Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere 2012

guzzy92

Recommended Posts

http://www.adevarul...._541746371.html

http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/STRATEGIE%20PRIVIND%20MANAGEMENTUL%20CARIEREI%20POLITISTULUI.pdf

[Probe noi la admitere

De asemenea, MAI vrea introducerea unei probe de exprimare în scris şi echilibrarea grilelor cu alte probe, precum interviul sau solicitarea unei recomandări. ]

Daca va intra in vigoare va fi valabil si pt cei care dau admitere in 2012? Ca poate sunt care deja s-au apucat ..........

Edited by guzzy92
  • Moderator

...MAI vrea introducerea unei probe de exprimare în scris şi echilibrarea grilelor cu alte probe, precum interviul sau solicitarea unei recomandări. ...

Si probabil ca dl. ministru va dori sa faca parte din comisia de examinare...

• Member

"De asemenea, MAI vrea introducerea unei probe de exprimare în scris şi echilibrarea grilelor cu alte probe, precum interviul sau solicitarea unei recomandări."

Chestia asta am auzit-o si la unii profesori din Scoala de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina

"Introducerea unei probe practice cu dificultate minimă, eventual a unor simulări de

situaţie reală ca probă de concurs."

Ar fi o idee buna..Aici se vede cine chiar are stofa de politist.Nu prea sunt de acord cu proba la istorie care se tot da,nu-i vad rostul,dar cred ca exprimarea in scris si interviul(care sa urmareasca exprimarea orala,nu numai in limba romana) ar fi necesare.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

anamaria1292, tin sa te contrazic in ceea ce priveste Istoria, ca examen sustinut, in scris, la AdP.

Istoria, in general, inseamna cultura. De fapt, istoria este prezentul si viitorul unei societati, care, teoretic ar fi trebuit stiuta de toti cetatenii poporului din care fac parte.

Mai mult sau mai putin, asta nu conteaza. Conteaza ca elementele de baza sa fie pe acolo, pe undeva, pentru ca, bineinteles nu fiecare om ar' sa se duca acum la o filiera bazata pe istorie sau la AdP. :D

Ca fapt divers... istoria reprezinta o materie cu o importanta foarte deosebita la examentul de admitere al Academiei de Politie, pentru ca, este prima materie pe baza careia se face prima departajare, prin nota pe care ai obtinut-o. In plus, istoria te asigur ca nu va fii niciodata inlocuita sau "data la o parte" din cadrul examenelor scrise.

Academia de Politie se numeste "Alexandru Ioan Cuza" dintr-un motiv bine intemeiat, asta revenind, nu din gramatica si lexicul gramaticii engleze sau romane.

Sa stii ca istoria reprezinta in mare parte, valorile pe care un popor le are in prezent.

Revenind la Academia de Politie, e adevarat ca e materia care se bazeaza pe o asa-zisa "toceala masiva", de aici plecand la greseala pe care multi aspiranti o fac; si aceea ca... istoria ca materie de invatat pentru examenul de Acdemie nu se invata in ultimile 5 sau 4 luni inainte de examenul cu pricina, ci se invata in decursul anilor.

Cateva puncte din examenul de istorie de anul acesta se puteau rezolva foarte usor cu istorie din clasa a 10-a. In a 11-a faci o istorie care studiaza evolutia economica, sociala si politica a secolului XIX si a secolului XX cat si unele relatii ale Romaniei cu alte state.

Iar in a 12-a, faci, bineinteles Istoria Romanilor, o istorie ce pledeaza ca... de exemplu pentru anul 2011:

"Pregătirea candidaţilor şi elaborarea subiectelor pentru examenul la

Academia de Poliţie în 2011 se vor realiza în conformitate cu prevederile prezentei

programe şi a manualelor aprobate prin ordinele M.E.C.T.S. pentru clasa a XII-a,

aflate în vigoare în anul şcolar 2010-2011."

Extras din: Manuale si tematici de admitere 2011, din cadrul Admiterii Facultatii de Politie la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza"

Ce inseamna asta? Inseamna ca ceea ce trebuie tu sa inveti sunt niste teme din Programa pe care ai facut-o in anul cu pricina. Cu cat mai multe carti... cu atat mai multe idei.. ceea ce inseamna o probabilitate mai larga de a-ti largi cunostintele.

Renumitele "sinteze", ajuta.

Prin urmare, istoria este o materie care trebuie asimilata din timp, aici facand apel la cei care vor da admiterea in sesiunea 2013, si de pilda, ar cam trebui sa va "puneti" pe ea. De mare folos sunt si cartile ce contin izvoare istorice, inclusiv extrageri care trebuiesc invatate subiectiv.

Celelalte doua materii nu sunt de neglijat, insa cam asa sta treaba cu istoria.

• Downvote 1

Noxi nu te contrazic.Este o materie importanta si toti trebuie sa stim despre trecutul nostru(este datoria noastra) insa in afara faptului ca este o proba de departajare si o proba care face diferenta intre Academie si Scolile de Politie ,nu prea-i vad rostul..Sunt de parere ca altceva ar trebui sa faca diferenta.E adevarat ca spun asta si din cauza faptului ca nu-mi place toceala,ma bazez numai pe lucruri logice si mi-e destul de greu sa o invat,dar asta este...

• Downvote 1

Ca fapt divers... istoria reprezinta o materie cu o importanta foarte deosebita la examentul de admitere al Academiei de Politie, pentru ca, este prima materie pe baza careia se face prima departajare, prin nota pe care ai obtinut-o

Prima materie pe baza careia se face diferenta in momentul in care doi sau mai multi candidati au media identica si se afla pe ultimul loc de pe care pot fi admisi este Romana. Urmatoarea abia este Istoria, iar in final este limba straina.

• Upvote 1

:doh: Imi cer scuze. Asa este. Aveam impresia ca istoria face departajarea... dar, in orice caz..

- nota obţinută la Limba română;

- nota obţinută la Istorie

- nota obţinută la Limba străină;

- media obţinută la examenul de bacalaureat.

- media generală a anilor de liceu.

:emo-yessir:

Ba bineinteles ca da. Nu intelege gresit... Doamne fereste!

Am spus asta, facand referinta la faptul ca, cu cat mai din timp, cu atat mai bine.

E bine sa te apuci de invatat inca din clasa a 11-a ca sa nu aglomerezi situatia.

Nu stiu ce si cum va fi, pentru ca eu sunt in clasa a 11-a si m-am apucat inca de pe acum... dar presupun ca va fi foarte bine dat fiind faptul ca materia de istorie este destul de mare.

Cat despre gramatica limbii romane nu e cine stie ce de invatat, teoretic. In gimnaziu tot elevul roman face gramatica cat cuprinde. Acum gramatica trebuie completata si nu invatata, iar daca o inveti "pe ultima suta de metrii" ai face bine sa ai parte de ceva ajutor... lexicul ti-l mai aduci aminte prin a 11-a si a 12-a.. pentru ca se face limba si comunicare pentru bacalaureat.

Cat despre engleza... lexicul si gramatica se trateaza si in liceu.. dar se completeaza si aici.

Depinde acum de la om la om, cum, cand, si ce doreste sa completeze.

Important e sa iti iei un reper si sa te axezi pe niste puncte forte. Cu cat mai din timp, cu atat mai bine. :)

Cel putin... eu, ca viitor candiat la ApD, asa vad situatia.

Edited by Noxy

De asemenea, MAI vrea introducerea unei probe de exprimare în scris şi echilibrarea grilelor cu alte probe, precum interviul sau solicitarea unei recomandări. ]

Sper să nu existe recomandări ca cea de mai jos, care de altfel este celebră..... :D

@Noxy

Imi pare rau, dar trebuie sa te contrazic din nou. Departajarea se face doar la materiile pe care le-ai sustinut la examen, respectiv Romana, Istorie si limba straina. Daca mai multi candidati se afla pe ultimul loc si au toate notele identice, deci si media, locurile vor fi suplimentate ca toti sa fie admisi. Media de la bacalaureat sau cea din timpul anilor de liceu nu conteaza deloc.

Noxi,nu stiu la ce profil esti dar gramatica care se cere la Academie este diferita de cea din generala..Adica are foarte multe notiuni noi de care nici macar nu am auzit pentru ca eu in liceu nu am facut decat literatura..Bine nu este greu de recuperat,tot istoria reprezinta,cred eu, problema..

Mister... ma crezi sau nu, ce am scris eu mai sus, asa scrie si in Regulamentul de admitere 2011(necesita pdf).

Probabil nu s-a intamplat de multe ori sa se ajunga pana la media din bacalaureat, pentru ca notele care se iau difera de cele mai multe ori, de la candidat la canditat.

Nu vreau sa ma amestec mai mult pentru ca nu sunt in pozitia de a o face. Probabil ca tu ai ajuns pe la Admitere si stii cum sta treaba.

Ana Maria, scriam in postul de mai sus pe undeva ca aceasta materie se completeaza. Depinde de fiecare om cum doreste sa o faca (meditatii, etc.)

Dupa cum ai spus si tu, sintaxa frazei nu se face in liceu, absolut deloc. In cele mai nefericite cazuri cei cu profil matematica-informatica au de suferit cel mai mult, dar asta e problema lor.

Eu sunt la profil de filologie cu un optional de gramatica pe saptamana.

Daca inveti prin gimnaziu cand se cere gramatica elementara, n-ai cum sa n-o tii minte (lexicul, notiuni de fonetica, morfosintaxa, sintaxa frazei). Asta ti-o zic eu. Nu spun ca n-am sa apelez la o pregatire cu cineva in domeniu pentru ca, ajuta.

Eu am ales filologia, ca scoala de stat, pentru ca imi permite profilul. Eu am avut tragere de inima spre politie inca de cand eram mic copil.

Intr-adevar, istoria e "buba", pentru ca necesita mult invatat.

Edited by Noxy

Si eu de mica imi doresc la Politie dar a trebuit sa aleg mate-info pentru ca am stiu clar ca filologia nu e de mine..Oricum fac meditatii la romana si nu cred ca o sa am probleme aici :D ..E bine daca te apuci de acum de invatat,eu am facut prostia si am lasat totul pe a12a din lene si acum am foarte tare de tras..Bafta! :P

@Noxy

Da, ai dreptate. M-am uitat acum si am gasit acea prevedere. :doh: Anul acesta sau anul trecut probabil ca au introdus-o pentru ca stiu ca in 2009 nu era sigur.

Mult succes iti doresc la admitere. Probabil vom fi concurenti.

Va multumes frumos! Mult succes si voua!

Cine stie ce ne rezerva viitorul... Poate iesim la suc peste 2 ani de acum incolo, dupa o zi grea de studii... cand ni se permite...! Mda, cineva sa ma trezeasca... :lol:

Noi sa fim sanatosi. :emo-yessir:

Nimeni nu iti poate lua "in carca" intrebarea dsxstyle, prin "da" sau "nu". Nu se stie ce rezerva viitorul, mai ales intr-o astfel de tara.

De adus in discutie faptul ca, in mod normal, recrutarile au loc in fiecare an pentru Scolile si Academia de Politie, chiar daca cifrele de scolariare se cam duc in jos.

Fii pozitivist; ajuta. :clip:

Edited by Noxy
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.