada :)) dar ulciorul nu merge de multe ori la fantana !

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

20 de kilograme de lingouri si “bijuterii” descoperite la Curtici

20 de kilograme de lingouri, medalioane şi agrafe despre care se presupune că ar fi din aur au fost găsite într-un tren, în bagajul unui turc. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, călătorea într-un tren internaţional care circula pe ruta Budapesta-Bucureşti. Lingourile şi celelalte ”bijuterii” au fost găsite după ce poliţiştii de frontieră de la Curtici au efectuat controlul asupra bagajelor pasagerilor.

‘’Cu ocazia verificărilor efectuate asupra unui cetăţean turc, Kemal I., în vârstă de 41 de ani, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la conţinutul bagajelor, fapt pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite patru lingouri şi şase pachete acoperite cu bandă adezivă, care conţineau mai multe medalioane şi agrafe de diferite dimensiuni, toate confecţionate dintr-un metal galben, presupus a fi aur’’, a declarat comisarul şef Daniel Iancu din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad. Cetăţeanul turc nu deţinea documente de provenienţă pentru lingouri şi celelalte bunuri.

Lingourile, precum şi celelalte bunuri, despre care se presupune că ar fi confecţionate din aur au fost ridicate de poliţiştii de frontieră pentru a fi expertizate. Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au spus că în funcţie de rezultatele analizelor se vor lua şi măsurile legale care se impun.

Preluat de pe "Aradon.ro"

PS. -La greutate au subevaluat.

- In Arad mai sunt si politisti.....

Publicat (modificat)

Un poliţist din Bucureşti a fost snopit în bătaie de cinci interlopi. Agresorii au fost identificaţi în urma a zece percheziţii

sursa: adevarul din 23 sept.2012

Unul dintre agresorii poliţistului, aflat în stare de ebrietate, s-a răzbunat pe agent, întrucât era cercetat de acesta într-un dosar de infracţiune.

Poliţistul, aflat în civil, a fost recunoscut vineri de către unul dintre agresori, care şi-a mai chemat patru prieteni, tot interlopi, pentru a-l doborî pe agent Înarmaţi cu sticle şi bâte, aceştia l-au bătut pe poliţist până acesta a rămas aproape inconştient. Victima a fost transportată la spital, unde i s-au acordat primele îngirjiri medicale, şi trimisă apoi acasă pentru recuperare.

Poliţiştii Secţiei 15 au desfăşurat, în acest weekend, zece percheziţii pentru a-i identifica pe cei cinci agresori. La percheziţii au fost găsite mai multe arme albe.

Cele cinci persoane identificate, toate cu antecedente penale pentru săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, au fost reţinute preventiv.

Nota : Am pus articolul in acest topc , pentru a arata ce pateste un politist daca munceste ! Sa speram ca sefii dar mai ales instanta vor actiona cum trebuie si vor pedepsi autorii, -pentru a descuraja comiterea unor noi fapte de acest gen, care duc la demotivarea politistilor. Sper ca starea de politistului sa fie buna ( atat cat se poate in aceste cazuri ) si sa fie ajutat moral si financiar de catre sindicate sicorpul national al politistilor, ca aceasta este menirea lor, nu aceea in care liderii fac curul cat gibonul de atata stat pe scaunel si nu merg in teren sa vada soarta si problemele membrilor!

Modificat de LORD
  • Apreciez 2
Publicat

aia meritau mai mult decit o simpla arestare. stiti voi ce si cum :)

ca sa peogresezi, uneori trebuie sa incalci regulile.

in SUA toti stiu ce se intimpla cu ucigasii de politisti. de ce oare?

poate exagerez dar simplul fapt ca infractorului i-a venit ideea ca poate face asta iar ceilalti 4 nu au abut nici o jena sa il ajute, spune multe. si aici nu este problema de pvedere legala, ci de mult mai mult.

btw, agentul nu avea arma? just asking.

• Moderator
Publicat

Aceeași părere ai fi avut-o dacă unul din ăia cinci îți era client sau cunoscut ori rudă și li se aplicau și alte „măsuri” ce exced prevederilor legale?

Publicat

nu ar fi putut fi clinetii mei ptr simplul motiv ca imi permit sa imi aleg cazurile. nu accept cazuri care contravin constiintei mele- violuri, infr cu victilme copii, etc etc.

asa ca nu iti pot raspunde dar cred ca da. nu poti impiedica un profesionit sa gindeasca ca o persoana particulara, problema este ca acea gindire sa nu afexteze prestatia. daca nu o poti face, nu te apuci de caz. cum fac eu.

tocmai din acest motiv- parea mea personala sa nu afecteze apararea clinetului. in fapt, este spre binele lui :)

dar accept cazuri de acest gen daca sunt convins ca este nevinovat. dar nu am gasit inca un asemenea dosar :)

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Noi nu putem să ne alegem cazurile, iar dacă nu respectăm regulile nu am fi cu nimic diferiți față de „tabăra adversă”.

Că sunt și situații când greșim, când ne pierdem cumpătul, când sărim calul, este pentru că suntem oameni, avem și noi percepții, sentimente, suntem subiectivi, etc. Important este să ca aceste excepții să nu devină o regulă sau ceva firesc.

• Apreciez 1
Publicat

aia meritau mai mult decit o simpla arestare. stiti voi ce si cum :)

ca sa peogresezi, uneori trebuie sa incalci regulile.

in SUA toti stiu ce se intimpla cu ucigasii de politisti. de ce oare?

poate exagerez dar simplul fapt ca infractorului i-a venit ideea ca poate face asta iar ceilalti 4 nu au abut nici o jena sa il ajute, spune multe. si aici nu este problema de pvedere legala, ci de mult mai mult.

btw, agentul nu avea arma? just asking.

Nu avea arma! La sectie nu se poarta armamentul tot timpul, se ridica doar la actiuni!!! Asa se procedeaza si la c.o. in Bucuresti!

• Moderator
Publicat

Da este o excepție, dar la noi lucrurile stau tocmai invers. Procurorii și judecătorii când este vorba de un polițist sunt exctrem de suspicioși și subiectivi, judecă lucrurile exact după stereotipruile de la televizor, după aceea obsesie promovată la televizor conform căreia în absolut toate situațiile polițiștii fac aranjamente, măgării și combinații, iar în loc să pedepsească drastic ultrajul asupra polițistului sunt preocupați să găsească nod în papură.

Dacă prin alte țări procurorul și judecătorul percepe polițiștul ca fiind de aceeași parte a baricadei, la noi datorită denigrării acestei instituții ce a devenit sport național, polițistul este perceput ca fiind un gunoi care „și-a asumat riscurile meseriei”.

Publicat (modificat)

Nota : Am pus articolul in acest topc , pentru a arata ce pateste un politist daca munceste ! Sa speram ca sefii dar mai ales instanta vor actiona cum trebuie si vor pedepsi autorii, -pentru a descuraja comiterea unor noi fapte de acest gen, care duc la demotivarea politistilor. Sper ca starea de politistului sa fie buna ( atat cat se poate in aceste cazuri ) si sa fie ajutat moral si financiar de catre sindicate sicorpul national al politistilor, ca aceasta este menirea lor, nu aceea in care liderii fac curul cat gibonul de atata stat pe scaunel si nu merg in teren sa vada soarta si problemele membrilor!

La cum il cunosc eu pe seful sectiei respective(daca e vorba de sectia 15), deja face ancheta privind relatiile politistului cu lumea interlopa...insa nu stiu daca politistul ultragiat este de la sectia 15....iar despre sindicate..mai bine lipsa(aprecieri), nu de alta dar nu vreau sa-mi iau avertisment pentru expresii triviale...

Oricum, ma voi interesa si voi posta amanunte!!!

Modificat de teolucian63
Publicat (modificat)

Deja precedentul a fost creat si daca la urmatoarele cazuri asemanatoare cei atacati nu vor avea cu ce sa se apere din dif. motive obiective (lipsa banilor pentru achizitionarea unei arme de aparare si paza) sau subiective ( sefii nu le lasa armamentul din dotare permanent asupra subordonatilor pentru ca ei sa doarma foarte linistiti ca doar: mai sunt 100-1000 la usa care asteapta la rand sa munceasca) riposta va trebui sa vina din partea celui sau celor atacati si nu sa lasati justitia sa se pronunte decit eventual cu un NUP pentru ca victima si-a salvat viata si bietii agresori au fost dusi la IML. Se pare ca numarul sectiei de politie este 5 nu 15.

Modificat de dcrist
  • Apreciez 2
Publicat

Asa e Dcrist, politistul ultragiat este de la sectia 5, iar perchezitiile au fost facute tot de politisti de la aceasta sectie de politie(m-am interesat). Insa din pacate unul dintre motivele ce genereaza aceste fapte, este obtuzitatea gandirii si mentalitatea sefilor din politie! Bine puncta Maxu mai devreme, numai dosar penal? Daca patea asa ceva un politist american, nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi patit agresorii! Eu nu inteleg motivele pentru care un politist, indiferent unde lucreaza in operativ nu poate pastra armamentul din dotare tot timpul asupra sa, doar cei din operativ sunt politisti 24 de ore din 24!

Publicat

Imi permit sa-ti raspund eu.

Pentru ca in tara asta, cu putine exceptii, anormalul a devenit normal si invers.

In institutia unde lucrez eu nu poti lasa arma personala in seiful pentru arme din post control.

Doar politistii, avocatii,judecatorii etc pot face asta.

Motivatia ar fi ca cei ce detin arme personale le pot tine acasa.

Personal zambesc cand aud astfel de aberatii, in sistem sunt inca multi caporali cu stelute pe umeri.

Zambesc pentru ca daca n-as face asta m-as considera o victima.Si nu sunt!

• Membru
Publicat

Pai il poate pastra, numai ca sefii nu aproba, fiindca sunt prea fricosi.

Inainte sa imi iau arma personala am facut raport sa imi iau pistolul acasa, pentru ca niste cetatigani vroiau sa isi razbune rudele pe care le-am prins in flagrant la o talharie.

Cetatiganii aflasera adresele noastre in timp record si pe un coleg l-au asteptat la scara blocului, numai ca noi am aflat dinainte si l-am dus acasa, nu l-am lasat singur, altfel se intampla ceva grav.

Partea interesanta e ca nu ne-au aprobat sa luam arma acasa, si a dispus sa stea un echipaj la fiecare locuinta sa ne pazeasca...

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat (modificat)

O remarca.

Am observat ca unii absolventi de Academie au aceleasi apucaturi ca a unora dintre caporalii cu stelute.

Manjii sunt doar fruntasi dar au sanse sa ajunga caporali.

De ei depinde daca vor sa fie caporali sau adevarati ofiteri.

Modificat de reddog
  • Membru
Publicat

Deja precedentul a fost creat si daca la urmatoarele cazuri asemanatoare cei atacati nu vor avea cu ce sa se apere din dif. motive obiective (lipsa banilor pentru achizitionarea unei arme de aparare si paza) sau subiective ( sefii nu le lasa armamentul din dotare permanent asupra subordonatilor pentru ca ei sa doarma foarte linistiti ca doar: mai sunt 100-1000 la usa care asteapta la rand sa munceasca) riposta va trebui sa vina din partea celui sau celor atacati si nu sa lasati justitia sa se pronunte decit eventual cu un NUP pentru ca victima si-a salvat viata si bietii agresori au fost dusi la IML. Se pare ca numarul sectiei de politie este 5 nu 15.

Asa e...e de la sectia 5, proximitate sau BIC, vineri dupa-amiaza s-a intamplat la un bar de pe soseaua Chitala, s-a dat pe statie pentru un echipaj de la sectia 5 sa mearga acolo, au venit cel putin 3 apeluri care indicau 3 numere diferite pe soseaua Chitila, asa ca a durat ceva pana a ajuns un echipaj acolo. Legat de perchezitii, eu stiu ca a fost SIC sector 1 acolo, posibil si cu oameni de la sectia 5 + echipaje de la toate sectiile pregatite sa intervina.

Publicat

Desi nu vreau sa incit la violenta, prin anii '90 o astfel de fapta se transa altfel...se cam dusese vestea prin cartierele rau famate ca "nu e bine sa te dai la gabori, ca vin aia si te rup pe genunchi!", de incepusera sefii sa tremure...dar erau alte vremuri, atunci puteai sa mananci bataie doar daca erai imbracat in uniforma... Era anatema aia aruncata de infractori-"e securist, e terorist!" asa si-a luat-o un coleg de la F.O.I. la Universitate de la multime, din cauza unei otrepe care locuia pe str.Lanariei langa sediul F.O.I. Bineinteles ca la scurt timp dupa asta, toata vila a fost scoasa "dis de dimineata la inviorare..."! Insa pe timpul ala eram mult mai uniti si parca si procurorii tineau la noi, nu ca acum! Imi cer scuze pentru off-topic!

Publicat

ramin la parerea ca in cazuri exceptionale, cum este acesta, se poate respecta legea mergind pe ideea ca ce nu se poate proba nu exista. restul il deduceti voi.

Publicat

@teolucian63

Ca sa parafrazez pe cineva as spune: Politia va fi ce a fost candva, si mai mult decat atat!

Evident, asta daca vor pune umarul toti politistii...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.