Jump to content
POLITISTI.ro

Anunturi CNP


radusandu
 Share

Recommended Posts

În săptămâna 31.05-04.06.2010 la sediul M.A.I., în respectarea prevederilor legale, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, a participat la evaluarea pentru punerea în aplicare a noului stat de funcţii, care are la bază principiile trasate de dl. Ministru şi care vizează reducerea cheltuielilor la nivelul aparatului central şi simplificarea circuitului documentelor. În acest sens, au fost analizate cu prioritate măsuri precum:

 • fiecare structură a aparatului central să funcţioneze pe stat cu o singură funcţie de director adjunct;
 • pentru simplificarea circuitului documentelor, radierea funcţiilor de şefi de birou existente în statul de funcţii de la nivelul aparatului central;
 • statul de funcţii existent la nivelul aparatului central să prevadă întreaga gamă de funcţii(ofiţer principal, ofiţer specialist şi ofiţer specialist principal);
 • reducerea numărului structurilor de securitate prin comasarea acestora întruna singură care să funcţioneze la nivelul aparatului central.

Pentru identificarea celor mai eficiente criterii ale reorganizării în anumite structuri s-a dispus completarea datelor privind personalul din subordine, pregătire, experienţă profesională, iar în altele s-a hotărât auditarea, tocmai pentru ca reorganizarea (comasarea sau radierea) unor structuri să nu implice riscuri faţă de angajamentele asumate cu instituţiile europene.

Reorganizarea structurilor aparatului central este o primă etapă, aceasta continuând în perioada imediat următoare cu structurile subordonate.

Reorganizarea nu priveşte măsuri de disponibilizare a personalului, cunoscut şi susţinut fiind de toate structurile şi de organizaţia profesională C.N.P. deficitul de personal existent la nivelul Poliţiei Române.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

 • reducerea numărului structurilor de securitate prin comasarea acestora întruna singură care să funcţioneze la nivelul aparatului central.

Care sunt acele structuri de securitate?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

@octavian

Acele structuri de securitate de la MAI,IGPR,IGPF,IGJR etc

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Mutumesc pentru promptitudine.

Dar tot nu am inteles. Cand spuneti structuri de securitate va referiti la serviciile de informatii, sau la ce anume? Imi puteti oferi un exemplu aleatoriu de structura de securitate?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

O nu... structurile de securitate care apartin de CCI cei de la informatica si de Cabinet, ca exemplu la politie. Deci din toate structurile mentionate se va reorganiza/comasa si va fi una singura la nivelul MAI

Link to comment
Share on other sites

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

CORPUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

NESECRET

Din 07 iunie 2010

Exemplarul nr __

I N F O R M A R E

Urmare a unui nefericit eveniment rutier petrecut în cursul lunii Decembrie 2009, poliţistului Florescu Tănase Gabriel din cadrul poliţiei rutiere a I.P.J. Constanţa i-a fost amputat piciorul stâng. Am relatat, la vremea aceea, despre acest caz, iar astăzi, cu mândrie o spunem, colegul nostru lucrează la aceeaşi unitate de poliţie.

Eforturilor conducerii unităţii de poliţie la care lucra agentul şef de poliţie Florescu Tănase Gabriel, în speţă I.P.J. Constanţa, a colegilor de la Poliţia Rutieră şi a altor asemenea poliţişti cu suflet, li s-au adăugat cele ale organizaţiei profesionale Corpul Naţional al Poliţiştilor, care - prin faptul că a făcut demersuri pentru ca asistenţa medicală să fie la înalţi parametri( sub aspectul tratamentului si a protezării) ori prin solicitarea dlui preşedinte Dobrescu Iulian Alexandru, adresată domnului ministru Vasile Blaga cu ocazia bilanţului I.G.P.R privind necesitatea menţinerii acestui poliţist în activitate, au creat posibilitatea recunoaşterii meritelor celui care şi-a riscat viaţa în timpul serviciului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

AL CORPULUI NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

Link to comment
Share on other sites

Cei din structurile de securitate sunt baietii aia care nu fac numic si pe care tu nu ai de unde sa ii cunosti Octavian, pentru ca nu prea ies din birouri,

Link to comment
Share on other sites

Poate reusiti si modificarea unor acte normative ce au incarcat nejustificat munca unora "descentralizand" sarcini de la structuri care cu aceasta ocazie nu s-au redus:

- functionar (structura) de securitate,

- functionar (structura) anticoruptie,

- PSI

- prevenirea muncii. etc.

Pentru ca deseori cei care fac munca sunt astia si nu cei care au ramas cu privilegii in structurile specializate (dgipi, dga, etc.)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

CORPUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

COMUNICAT

La data de 18.08.2010, ora 10.00, la sediul I.G.P.R. s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Superior al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu participarea membrilor desemnaţi în conformitate cu prevederile Dispoziţiei IGPR nr. 21 din 14.05.2010, având ca invitaţi, cu statut de observatori, reprezentanţi ai SNPPC; SNAP şi Prolex, întâlnirea având pe ordinea de zi Reorganizarea Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a structurilor subordonate nemijlocit acestuia, iar în cea de-a doua parte, Oportunitatea reorganizării compartimentelor – Structura de securitate din cadrul IPJ.

Aşa cum era anunţat, în această perioadă Inspectoratul General al Poliţiei Române parcurge etapa de reorganizare la nivelul aparatului central şi a structurilor subordonate nemijlocit, respectiv direcţii, servicii, instituţii de învăţământ, activitate înscrisă într-un calendar menit să conducă la eficientizarea activităţii şi eliminarea nivelelor de management intermediar.

Proiectul de reorganizare prezentat de conducerea inspectoratului general şi supus dezbaterii în şedinţa de Consiliu Superior a evidenţiat necesitatea desfiinţării unor funcţii de conducere precum director adjunct, şef serviciu, sef birou - la acele structuri unde nu se justifică ori creează birocraţie, menţinerea funcţiilor de directori adjuncţi la direcţiile operative avînd în vedere complexitatea, volumul şi liniile de muncă, înfiinţarea unor birouri ( două ) cu specific de achiziţii la Direcţia Juridică şi coordonare – control pe linia centrelor de reţinere şi arestare preventivă, desfiinţarea centrelor de formare şi perfecţionare profesională Giurgiu şi Timiş.

Fără a exemplifica prin cifre, de reţinut este faptul că, din numărul personalului poliţienesc care, în urma acestei activităţi de reorganizare, nu se va regăsi în noua organigramă, o parte va fi redistribuită către cele două agenţii ANA şi ANITP iar o altă parte către DGPMB şi inspectoratele judeţene, pentru acoperirea deficitului formaţiunilor operative, cu precizarea şi asigurarea din partea conducerii inspectoratului general că în acest moment nu vor exista disponibilizări ale poliţiştior.

Discuţiile cu privire la punctul doi al ordinii de zi s-au polarizat pe ideea consultării inspectoratelor judeţene de poliţie, ulterior urmând să se hotărască asupra oportunităţii reorganizării acelor compartimente, inclusiv gestionarea lor.

Următoarea etapă a reorganizării priveşte inspectoratele de poliţie ale judeţelor când vom reveni cu amănunte.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Link to comment
Share on other sites

Imi place topicul asta, e plin de realizari marete :ner:

Va intreaba cineva ceva la sedintele astea? Aveti curaj sa scoateti un cuvant? Va spun eu: NU!

Sunteti acolo ca obiect de decor, pentru ca sunt obligati sa va cheme ca "observatori".

din numărul personalului poliţienesc care, în urma acestei activităţi de reorganizare, nu se va regăsi în noua organigramă, o parte ......o altă parte către DGPMB şi inspectoratele judeţene, pentru acoperirea deficitului formaţiunilor operative, cu precizarea şi asigurarea din partea conducerii inspectoratului general că în acest moment nu vor exista disponibilizări ale poliţiştior

Nici nu s-a pus problema disponibilizarii politistilor, sa nu credeti ca e meritul vreunui sindicat asta.

Iar redistribuirea pentru acoperirea deficitului in operativ e un alt mod romanesc de a ne fura caciula. Cei care vin in operativ vin cu functii cu tot, in asa fel incat sa nu piarda mai nimic. O sa vina 2-3 gretosi care nu au fost si nici nu o sa fie niciodata pe strada, o sa-mi fure probabil cele 100 de coli pe care le mai am si o sa sta sa astepte vremuri mai bune in care "cineva" o sa-i cheme inapoi la a plimba 2 hartii pe bani multi la IGPR.

Asta se intampla sub privirea dumneavoastra, a observatorilor :good:

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

COMUNICAT

PRIVIND DISCUŢIILE AVUTE DE REPREZENTANŢII CORPULUI NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR CU DOMNUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU

Conducerea C.N.P. a solicitat, cu ocazia investirii noului ministru al Administraţiei şi Internelor, o întâlnire cu preşedintele ţării, pentru redeschiderea dialogului. Aceasta a fost acceptată iniţial pentru data de joi, 30 septembrie, însă datorită unor modificări în agenda preşedintelui şi a solicitărilor exprimate de către C.N.P., întâlnirea a avut loc astăzi între orele 16,00- 17,00.

Discuţia a fost una informală, în decursul unui interval de circa o oră C.N.P procedând la expunerea către domnul preşedinte a problemelor cu care se confruntă în prezent poliţiştii, aspecte susţinute de astfel şi de către sindicate cu ocazia protestelor recent organizate, proteste pe care şi organizaţia profesională le susţine, mare parte din cei care au protestat fiind membri CNP.

Pe scurt, conducerea C.N.P. i-a supus atenţiei domnului preşedinte următoarele aspecte care-i privesc, în mod direct, pe poliţişti:

1. Necesitatea modificării cadrului legislativ privind statutul poliţistului, în speţă a prevederilor Legii nr. 360/2002, a Codului de etică şi deontologie al poliţistului precum şi a altor acte normative interne consecutive ce privesc activitatea de resurse umane, ghidul carierei, regimul disciplinar, regimul incompatibilităţilor şi pregătirea profesională a poliţiştilor. Domnul preşedinte a afirmat că susţine demersurile care abordează aceste aspecte şi le consideră oportune în aprecierea profesiei de poliţist. De asemenea a fost ridicată problema întâririi autorităţii poliţistului în actualul context social, pe de o parte din perspectiva normelor legale, cu referire la noile prevederi ale Codului Penal şi a celui de Procedură Penală precum şi a protecţiei poliţistului sub aspectul asigurării unui minim de resurse financiare şi logistice necesare pentru desfăşurarea activităţii structurilor de poliţie, amenajării şi dotării sediilor de poliţie, desfăşurării misiunilor, asigurarea echipamentului, protecţiei juridice, medicale şi despăgubirii poliţiştilor pentru fapte în legatură cu serviciul, toate acestea în scopul asigurării unei mai bune îndepliniri a atribuţiilor legale. În acest sens, Corpul Naţional al Poliţiştilor a făcut cunoscut faptul că intenţionează organizarea unei întâlniri de lucru între specialiştii din poliţie şi cei din cadrul Ministerului Public şi din Justiţie, întâlnire care va avea ca scop principal analiza modului în care sunt tratate acţiunile cu violenţă manifestate asupra poliţiştilor.

2. Un alt punct de discuţie a fost acela al prezentării situaţiei dificile a poliţiştilor, afectaţi de măsurile de austeritate hotărâte de guvern şi generate de actuala criza economică, informare asupra căreia domnul preşedinte a afirmat că le va studia cu mare atenţie şi că va solicita ca aceste probleme să fie tratate corespunzător de responsabilii din cadrul Guvernului şi Parlamentului. C.N.P a expus, printre altele, aspectele ce ţin de prevederile cuprinse în prezent de legea privind salarizarea unitară a personalului bugetar, solicitându-se sprijinul ca salarizarea poliţiştilor în 2011 să pornească de la nivelul salariilor din luna decembrie 2009, mărirea coeficienţilor agenţilor de poliţie, păstrarea unui raport mai apropiat între nivelul ofiţerilor inferiori faţă de cel al judecătorilor şi procurorilor debutanţi (acum de 3-9), reducerea restricţiilor la desfăşurarea unor activităţi retribuite de către poliţişti în afara programului şi fără legătură cu serviciul, precum şi păstrarea, în noua lege a pensiilor, a vârstei de pensionare a poliţiştilor la 55 de ani. Deasemenea, CNP a arătat ca nu este de acord cu o concediere a poliţiştilor ca urmare a reorganizării M.A.I. sau aderării la Spaţiul Schengen.

Preşedintele României a declarat că are cunoştinţă despre problemele cu care se confruntă în prezent bugetarii, inclusiv poliţiştii, probleme pe care le înţelege şi asupra cărora se va apleca cu atenţie din perspectiva atribuţiilor ce-i revin. Totodată a spus că susţine şi este de acord iniţiativele C.N.P. în ceea ce priveşte atribuţiile legale ale acestuia

La finalul întrevederii, domnul preşedinte a propus ca reprezentanţii Corpului Naţional al Poliţiştilor şi cei din conducerea M.A.I. să se întâlnească în cursul lunii octombrie la palatul de la Cotroceni, în vederea stabilirii unui mod eficient de rezolvare a problemelor specifice ale poliţiştilor.

PREŞEDINTELE CORPULUI NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR

Comisar şef de poliţie

Dobrescu Iulian - Alexandru

Link to comment
Share on other sites

@elvis.

Eu nu te-am jignit. Degeaba trambitezi ca esti mare lider, raman la parerea mea...

Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Ati uitat sa imi aratati trambita.

Nu imi aduc aminte sa fi facut o singura afirmatie in acest sens.

Cred ca faptul ca nu il mai puteti controla pe slugoiul sef va face sa aveti pareri.

Nu dvs ca persoana trebuie sa va fie rusine ..........oare CNP-ului? :clip:

Link to comment
Share on other sites

Domnule Radusandu, daca tot acest topic se intituleaza ,,Anunturi CNP,, astept cu nerabdare, ardoare si satisfactie, demisia colegului dvs. , d-l. Asofronie din C.N.P. Convingeti-l si va rog sa-i explicati ca acest lucru va ajuta foarte mult asociatia profesionala, dar il va ajuta si pe el intrucat din postarile sale agresive si incompatibile cu functia sa, rezulta clar ca este surmenat si stresat si are nevoie urgenta de o indelungata si binemeritata pauza . Va asigur d-le radusandu de respectul meu (sincer) si cand voi vedea aceea demisie poate ma voi reinscrie in C.N.P. eu si cei circa 120 de politisti de la IPJ Suceava care am demisionat in mai-iunie 2010 .

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

LORD, să știi că ți-am urmat sfatul, astăzi eu și încă patru colegi, ne-am retras din CNP. Iar încă doi colegi, ce sunt momentan în concediu, se vor retrage și ei imediat ce vor veni la muncă.

Motivul acestor retrageri este existența acestui vicepreședinte Asfronie acolo în conducerea CNP, modul lui de a privi lucrurile și a comportamentului pe care îl afișează. Nu pot accepta ca cineva care este plătit și din contribuțiile mele să mă jignească, să se comporte ca un despot și infatuat.

Sunt tratat cu mult mai mult respect chiar și de șefii mei, iar din partea unuia pentru care eu cotizam lunar pentru a-și primi salariul, am parte de o atitudine bădărănească și comunistă. Domnul mediatorul și-a greșit vocația, locul lui nu este în CNP, pentru că se comportă exact ca șefii din vremuri de mult apuse, iar cei care nu sunteți prea noi în acest minister, știți foarte bine și înțelegeți la ce mă refer. Omul ăsta e atât de limitat și se crede deținătorul adevărului absolut, încât nu poate accepta faptul că există și oameni cu o părere diferită față de a sa.

Nu știu cum a ajuns o astfel de persoană în aceea poziție din conducerea CNP, dar părerea mea sinceră este că s-a comis o mare eroare de către cei ce l-au votat, omul aduce mari deservicii CNP-ului.

Când acest personaj o să dispară din conducerea CNP, probabil mă voi înscrie înapoi, dar până atunci, voi face lobby pe lângă toți colegii mei pentru a-mi urma exemplu.

Asta e cea mai bună și eficientă metodă prin care îi putem face pe cei ce aleg acolo în numele nostru, să se gândească de două ori înainte de a lua o decizie.

PS: Sincer îi compătimesc pe aceia care au înțeles adevăratul rol al CNP și care se zbat întradevăr să facă ceva pentru polițiști, oameni pe care-i respect și îi admir pentru ceea ce fac, numai că e păcat de muncă lor, ce se duce pe apa sâmbetei „mulțumită” unui astfel de specimen cu o mentalitate rămasă din vremuri de mult apuse, ce nu a reușit să se adapteze vremurilor în care trăim.

Link to comment
Share on other sites

Felicitari ! Daca toti ar proceda ca noi, garantez ca aceasta asociatie profesionala isi va lua rolul in serios si ne va reprezenta cu adevarat . Uitati-va la Colegiul Medicilor sau Consiliul Superior al Magistraturii, cum isi apara membrii lor, va aduc aminte ca medici care au culpe medicale cu decesul pacientului au fost sanctionati cu reducere de salariu pe trei luni . La noi C.N.P. are un rol eminiamente decorativ la cercetarea prealabila, daca se poate prin obedienta lor ar propune sefilor o masura mult mai grava. Colegi, analizati daca, cand si cu ce va ajutat Corpul National al Politistilor? Va asigur ca raspunsul este negativ. Singura solutie... demisia si retragerea masiva a noastra si nu mai au suportul la nici o negociere si nici pe cine sa mai reprezinte .

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Urmare a emiterii Dispozitiei nr. 2302 din 21.01.2011 a Secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, emisă în vederea stabilirii criteriilor de evaluare, componenţa comisiei, procedura cadru şi termenele de evaluare necesare punerii în practică a măsurilor speciale pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2011, ieri- 21 ianuarie 2011, a avut loc o primă discuţie la care a participat - din partea organizaţiei profesionale, preşedintele CNP, cms. şef de poliţie Dobrescu Iulian Alexandru.

Aspectele discutate cu această ocazie:

-În vederea încadrării cheltuielilor în bugetul aprobat M.A.I, va fi constituit un Grup de Lucru ce va întocmi un proiect de Ordin de Ministru, în care vor fi menţionate aspecte referitoare la : componenţa Comisiilor de evaluare, criteriile ce vor fi avute în vedere la disponibilizare, procedura cadru şi termenele necesare parcurgerii unei astfel de evaluări a personalului.

-Grupul de Lucru este coordonat de către directorul general al D.G.M.R.U

-Ordinul de ministru are termen de finalizare data de 5 februarie 2011.

Urmare a atribuţiilor pe care, prin lege, le are organizatia profesionala, mandatul CNP în acest proces de mare responsabilitate - în primul rând faţă de soarta poliţiştilor, va fi stabilit numai în urma consultărilor şi a opiniilor scrise exprimate de organele de conducere existente la nivelul Biroului Executiv Central, al Consiliilor Departamentale şi ale Consiliilor Teritoriale ale C.N.P. concluzia finală urmând a fi adusă la cunoştinţa dlui ministru în cursul zilei de luni, 24 ianuarie a.c.

Totodata, au fost aduse si la cunostinta partenerilor nostri sindicali subiectele discutiilor ce vizeaza masurile preconizate de MAI.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Saptamina trecuta am prezentat datele angajarilor si concedierilor la nivelul administratiei centrale. Dar Alianta pentru o Romanie Curata (ARC) a solicitat si agentiilor si companiilor statului, in baza Legii 544/2001, informatii privind restructurarile de personal, in perioada 1 ianuarie-1 septembrie 2010, respectiv numarul salariatilor concediati, numarul noilor angajati si posturile desfiintate. Tabelul de la finele materialului prezinta o sinteza a acestor rezultate.

Informari prezentate de Ministerul Administratiei si InternelorAcademia de Politie "Al.I Cuza" nu a incadrat si nu a concediat vreo persoana de la inceputul anului. In viziunea politistilor, posturile ramase neocupate nu reprezinta informatie de interes public.

Directia Generala Anticoruptie (DGA). In 2010 nu au fost incadrate persoane din sursa externa, nu au fost facute concedieri si au fost desfiintate 8 posturi de conducere.

Directia Generala de Pasapoarte nu a facut angajari si nu a realizat concedieri. In schimb, au fost desfiintate 48 posturi vacante.

Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date. In 2010 nu s-au facut angajari, au fost desfiintate 81 de posturi intr-o prima faza, ulterior fiind redusa organigrama cu alte 64 posturi. Nu se precizeaza cate dintre acestea erau si ocupate.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Numarul de persoane angajate dupa 1 ianuarie 2010 este de 166 absolventi din scolile militare de invatamant postliceal si superior repartizati in cadrul structurilor IGSU. Au concediat 19 persoane si au desfiintat cinci posturi de civili.

Inspectoratul General de Aviatie a angajat 19 persoane, dintre care 13 piloti, nu a concediat nicio persoana si sustine ca a redus posturile cu 25%, fara a preciza exact numarul lor.

Inspectoratul General al Jandarmeriei nu a concediat nicio persoana, doua persoane fiind angajate din sursa externa.

Clubul Sportiv Dinamo a angajat cinci sportivi si nu a facut concedieri.

Inspectoratul General al Politiei Romane. In 2010 au fost incadrati 601 ofiteri, 1.032 agenti de politie si 17 posturi- personal contractual. Cu referire la concedieri, IGPR precizeaza lacunar: "In anul 2010 si-au incheiat raporturile de serviciu cu structurile Politie Romane 227 ofiteri, 415 agenti si 113 personal contractual" (in aceasta statistica intra inclusiv pensionarile - n.red.).

Politia de Frontiera nu a facut angajari din sursa externa si nu au existat concedieri.

Potrivit datelor statistice, in cursul lui 2010 s-a inregistrat o crestere a cazurilor de indisciplina in randul politistilor, dar si o scadere semnificativa a celor invinuiti pentru coruptie.

In 2010 au fost inregistrate 47 de accidente produse de politisti aflati sub influenta alcoolului, potrivit bilantului activitatii IGPR din 2010, prezentat miercuri.

Datele arata ca si anul trecut s-a inregistrat o crestere a numarului politistilor indisciplinati.

Astfel la capitolul abateri disciplinare, in 2010 au fost sanctionati 1.089 de politisti, in timp ce alti 3.224 au fost recompensati, arata bilantul activitatii Politiei Romane in 2010, postat pe site-ul IGPR.

In plus, 107 de politisti au fost pusi sub invinuire pentru coruptie, fiind inregistrate 41 de cazuri in care politistii au refuzat mita. Tot in 2010, au fost inregistrate 47 de accidente auto produse de politisti aflati sub influenta alcoolului.

Potrivit bilantului, la nivelul institutiei sunt 61.368 de posturi, dintre care putin peste 89% sunt incadrate. Din totalul angajatilor, aproape 13.000 sunt ofiteri, in timp ce peste 39.000 sunt agenti.

De asemenea, media de varsta a politistilor romani este de 36 de ani si opt luni, iar procentul posturilor pe care sunt incadrate femei este de 11,94%.

Link to comment
Share on other sites

Va redau mai jos, un anunt postat pe site-ul C.N.P.-ului care se poate intitula : Pe ce se mai duc banii membrilor C.N.P. cu mediatorul pe post de coordonator. Eu unul nu am inteles de ce trebuie C.N.P.-ul sa finanteze Ministerul de Interne cu programe pentru formatori. Daca ministerul are nevoie sa plateasca, nu este cazul ca din salariile diminuate ale ,, betivanilor nenorociti ,, sa se faca sponsorizari inutile . Vor formatori Schengen , tiparituri Shengen, schimburi de experienta pe acest domeniu, sa faca, sa plateasca, sa acceseze fonduri europene. In rest cu cateva sponsorizari sunt de acord, cum ar fi premii de inovatie politieneasca, editarea de coduri penal-proc.penala. Dar va las mai bine sa cititi , sa va minunati si apoi sa comentati .

,, Programul "CNP sprijiă pregătirea profesională a poliţiştilor"

INFORMAREA Consiliului Naţional privind Programul „CNP sprijină pregătirea profesională a poliţiştilor”

În Planul de activităţi al Biroului Executiv Central al CNP pentru anul 2009, prelungit şi în 2010, am propus ca activităţile importante de susţinere a procesului de învăţământ şi altele adiacente, cu fonduri de la CNP sau din alte surse atrase, să fie reunite într-un Program denumit „CNP sprijină pregătirea profesională a poliţiştilor membri”, de a cărui coordonare m-am ocupat.

Până acum acest program în partea a doua a anului 2009 şi anul 2010 a cuprins:

- finanţarea cu 4000 lei a amenajării unui PCTF cu specific rutier, pentru învăţământ în cadrul Şcolii de Perfecţionare a Poliţiei de Frontieră Orşova;

- cofinanţarea cu câte 1000 E a deplasării unui număr de 10 profesori şi 24 de elevi în 2009 şi 5/27 în 2010, din anul terminal al Şcolii de Agenţi de Poliţie de Frontieră Oradea, la Şcoala de perfecţionare a poliţiei din Eschwege - Germania, ca schimb de experienţă pentru aplicarea reală procedurilor de control Schengen;

- finanţarea pregătirii unui număr de 6 instructori de poliţie de la Institutul de Studii de Ordine Publică din subordinea Academiei de poliţie, ca formatori certificaţi de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, cu suma de 6000 lei de la CNP;

- finanţarea cu suma de 3.600 lei de la CNP a acreditării a 3 cursuri de pregătire a poliţiştilor la I.S.O.P. conform obligaţiilor legale de autorizare impuse de OUG 129/2000, fără de care ISOP nu-şi mai putea desfăşura cursurile postuniversitare de la 1.01.2010,;

- a fost atrasă de la bugetul de stat în anul 2010 pentru pregătire în afara MAI suma totală de 100.000 lei, folosită pentru instruirea a 31 formatori la ISOP = 31.000 lei, 43 formatori de la CFPP Slatina = 25.800 lei, 59 responsabili cu inspecţia muncii, sănătate şi securitate în muncă = 37.700, acreditarea a 4 cursuri de pregărire a agenţilor la Ş.FICPPF CT;

- finanţarea cu rechizite şi cu câte 2 manuale a unui număr de 227 poliţişti din cadrul IPJ Galaţi, în cadrul cursului de Analiză tranzacţională, în valoare de 2000 lei;

- finanţarea cu suma de 3000 de lei a tipăririi unui manual de proceduri Schengen pentru cursanţii de la Şcoala de perfecţionare a PF Iaşi, acreditată a Academie Frontex -2009;

- finanţarea cu suma de 5.000 lei pentru dotarea unui laborator de pregătire la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina - 2010;

- susţinerea financiară a premiilor la Concursul de inovaţie poliţienească 2009, cu suma de 3.000 lei, în colaborare cu I.S.O.P. şi Revista „Pentru Patrie” - 2010;

- susţinerea financiară a unor simpozioane ştiinţifice organizate de Academia de Poliţie, Institutul de Cercetări Criminalistice, I.G.P.R., Ş.P.C.P.F. Orşova, Ş.A.P.F. Oradea, I.S.O.P.

- este în curs de finalizare o Agendă de proceduri pe linie de O.P. şi P.R. şi un Ghid despre medierea în materie penală pentru poliţia judiciară, care urmează a fi tipărite şi difuzate în unităţile M.A.I., urmând o broşură cu noile coduri, Cod Penal şi Cod de Procedură Penală, var.2010.

- au fost făcute demersuri pentru preluarea în administrare gratuită a Centrului de pregătire al poliţiei de la Bradet – Argeş însă, pe fondul măsurilor de austeritate, ministerul a preferat până la urmă să-l scoată din circuitul subvenţionat şi nu l-a mai acordat CNP-ului. Prin acesta şi alte locaţii favorabile se puteau efectua diverse cursuri cu finanţare bugetară, CNP şi externă pentru perfecţionarea pregătirii profesionale a poliţiştilor, la schimbarea profilului de muncă sau specialităţii de bază, pregătirea Schengen, recalificarea poliţiştilor de frontieră relocaţi la Poliţia Română şi alte structuri M.A.I., cursuri speciale care nu sunt organizate în M.A.I. dar necesare şi acestora. potrivit obligaţiilor legale;

- au fost făcute demersuri pentru intermedierea de către CNP a unor cursuri de reconversie profesională a poliţiştilor ce s-ar putea disponibiliza şi le vor înceta raporturile de serviciu, cu finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene atrase prin programe cofinanţate MAI-CNP.

Coordonator program, Vicepreşedinte Asofronie Constantin ,,

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.