Jump to content
POLITISTI.ro

Incetarea raporturilor de munca prin demisie


Recommended Posts

Salut! Numele meu este Ionut si sunt politist de 14 luni...stiu, nu e mult deloc si deja ma bate gandu serios sa plec din minister. Am absolvit Academia de Politie din Bucuresti in 2010...oricum...mai multe aspecte care mi-au displacut pana acum (nu le mentionez ca sunt destul de usor de intuit) ma determina sa iau aceasta decizie. Nu vreau sa deranjez, sau sa supar pe cineva prin aceasta hotarare care o iau. Am zis ca un moment bun ar fi anul acesta, atat timp cat mai este in vigoare acel o.u.g. 54 din 2011. Ceea ce ma intereseaza pe mine foarte mult este procedura de incetare a raporturilor de munca prin demisie si cam cat timp dureaza din momentul in care eu imi inaintez respectiva hartie si pana cand sunt efectiv "dat afara".

Daca acest topic mai era deja deschis pe undeva, imi cer scuze, dar nu am gasit...

Link to post
Share on other sites
  • Moderator
Marius

Daca iti dai demisia, nu te mai poti reincadra niciodata, iar procedura privind aprobarea acesteia, e foarte simpla si se petrece foarte rapid. In cateva zile, maxim o saptamana ai terminat cu totul (completarea si semnaturile necesare pe fisa de lichidare).

In cazul incetarii raporturilor de serviciu la cerere, acest lucru poate dura, intrucat necesita aprobarea conducatorului unitatii de politie, dar poti revenii in sistem, cu toate ca nu sunt obligati sa te reincadreze. Si acest lucru ramane la aprecierea conducatorului unitatii de politie.

Numai in cazul suspendarii raporturilor de serviciu au obligatia sa te primeasca inapoi dupa trecerea perioadei solicitate, dar acesta modalitate nu se aproba decat in cazuri cu totul si cu toul exceptionale ce au la baza motive temeinice.

Numai bine!

Link to post
Share on other sites
  • Moderator
Catalin

Nu te grăbi. Încearcă varianta încetării raporturilor de serviciu la cerere.

Nu poţi şti niciodată ce îţi oferă viaţa şi poate revii la sentimente mai bune ... nu strică să ai o uşă deschisă în cazul în care doreşti să te întorci.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

In cazul demisiei, Academia de Politie actioneaza in judecata politistul demisionar pentru recuperarea cuantumului total al cheltuielilor necesare scolarizarii acestuia (cazare, echipament, etc.)

Care este acest cuantum in cazul politistilor care au urmat cursurile Academiei la 3 ani de zile - Ordine si Siguranta Publica? Dar in cazul in care inainteaza demisia dupa 2 ani de activitate neintrerupta??

Exista vreo posibilitate pentru exonerarea de aceste cheltuieli pe calea actiunii in instanta??

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...

buna ziua tuturor.

buna ziua.este pentru data cand sunt pe site-ul dvs. vreau sa va intreb in cazul demisiei( incetarea raporturilor prin demisie, nu la cerere) unui politist,exista cai legale sau ,,portite,, prin care acesta se poate intoarce din nou in sistem???as dorii un raspuns explicit si detaliat.va multumesc

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • Moderator
Catalin

Mai sus sunt câteva link-uri către discuții purtate pe această temă. Cu puțină răbdare le poți citi și poate te lămuresti.

Link to post
Share on other sites

am citit discutiile postate din ce se scrie acolo teoretic nu s-ar mai putea face nimic...practic traim in ROMANIA si totul e posibil!m-ar interesa ,,portite,,in sensul acesta iar afara de ,,celebrele portite,, pe care le cunosc si eu denumite metaforic ,,cunostiinte la nivel inalt,,.

multumesc anticipat. si rog persoanele in cunostiinta de cauza daca pot sa-mi ofere si mie un raspuns.

Link to post
Share on other sites

pai cum s-ar putea realiza un transfer la penitenciare sau un schimb de locuri din moment ce persoana in cauza nu mai este in sistemul M.A.I, dandu-si demisia anul trecut...aspectele mentionate de mine sunt cat se poate de serioase si sper sa nu fie tratate sub forma de gluma...pentru ca sincer nu as vedea posibiliatatea unui transfer sau schimb de locuri in acest caz...chiar as fi dispus la o discutie pe tema asta fie pe internet, fie telefonic...ms

Link to post
Share on other sites

Scuze, nu-mi permit sa fac astfel de glume dar am crezut ca vrei sa-ti dai demisia nu ca deja ti-ai dat-o.

Eu vreau sa ma transfer si poate cineva este interesat.

Poate fi cineva pe finalul carierei si salariul mai bun de la penitenciare il ajuta si la pensie.

Link to post
Share on other sites

Da si la Poliţia de Frontiera.

Iti las numărul meu de telefon pe privat sa vorbim.

Multumesc!

Edited by reddog
Link to post
Share on other sites

@Wallah

Cred ca esti om serios,ti-am trimis mesaj cu numarul meu de telefon.

Daca esti hotarat spune,chiar daca e destul de greu de obtinut un transfer,in cazul unui schimb poate fi mai usor.

Voi merge in audienta si la ministri, al Justitiei respectiv MAI daca e nevoie.

Link to post
Share on other sites

Am si eu o intrebare...Mi`am facut raport sa ma suspend 2 ani insa nu mi`a fost aprobat iar eu sunt plecat in Spania si m`au sunat colegii sa revin la munca...Cum sa procedez sa imi dau demisia pt. ca nu mai pot reveni in tara din lipsa fondurilor financiare...Poate cineva sa ma ajute?...Ma gandeam sa trimit prin fax pt ca nu vad alta posibilitate!

Link to post
Share on other sites

silviu, nu te grabi sa percutezi la fiecare impuls pe care ti-l transmit, prin telefon, unii si altii. analizeaza dpdv legal situatia in care esti. daca ai fost suspendat pe o anumita perioada, probabil pana la sf anului, ai rabdare sa te apropii de finalul perioadei si apoi faci ce vrei tu.

in locul tau nu as mai raspunde la nici un fel de telefon prietenesc. ai primit aprobare pt o anumita perioada, ai rabdare sa se termine si apoi actionezi legal si conform situatiei pe care o vei avea in momentul respectiv.

daca vrei sa iti dai demisia nu exista un format prestabilit, dar trimite-o astfel incat sa ai o confirmare (recomandata cu confirmare de primire, fax sau trimisa cuiva care sa o depuna si sa obtina un nr de inregistrare).

Link to post
Share on other sites

Rahor: Mi`am facut raportul de suspendare,mi`a fost aprobat de catre Bucuresti,insa insp. sef de la judetul meu nu a aprobat ,iar eu sunt plekat in Spania,acolo unde incerc sa imi refac timpul pierdut in politie si sa imi platesc ratele pe care,in mod prostesc,le`am facut.... Insa deokamdata nu am puterea financiara de a ma intoarce in tara pt a`mi inainta demisia ,tokmai de aceea caut o modalitate de a incheia conturile cu aceasta institutie kre mi`a lasat un gust amar .... Mi`a plakut meseria insa sefii m`au facut sa cred k in politie nu poti deveni cineva decat prin metoda chinezeasca "pupincurel"( scuzati`mi expresia)...Daca trimit demisia prin fax orikum am recipisa de trimitere si o copie a hartiei,ma gandesc k este de ajuns !

Link to post
Share on other sites

Silviu, te gandesti gresit, cel putin din punctul meu de vedere. Faxul, emailul, sms-ul si alte chestii de genul asta, nu sunt considerate sisteme de transmise a datelor sigure, atat din punct de vedere al continutului cat si al sigurantei receptiei. De aceea si in ziua de azi, multe domenii folosesc TELEXUL sau derivate. Incearca ori personal ori prin posta cu confirmare de primire.

P.S. sper din tot sufletul k atata vreme kt ai lukrat in Politia Romana nu ai intokmit PV-uri sau rapoarte de aktivitate ca in postul de mai sus.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.