Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare Politia Sectie

bobica15

Recommended Posts

Buna ziua,

Ma numesc Bogdan, si am facut acest topic in speranta ca ma puteti lamuri cu ceva intrebari la care nu am raspuns.

Faptele sunt:

Intr-o seara stand in fata blocului cu niste prieteni, 3 politisti vin cu masina, coboara foarte hotarat si pe un ton rastit ne intreaba ce cautam acolo. Niciunul dintre noi nu este o fire certareata motiv pentru care am raspuns respectuos intrebarilor. In timp ce unul dintre politisti ne legitima eu aveam un aparat foto la care ma uitam, mai faceam poze. In acel moment politistul mi se adreseaza: "prietene poti sa nu mai faci poze?" Am raspuns, ca nu suntem prieteni si ca ar trebui sa se adreseze mai frumos. Evident s-a suparat, a mai zis cate ceva la care nu am raspuns incercand sa nu imping discutia foarte departe.

S-a terminat prima relatare

La cateva zile dupa eveniment, mergeam catre masina urmand sa plec. Vad cum acelasi politist care "s-a imprietenit" insotit de un altul se indreptau catre prietenii mei care stateau in fata blocului. Am luat masina si m-am oprit in timp ce ei erau legitimati. Am privit putin, si la un moment dat, am inganat mai mult, o ironie. (La intrebarea cand esti nascut, am raspuns eu, spune-i ca de ziua ta). In acel moment politistul care avea agenda in mana a izbucnit spunandu-mi ca cine m-a bagat pe mine in seama si ca ce treaba am eu. Atunci am plecat, revenind dupa o tura de bloc pentru ca uitasem sa incui masina mamei. (Doar am trecut a 2a oara, nu m-am oprit). Din relatarile prietenilor mei discutia a continuat intr-un ton foarte aprins din partea politistilor (folosind expresii neadecvate parerea mea: vreti sa o dam in smecherie, va arat eu smecherie) care le-au propus sa fie martori ca eu am tulburat linistea publica si in acest fel ei nu vor primi amenda.Evident au refuzat sa fie martori si au incheiat discutia.

S-a terminat a 2a relatare

In data de 04.10.2011 primesc un proces verbal in care sunt mentionate datele mele, cu o amenda de 500 ron, pentru tulburarea linistii locatarilor blocului x cu masina golf alb cu nr b-xx-yyy. Masina nu este proprietate personala prin urmare nu exista conexiune intr-o baza de date a politiei, eu nu am fost legitimat in acea seara, prietenii mei nu stiau datele mele.

Intrebarile mele:

-Consider ca am destule motive sa contest pv, acesta nefiind semnat de niciun martor, masina nu are modificari de niciun fel, eu nu am fost de fata.

-Aveau voie sa foloseasca datele mele din agenda? Daca m-au confundat?

-Cum as putea sa sesizez violentele in limbaj pentru viitor daca se va mai intampla?

Va multumesc anticipat,

Bogdan

• Downvote 13

Sunt convins ca nu prea este asa cum spui tu dar tre sa te credem pe cuvant nu???? Toti sunteti niste ,,vitregiti ai soartei,, supercuminti si Politia are ceva cu voi doar asa ca nu au ce face in general.Nu ne-ai spus ce ora va aflati in fata blocului tu si amici tai cei cuminti.Sunt convins ca la mijloc a fost o sesizare de tulburare a oridini si linisti publice dar sigur au fost altii nu voi,voi sunteti doar ,,victime colaterle,,.Pe viitor nu te mai chinui cum sa contesti un PV(tipic pt cretini din Romania) chinuiete sa nul mai primesti,fi un cetatean model si nu ai sa mai primesti PV.

Edited by cristm
  • Moderator

bobica15

1. Nu ai niciun motiv sa contesti procesul verbal, ai meritat sanctiunea contraventionala.
  2. Da, aveau voie si e perfect legal (din pacate pentru tine).
  3. In viitor ar fi mai bine daca ai renunta la atitudinea asta de "golanasi" "smecherasi" "glumet", "mucalit" sau "poznas", pentru ca e pamantul plin de cocalari.

Intelegi ideea?!?! :clip:

Numai bine!

• Upvote 6

In primul rand ar trebui sa-ti revizuiesti comportamentul, sa-ti pui cateva intrebari de genu "unde am gresit?", dupa care ii poti intreba pe cei de pe forum de ce a fost asa si daca pot face aia, aia, aia...

• Upvote 1

- Consider ca am destule motive sa contest pv, acesta nefiind semnat de niciun martor, masina nu are modificari de niciun fel, eu nu am fost de fata.

lipsa martorului nu este motiv de nulitate al procesului verbal decit daca dovedesti vatamarea suferita prin aceasta lipsa (art 105 (2) CPC) in 99,99% din cazuri lipsa martorului nu produce vatamarea contravenientului, deci nu m-as baza pe o asemenea motivare. dar poti incerca, daca nu ma crezi :) depui contestatie in 15 zile la judecatoria in a carei raza s-a produs contraventia.

-Aveau voie sa foloseasca datele mele din agenda? Daca m-au confundat?

da, aveau voie. din moment ce ai postat aici, sunt sigur ca nu te-au confundat :)

-Cum as putea sa sesizez violentele in limbaj pentru viitor daca se va mai intampla?

poti depune plingere la sectia de politie insa in lipsa unor martori credibili (nu cei care au fost sanctionati impreuna cu tine) nu are rost, dimpotriva, se poate intoarce impotriva ta sub forma unei plingeri pentru denunt calomnios (care este infractiune cf art 259 CP). Nu spun sa nu faci plingere ci doar sa iti asumi rapsunderea pentru ce vei scrie, daca intelegi ce vrea sa zic ;)

Data viitoare fii mai respectuos, agentii nu erau la o plimbare de placere. daca erai in locul lor, ai fi procedat la fel.

• Upvote 5

Bogdan, trei polițiști nu coboară ”hotărât” din mașină fiindcă li s-au năzărit lor pe câțiva tineri care discutau doct, liniștit și aprofundat pe marginea unor subiecte de interes științific. Trec peste explicații de ordin legal, ai primit anterior, mă voi referi doar la nuanțe de bun simț:

1 - tu explici o speță (întâmplare) în care ești implicat și mai apoi vii pe un site al polițiștilor și ceri să fii îndrumat cum să apară în documente că ”eu nu am fost de fata”?!

2 - datele au fost trecute în agendă pentru a fi folosite, nu pentru a-ți lăsa ție senzația că s-ar pricepe la scris;

3 - ești supus unui abuz, reclamă.

Ești dezamăgit că te-a apelat cu termenul de ”prieten”? ”Am raspuns, ca nu suntem prieteni si ca ar trebui sa se adreseze mai frumos”... ai fi vrut ”dragă prietene” sau ai fi vrut să fii invitat acasă la respectivul polițist?

• Moderator

-Aveau voie sa foloseasca datele mele din agenda?

Daca agenda nu este inregistrata la secretariatul sectiei, nu puteau. Trebuia sa ii intrebi asta pe loc :ner:

• Upvote 1
  • Member

Am luat masina si m-am oprit in timp ce ei erau legitimati. Am privit putin, si la un moment dat, am inganat mai mult, o ironie. (La intrebarea cand esti nascut, am raspuns eu, spune-i ca de ziua ta).

Ce mor eu cand vad istetii dintr-astia . . . Apoi se mira de ce si-o iau beste bot si tipa ca din gura de sarpe ca s-au comis abuzuri.

Ai impresia ca esti foarte inteligent cu remarci de genul asta, dar de fapt esti foarte prost. Mai rau te afunzi in rahat.

Oameni buni, chiar ma gandeam ca pot primi raspunsuri obiective, se pare ca v-ati aprins mai rau decat mine. Nu am postat in ideea de a poza in imaginea unei mironosite, am prezentat aici faptele petrecute pentru ca am citit in celelalte topicuri raspunsuri pertinente. Se pare ca m-ati inteles gresit.

Cristitm, eu nu ti-am adresat cuvinte jignitoare asa ca ma asteptam la acelasi lucru. Nu cunosti foarte multe lucruri sa poti trage o concluzie.

Marius, iti multumesc pentru raspuns, am inteles unde "bati" dar este o presupunere ce ti-ar putea fi infirmata in urma unei discutii.

Victor, sunt o persoana respectuoasa doar ca nu are legatura cu dorinta mea de a primi niste pareri. Gandeste-te bine daca am adus injurii statutului de politist, sau am ironizat in vre-un fel aceasta meserie.

Crysmary, 3 politisti inseamna 3 oameni care venisera furiosi de la discutia cu un alt grup pentru care se facuse o sesizare. Voi nu ati putut percepe acest lucru si asta nu v-am putut transmite in scris. In alta ordine de idei, am spus ca de partea cu pv ma ocup singur deci nu va cer parerea. Eu v-am intrebat pentru ca nu stiu daca vi se pare normal ca astazi sa ma legitimeze si peste cateva zile sa imi scrie un pv din birou ca l-a deranjat masina mea. Incercati sa va linistiti si sa intelegeti la ce ma refer. Despre apelativul "prieten" nu spun ca m-a deranjat cuvantul ci modul de adresare. Daca imi zicea ba era acelasi lucru. Ma asteptam la un mod calm de a discuta pentru ca noi nu am vrut sa ne certam, nu am raspuns rastit, nu i-am luat peste picior.

Ben, nu te supara dar iti recomand ceva meditatii la lb romana. Macar un limbaj adecvat si un scris corect ar atenua din ineptiile scrise mai sus.

Soap, Elvis va potriviti!

Maxu iti multumesc pentru calitatea raspunsului.

Va doresc o dimineata incantatoare:)

• Downvote 2
  • Active member

Bobica, Citesta OG 2/2001, sa te documentezi despre sanctiunea contraventionala. Sa vezi in cat timp de la comiterea faptei poti fi sanctionat, daca e obligatoriu martorul asistent, ce inseamna martor aststent si orice alte neclaritati ai tu. Cat despre atitudinea ta intelege ca politistii au de-a face cu tot felul de oameni, unii pasnici, altii agresivi. Daca nu te supui indicatiilor politistului cand te intercepteaza si te legitimeaza s-ar putea sa stai pe burta cu catusele la maini, pentru ca nimeni nu ghiceste intentiile tele.

Pe viitor sa iei in serios politistii, ca sa nu se mai goleasca buzunarele, daca alt motiv nu gasesti...

Edited by bozo

nimeni nu a spus ca esti timpit ci doar ca ai avut un comportament neadecvat in cadrul unei operatiuni efectuate de agenti de politie. Trebuie sa realizezi ca ideea de mistocareala cu politia nu este de viitor - s-au saturat si ei sa inghita toate smekeriile altora.

in mod sigur nu ai fi avut "tupeul" sa faci o asemenea remarca daca erai in Italia, Franta sau UK - iti garantez ca erai retinut pe loc si - retine asta - in UK te pot retine la sectie 96 de ore fara nici o acuzatie. Stai acolo 4 zile si meditezi la cum trebuie sa te adresezi organului de politie.

si atunci de ce sa poti face asta in Romania? Gindeste-te la asta inainte de a te ofusca de raspunsurile primite si apoi revin-o pe forum, iti vei schimba optica despre politisti.

• Upvote 1
  • Moderator

Bobică singurul care nu poate privi lucrurile cu obiectivitate aici eşti doar tu. Pentru că tu eşti cel implicat.

În esenţă, lucrurile stau în felul următor:

Tu şi amicii tăi, prin ceea ce aţi făcut acolo aţi deranjat pe cei cu care convieţuiţi, vecinii voştri sau ce sunt. Nu prea mai are nicio importanţă dacă reclamaţia făcută de respectivii era îndreptăţită ori jutificată, din moment ce tu şi prietenii tăi, atunci când poliţiştii respectivi au intervenit, aţi ales să bravaţi şi să faceţi pe grozavii. E o reacţie tipică celor ce se cred mai cu moţ, mai speciali şi trăiesc cu impresia că au numai drepturi, fără vreo obligaţie. Mai concret, a celor ce nu au înţeles nici până în prezent ce presupune convieţuirea într-o societate democratică. De obicei această atitudine este specifică celor ce privesc prea mult la televizor şi pun botul la aberaţiile fătucilor deştepte datorită unui prompter, a politrucilor sau analiştilor de orice tip, ce din păcate pentru ţara asta au devenit nişte formatori de opinie.

Dacă întradevăr nu ai realizat că este penibil să-şi justifici o atitudine şi o reacţie lipsită de bun simţ sau educaţie, întrucât cineva ţi s-a adresat cu "prietene", atunci e clar ca şi lumina zilei că tu eşti cel mai puţin îndreptăţit să ne vorbeşti despre obiectivitate.

Ai intrat şi postat aici, tocmai datorită faptului că te uiţi prea mult şi crezi absolut tot ce se aberează pe la OTV, Anetene sau Realitatea. Eşti tributarul obsesiei privind abuzurile poliţiştilor, ce s-a împământenit în conştiinţa generală tocmai datorită manipulărilor grosolane, dar care nu au nicio legătură cu ce se întâmplă în realitate, ci doar dau bine la tv şi aduc ceva mai mult rating mulţumită credurilor. Şi spun asta întrucât din ceea ce ai postat, reiese clar faptul că tu eşti convins că acel poliţist nu avea voie să folosească datele tale de stare civilă, pe care le notase anterior şi astfel ar fi comis un presupus abuz.

Ei bine, nu e deloc aşa. Poliţistul respectiv nu a folosit datele respective în alte scopuri şi pentru a aplica o sancţiune contravenţională, nu este obligatorie legitimarea de fiecare dată a contravenientului. Dacă el îşi cunoaşte populaţia din zona de responsabilitate şi nu e nevoit să-i legitimeze de fiecare dată, înseamnă cu totul altceva ... denotă că-şi face treaba cum trebuie. Dacă ar fi folosit acele date cu caracter personal în alte scopuri decât cele privind atribuţiile de serviciului, atunci da, puteam vorbi despre un abuz şi că a folosit acele date fără să aibă voie.

Această întâmplare, sper să te determine să te gândeşti la atitudinea ta şi să te maturizeze, astfel încât să constientizezi că nu-ţi vei rezolva niciodată vreo problemă prin astfel de atitudini.

• Member

Ben, nu te supara dar iti recomand ceva meditatii la lb romana. Macar un limbaj adecvat si un scris corect ar atenua din ineptiile scrise mai sus.

Inca o data demonstrezi cat de istet te consideri. Daca pt tine o greseala de tehnoredactare ("beste" in loc de "peste") este aceeasi chestie cu a nu cunoaste limba romana, atunci vai de capul tau.

Cam ce ar trebui sa cred eu despre tine cand pui virgula inainte de "si" ori inainte de "sau". Dar daca scrii "vre-un", in loc de "vreun" ? :slapb:

Dar stii tu cine nu e destul pana nu e si fudul, iar tu ai tinut mortis sa ne arati. Hai pa. S-a incheiat orice conversatie.

• Upvote 3

@bobica15: Nu trebuie să te mire reacţiile pe care le-ai stârnit. Deşi inteleg de ce te deranjează, mi se par perfect normale, având în vedere caracterul vădit (mai ales pentru forumiştii care s-au mai confruntat cu astfel de situaţii) tendenţios al postării, evidenta distorsionare cvasi-OTV-istică a faptelor şi, mai ales, că nu ai dreptate, chiar daca lucrurile s-ar fi petrecut exact aşa cum spui tu.

Niciunul dintre motivele invocate de tine nu este suficient pentru anularea procesului-verbal de contravenţie (vezi postarea lui maxu08 care, a propos, din câte am văzut, este avocat). Observaţiile cu datele din agendă sau cu legătura din bazele de date ale poliţiei dintre tine şi autoturismul în care te aflai mi se par, să mă ierţi, puerile spre prosteşti, ca şi a face ironii privind agramatismul altora când tu scrii "vre-un".

Dacă formulările gen "prietene" sau "o dăm pe şmecherie" ţi se par "violenţe în limbaj" (??) şi te hotăreşti să încerci să demonstrezi asta unei instanţe de judecată, postează, te rog, data când va avea loc şedinţa. Sunt sigur că sala va fi mai plină ca la spectacolele cu Vacanţa Mare de acu' 10 ani.

Dacă amenda ţi se pare un abuz, ce zici de alternativa asta:

La ironia ta fină cu "spune-i că te-ai născut de ziua ta", poliţistul nu aplaudă, aşa cum cred că ţi s-ar fi părut normal, ci îţi interpretează gestul ca o incitare la refuz de legitimare sau de prezentare a unei identităţi false. Şi brusc, îşi aduce aminte că împiedicarea organului de menţinere a ordinii şi liniştii publice de a-şi îndeplinii obligaţiile de serviciu privind legitimarea unei persoane este infracţiune (art. 2, alin. 1, pct. 4 din Legea 61/1991 Rep.) şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani. Şi astfel, te alegi cu un dosar penal pe care, la nevoie, "prietenul" îl decorează cu garnitura specifică procedurii speciale în cazul infracţiunilor flagrante (caută în Codul de Procedură Penală pentru detalii; te avertizez, nu e frumos de loc).

,,Draga,, BOBICA speta de genul ce ai patit tu eu am parte cel putin de 2 ori pe saptamana la job si pentru cultura ta generala cand cei in cauza(adica tu si trupa de smecherasi de cartier) pricep mesajul care le transmit iti spun sigur ca nu-i sanctionez ca nus batut in cap,dar cand vad figuranti care incep cu bascalia sau se cred inventatorii masini de indoit banane credema ca-i sanctionez fara sa clipesc.Probabil atitudinea ta lasa de dorit si mai mult ca sigur de aia ai fost sanctionat.

Erată: "deloc" în loc de "de loc" (ultimul rând din postarea anterioară) şi "la prezentarea" în loc de "de prezentare" (rândul al 5-lea de jos în sus). Mai sunt vreo 1-2 virgule lipsă, dar sper să nu vă supăraţi prea tare pe ele :)

• Upvote 2