Jump to content
POLITISTI.ro

Soarta absolventilor promotiei 2011

Postare recomandată

Publicat

Salut.Am o intrebare:Stiu ca se vorbea,tot din cauza problemelor de incadrare,ca cei ce renunta nu mai platesc taxa de scolarizare.Lucrul asta este sau a fost valabil si pentru cei din anul 1 si 2 sau numai pentru cei ce acum asteapta sa fie incadrati?

Am uitat sa precizez ca sunt elev in anul 1 si iau foarte serios in calcul o eventual reorientare profesionala.

Publicat (modificat)

Este pentru toata lumea.Pentru siguranta ta poti foarte bine sa intrebi la scoala!

Modificat de irynel90
Publicat

Eu acum sunt in practica,am rugat pe cineva care e anul 2,ei fiind acum la scoala sa intrebe si mi'a spus ca e valabila doar pentru cei care sunt pusi in asteptare...acum...nu stiu daca ei incearca sa ne protejeze de aceste informatii...sa nu renuntam...

Publicat

Fincu nu stiu daca e valabil si pentru voi, nu as crede. dar cel mai bine cum au spus si colegii trimite un mail la scoala si intreaba. si un sfat: daca nu iti place meseria las-o de acum, mai tarziu o sa fie prea tarziu. Daca iti place mergi inainte!

Publicat

din moment ce este valabil pentru toi politistii nu stiu de ce nu ar fi valabil si pentru voi ce sunteti in anul 1.

apropo, eu cred ca iei o decizie inteleapta deoarece nu se mai face "meserie" in politie, parerea mea

• Displace 3
Publicat

sincer in conditiile actuale nu cred ca nu te lasa ei sa parasesti sitemul, oricum nu au nevoie de noi toti, cu cat mai multi se lasa cu atat mai bine pentru sistem, in conditiile actuale.

Intrebarea mea este, daca te lasi acum si doresti sa te intorci peste, sa zicem , 5 ani te mai primesc?ma refer in cazul in care exista posturi libere?

eu am intrebat odata la scoala un profesor si a zis ca se poate , alti colegi de-ai mei au zis ca nu ....

???? stici ceva de questia asta?

Publicat

avand in vedere ca in noua ordonanta termenul pana la care se poate renunta este 31.12.2012 eu cred ca este valabil si pt.cei care vor termina in vara. asta e sigur. nu este posibil sa angajezi in jur de 3500 oameni intr-un an,avand in vedere ca noi stam deja de 7 luni pe bara si nu sunt locuri, mai sunt 6 luni si ni se vor mai alatura si altii. treaba e destul de nasoala. si cu reorientarea asta e destul de greu, daca ai deja o varsta,ma refer la cei care sunt deja in sistem de ani buni,si nu ai alte studii sau relatii,ca oricum in romania secolului 21 totul se face pe relatii.poate ne fac astia o surpriza de ziua politiei si ne avanseaza si pe noi

Publicat

asta tind sa cred si eu...ca ziua politiei va fi ziua mantuirii.. :good:

Publicat

si daca vor de ziua politiei, sau inainte de paste de ce nu anuta?

Nici ei nu stiu cand va fi exact , poate peste o luna , doua sau poate chiar in decembrie.Eu am intrat in scoala cu un optimism!!! si am iesit acum cu greata.( defapt inca nu am terminat ca nu am fost avansati :))

Nu este ceea ce am crezut ca va fi si nici nu cred ca va fi vreodata.Intrebati aleatoriu 10 colegi din politie care ii cunoasteti si vedeti cati va spun ca se merita, poate niciunul.

• Apreciez 1
Publicat

spector, legat de intrebarea ta eu cred ca daca iti dai demisia acum, peste 5 ani nu te mai poti angaja fiindca nu ai diploma de absolvire. Daca dai examenul si iti iei diploma si mai e valabila treaba aia cu suspendarea, da, te poti intoarce. Altfel nu cred. Cred ca mai bine stie Catalin :D, poate ne raspunde el sau cineva care cunoaste mai bine.

Publicat

Aseara la o emisiune pe B1TV, dl. Igas a spus ca vom fi incadrati sigur in urmatoarele trei luni.

Publicat

inainte sa plecam din scoala in iunie un coleg a pus aceeasi intrebare unui profesor,om de treaba de altfel-prefer sa nu-i spun numele,si i-a spus ca poate sa-si ia diploma si apoi poate sa se angajeze intr-un anumit termen 5-10 ani nu stiu.oricum stiu ca se poate ca multi s-au angajat binisor si asta au de gand sa faca.acum sa nu ne coaca astia vreo smecherie cu un oug nou ca ei oricum se pricep

Publicat

In mod sigur vor modifica acest lucru, ca odata ce renunti, chiar daca ai diploma, sa nu te mai poti intoarce in sistem.

Publicat

eu zic ca nu au cum sa nu te accepte daca renunti acum ( dupa examenul de absolvire).este ca si cum ai terminat liceul de informatica si nu te angajezi informatician din prima si dupa 3 ani iti gasesti pot de informatician.

odata ce ai diploma in mana inseamna ca ai o calificare intr-un anumit domeniu, pe care nimeni nu ti-o poate lua.

Publicat

Tot aseară ministru a spus că pe timpul mandatului său nu au fost încadrări din sursă externă şi că nu vor fi şi că ...toţi cei care au părăsit sistemul l-au părăsit definitiv, nemaifiind nicio şansă de reîncadrare. Dacă tot ai pierdut ceva ani de viaţă, de tinereţe şi te-ai pregătit să devii poliţist, merită să încerci să vezi şi munca reală, din teren, dacă ai crezut că poliţist fiind, te poţi căpătui într-un timp relativ, scurt, atunci mergi la cules de mandarine în Spania că iei 6 euro pe oră sau 20 cenţi de lădiţă. Dacă eşti absolventul unei facultăţi de drept, spre exemplu şi ai amânat examenul de licenţă, este una în schimb dacă ai absolvit şi eşti şi licenţiat este cu totul altceva. Fiecare îşi hotărăşte propriul destin, dar îmi pun şi eu o întrebare: dacă ai fi avut capacitatea de a fi mai sus, de ce dracu te-ai mai înscris la o şcoală pentru pregătirea poliţiştilor şi nu te-ai făcut director de bancă?

Publicat

Eu nu stiu cum ne incadreaza din moment ce in decembrie nu erau locuri pentru noi, adica in martie sau aprilie sau cel putin pana la noul buget or sa fie destule locuri?

Parerea mea este ca odata ce bugetul pe anul acesta a fost votat nu mai avem sanse decat daca pleaca 1500 sau 2000 de politisti, ceea ce nu cred ca se va intampla.

Asa ca pana la urmatorul buget mai este ...., dar speranta moare ultima.

In decembrie erau vacante locurile care s-au eliberat pe cale "naturala" din octombrie dar nu erau suficiente pentru a acoperi numarul total de absolventi, asa cum spune in ordonanta modificata se asteapta eliberarea unui numar de locuri necesar pentru incadrarea tuturor elevilor din cadrul unei unitati de invatamant , nu prea are legatura cu bugetul :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Pai daca nu are legatura cu bugetul de ce nu ne-a incadrat.Ca sa incadrez politisti trebuie sa ai bani si sa-i platesti nu?

Tot aseară ministru a spus că pe timpul mandatului său nu au fost încadrări din sursă externă şi că nu vor fi şi că ...toţi cei care au părăsit sistemul l-au părăsit definitiv, nemaifiind nicio şansă de reîncadrare. Dacă tot ai pierdut ceva ani de viaţă, de tinereţe şi te-ai pregătit să devii poliţist, merită să încerci să vezi şi munca reală, din teren, dacă ai crezut că poliţist fiind, te poţi căpătui într-un timp relativ, scurt, atunci mergi la cules de mandarine în Spania că iei 6 euro pe oră sau 20 cenţi de lădiţă. Dacă eşti absolventul unei facultăţi de drept, spre exemplu şi ai amânat examenul de licenţă, este una în schimb dacă ai absolvit şi eşti şi licenţiat este cu totul altceva. Fiecare îşi hotărăşte propriul destin, dar îmi pun şi eu o întrebare: dacă ai fi avut capacitatea de a fi mai sus, de ce dracu te-ai mai înscris la o şcoală pentru pregătirea poliţiştilor şi nu te-ai făcut director de bancă?

Care ani din viata i-ai pierdut? 8 luni de zile de scoala? si restul practica si vacanta?

Eu am crezut altceva cand am intrat in acest sistem , ai sanse de progres si poti sa iti intretii o familie cu leafa pe care o primesti.

Dar se pare ca nu prea poti, asa ca te las eu pe tine sa te faci politist si sa faci munca de teren.Si pot sa spun ca nu am sa ma duc in Spania la cules de mandarine ( se pare ca stii prea bine preturile care se practica , poate ai fost).

Am mai spus odata, intraba orice politist daca este multumit de munca si viata sa ,sa vezi cati iti spun ca le place.

Oricum va iti urez bafa in asteptarea si speranta de a te angaja cat mai repede.

P.S Director de banca nu te faci imediat ce ai terminat facultatea, mai dureaza putin

Si apropo.

Cand am intrat in scoala se putea sa te faci ofiter chiar daca ai terminat scoala de subofiteri.(daca aveai facultate)

Acum nu mai este valabil, dupa cum a spus ministrul, doar daca faci Academia.

Publicat

Pai daca nu are legatura cu bugetul de ce nu ne-a incadrat.Ca sa incadrez politisti trebuie sa ai bani si sa-i platesti nu?

Pentru ca in urma re(dez)organizarii politiei exista un anumit numar de locuri care nu se poate depasi indiferent de bugetul alocat, pentru ca nu cred ca asa mare era suma pentru ca 2000 de agenti sa fie incadrati insa asta e marea reorganizare cu care se lauda ospatarul

• Displace 1
Publicat

Pentru ca in urma re(dez)organizarii politiei exista un anumit numar de locuri care nu se poate depasi indiferent de bugetul alocat, pentru ca nu cred ca asa mare era suma pentru ca 2000 de agenti sa fie incadrati insa asta e marea reorganizare cu care se lauda ospatarul

Pai se pare ca este mare pentru el.Ce sa zic, este bataie de joc.

Si ma mai intreaba colegul avam de ce am intrat in scoala si acum vreau sa renunt.Daca acum isi bat joc de noi asa dupa ce intri in sistem crezi ca o sa fie diferit.

Si va mai dau un pont , am un prieten bun care este la Politia Comunitara la intervenii si mi-a spus, inainte ca noi sa afla ca nu vom fi incadrati, ca lor le-a zis sefii ca exista o ordonanta prin care elevii absolventi le iau lor posturile, adica se poate sa fi m comunitari.Poate nu este adevarat, dar si daca este mi se pare si mai penibil.Dar MAI insemana nu numai Politia Romana....

Sper sa nu supar iarasi pe vineva cu postul acesta

:)

• Displace 2
Publicat (modificat)

De la ce clasa esti? ce dirigente ai avut? .....pt ca am impresia ca esti mai comunitaur decat prietenul ala bun al tau care este la comunitauri....si daca tot sunt ei asa de informati iti sugerez sa te transferi la ei pentru ca la modul cum privesti lucrurile poti ocupa chiar un loc de sef..

Modificat de Pathfinder
  • Apreciez 2
  • Displace 3
Publicat (modificat)

NU cred ca are o relevanta ce clasa sunt.

Te inteleg ca esti frustrat ca se poate intampla asta, dar vezi tu nu stii niciodata ce iti rezerva viata.

Si daca nu ma insel si cand eram in scoala se tot spunea asta ca pollitia rurala trece la primarii asa ca nu mai face misto ca faci degeaba

La atitudinea ta vei fi un bun politist in strada, vei sti cum sa vorbesti cu omul si sa il asculti.

Iti urez succes

Modificat de spector
  • Membru
Publicat (modificat)

Pai se pare ca este mare pentru el.Ce sa zic, este bataie de joc.

Si ma mai intreaba colegul avam de ce am intrat in scoala si acum vreau sa renunt.Daca acum isi bat joc de noi asa dupa ce intri in sistem crezi ca o sa fie diferit.

Si va mai dau un pont , am un prieten bun care este la Politia Comunitara la intervenii si mi-a spus, inainte ca noi sa afla ca nu vom fi incadrati, ca lor le-a zis sefii ca exista o ordonanta prin care elevii absolventi le iau lor posturile, adica se poate sa fi m comunitari.Poate nu este adevarat, dar si daca este mi se pare si mai penibil.Dar MAI insemana nu numai Politia Romana....

Sper sa nu supar iarasi pe vineva cu postul acesta

:)

De cand au jegurile alea SERVICIUL DE INTERVENTII RAPIDE? :ner: :ner: :ner:

Modificat de Bogdanel
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.