Skip to content

Exista motociclisti in trafic - discutii despre comportamentul in trafic al motociclistilor

Featured Replies

Ce sa ii faci! Sunt atatia oameni care asteapta pe lista cate un transplant.... daca nu ati voi, speranta lor ar fi desarta! Eu zic sa o tii la 200 km/h.....

Edited by SandoKhan

• Replies 75
  • Views 11k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• serioussam
    serioussam

eu nu le-as permite sa circule in oras, doar daca au decibelii sub un anumit nivel . in rest, out

Posted Images

De ce sa mint, si mie imi place cand simt vantul in piept si aud motorul dar... nici asa sa arati ce poti in mijlocul orasului, asta mi se pare prostie! Cum prostie e sa faci slalom printre masini tot pentru ca poti, sa accelerezi pana la urmatorul semafor, la maxim, si sa te omoare o denivelare din asfalt, pentru ca poate!

• Membru

De ce sa mint, si mie imi place cand simt vantul in piept si aud motorul dar... nici asa sa arati ce poti in mijlocul orasului, asta mi se pare prostie! Cum prostie e sa faci slalom printre masini tot pentru ca poti, sa accelerezi pana la urmatorul semafor, la maxim, si sa te omoare o denivelare din asfalt, pentru ca poate!

de acord cu tine, dar pe un european de 8-9-10 km lungime linie dreapta, iti vine sa-i scoti plamanii, in general sambata cand nu e trafic....

pt sandokhan: rar 200, in general 160 maxim, nu prea sunt conditii de mai mult, in oras 50-60 in treapta superioara si la ralanti sa nu fac multa galagie, eh, acum recunosc, mai si gresesc, imi mai scapa mana pe acceleratiewink.giftongue.gifemo-yessir.gif

Edited by eti79ety

• 2 weeks later...
  • Membru

nu mai intra niciun motorist? din cate stiu parca mai e unul, si? nimik?beer.gif

nu mai intra niciun motorist? din cate stiu parca mai e unul, si? nimik?beer.gif

...prezent...''calaret'' de Honda CBR F3....

• Membru

tot un f 3 din '98 am si eu si sunt cele mai bune!laugh.gifemo-yessir.gif

• 2 weeks later...

Pentru cei care ai lauda pe nebunii pe doua roti , am un mare regret . Si mie imi place motocicleta dar , nu sunt de acord cu slalomul si zvicnirile de la semafoare, cu aiureli pe o roata de dragul sexului frumos . Cei ce fac asta isi merita soarta iar , pe membrii de familie care ai acuza pe soferi ca nu au avut grija de derbedei in trafic , i-as arunca in sant sau pe trotuar linga motocicleta facuta piftie . Sa se duca cu ele, in zone libere sau pe piste, nu in mijlocul orasului la ore cind nu ai loc sa arunci un fir de ata ca sa faca pe smecherii. :hmmmt:

Edited by Daniel

eu nu le-as permite sa circule in oras, doar daca au decibelii sub un anumit nivel . in rest, out

• Membru

pe bune? ner.gif eu v-asi executa pe toti astia de va uitati la toti motociclistii la fel, voi sunteti in stare sa mergeti pe doua roti? nu sunteti in stare de 4 dar ce sa intreb de una....ner.gifner.gifner.gifner.gifner.gifner.gifner.gifner.gifner.gif

Eti vezi ca incepi sa prinzi fluturi si nu este bine.

Cine a executat a murit executat, :emo-yessir: nu semana vant ca o sa culegi furtuna.

Edited by Elvis

• Membru

Eti vezi ca incepi sa prinzi fluturi si nu este bine.

Cine a executat a murit executat, :emo-yessir: nu semana vant ca o sa culegi furtuna.

si nu sunt singurul care prinde fluturi......ner.gif, o furtuna ar prinde bine prin guvern.....ner.gif, ai luat prea in serios termenul 'executat'ner.gif

eti eu pe patru roti ale mele daca faci viraje si esti contra legii te fac praf si trec peste tine fara sa ma gindesc . Te fac una cu asfaltul si nu iau decit un N.U.P . Asa ca , vezi pe unde te zbengui cu Honda ta si sa nu te crezi decit ce esti . ;) Un vehicul care poate fi dezechilibrat asa din placere si sa te dea oricine cu capul de pamint . Si bineinteles tu esti de vina ca ai virat din putin si ai intrat in masina celor pe 4 roti . :ner: Era o gluma . Dar trebuie sa fi atent ca treaba cam asa merge . :clip:

• Membru

daniel tu 'fii' atent la cele 4 roti iar eu la cele 6...ner.gif, ai dreptate, stiu ce zici, mi-au trecut 184 CP prin mana multe, chiar si cu moto, sper sa nu am parte de asa ceva, in plus merg rar pe 2 . tot 4 roti prefer, dar.......emo-yessir.gif

• Author
  • Moderator

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ MOTOCICLIŞTILOR ŞI MOPEDIŞTILOR:

• Evitaţi accelerările excesive şi nu conduceţi cu viteza mai mare decat limita legală !
  • Folosiţi ziua, permanent, luminile de întâlnire evitând deplasarea între benzile de circulaţie !
  • Purtaţi atât dumneavoastră, cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate!
  • Nu conduceţi în timp ce va aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice !
  • Nu faceţi “slalom” printre autovehiculele în mişcare !
  • Asiguraţi - vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient !
  • Pastraţi permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului !
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare o impun !
  • Nu vă hazardaţi în depăşiri riscante !
  • Dacă sunteţi începător, nu încercaţi manevre riscante !
  • Asiguraţi-vă mijloacele necesare de protecţie, în special pentru zona cervicală şi lombară! Folosirea căştii de protecţie este obligatorie, însă există şi alte mijloace, care, deşi nu sunt obligatorii prin lege, vă pot salva viaţa.
  • Asiguraţi-vă vizibilitatea în trafic, fie cu luminile de întâlnire, obligatorii prin lege, precum şi cu ajutorul unor elemente reflectorizante, astfel încât prezenţa dumneavoastră să fie observată de ceilalţi participanţi la trafic !

POLIŢIA ROMÂNĂ RECOMANDĂ CONDUCĂTORILOR AUTO:

• Atenţie la schimbarea direcţiei de mers. Oricând din spate sau din faţă poate apărea un motociclist !
    • Înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă/moped, acest lucru fiind valabil ;i pentru pasagerii din vehiculul dumneavoastră !
    • La plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist/mopedist !
    • Atunci cand sunteţi depăşit nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului !
  • Membru

super mariusica, bravo! emo-yessir.gif

sunt de acord cu tine si incerc sa procedez asa

Accidentul unui motociclist ce lovește frontal un camion.

• 3 weeks later...
  • Moderator

Un polițist din Vâlcea a decedat în această seară în urma unui accident cu motocicleta.

Un ofiter de politie de 24 de ani, din cadrul Biroului de Prevenire a Criminalitatii din cadrul Politiei Judetene Valcea, a murit, pe DN 7 Ramnicu Valcea - Pitesti, in satul argesean Varzaru, dupa ce motocicleta pe care o conducea a derapat si a intrat intr-un stalp metalic. Politistul se afla in timpul liber in momentul producerii accidentului.

Pe drumul de intoarcere, in satul Varzaru, intr-o curba la stanga, motocicleta politistului a derapat, iar apoi a lovit un stalp metalic pe care era fixat indicatorul "curba periculoasa".

Tanarul avea permis de motociclete categoria A, de patru ani si lucra de la inceputul anului in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Valcea.

Dumnezeu să-l ierte! :(

• Membru

din pacate, inca un loc liber de care sa se bucure boc.sad.gif

Dumnezeul sa-l odihneasca!sad.gif

• 2 weeks later...

Eu am un ZX9R (cel din avatar) si vreo12 ani de mers pe motocicleta. Sunt de acord ca unii exagereaza, dar nu pot sa dau cu parul pentru ca, la fel de bine cum merg cu 50 prin oras, merg cu 280 km/h unde am ocazia. Vinovati sunt de ambele parti.

Ieri a venit o femeie care a reclamat ca un motociclist i-a dat oglinda peste cap si nu mai merge sistemul de actionare. Era foarte ofuscata, dar a spus clar ca era sa-l atinga la o depasire pentru ca nu s-a uitat in oglinda si apoi, cand ala i-a spus ca mai bine isi lua aer conditionat de banii pe care i-a dat pe oglinzi, i-a franat de cateva ori in fata ca sa-i "arat eu cine sunt".

O vita nesimtita: a gresit, ala i-a vorbit frumos, iar ea a avut o demonstratie de facut. Abia astept sa vina Hells Angels de la anul, sper sa o apuce genul asta de bravura si in fata lor, chiar daca o sa am un drum de facut dupa diagnostic. Si mai sper sa aiba 2 pagini...

câteva întâmplări trăite de mine:

- la balcon, pălăvrăgind cu cineva, duminică după-amiază, linişte. în faţa blocului, bulevard. un individ făcea un soi de liniuţe cu motocicleta lui verde brotăcel, cu periodicitate de maxim 5 minute. la una din ture, se aude o frână prelungă. motociclistul cu pricina prinsese roşul. privesc acolo, motocicleta se ridică pe roata din faţă şi călăreţul cade ca o mămăligă pe deasupra motocicletei. i-a zburat şi casca (nu ştiu cum era prinsă), şi s-a auzit un zgomot ca şi cum aş fi trântit ceaunul pe gresie. cei câţiva de pe stradă sar să-l ajute, ăsta se ridică împlecitindu-se, îşi recuperează toate cele şi ţup, iar călare pe bidiviu. au urmat vreo alte două ture nervoase, alocuri pe roata din spate. no comment.

- 60 km/h, abia intrat în oraş. două benzi, maşini parcate în spic pe banda I. aud un zgomot infernal, văd o motocicletă pe stânga, nici nu apuc să mă dezmeticesc, văd o cască roşie trecând fulminant pe lângă mine. peste câteva secunde, nici nu se topise zgomotul, o altă cască, galbenă de astă dată, mă depăşeşte pe dreapta, la fel de fulminant. dacă aş fi fost începător, cred că aş fi tras instinctiv dreapta. ce ar fi însemnat asta?

- faleza inferioară a dunării. strada liberă. un individ schimbă direcţia de mers spre stânga, peste banda continuă. a fost lovit de o motocicletă în partea laterală stânga. cert vinovăţia automobilistului, din mai multe puncte de vedere. ce spune el: ştiam că nu am voie să fac această manevră, dar nu era nimeni. doar o furnică galbenă ce se vedea departe în oglindă. furnica avea turometrul blocat la 5000 rot/min, aruncat lângă un copac, alături de un pantof, iar călăreţul de pe furnică, fotbalist la steaua, a stat câteva luni prin spital;

- poze cu copaci şi stâlpi afectaţi de anumite evenimente rutiere nu se pot posta, aşa-i?

- nu am nimic cu motocicliştii, deşi din substrat s-ar putea înţelege altceva. mă deranjează inconştienţa (viteza) care mă poate costa şi pe mine şi zgomotul uneori tare deranjant. atât. prostia doare şi pe două roţi, şi pe patru. dar parcă pe două, ceva mai repede ;).

Doare mai repede dar la fel de mult (sau de putin).

Eu ma tem mai mult de un sofer prost sau care se crede smecher decat de un motociclist. Motociclistul are o alta notiune a pericolului, stie ca orice greseala ii poate fi fatala si in general tine cont de asta. Bineinteles ca sunt si uscaturi, fie teribilisti, fie inconstienti, fie retardati, dar sunt uniti si frumosi. Sunt o comunitate destul de pestrita, procurori si dealeri de droguri, oameni care isi dau ultimii bani pe benzina si oameni care isi iau echipament de 5-6000 de euro, cei cu motoare de 400 de euro si cei care au uitat cati bani au bagat in ele in ultimul an, gunoieri sau ITsti, dar cand se intalnesc se saluta, se ajuta si asta ii face diferiti.

Iar mersul pe motor e ceva ce nu ai cum sa explici, nu se poate compara cu nimic. E greu sa faci pe cineva sa ii placa, mai ales cand trece cate un tampit cu tobe goale pe sub geam noaptea la 3 si nu incerc sa fac prozeliti si nici sa iau apararea motociclistilor, dar va spun ca e frumos si multi nu ar mai putea sa renunte odata ce s-au suit si au incercat.

• 2 weeks later...
  • Membru

mai sunt motociclisti pe forum? colegi, civili?pasionati.....ner.gif

Edited by eti79ety

:) Da, mai sunt motociclisti pe forum.

Eu ma tem cel mai mult de prostii din trafic, fie ei motociclisti, soferi de autoturisme , tramvai sau orice altceva. Bunul simt, intuitia si creierul trebuie sa iti spuna cum trebuie sa circuli si cu ce viteza. Trebuie sa anticipezi tot ce vor face participantii l atrafic din fata ta. Cu cat devii mai bun la sportul asta cu atat mai mult scad sansele unui accident, chiar daca esti in masina sau pe motor.

Stay safe.

• Membru

ce mobra ai?

Conteaza?

Una buc.yamaha FZ6

Una buc. gsxf de 600

Una buc. KTM 400 EXC