Skip to content

Pistolul Makarov 9 mm

Featured Replies

• Moderator

Inca un utilizator de Mak... am dat la magazie Carpatiul :emo-yessir:

• Replies 133
  • Views 66.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• serhente Garcia
    serhente Garcia

nu stiu daca este necesara observatia, dar "for the records" ... atentie la parghia de asigurare functioneaza "invers" ca la mod. 74, nu o forta "in sus", asa se demonteaza, iar daca ai desfacut-o si

• ce ziceti de aceste grip-uri?    

• Arma a fost conceputa in anii '40 de catre Nikolai Makarov, fiind initial fabricata in Rusia, ulterior fiind fabricata de toate tarile membre ale Pactului de la Varsovia. Este un pistol semi-automat

Posted Images

nu stiu daca este necesara observatia, dar "for the records" ... atentie la parghia de asigurare ;) functioneaza "invers" ca la mod. 74, nu o forta "in sus", asa se demonteaza, iar daca ai desfacut-o si ti-a cazut pe jos cuiul percutor, nu cauta arcul percutorului, NU exista :naughty::good:

Oare de ce cuiul percutor are secțiune triunghiulara la Makarov iar la restul pistoalelor este ( in secțiune ) circular sau pătrat ?

• 6 months later...

Sper sa nu gresesc postand aici o intrebare.

Am makarov de 2 ani in dotare si vreau sa stiu daca pot atasa pe el un sistem de ochire cu laser, daca cineva a incercat si daca se poate face acest lucru avand in vedere ca este o arma de serviciu deoarece ar trebui ceva modificari pt ca nu are sina de prindere

Poti sa-i atasezi si un lansator de grenade, de pe AK-47! :naughty: Buna gluma dracusor!

Dracusor, dar pentru ce-ti trebuie sistem de ochire tip laser? Folosesti des pistolul si mai ales noaptea? Nu te supara, dar sistemul este necesar in momentul cand trebuie sa executi foc rapid... Sincer, nu-i vad utilitatea decat la structurile de interventie!

Prea mult Counter Strike...

• 2 weeks later...

Cam asa ceva si filme la greu! Sincer, eu nu-i vad utilitatea, asta in cazul in care esti nevoit sa-l folosesti...iar daca situatia te depaseste, oricum soliciti S.A.S.-ul! Imi place principiul americanilor "... va itoarceti teferi la baza!"

• 3 months later...
  • Membru

Un review destul de bun.

@arcan nu iubesc Counter Strike... nu am fost niciodata bun la asa ceva

Si era o intrebare privind modificarea armei de serviciu si oricum arma o folosesc doar sa trag foc de avertisment si pt autoaparare... in nici un caz nu o sa am timp sa iau linia de ochire ca in poligon, deci nu m-ar ajuta nicidecum un sistem de ochire de oricare ar fi el...:))

Pe vremea raspunsului nu aveai +,si credeam ca esti un imberb pasionat de arme virtuale. Ideea e,ca un sistem d eochire cu laser performant si util costa mult si trebuie sa fie de calitate.altfel la primul fos se deregleaza.Un asemenea sistem ar trebui produs special pentru mak.Iar eu unul nu stiu sa se fi produs...Dar ,poate gasesti totusi...

Nu am gasit si... m-am interesat la armurierul IPJ... fiind o arma de serviciu nu am voie sa ii aduc nici un fel de modificari. Oricum nu aveam resursele necesare pt aceasta modificare... si la centura mea ( pe care colegii oricum o evalueaza ca fiind prea incarcata) nu am cum sa port Makarovul cu sistem de ochire

• 2 months later...

da mai ales ca acum in 25 de zile o sa apara in magazine noul pistol ca model makarov model 2011.mult mai ,,slefuit" o sa il iau si eu ca pret am inteles 1700 lei,2 incarcatoare.

munitia nu este scumpa cred eu 1,78 bucata cu tva.

acesta il voi achizitiona si eu de joi imi iese auorizatia de cumparare,tre sa il achit si cu el si 5 cartuse inapoi la politie,amprenta lui georgel dupa care permisul si gata s-a terminat calvarul de asteptare la achizitia unui astfel de ,,preten".

am gresit pretul la munitie 9x18 1,37 bucata iar 9x17 1,43 bucata deci nu este scumpa scz pentru postarea de mai sus.

• Membru

Poti atasa un link cu acest model de Makarov? Sunt tare curios.

Mersi mult.

dupa ce il cumpar fac foto si il depun aici.

cu parere de rau va anunt ca dureaza prea mult pana vine noul makarov.adik sunt la limita autorizatiei ajunge in tara undeva in august asa ca ma simt nevoit sa renunt la el.nu din cauza pretului va fii undeva la 1600-1700 lei.dar risc sa imi expire autorizatia,si nu mai am chef de plimbat din nou pentru prelungirea ei.si m-am gandit la un grand power K100 .il pot lua deja de luni.pistol,toc si munitie 50 buc conform autorizatiei 3035 lei cu 4 gripp de schimb.

Gata am luat tot o scula ruseasca.Baikal 71H 9x17 mm cu 12 cartuse in incarcator.Sunt si cu permisul in mana asa ca acum sunt legal posesor de arma de foc.

• Moderator

Şi care e legătura cu subiectul acestui topic?

Seamana cu Makarov-ul...

pistol-cu-glont-baikal-mp-71h-cal-9x17-m

• Membru

Fa-i o prezentare la aria "arme personale".

• 4 months later...

Pistolul Makarov foloseste o munitie oarecum atipica , cunoscuta sub denumirea de 9mm Makarov.

Calibrul real este de 9,25mm.

Greutate glont 6,2g, V=305m/s, E=286 J (pt 9mm Makarov PM).

Exista si 9mm Makarov PMM, avand greutate glont 5,5g, V=420m/s, E=485J.

Aceasta din urma a fost o incercare de imbunatatire a performantelor vechiului tip de munitie prin anii 80.

Nu a avut priza la oficialii rusi, deoarece nu putea fi folosit in pistoalele vechi, ci doar in Makarovurile noi (PMM - cu 12 cartuse).

Nu foloseste ghinturile clasice si are o forma poligonala a tevii, aplatizata in 4 parti, pentru a creste presiunea in teava mai mult decat in cazul conventional, astfel obtinandu-se performante maxime pt o arma nezavorata, cu inchidere inertiala, principiu de functionare preluat de la Walter PPK model 1929 .

• 6 years later...
  • Membru

ce ziceti de aceste grip-uri?

Edited by bozo

• Moderator

E foarte tare. Aşa cm zice şi tipul din clip, practic îl aduce în secolul actual.
Bine, poziţia butonului nu e cea mai bună/grozavă (mi se pare a fi un pic cam în spate), dar cel mai probil că este un compromis la care s-a putut ajunge dpdv constructiv. Dar chiar şi aşa, e un plus imens.

• Membru

Asa e, elimina multe neajunsuri. Ma gandesc sa comand unul.

• Moderator

Am avut ocazia să pun mâna pe un Makarov ce are montat un astfel de grip. Arma aparține unui coleg.
Merită fără nicio ezitare! 

EBD3AD4E-BC72-47F6-857E-4CBA45905731.jpeg

D0939B95-C366-4A17-99D2-852CEEB1B2A7.jpeg

Din ce am văzut sunt mai multe modele pe piață, dar în principiu toate adaugă aceeași funcționalitate, permit eliberarea rapidă a încărcătorului. Se găsesc pe amazon, ebay, chiar și pe ipscstore la un preț de aprox 18 - 20 euro.

Eu vă recomand cu încredere upgade-ul ăsta, pt cei care mai aveți Makarov în dotare.