Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua

As dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.

Un minor de 16 ani poate doar inmatricula o masina fara sa o conduca?

Astept raspuns.

va multumesc

Publicat

si daca mi se arata usa? care este replica care io pot spune acelei persoane......exista vre-un articol?

Publicat

maxu minorul de 16 ani are voie sa incheie acte juridice in nume propriu desi nu are capacitate de exercitiu deplina ?!

Publicat

imi puteti da mai multe detalii despre acest articol? unde il pot gasi....? :)

va multumesc

Publicat

Am gresit, am uitat de lg 71 care renumeroteaza articolele- este art 41 si nu 27. Scuze.

Art. 41. - (1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.

(2) Actele juridice ale minorului cu capacitate de exerciţiu restrânsă se încheie de către acesta, cu încuviinţarea părinţilor sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, şi cu autorizarea instanţei de tutelă. Încuviinţarea sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.

(3) Cu toate acestea, minorul cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum şi acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.