Jump to content
POLITISTI.ro

Despre fişa de lichidare

Postare recomandată

Publicat

Tocmai ce mi-am incheiat "cariera" magnifica in politie, pe fondul marii restructurari, si am depus acum vreo 10 zile fisa de lichidare...mi s-a spus k restantele (echipament, diferenta la norma de hrana...), o sa mi le vireze knd vor avea bani....sau eventual cand se dau si la ceilalti...Este normal?..stie cineva mai multe?

• Moderator
Publicat

Care parte a acestui subiect este atât de sensibilă, încât ai considerat că trebuie deschis acest topic în secţiunea privată a poliţiştilor?

• Apreciez 1
Publicat

pai ..vroiam un raspuns de la cineva din interiorul institutiei, care a trecut prin asa ceva eventual ...ma rog...nu stiu unde ar fi trebuit postat ca nu stiu sa-i masor "sensibilitatea", vroiam doar un raspuns, ca sa stiu la ce sa ma astept!...daca am deranjat prin postare scuze...

Publicat

Aşa se întâmplă peste tot în ţară adriana25 din cauza lipsei fondurilor necesare achitării restanţelor către poliţişti. Deşi nu este normal după ce ai fost disponibilizată să aştepţi nişte drepturi băneşti care ţi se cuvin şi care trebuia să îţi fie acordate până acum, se pare că va trebui să aştepţi la fel ca noi ceilalţi. Din surse, la stadiul de zvon, dacă te încălzeşte cu ceva, se vorbeşte că până la sfârşitul anului vom primi aceste restanţe.

Publicat

Pai nu are dreptul la 6 salarii ? Asa e la orice firma din cate stiu eu. Stima

Publicat

Sincer, eu in locul tau nu semnam si nu le dadeam fisa de lichidare.

"Lichidarea" aceea ar trebui sa functioneze in ambele directii: si tu fata de ei, dar si ei fata de tine.

Sa fi vazut ce dureri de cap le-ai fi creeat celor de la MRU.

• Moderator
Publicat

Sunt de parere ca sunt sanse mult mai mari sa primesti un raspuns concret daca topicul este mutat in aria publica.

De ce? Pentru ca sunt multi colegi politisti care nu au solicitat accesul in aceasta arie si nu o pot vedea.

Publicat

Pai pe mine nu ma deranjeaza sa fie mutat in aria publica...

Asa mi se parea normal, eu mi-am facut lichidarea fata de ei...k sigur dk as fi avut eu sa le dau vreo suma de bani nu ma asteptau ei vreun an,doi...dar ca la noi la nimenea. Ma bucur k am plecat din sistem. A fost alegerea mea....iar in ce priveste salariile compensatorii...nu se acorda in 2011, k doar de asta fac anul asta disponnibilizari k nu se aplica aceasta prevedere....se da doar un ajutor timp de 1 an de vreo 50% din salariul de baza, un fel de somaj..si pt asta a trebuit sa faca derogare...dar atat timp cat plec afara si nu pot fi aici sa-l semnez in fiecare luna, nu ma ajuta nici asta cu nimic.Speram la banii astia de haine...dar cred k mai am de asteptat.

Publicat

Draga Adriana25, nici cei pensionati nu au primit banii pe echipament.

De ce? Pentru ca la cheltuieli de personal restante MAI are un mare 0(zero)!

Publicat

Cand am plecat din IGPR in alta structura, nu am semnat si nu am predat fisa de lichidare pana nu mi s-au achitat restantele. Si mi s-au achitat in doua zile, dupa care am predat si eu ce trebuia predat si am semnat . Ah, da, si nu am lasat sa imi semneze si financiarul decat dupa ce am ridicat banii. Normal ( de fapt,nu e normal) ca au fost discutii in contradictoriu. La mine chestia a fost ca m-am dus personal cu fisa in mana la toate birourile sa mi se semneze, nu am lasat-o sa circule intre servicii prin cei de la resurse umane.

Publicat

pai si eu m-am dus personal sa-mi semneze toate serviciile si la sfarsit tot personal am dus-o la financiar unde mi-a semnat-o seful serviciului, a ramas la el si mi-a zis sa astept banii...la anu si la multi ani probabil...dupa o saptamana am plecat din tara...mai mult de asta am si umblat dupa semnaturi si am predat tot k trebuia sa plec...

Publicat (modificat)

adriana25, îmi pare rău că ai luat această decizie dar poate tu cel puţin ai avut pe lângă această meserie şi alte oportunităţi ! Să şti că la noi un grup de colegi tot ca şi tine demisionari au adoptat cea mai dreaptă şi legală metodă , avocatul ! Băieţii au fost sfătuiţi să nu semneze nici măcar un document au dat fain frumos ministerul în judecată şi au promisiunea apărătorului că în caz de nu scot restanţele de la minister , le vor lua calculatoarele de prin birouri începând cu finanţistul ! :wacko:

Modificat de Leonidas67
Publicat

din pacate Coordonatorul de credit este ministerul iar in caz ca, prin executor judecatoresc se incearca punerea in executare a unei sentinte judecatoresti sau proprirea pe conturile MAI se va apela de fiecare data la .... siguranta nationala sau la alte supefugii de genul acesta

Publicat

Silviu, ministerul este ordonatorul principal de credite.

Sefii de I.P.J.-uri sunt ordonatori tertiari.

Nu vei putea niciodata sa blochezi conturile MAI cu executor judectoresc daca tu lucrezi la un I.P.J.

Cu o sentinta judecatoreasca investita cu titlu executoriu poti bloca eventual conturile I.P.J.-ului care te plateste.

Publicat

scuze a fost o greseala de ortografie, iar in cazul in care sa zicem poti bloca conturile uni IPJ fie el si cel care te plateste, oricum nu vei putea recupera banii deoarece tot de la minister vin banii si parca BOC a dat o HG care "este mai presus de o hotarare judecatoreasca"

Publicat

Ia sa vedem Silviu.

Sa am eu o hotarare definitiva investita cu titlu executoriu sa vedem daca ma impiedica Boc sa blochez conturile I.P.J .-ului.

La ce sume isi pun executorii cheltuieli de executare ma cam indoiesc.

Publicat

din partea mea ( nu doresc sa fie cazul tau) sper sa ai dreptate dar eu pana acum nu prea am vazut ceva de genu, nu zic ca nu ar fi dar chiar nu stiu si nici nu am auzit ca vreun politist sa blocheze conturile IPJ

Publicat

Executorul angajat de mine a blocat conturile I.P.J.-ului de vineri pana luni cand ne-au virat banutii pe card.

Acum ai auzit.

Si au platit cheltuieli de executare doi inspectori sefi de la I.P.J. Dolj.

Publicat

Foarte tare, bravo tie...stima...

bine cu forumul asta ca asa mai aflam mai multe

Publicat

corect si multumesc frumos si sper ca in timp vom mai uniti sa nu ne mai lasam calcati in picioare

• Apreciez 1
Publicat

Şi la Braşov un sindicat a blocat, prin executor, conturile IPJ pentru faptul că o parte a poliţiştilor câştigaseră definitiv şi irevocabil nişte drepturi băneşti iar aceştia refuzau să le plătească. În 3 zile ştiu că s-a rezolvat problema.

Publicat

se pare ca in unele locuri se ia atitudine, ceea ce mi se pare corect, dar cazurile acestea nu sunt conscute de multi,

Intrebare mai stie cineva despre cazuri de genu acesta,

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.