Jump to content
POLITISTI.ro

Despre fişa de lichidare


adriana25

Recommended Posts

Tocmai ce mi-am incheiat "cariera" magnifica in politie, pe fondul marii restructurari, si am depus acum vreo 10 zile fisa de lichidare...mi s-a spus k restantele (echipament, diferenta la norma de hrana...), o sa mi le vireze knd vor avea bani....sau eventual cand se dau si la ceilalti...Este normal?..stie cineva mai multe?

Link to comment
  • Moderator

Care parte a acestui subiect este atât de sensibilă, încât ai considerat că trebuie deschis acest topic în secţiunea privată a poliţiştilor?

  • Upvote 1
Link to comment

pai ..vroiam un raspuns de la cineva din interiorul institutiei, care a trecut prin asa ceva eventual ...ma rog...nu stiu unde ar fi trebuit postat ca nu stiu sa-i masor "sensibilitatea", vroiam doar un raspuns, ca sa stiu la ce sa ma astept!...daca am deranjat prin postare scuze...

Link to comment

Aşa se întâmplă peste tot în ţară adriana25 din cauza lipsei fondurilor necesare achitării restanţelor către poliţişti. Deşi nu este normal după ce ai fost disponibilizată să aştepţi nişte drepturi băneşti care ţi se cuvin şi care trebuia să îţi fie acordate până acum, se pare că va trebui să aştepţi la fel ca noi ceilalţi. Din surse, la stadiul de zvon, dacă te încălzeşte cu ceva, se vorbeşte că până la sfârşitul anului vom primi aceste restanţe.

Link to comment

Sincer, eu in locul tau nu semnam si nu le dadeam fisa de lichidare.

"Lichidarea" aceea ar trebui sa functioneze in ambele directii: si tu fata de ei, dar si ei fata de tine.

Sa fi vazut ce dureri de cap le-ai fi creeat celor de la MRU.

Link to comment
  • Moderator

Sunt de parere ca sunt sanse mult mai mari sa primesti un raspuns concret daca topicul este mutat in aria publica.

De ce? Pentru ca sunt multi colegi politisti care nu au solicitat accesul in aceasta arie si nu o pot vedea.

Link to comment

Pai pe mine nu ma deranjeaza sa fie mutat in aria publica...

Asa mi se parea normal, eu mi-am facut lichidarea fata de ei...k sigur dk as fi avut eu sa le dau vreo suma de bani nu ma asteptau ei vreun an,doi...dar ca la noi la nimenea. Ma bucur k am plecat din sistem. A fost alegerea mea....iar in ce priveste salariile compensatorii...nu se acorda in 2011, k doar de asta fac anul asta disponnibilizari k nu se aplica aceasta prevedere....se da doar un ajutor timp de 1 an de vreo 50% din salariul de baza, un fel de somaj..si pt asta a trebuit sa faca derogare...dar atat timp cat plec afara si nu pot fi aici sa-l semnez in fiecare luna, nu ma ajuta nici asta cu nimic.Speram la banii astia de haine...dar cred k mai am de asteptat.

Link to comment

Cand am plecat din IGPR in alta structura, nu am semnat si nu am predat fisa de lichidare pana nu mi s-au achitat restantele. Si mi s-au achitat in doua zile, dupa care am predat si eu ce trebuia predat si am semnat . Ah, da, si nu am lasat sa imi semneze si financiarul decat dupa ce am ridicat banii. Normal ( de fapt,nu e normal) ca au fost discutii in contradictoriu. La mine chestia a fost ca m-am dus personal cu fisa in mana la toate birourile sa mi se semneze, nu am lasat-o sa circule intre servicii prin cei de la resurse umane.

Link to comment

pai si eu m-am dus personal sa-mi semneze toate serviciile si la sfarsit tot personal am dus-o la financiar unde mi-a semnat-o seful serviciului, a ramas la el si mi-a zis sa astept banii...la anu si la multi ani probabil...dupa o saptamana am plecat din tara...mai mult de asta am si umblat dupa semnaturi si am predat tot k trebuia sa plec...

Link to comment

adriana25, îmi pare rău că ai luat această decizie dar poate tu cel puţin ai avut pe lângă această meserie şi alte oportunităţi ! Să şti că la noi un grup de colegi tot ca şi tine demisionari au adoptat cea mai dreaptă şi legală metodă , avocatul ! Băieţii au fost sfătuiţi să nu semneze nici măcar un document au dat fain frumos ministerul în judecată şi au promisiunea apărătorului că în caz de nu scot restanţele de la minister , le vor lua calculatoarele de prin birouri începând cu finanţistul ! :wacko:

Edited by Leonidas67
Link to comment

din pacate Coordonatorul de credit este ministerul iar in caz ca, prin executor judecatoresc se incearca punerea in executare a unei sentinte judecatoresti sau proprirea pe conturile MAI se va apela de fiecare data la .... siguranta nationala sau la alte supefugii de genul acesta

Link to comment

Silviu, ministerul este ordonatorul principal de credite.

Sefii de I.P.J.-uri sunt ordonatori tertiari.

Nu vei putea niciodata sa blochezi conturile MAI cu executor judectoresc daca tu lucrezi la un I.P.J.

Cu o sentinta judecatoreasca investita cu titlu executoriu poti bloca eventual conturile I.P.J.-ului care te plateste.

Link to comment

scuze a fost o greseala de ortografie, iar in cazul in care sa zicem poti bloca conturile uni IPJ fie el si cel care te plateste, oricum nu vei putea recupera banii deoarece tot de la minister vin banii si parca BOC a dat o HG care "este mai presus de o hotarare judecatoreasca"

Link to comment

Ia sa vedem Silviu.

Sa am eu o hotarare definitiva investita cu titlu executoriu sa vedem daca ma impiedica Boc sa blochez conturile I.P.J .-ului.

La ce sume isi pun executorii cheltuieli de executare ma cam indoiesc.

Link to comment

din partea mea ( nu doresc sa fie cazul tau) sper sa ai dreptate dar eu pana acum nu prea am vazut ceva de genu, nu zic ca nu ar fi dar chiar nu stiu si nici nu am auzit ca vreun politist sa blocheze conturile IPJ

Link to comment

Executorul angajat de mine a blocat conturile I.P.J.-ului de vineri pana luni cand ne-au virat banutii pe card.

Acum ai auzit.

Si au platit cheltuieli de executare doi inspectori sefi de la I.P.J. Dolj.

Link to comment

Şi la Braşov un sindicat a blocat, prin executor, conturile IPJ pentru faptul că o parte a poliţiştilor câştigaseră definitiv şi irevocabil nişte drepturi băneşti iar aceştia refuzau să le plătească. În 3 zile ştiu că s-a rezolvat problema.

Link to comment

se pare ca in unele locuri se ia atitudine, ceea ce mi se pare corect, dar cazurile acestea nu sunt conscute de multi,

Intrebare mai stie cineva despre cazuri de genu acesta,

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.