Jump to content
POLITISTI.ro

Ofiteri fara academie? Cum pot deveni?

DavidMuller

Recommended Posts

Ca prin post as dorii sa salut pe toata lumea. Am cateva nelamuriri legate de intrarea in politie. Pana acum am facut sport de performanta si nu m-a preocupat un loc de munca, dar din cauza unei accidentari am fost nevoit sa renunt la cariera sportiva din pacate. Intre timp am terminat facultatea de Transporturi sectia AR din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti in 2009, doar ca in domeniu este foarte greu sa mai gasesc un loc de munca... am sanse de angajare in politie dar ca ofiter si preferabil nu munca de birou fiindca nu cred ca as putea rezista 8 ore pe zi sau mai mult inchis intr-o camera. Ce parere aveti?

• Downvote 11

Având în vedere studiile tale, poți să începi prin a intra în adunarea comunitarilor locali, apoi te transferi la jandarmi după care te poți lansa și în poliție. Baftă!

Scuză-mă pentru sarcasmul din mesaj, dar cred că mai sunt topicuri cu subiectul acesta.

• Upvote 3
  • Moderator

Pentru moment din câte ştiu eu, este imposibil. Există un ordin al ministrului ce a interzis şi a sistat încadrările din sursă externă.

E singurul lucru bun pe care l-a făcut actualul ministru. Şi e greu de crezut că va fi abrogat în viitorul apropiat, având în vedere că există o întreagă promoţie de ofiţeri de poliţie veritabili, căreia i-a fost amânată încadrarea. Sincer eu sper să nu fie abrogat niciodată.

• Upvote 4

Un master in academie nu mi-ar putea asigura un loc in politie fara sa trec pe la locala? Jandarmeria nu ma deranjeaza dar oricum vreau post de ofiter totusi nu am facut atata scoala si nu am muncit atat ca sa nu imi gasesc ceva macar ca ofiter.

Ca sa mai deranjez putin lumea (fara intentie) in politie ce as putea sa fac tinand cont de studiile pe care le am exceptand munca la birou?

• Downvote 6
  • Moderator

Cred ca cel mai bine ti s-ar potrivi la

POLITIA

RUTIERA

LOCALA

avand in vederea specialitatea Transporturi.

:good:

:good:

Un master in academie nu mi-ar putea asigura un loc in politie fara sa trec pe la locala?

Nu, ca sa ajungi un veritabil politist, e musai ca mai intai sa treci pe la Locala :clip:

• Upvote 4
  • Moderator

În poliţie, având în vedere atâta şcoală, nici de agent nu ai fi bun, probabil ai fi putut îndeplini vreo funcţie pe la logistică, şef de garaj sau ceva de genul ăsta, deoarece între specializarea ta şi munca de poliţie nu există vreo legătură. Iar ca şef de garaj nu trebuie să stai la birou, ci prin curte, garaj, service, etc. Cum erau pe vremuri şefii de coloană.

• Upvote 5

direct ofiter :hmmmt: ca si cum ai incepe armata si vrei direct la Statul Major, ca iti lene sa faci instructie pe camp :emo-yessir:

oricum, la cum merg lucrurile astazi, nu se stie in viitor.

• Upvote 1

10+ maxu08!

Unii isi tocesc coatele pe bancile liceelor si apoi ale academiilor militare si cu chiu cu vai ajung ofiteri superiori iar altii vor direct generali, ca au "atata scoala"...

Mare-i gradina ta, Doamneeee... :doh:

• Upvote 3

La cat se gasesc locuri de munca astazi probabil intr-un final voi trece pe la locala fiindca nu am alta alternativa si nu este vorba de lene, chair nu ma deranjeaza instructia sau sportul, imi face placere dar mi se pare ceva anormal in faptul ca cineva cu o pregatire sub a mea sa imi dea ordine. Daca ar fi cineva competent, care sa fi muncit sa ajunga unde este atunci nu m-ar deranja sa ,,colaborez"

P.S.

Referitor la videosuzy crezi ca eu nu am facut liceul si crezi ca cineva dintr-o academie adica un inginer militar este cu ceva peste un inginer civil ca nivel de pregatire? Sa iti aduc aminte ca 87% din tehnologia militara este proiectata si dezvoltata de ingineri civili si doar creata de cei militari?

Edited by DavidMuller
  • Downvote 15

Așa este. Cum spui tu. Dar ai greșit cu procentul ăla. Nu este 87%, în realitate este 86,98756%, dar nu face nimic. Greșeala este foarte mică.

În schimb, jos pălăria pentru tine pentru rezistența pe care o ai la replicile pe care le încasezi. Se vede că ești sportiv de performanță. Toată stima! :emo-yessir:

• Upvote 5
  • Downvote 1
  • Moderator

DavidMuller studiile tale nu au legatura cu munca de politie, iar in concluzie pregatirea pe care sustii ca o ai este utila in alta parte si nu se pune problema sa primesti ordine de la unul cu o pregatire inferioara tie. Intelegi?

Te sfatuiesc sa mergi si sa-ti cauti loc de munca in domeniul pentru care te-ai pregatit.

• Upvote 2
  • Moderator

Domnule fan al dosarelor FBI, am să-ţi explic un pic mai pe şleau, cum stă treaba, întrucât observ că "atâta şcoală" pe care o ai nu te ajută deloc să pricepi, ceea ce ţi s-a explicat până acum.

Acele "atâtea studii pe care le-ai făcut", sunt egale cu zero în Poliţia Română. Deci chiar şi dacă am presupune că ai reuşi să devii poliţist peste noapte, aşa cum îţi doreşti, în acest domeniu al muncii de poliţie mătăluţă nu ai nicio pregătire, chiar şi o femeie de serviciu mai în vârstă, este foarte probabil să ştie infinit mai multe lucruri decât tine. Aşa că va fi imposibil să primeşti ordine sau dispoziţii de la cineva mai slab pregătit în acest domeniu decât tine.

Deci poţi să te orientezi liniştit către alte domenii, întrucât în poliţie "atâtea studii" ca ale tale nu te ajută la absolut nimic.

• Upvote 3

Mai exista o sansa. Daca te ai bine cu primarul din orasul unde locuiesti tu, poate te angajeaza la comunitari. Daca zici c-ai facut sport, si stii sa dai si cu pumnu', ajungi chiar si la mascati, unde te specializezi pe interventii la patrunjel, boschetari si patrulat cu ciorapul pe mecla.

• Upvote 2
  • Moderator

Cum se face ca orice tolomac ce vede seara un film cu politisti, dimineata cand se trezeste are convingerea ca poate face cu brio aceasta meserie, indiferent de studiile pe care le-a facut?

Edited by danpin
  • Upvote 6

Simplu. Se uită noaptea la OTV şi dimineaţă îşi face cont aici cerând să fie contactat în vederea angajării pentru că studiile lui depăşesc umila noastră experienţă. :naughty:

Cred ca a intrat pe forum doar sa se distreze, sper sa aiba parte de un loc de munca, cu un sef prost si fudul care sa-i dea de rezolvat numai cazuri ,,interesante" indiferent de domeniul unde o sa munceasca. :clip:

Vad ca sunteti mai acizi in replici decat Vadim Tudor la Marius Tuca Show. Imi place ca militienii de aici (Nu generalizez fiindca nu vreau sa jignesc persoane ne implicate in discutie sau care nu au comentat aiurea) sunt fani OTV si AXN Crime, cred ca sunt buni din punct de vedere profesional dar in politie conteaza sa stii legisatie si sa fi un bun sportiv in principiu, legislatia o invata aproape oricine sinceri sa fim, dreptul nu este o facultate grea, totul este de tocit nu de logica. Cine spunea de Academia Militara. Nu compari un absolvent al academiei militare care este un inginer militar cu un absolvent al academiei de politie care este practic un absolvent de drept care stie sa fuga! Ce spunea cineva cu femeia de serviciu probabil ca tu te compari cu ea daca spui ca iti poate face meseria, sau ai trait in vremea lu impuscatu si stii ce faceau UNELE femei de servici care ,,lucrau" pe scara institutiilor. Fara sa te superi unde erai pe 18.12.`89 intre 12 si 23?

Edited by DavidMuller
  • Downvote 10
  • Moderator

Nu compari un absolvent al academiei militare care este un inginer militar cu un absolvent al academiei de politie care este practic un absolvent de drept care stie sa fuga!

Mai uita-te si la filme cu Colombo, nu doar cu Van Damme.

• Member

Oameni buni, nu fiți rai, sunt mii de exemple de ingineri, zootehniști, chimiști, ihtiologi, folcloriști, care au fost parașutați în Politia Romana, unii au ajuns chiar sa conducă destinele acestei instituții. De cauza asta ne merge asa de bine, de asta nu ne primim drepturile, de asta toți stau cu capul plecat în fata politicienilor, de asta urmează ruperea Politiei. Hai ca iar ma enervez. Asa ca hai sa-l incurajam pe tânăr, are aluatul potrivit pentru a ajunge mare conducător de oști.

• Upvote 2
  • Moderator

Pai tu doar sport ai in cap... Fibra fara creier nu prea da bine aici, ca nu suntem la jaguari.

...ba baiatule ...

Esti pregatit ca antrenor, contacteaza-l pe Jiji

@DavidMuller

BANNED

Azi ai venit, azi ai pierit... Sa fie de la 11.11.11? :naughty:

• Moderator

Draga DavidMuller, cu toata pregatirea ta trebuie sa stii ca iti lipsesc primi sapte ani din viata, iar acesti ani nu-i mai poti recupera niciodata.

Faptul ca recurgi la jigniri atunci cand raspunsurile primite nu iti convin, dovedesc cat de limitata este capacitatea ta intelectuala.

Multa bafta.

• Upvote 1
  • Member

Sincer iti spun DavidMuller sunt mult mai multi subofiteri mai bine scolarizati plus cu experienta in politie deci nu avem nevoie de surse externe.Majoritatea din sursa externa au prejudiciat grav imaginea institutiei!

Edited by cipri83
  • Upvote 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.