Jump to content
POLITISTI.ro

Pistolul Makarov 9 mm

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Inca un utilizator de Mak... am dat la magazie Carpatiul :emo-yessir:

• Apreciez 2
Publicat

nu stiu daca este necesara observatia, dar "for the records" ... atentie la parghia de asigurare ;) functioneaza "invers" ca la mod. 74, nu o forta "in sus", asa se demonteaza, iar daca ai desfacut-o si ti-a cazut pe jos cuiul percutor, nu cauta arcul percutorului, NU exista :naughty::good:

• Apreciez 3
Publicat

Oare de ce cuiul percutor are secțiune triunghiulara la Makarov iar la restul pistoalelor este ( in secțiune ) circular sau pătrat ?

• 6 luni mai târziu...
Publicat

Sper sa nu gresesc postand aici o intrebare.

Am makarov de 2 ani in dotare si vreau sa stiu daca pot atasa pe el un sistem de ochire cu laser, daca cineva a incercat si daca se poate face acest lucru avand in vedere ca este o arma de serviciu deoarece ar trebui ceva modificari pt ca nu are sina de prindere

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Poti sa-i atasezi si un lansator de grenade, de pe AK-47! :naughty: Buna gluma dracusor!

Publicat

Dracusor, dar pentru ce-ti trebuie sistem de ochire tip laser? Folosesti des pistolul si mai ales noaptea? Nu te supara, dar sistemul este necesar in momentul cand trebuie sa executi foc rapid... Sincer, nu-i vad utilitatea decat la structurile de interventie!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cam asa ceva si filme la greu! Sincer, eu nu-i vad utilitatea, asta in cazul in care esti nevoit sa-l folosesti...iar daca situatia te depaseste, oricum soliciti S.A.S.-ul! Imi place principiul americanilor "... va itoarceti teferi la baza!"

• 3 luni mai târziu...
Publicat

@arcan nu iubesc Counter Strike... nu am fost niciodata bun la asa ceva

Si era o intrebare privind modificarea armei de serviciu si oricum arma o folosesc doar sa trag foc de avertisment si pt autoaparare... in nici un caz nu o sa am timp sa iau linia de ochire ca in poligon, deci nu m-ar ajuta nicidecum un sistem de ochire de oricare ar fi el...:))

Publicat

Pe vremea raspunsului nu aveai +,si credeam ca esti un imberb pasionat de arme virtuale. Ideea e,ca un sistem d eochire cu laser performant si util costa mult si trebuie sa fie de calitate.altfel la primul fos se deregleaza.Un asemenea sistem ar trebui produs special pentru mak.Iar eu unul nu stiu sa se fi produs...Dar ,poate gasesti totusi...

Publicat

Nu am gasit si... m-am interesat la armurierul IPJ... fiind o arma de serviciu nu am voie sa ii aduc nici un fel de modificari. Oricum nu aveam resursele necesare pt aceasta modificare... si la centura mea ( pe care colegii oricum o evalueaza ca fiind prea incarcata) nu am cum sa port Makarovul cu sistem de ochire

• 2 luni mai târziu...
Publicat

da mai ales ca acum in 25 de zile o sa apara in magazine noul pistol ca model makarov model 2011.mult mai ,,slefuit" o sa il iau si eu ca pret am inteles 1700 lei,2 incarcatoare.

munitia nu este scumpa cred eu 1,78 bucata cu tva.

acesta il voi achizitiona si eu de joi imi iese auorizatia de cumparare,tre sa il achit si cu el si 5 cartuse inapoi la politie,amprenta lui georgel dupa care permisul si gata s-a terminat calvarul de asteptare la achizitia unui astfel de ,,preten".

am gresit pretul la munitie 9x18 1,37 bucata iar 9x17 1,43 bucata deci nu este scumpa scz pentru postarea de mai sus.

• Membru
Publicat

Poti atasa un link cu acest model de Makarov? Sunt tare curios.

Mersi mult.

Publicat

cu parere de rau va anunt ca dureaza prea mult pana vine noul makarov.adik sunt la limita autorizatiei ajunge in tara undeva in august asa ca ma simt nevoit sa renunt la el.nu din cauza pretului va fii undeva la 1600-1700 lei.dar risc sa imi expire autorizatia,si nu mai am chef de plimbat din nou pentru prelungirea ei.si m-am gandit la un grand power K100 .il pot lua deja de luni.pistol,toc si munitie 50 buc conform autorizatiei 3035 lei cu 4 gripp de schimb.

Publicat

Gata am luat tot o scula ruseasca.Baikal 71H 9x17 mm cu 12 cartuse in incarcator.Sunt si cu permisul in mana asa ca acum sunt legal posesor de arma de foc.

Publicat

Seamana cu Makarov-ul...

pistol-cu-glont-baikal-mp-71h-cal-9x17-m

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Fa-i o prezentare la aria "arme personale".

• Apreciez 1
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Pistolul Makarov foloseste o munitie oarecum atipica , cunoscuta sub denumirea de 9mm Makarov.

Calibrul real este de 9,25mm.

Greutate glont 6,2g, V=305m/s, E=286 J (pt 9mm Makarov PM).

Exista si 9mm Makarov PMM, avand greutate glont 5,5g, V=420m/s, E=485J.

Aceasta din urma a fost o incercare de imbunatatire a performantelor vechiului tip de munitie prin anii 80.

Nu a avut priza la oficialii rusi, deoarece nu putea fi folosit in pistoalele vechi, ci doar in Makarovurile noi (PMM - cu 12 cartuse).

Nu foloseste ghinturile clasice si are o forma poligonala a tevii, aplatizata in 4 parti, pentru a creste presiunea in teava mai mult decat in cazul conventional, astfel obtinandu-se performante maxime pt o arma nezavorata, cu inchidere inertiala, principiu de functionare preluat de la Walter PPK model 1929 .

• 6 ani mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

ce ziceti de aceste grip-uri?

Modificat de bozo
  • Îmi place 1
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

E foarte tare. Aşa cm zice şi tipul din clip, practic îl aduce în secolul actual.
Bine, poziţia butonului nu e cea mai bună/grozavă (mi se pare a fi un pic cam în spate), dar cel mai probil că este un compromis la care s-a putut ajunge dpdv constructiv. Dar chiar şi aşa, e un plus imens.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Asa e, elimina multe neajunsuri. Ma gandesc sa comand unul.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Am avut ocazia să pun mâna pe un Makarov ce are montat un astfel de grip. Arma aparține unui coleg.
Merită fără nicio ezitare! 

EBD3AD4E-BC72-47F6-857E-4CBA45905731.jpeg

D0939B95-C366-4A17-99D2-852CEEB1B2A7.jpeg

Din ce am văzut sunt mai multe modele pe piață, dar în principiu toate adaugă aceeași funcționalitate, permit eliberarea rapidă a încărcătorului. Se găsesc pe amazon, ebay, chiar și pe ipscstore la un preț de aprox 18 - 20 euro.

Eu vă recomand cu încredere upgade-ul ăsta, pt cei care mai aveți Makarov în dotare. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.