Jump to content
POLITISTI.ro

Incadrarile din sursa externa in Politie


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

In ultimi ani se practica din ce in ce mai mult incadrarile din sursa externa, ba mai mult, sunt foarte multi ofiteri in posturi de conducere ce nu sunt politisti de cariera.

Ma refer la faptul ca nu sunt absolventi ai Academiei de Politie ori ai Scolii de ofiteri sau subofiteri din sistem, ci provin din randul celor angajati din sursa externa ca "specialisti" ori transferati din alte structuri militare (MApN, Jandarmerie, Pompeieri, etc.), ale caror cunostinte nu ajuta, nu au ajutat si nu vor ajuta niciodata munca de politie.

Nu vreau sa generalizez, exista si exceptii, dar majoritatea nu au habar de munca de politie, nu pot deosebi furtul de insusirea bunului gasit, violul de coruptia sexuala, sau perversiunile sexuale de relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex, iar pentru acestia investigatia sub acoperire, situatia operativa politieneasca, dactiloscopia etc. sunt notiuni cu totul si cu totul necunoscute.

De ce are nevoie politia de astfel de nulitati?

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Asta e rezultatul nepotismului practicat in ultimii ani si a amestecarii in treburile politiei a politicienilor. Majoritatea celor ajunsi pe acest traseu in politie sunt fii, nepoti, veri sau mai stiu eu ce, cu vreun mare sef, sau politician.

Intradevar au existat si poate inca mai exista specialisti adevarati, care au fost cooptati prin aceasta metoda, dar ei sunt foarte putini, daca nu chiar extrem de rari. Si in plus multi dintre ei vazand si din interior cum stau lucrurile, au plecat de buna voie in alte parti unde sunt mai bine apreciati si beneficiaza de conditii mai avantajoase.

Personal stiu un astfel de caz, omul a fost incadrat ca specialist. Si era specialist in adevaratul sens al cuvantului, dar dupa ce a vazut cum stau lucrurile si din interior, cand a avut prima ocazie a participat si a castigat concursul pentru ocuparea unui post de sef de serviciu dintr-o alta institutie ce apartine altui minister. Aici era doar un simplu lucrator. A plecat fara nici cel mai mic regret.

Dar tot la fel de bine pe langa acest caz singular, va pot povesti despre cateva zeci de cazuri (intalnite personal) ale unor "asa zisi specialisti" care habar nu au pe ce lume traiesc. Ba din contra, ocupa pozitii ce aduc deservicii imaginii de ansamblu a acestei categorii profesionale.

Cred ca acesta este si procentul real, la un specialist adevarat ce este un castig pentru politie, mai sunt incadrati direct alti 20 de habarnisti sau retardati ce nu aveau loc prin alte domenii, dar care au avut norocul sa aiba pe cineva acolo sus care sa-i iubesca.

E trist, dar din pacate adevarat. :(

 • Upvote 1
Link to comment

In politie exista trei categorii de politisti:

cei care nu fac nimic si tac,

cei care se fac ca muncesc si tac

cei care muncesc si latra deranjandu-i foarte tare pe sefi

De ce are nevoie politia de nulitati?

Este foarte simplu, pentru ca nestiind meserie sunt foarte usor de santajat. Si daca nu ar exista nulitatile, politia ar fi mult mai saraca. Inchipuiesteti ca avansarile s-ar face corect, concursurile pentru functiile de conducere ar fi pe bune, salariile de merit le-a lua cine munceste.

Iar am inceput sa visez, cand in I.P.J. Dolj toti sefii de ,,servicii" sunt angajati direct si au fost agronomi, ingineri etc. La ce sa ne mai asteptam ...

 • Upvote 1
Link to comment

In ce priveste categorisirea facuta de Elvis privind politistii cred ca mai este una . Acestia sunt cei ce muncesc si tac . Nu pot sa dau un procentaj dar cred ca, acestia au destul de multa experienta incit sa nu poata fi usor santajati .Eu personal sunt pentru incadrarea cu grade si functii superioare a oamenilor cu experienta si valorosi din interiorul politiei si apoi daca intradevar specialitatile impun acest lucru si incadrarea de specialisti care sa ajute si nu sa incurce treaba . Ca o parere personala dintre agentii de politie sunt destui aceia care , datorita capacitatii de intelegere , experientei acumulate in timp si instruirii , pot sa treaca in corpul ofiterilor . Nu trebuie adusi oameni din exterior decit in scolile de formare de unde sa porneasca spre ce am discutat mai sus . Fara experienta din spate nu poti sa ai o viziune larga si clara asupra prezentului .Parerea mea " pe persoana fizica " . ;):P

Link to comment
 • Moderator

Ati vazut ca ne trezim cu cate un politist care mai face nu mai stiu ce tampenie, care unui om normal si sanatos la cap nici nu i-ar trece prin minte. Iar cand te uiti mai atent la cariera lui, te pomenesti ca a intrat pe usa din dos in politie, multumita unor "dedicatii". Si automat nu mai avea niciun rost sa piarda vremea printr-o scoala de politie (academie sau sc. de subofiteri).

De fiecare data cand se intampla o astfel de "boacana" societatea civila incepe sa-si puna intrebari cu privire la examenele psihologice la care sunt supusi politistii periodic. Fara a vrea sa reduc din importanta acestor examene, eu spun ca o foarte mare importanta in caracterul, comportamentul si educatia politistilor o are si scoala militara (chiar daca nu mai suntem militari, regimul in scolile MAI a ramas aproape identic ca si inainte). Eu personal cred ca aceea perioada petrecuta acolo isi pune mai mult decat ne dam seama amprenta pe personalitatea unui politist, il educa si il formeaza. Si este benefica.

Daca exista persoane ce pot trece de testul cu aparatul poligraf, oare nu exista si posibiliatatea ca in urma unui examen psihologic rezultatul sa fie neconform cu realitatea?

 • Upvote 1
Link to comment

dragi colegi sa stiti ca pe de o parte aveti dreptate si pe de alta va contrazic! asa e adevarat k sunt o gramada de "politisti" daca le putem spune asa care habar nu au pe ce lume traiesc si care culmea culmilor mai ocupa si niste functiii inalteee si pe de cealallta parte exista politisti care isi fac treba"ca la carte" si nu sunt bagati in seama de nimeni deoarece nu au "pilele" necesare.

Dar despre ce vb noi aici:despre cei din scoli militare si despre cei din incadrare externa....din pacate si aici va contrazic deorece:cunosc o gramada de politisti care provin din scoli militare si sunt vai si amar de ei,nu au habar sa faca un pv si sa rezolve vreun caz si altele,si am prieteni care provin din sursa externa si se descurca de minune deoarece le place ceea ce fac si au invatat cum si ce sa faca!,asadar eu zic k nu prea conteaza de unde provii scoli militare,incadrare externa ceea ce conteaza e sa-ti placa ceea ce faci ,sa intri in acesta institutie cu un scop bine definit si nu pt bani sau alte motive.....si pana la urma urmelor si cei proveniti din incadrare externa nu le pune cineva haina in spate si i trimite sa faca treaba.....dearece fac si ei un curs de intruire care deobicei e cat jumatate din timpul ce se face in scoli!!!!

Si in incheiere spre dezamagirea noastra k nu avem un sistem perfect nici pe aproape macar(cum au alte tari gen:Olanda,Danemarca,Germania etc) la noi in politie e ca peste tot,nu numai in politie sunt oameni care nu se pricep ci peste tot isi au cunoscuta prezenti astfel de neperfectionisti:D

Link to comment
 • Moderator

Nu stiu de cand esti politist si daca ai avut ocazia sa mergi pana acum la acele cursuri de perfectionare. E o diferenta de la cer la pamant intre scoala si acele cursuri. La scoala daca te exmatriculeaza ai pierdut totul, pe cand la cursurile de perfectionare ai fost deja numit (incadrat pe functia respectiva). E o diferenta destul de mare. ;)

Ce intelegi tu prin "rezolvarea unui caz" ?

Vrei cumva sa ne spui ca un ofiter incadrat din sursa externa a facut doi ani de zile cursuri de perfectionare dupa ce a fost incadrat?

Daca cei incadrati din sursa externa si-au dorit sa devina politisti, de ce nu au urmat parcursul normal (admiterea si absolvirea unei scoli de pregatire a politistilor)?

Link to comment

Catalin, reprezinti perfect imaginea politistului roman. Si ne mai intrebam de ce nu suntem uniti si exista asa mare mancatorie intre noi. Raspunsul se gaseste in posturile tale ;) Ar trebui sa iti lasi frustrarile deoparte. ;)

Vad mereu o gramada de politisti adevarati ( care au urmat o scoala de politie) nu "fraieri" incadrati din sursa externa, care sunt vai de capul lor, nu sunt in stare sa alerge dupa un hot, trece hotul pe langa el, de abia isi taraie burta imensa, etc. Ca sa nu mai zic ca unii sunt niste adevarati lingai pe langa sefi si pupincuristi de nu se poate.

Mentalitatea de 2 lei din cadrul acestui sistem nu se va schimba niciodata. Ne luam de sefi ca au o mentalitate invechita, dar degeaba, pt ca noi care venim din urma la fel suntem. ;)

Edited by Baldur
 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Poti sa raspunzi cu argumente la urmatoarea intrebare:

Daca cei incadrati din sursa externa si-au dorit sa devina politisti, de ce nu au urmat parcursul normal ?

Ma tem ca nu.

Probabil ca faci parte si tu din aceasta categorie a celor ce au intrat in politie pe usa din spate, dar multumita celor cu mentalitate ca a ta am ajuns unde suntem acum. Mentalitatea celor ca tine e paguboasa si se rezuma la urmatoarea fraza:

De ce sa urmezi parcursul normal, cand printr-un "artificiu" (spagi, nepotism, etc) poti ocoli si fenta sistemul. Corect?

Datorita ignorantei voastre, probabil ca va credeti mai smecheri, mai superiori, mai destepti, dar nu e nimic altceva decat o etalare a slabiciunii si a neputintei voastre.

Chiar daca ai fentat sistemul si ai intrat pe usa din spate, vei avea tot timpul aceasta stampila atasata, chiar daca asta nu iti convine, asta e dezavantajul. Pupincuristii despre care vorbesti, sunteti tot voi cei care aveti cultivata mentalitatea de a fi "descurcareti", sta in firea voastra acest comportament.

 • Upvote 2
Link to comment

Baldur dovedesti cat de limitati sunt politisti ca tine, cei proveniti din susra externa. Stii ce inseamna sa nu ataci persoana, ci doar ideile acesteia?

Cel frustrat in discutia de aici esti doar tu, iar lipsa unor argumente este evidenta in postarea ta. :)

Link to comment
 • Moderator

Este evident ca cei intrati in politie din sursa externa au evitat sustinerea unor examene de admitere in institutiile de invatamant. Asta e si cauza pentru care am intalnit si vad in fiecare zi astfel de personaje, care sunt in activitate si nu stiu sa scrie.

In privinta colegului Baldur, il inteleg si e normal sa aiba un astfel de punct de vedere, daca face parte din cei incadrati din sursa externa. Nu sunt insa de acord cu modul sau de as expune parerile.

Link to comment

Tin sa va aduc aminte un lucru! scoli militare sau incadrare externa,pana la urma avem acelasi statut,si fiind colegi nu cred k e necesar si frumos sa ne certam pt astfel de chestii. ce il face mai special pe cel care a terminat o scoala militara fata de cel care a terminat un curs din incadrare externa.Sunt de acord cu voi la un singur lucru.doar atat:intradevar MAREA MAJORITATE a celor din sursa externa nu prea au habar la inceput despre cum se procedeaza in acest minister,dar sunt si exceptii care se zbat sa ajunga la nivelul celor care au terminat o scoala militara,Eu sunt incadrat din sursa externa ca sa vedeti k nu mi-e rusine cu chestia asta si in unele situatii v-am dat dreptate,dar m-am incadrat din sursa externa deoarece cand am aplicat pt academie am avut probleme de sanatate si nu am mai putut sustine examenele si visul meu fiind sa deevin ceea ce sunt ,am aflat ca se fac angajari si am aplicat pt acesta modalitate nevrand sa mai astept un an de zile pt a da din nou la o scoala militara.Deci in concluzie atat timp cat "omul" isi face treaba "ca la carte" nu cred k trebuie sa-i judecam sau aratam cu degetu(cum spunea un coleg mai sus,"k are stampila pusa toata viata")nu cred asat,sincer eu nu cred ,daca face ceeaa ce am spus mai sus.

Oricum eu le doresc bafta la toti si la cei din scoli militare si la cei din sursa externa!!!(cu toate ca totusi a-si aplica sa nu se ,mai faca incadrari din sursa externa si ca cei ce vor sa devina politisti sa faca o scoala militara asa cum trebuie).

Link to comment

Hai ca incepe sa imi placa, eu nu o sa atac decat ideile.

Inca de la 14 ani am stat prin cazarmi si am mancat prin cantinele diferitelor ministere de la acea vreme , deci cred ca pot sa imi dau cu parerea din moment ce am absolvit un liceu militar ,am facul armata si am terminat scoala de subofiteri.

Cu ce sunt eu mai special decat un alt politist incadrat din sursa externa ?

Pai daca este cinstit ,isi face treaba si nu are aerul de superioritate pe care ti-l dau pilele ,cu nimic. Insa dragi colegi angajati direct nu pot sa nu imi aduc aminte de diferentele dintre noi cand intalnesc o soparla taratoare , care toata viata lui a stat prin birou cu caloriferul electric sub scaunas , in timp ce eu am prins hoti, violatori ,talhari ,traficanti etc, cand imi lasam sotia singura acasa noaptea, cand lucram ani de zile numai noaptea si fara libere, cand afara erau minus 25 de grade si trebuia sa indur vantul ,ploaia sau ninsoarea dupa caz.

Nu pot sa nu imi aduc aminte cand faceam pande pe sub masini, pe blocuri prin copaci etc. in timp ce politistii incadrati din sursa externa faceau cafelute sefilor pe la M.R.U. ,logistica, biroul juridic sau alte locuri caldute.

Credeti ca nu exista o diferenta intre elevul din scoala militara, care are o solda si poate nu ii ajung banii sa plece acasa la sfarsit de saptamana pentru ca este din Maramures , Cluj etc. sau pentru ca a luat o nota proasta si nu i se acorda permisie si domnul politist incadrat direct pe salariu?

Domnilor colegi carora eu va atac ideile habar nu aveti despre ce vorbiti. Si mai este ceva...ideea de competitie. Pentru a-mi face dosarul sa pot participa la examenul organizat de scoala militara de la Slatina trebuia sa mint ca sunt nepotul unui ofiter de la M.R.U. inytucat subofiterul de la poarta imi spunea tot timpul ca este pe teren. In momentul in care deveneam nepotul cuiva mi se deschideau toate usile. Asta am invatat sa fac inca de la intrarea pe poarta acestei institutii ... sa ii mint pe cei care ma mint.

Vorbea cineva aici despre tarile civilizate din Europa. Pe langa faptul ca suntem la 1000 de ani lumina distanta , mentalitatea nu ne da voie sa privim cu incredere spre viitor. Este foarte adevarat ca mai bine schimbi mii de politisti decat mentalitatea si cutuma mostenita de generatii. Faptul ca inaintasii nostrii au ales sa taca in trecut, lucrurile sunt mult mai dificile si mai greu de corectat pentru noi. Cultura sindicala este inexistenta iar unitatea politistilor este macinata de domnii comandanti care in fisa postului sunt numiti manageri si au obligatia sa mentina un colectiv unit. Insa revenim la faptul ca majoritatea au fost angajati direct ... asta va spune ceva?

Cand sefi sunt agronomii, inginerii, instalatorii, tanchistii si nu in ultimul rand jandarmii, despre ce sa mai vorbim ,cand ei nu stiu cum arata un hot?

Sa va spun cum sta treaba asta cu promovarile prin tarile civilizate. In toate aceste tari scoala de politie ESTE OBLIGATORIE. NU CONTEAZA CA ESTI SPECIALIST, PSIHOLOG ,DOCTOR IN NU STIU CE STINTE ,CA AI ZECE FACULTATI, TREBUIE SA FACI SCOALA DE POLITIE. In aceste tari civilizate se pune baza pe competente ,nu pe facultatile care le ai, acolo conteaza ce sti sa faci ca si politist. Dupa absolvirea scolilor de politie exista un stagiu minim in care trebuie sa ai un tutore ,esti stagiar si trebuie sa inveti meserie, nu poti sa susti niciun examen de promovare pana nu ai fost politist in strada o anumita perioada de timp. Pentru a promova trebuie sa sustii examene si sa concurezi cu cei care vor sa ocupe functiile vacante mai bine renumerate.

Domnule Baldur, sefii isi doresc argati dupa chipul si asemnarea lor, si sunt cei mai interesati sa pastreze acesta mentalitate.

Inca odata tin sa precizez ca nu am nimic cu politistii angajati direct. Sunt colegii mei si ii respect, dar numai daca merita indiferent ce grade au la pijamale. Eu respect omul din spatele gradelor nu calitatea uniformei si frunzele de stejar de la cascheta. Daca politistul isi face treaba nu mai conteaza ca este rrom, evreu, chinez, ca are ochii albastri sau ca este angajat direct. Acolo in tarile civilizate nu exita ACADEMII DE POLITIE PENTRU OFITERI. Toti cei care vor sa devina politisti, adica nu ,,politisti" si ofiteri, dau examen la ACADEMIA DE POLITIE, iar dupa absolvire TOTI sunt ofiteri de politie.

Aici intervine mentalitaea bolsevica, despre care vorbeau mai multi colegi . Nu exista prapastia din Politia Romana, pe care domnii din Sfanta MIRA o vor adanci odata cu intrarea in vigoare a Legii unice de salarizare, toti politistii sunt colegi in lupta cu infractorii, nu conteaza gradele si facultatile mintale pe care le au.

Sper ca am FOST DESTUL DE CLAR si am argumentat corect ideile personale. Dar respect orice parere si pot recunoaste ca am gresit daca cineva vine cu argumente mai tari decat cele expuse mai sus.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Sunt de acord cu voi la un singur lucru.doar atat:intradevar MAREA MAJORITATE a celor din sursa externa nu prea au habar la inceput despre cum se procedeaza in acest minister,dar sunt si exceptii care se zbat sa ajunga la nivelul celor care au terminat o scoala militara,

gaby apreciez sinceritatea ta si as vrea sa recitesti primul post, in care am scris ca nu trebuie generalizat, sunt destui politisti capabili ce provin din sura externa.

Calitatea unui politist este data in cea mai mare masura de devotamentul acestuia fata de aceasta meserie. ;)

Sunt sigur ca esti de acord cu mine in aceasta privinta.

Link to comment

Cred ca toti stim cum se fac incadrarile acestea din sursa externa. Nu cred ca e cazul colegului gaby, dar majoritatea incadrarilor de acest fel au la baza principii cum sunt "nepotismul", "spaga", "influientele politice" etc.

Link to comment

Elvis sunt de acord cu tine !si ma bucur k nu generalizezi sau"te uiti cu alti ochi la cei proveniti din sursa externa care chiar fac treaba" dar crede-ma ca a-s fi vrut din toata inima sa merg la academie dar daca nu a fost sa fie asta e.eu am 21 de ani si lucrez in sistem de 1 an de zile(de intrat numai eu stiu cum am intrat,nu am nici un unchi,nici o matusa:tamara" care sa mi fi ajutat :P am invatat foarte mult ca sa pot intra si asa cu toate ca am invatat tot era sa nu intru deoarece locul meu era luat"dinainte" de "alt nepot,neam....si asa mai departe" dar cu ajutorul bunului D-zeu am intrat,tocmai de aia nu sunt de acord cu astfel de oameni care sunt niste SUBORDONATI si LIPITORI,dar ce sa-i faci asta e tara in care traim,si in legatura cu academia nu stiu daca v-ati documentat un pic cum se mai face academia in ziua de az?????

Credeti-ma nu mai e aceeasi academie care sa facea pe vremuri la "sange"cum s-ar spune.Din cate am auzit si nu minciuni pt ca mi-au spus prieteni buni si colegi chiar,k si academia e cam tot un fel de curs mai prelungit,dar in fine asta e sistemul.Inca ceva sa ne intelegem:sunt politist DE FRONTIERA,sa nu incurcam borcanele :lol: dar pe viitor a-s vrea sa trec in cadrul politiei romane deoarece aici mi-am dorit sa fiu!!!

 • Downvote 3
Link to comment

Cu rabdare Gaby in maxim 2 ani o sa ajungi chiar acolo unde vrei tu ... mai depinde si pe ce parte a frontierei esti. Daca esti pe vest treaba este ca si rezolvata, putintica rabdare.

Link to comment

pe frontiera de vest sunt!!! sper sa fie bine si pt noi,ca se aud foarte multe si nu mai stim ceea ce sa credem........dar totusi ma bazez pe chestia ca nu au cum sa vina sa spuna :tu de maine nu mai lucrezi (asta ma refer la intrarea romaniei in ue in 2011 asta daca se va intampla la anul)banuiesc ca ne va transfera ori la frintiera de est.ori o mare parte va merge la politie---clar k aici trebuie sa scoti PILA din buzunar.sau valuta!!!) dar eu sunt optimist si cred k va fi bine pt toti.oricum multumesc de incurajare :)

Link to comment
 • 2 weeks later...

Dupa parerea mea scoala de politie sau academia de politie nu numai ca te pregateste teoretic si practic pentru munca de politie dar, ceeea ce este mai important , cred ca te pregateste sa te integrezi in sistem, sa ii intelegi mecanismele, iti inatareste niste principii simple dar necesare.Cand esti incadrat din sursa externa chiar daca esti un specialist intr-un domeniu (foarte rar, de obicei intra pilele sa o spunem drept) te trezesti dintr-o data implicat in ceva despre care trebuie sa-ti dai seama cum functioneaza din mers . Unii din cei incadrati se adapteaza si chiar au performante, majoritatea insa se vad nevoiti sa apeleze din nou la pile si relatii pentru a prinde locuri caldute sau a-si ascunde incompetenta , slaba pregatire si alte lipsuri.

 • Upvote 2
Link to comment

Se pare ca va trece multa vreme pana cand se vor mai face incadrari din sursa externa.Bugetul nu permite completarea posturilor ramase vacante.Si sunt destul de multe...!!!

Edited by dunelu
Link to comment
 • Moderator

Nici nu trebuie sa se mai faca astfel de incadrari din sursa externa ! Ele in lege au fost prevazute ca niste cazuri exceptionale, nu o regula.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Stimati colegi, din barfele anului, pot sa va informez ca incadrarea politistilor din sursa externa se sisteaza. Incadrarile in politie se vor face numai prin scolile de politie.

 • Upvote 2
Link to comment

Incadrarile din sursa externa trebuie sa existe in anumite locuri in cadrul Politiei Romane. Si ma refer aici, in primul rand, la structurile de suport. Dar nu numai. Un exemplu ar fi Crima Organizata, sau judiciarul, acolo unde exista acesti politisti capabili de a face, de exemplu, o expertiza informatica. Spuneti-mi mie cum o sa reuseasca un ofiter venit din academie sa faca un astfel de lucru cu pregatirea lui in IT & C care lasa de dorit... Credeti ca acele cateva ore pe saptamana de informatica din timpul scolii militare ( indiferent care ar fi aceasta: academie, scoala de agenti, etc) o sa-l faca pe acest ofiter/agent sa suplineasca o facultate in domeniul IT?

E doar un exemplu. Ar mai fi multe. Dar sper ca m-am facut inteles.

A propos, ati vazut CV-ul ? Din cate stiu eu Facultatea de Maşini şi Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti nu "crestea" politisti in 1989 cand a absolvit-o dumnealui. Si eu zic ca a devenit totusi un bun politist.

Link to comment

Domnule Zanetti sa inteleg ca dvs sustineti ideea ca politistii buni trebuie sa fie ingineri? Si ca tot veni vorba de specialisti , de ce trebuie angajati cu gradul conform vechimi cand in cazul subofiterilor care au 20 de ani prin intreprindere nu se aplica aceasta regula? De ce trebuie sa aiba functii de specialist 1 ,adica cea mai mare functie pe care o poate ocupa un ofiter? Sunteti bun sa imi raspundeti, va rog frumos.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.