- 0
[dumb question] Pe ce canal comunica politistii?
Asked by
Deagle
-
Similar Content
-
By cpm92
Salut,ma poate informa cineva daca exista in tara vreun proces civil castigat cu privire la inlaturarea discriminarii salariale create intre politisti,privind includerea ilegala a soldei de merit dupa 2010 la unii dintre politisti la salariu?Multumesc.
-
By Catalin
Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), din cadrul Poliţiei Române, a aniversat, joi, 15 ani de la înfiinţare, printr-o ceremonie organizată la Casa de Cultură a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Serviciul a fost creat pentru creşterea capacităţii de ripostă a Poliţiei Române împotriva infracţiunilor comise cu violenţă şi, în mod specific, împotriva situaţiilor de criză ce implică luarea de ostatici şi răpirea persoanelor. A fost fondată în anul 1993, în cadrul unui nucleu incipient de luptă împotriva crimei organizate, însă misiunile dificile şi eficienţa dovedită prin finalizarea cu succes a acestora, a făcut ca, în 1995, SIAS să devină o unitate independentă şi complet operaţională.
În aprilie 2007, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a devenit membru cu drepturi depline al Grupului „ATLAS”, grup care a apărut ca reacţie a structurilor Uniunii Europene la valul de atentate teroriste declanşat în 11septembrie 2001 şi a exacerbării infracţiunilor comise cu violenţă în spaţiul european.
Toţi luptătorii de la SIAS sunt cei mai buni în ceea ce fac. "Ei sunt elita", spune comisarul-şef Teodor Stanca, şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române. Aici sunt încadraţi doar prin concurs şi numai după ce au trecut cele mai drastice probe fizice şi psihice, cei mai buni poliţişti. "Trebuie să ştie cum să folosească foarte bine o armă încă de la început. Vor deveni pe parcurs cei mai buni, dar după un antrenament asiduu şi nu într-un timp foarte scurt. Noi trebuie să lucrăm contra timp, la perfecţiunea unui ceas elveţian. Orice greşeală poate duce la pierderea misiunii", spunea şeful SIAS.
În ultimii 10 ani, luptătorii SIAS au participat la aproape 2.000 de misiuni specifice în condiţii de pericol maxim. Au participat la anihilarea celor mai periculoase grupări infracţionale. Cătălin Teodor Georgescu şi Poenariu Nicuşor sunt doi polițiști din cadrul SIAS căzuţi la datorie.
De activitatea SIAS se leagă reţinerea greilor lumii interlope din România, dar şi a infractorilor cu renume internaţional precum Francisc Bancsa - fost legionar în legiunea franceză, acuzat de comiterea unor jafuri armate la bănci din Belgia, Cojocaru Constantin - supranumit "Pisica" sau "Passaris de România", evadat din închisoarea de maximă securitate din Serbia şi prins datorită rănilor provocate prin împuşcare de luptătorii SIAS.
Clanuri cunoscute ca Duduienii, Caranii, Gorun, Cordunenii, Craiu şi multe altele despre care a auzit oricine au fost anihilate sau destructurate cu ajutorul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române.
http://www.youtube.com/watch?v=o6jvAA2A55I
Fără a fi lipsiți de modestie, această unitate de elită a Poliției Române, este cea mai bună și cea mai experimentată dintre toate forțele speciale din România.
-
By CITADELA
Muzeul Poliţiei Române
Muzeul Naţional al Poliţiei Române a fost amenajat într-o clădire cu mare valoare artistică şi istorică, construita în 1701 și refăcută în stil neoclasic între anii 1867 şi 1893, ca urmare a concesionarii ei de catre Consiliul Județean Dâmbovița pe o perioadă de 50 de ani către IPA - Secția Națională.
Conacul, cunoscut și sub denumirea de Casa Cuconilor, a servit de-a lungul veacurilor drept locuință pentru familia domnitorului Constantin Brâncoveanu, școală, sediu pentru Ocârmuirea Județului și, ulterior, după construirea sediului Prefecturii, a adăpostit Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială Dâmboviţa. Ulterior, clădirea a fost abandonată, fiind preluată de către IPA - Secția Națională într-o stare avansată de degradare, ce a necesitat un amplu proces de restaurare (consolidări, tencuieli interioare şi exterioare, reamenajarea spaţiilor interioare, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor degradate, precum şi amenajarea spaţiului aferent din exteriorul clădirii).
Istoria Poliției Române începe cu anul 1821, moment în care Tudor Vladimirescu pune bazele primului serviciu de ordine publică, alcătuit din gărzile pandurilor şi a arnăuţilor, şi continuă cu fondarea în 1848 a "Gărzii Municipale", care era subordonată şefilor poliţiei din Bucureşti şi din Iaşi. Momentul 1850, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a emis primul act normativ cu privire la organizarea poliţiei, este bine reprezentat, fiind piatra de temelie a poliției moderne.
Există în expoziţia permanentă documente de legislaţie purtând semnături ale domnitorilor, uniforme, însemne de grad şi heraldice, lucrări de referinţă, cărţi, publicaţii periodice, albume, drapele, lucrări de artă cu tematică adecvată, arme de foc şi albe etc. Toate aceste exponate ne introduc în atmosfera asigurării climatului de menţinere a ordinii şi nu în ultimul rând de păstrare a fiinţei naţionale. Muzeul nu este doar o oglindă în care se poate vedea drumul parcurs până în prezent de către Poliția Română, ci şi o punte spre mapamond, exponatele româneşti fiind completate cu uniforme şi însemne heraldice provenite din alte ţări.
Ideea înfiinţării unui Muzeu al Poliţiei Române s-a născut în anul 1998, când o delegaţie a I.P.A. – Regiunea Dâmboviţa, împreună cu polițiști din regiunile Braşov şi Timiş, cu asistentul secretarului general şi cu trezorierul naţional au efectuat o vizită în Ungaria. Printre obiectivele vizitate s-a numărat şi Muzeul Poliţiei Maghiare, cu rol evident de liant între comunitate şi poliţişti.
Astfel, la 7 iulie 2000, într-o atmosferă de mare sărbătoare şi-a deschis porţile publicului larg Muzeul Naţional al Poliţiei Române – singurul muzeu cu acest profil din ţara noastră. Este adevarăt ca instituțiile de învățământ ale MAI au organizate expoziții sau spații de reprezentare cu tentă istorică, însă nici una nu poate fi catalogată drept muzeu.
Adresa: Târgovişte, Calea Domnească, nr. 187 (în incinta curții Muzeului de Artă și a Muzeului de Istorie; nu există marcaje rutiere pentru muzeu, așa cum o să găsiți pentru celelalte obiective turistice; mai bine vă ghidați spre cele două muzee)
Programul: de marți până duminică, între orele 09.00 - 17.00 (luni este închis); tel. 0245/212990
Membrii IPA au reducere 50% la prețul biletului de intrare
https://www.facebook.com/muzeul.politiei
-
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
Buna ziua.
Imi pare rau daca am postat unde nu trebuia
Politisti ce statie au ?
Pe ce canal comunica politistii ?
Edited by CatalinRolul titlului este acela de a identifica usor natura discutiei/problemei dupa citirea acestuia.
Share this post
Link to post
Share on other sites