Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Animalelor


Sony

Recommended Posts

Ce am mai gasit pe internet. Extrase din context:

Politia Animalelor a luat fiinta si la nivelul judetului Gorj. Cei care agreseaza sau maltrateaza animalele risca sa primeasca pana la doi ani de inchisoare.

Comisarul sef al Politiei Animalelor Gorj este Monica Paraschiv.

Exista asa ceva? :blink:

Sau

Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila anunta reluarea inscrierii la concurs in vederea obtinerii calitatii de inspector de politie in cadrul Inspectoratului General de Politie pentru Protectia Animalelor (IGPPA).

Sau

masinapolitie1.jpg

Din ce am cautat eu n-am reusit sa gasesc o echipa manageriala sau comanda vreunui inspectorat. De fapt, ce este si institutia asta? Sau e ONG?

Link to comment

Eu nu cunosc sa existe asa ceva .

Dar nu ma mai mira nimic.

In tara lui boc este posibil aproape orice. Nu ca as fi impotriva ,dar sa stim si noi..........

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Daca te uiti atent pe portiera, in partea inferioara, sub bandoul negru este aplicat un fundal gri sub inscriptia "pentru protectia animalelor".

Nu exista asa ceva la masinile de politie reale.

Tot acolo exista o portiune mai deschisa de culoare, care deasemenea, nu are ce cauta acolo, fiind intr-o portiune acoperita de umbra.

In plus, pe fotografie, in stanga jos este trecut site-ul unde a fost publicata.

Link to comment

Din cate imi amintesc, era un ONG care si-a inscris la oficiul de stat pentru inventii si marci atat denumirea de Inspectoratul General de Politie cat si cea de Politia Animalelor. Intre timp a aparut o lege care interzice asemenea denumiri dar are un articol ce zice ca cele deja inscrise raman valabile pana la expirare.

Cum zicea unul pe un forum despre animale

"organizatie de prostit prostii" deocamdata asta-i cea mai buna caracterizare a acestui ONG amarat care umbla precum capra raioasa cu coada ridicata.

In realitate, sarcina de protectie a animalelor va fi la Politia Locala (conf. proiectului de lege aflat in Parlament)

Edited by um2010
Link to comment

Indiferent ca-i Politia Animalelor sau Politia Locala, ar trebui sa existe cineva sau ceva care sa le apere si pe bietele animalute. Sunt si ele niste suflete, de cele mai multe ori, mult mai nevinovate decat noi. :(

Link to comment

Este corect Miadry. Si o va face Politia Locala. In speta, discutia este despre faptul ca un ONG oarecare isi poate scrie pe masini Politia, sa angajeze "inspectori de politie" etc. ca si cum ar fi o autoritate a statului roman. Cum ai privi lucrurile daca un ONG oarecare si-ar scrie pe masini " Mega TV Braila - Galati"?

Link to comment

Smecherii care au infiintat Politia animalelor iau bani de la ageamii pentru a-i face inspectori de politie(ai animalelor) !

Link to comment

@um2010: M-as enerva rau de tot, iti dai seama.

Dar cred ca mai grav este sa-si scrie pe masina "Politia" decat "Mega TV".

Nu inteleg cum unii au tupeul sa faca asa ceva. Nu le e frica? Macar asa putin?

Link to comment
 • Member

Sa se infiinteze si politia animalellor, ca am eu cateva reclamatii de facut in legatura cu niste caini...

Link to comment
 • 2 months later...

Acum... si cainii se comporta dupa sufletul omului :P

Oricum, Politia Animalelor cred ca se ocupa cu protejarea lor, nu invers. Si daca va cadea in sarcina comunitarilor, sa ne apere Dumnezeu, atunci !

Link to comment

Asta cam asa e.

Ham :P

Din cate stiu si eu, Politia Animalelor se va ocupa cu protejarea animalutelor de fel de fel de sadici.

Sa speram ca isi va face treaba asa cum trebuie.:)

Link to comment
 • 9 months later...
 • Moderator

"Noi suntem în proces de judecare cu acest ONG, care se cheamă Poliţia Animalelor. Prin lege, girofarul nu poate fi folosit decât de anumite instituţii. Ei au şi copiat însemnele noastre pentru a se folosi de autoritatea noastră ", este de părere şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa.

Şeful Poliţiei Române, cere judecătorilor să anuleze certificatul prin care a fost înregistrată la Oficiul de Stat şi Invenţii şi Mărci (OSIM) marca „Poliţia Animalelor", dar şi certificatul de înregistrare a însemnelor specifice după autovehiculele de serviciu.

Conduita Comisariatului pentru Societatea Civilă evidenţiază faptul că înregistrarea mărcii a fost deturnată de la scopul prevăzut de lege şi anume acela de a distinge serviciile sale de cele ale Poliţiei Române, la acela de a crea confuzie şi a da impresia că Poliţia Animalelor este o structură a Poliţiei Române", mai arată chestorul Liviu Popa.

În replică, purtătorul de cuvânt al ONG-ului explică:

despre numerele de înmatriculare cu MAI, Postăvaru spune că este o pură coincidenţă. "Ziua Poliţiei Animalelor este pe 21 mai, de Sfinţii Constantin şi Elena, de aceea avem numere cu MAI, de la luna mai. Dar numere cu MAI poate lua oricine solicită".

"Există un articol de lege care spune că girofarul îl poate folosi Poliţia. Dar nu se spune care Poliţie. Ne chemăm Poliţie, avem sirene. Avocaţii noştri au solicitat în instanţă acest lucru şi s-a mers pe ideea – unde legea nu distinge, nu trebuie să distingem noi. Nu am abuzat de sirenă şi nu am trecut pe roşu"

În ceea ce priveşte stema, Postăvaru susţine că nici aceasta nu se aseamănă cu cea a Poliţiei Române.

"Am făcut această stemă pentru că ni s-a permis. Timp de şase luni, cât a fost termenul în care se puteau depune contestaţii împotriva noastră, nimeni nu a depus contestaţii facut-o. Aşa că nu înţelegem de ce tocmai acum avem proces în instanţă", a mai spus Postăvaru. Potrivit stemei afişate pe pagina de internet a Poliţiei Animalelor, acvila are capul orientat spre dreapta, iar cea a Poliţiei Române, spre stânga.

Angajaţii acestui ONG folosesc maşini şi uniforme reflectorizante care seamănă izbitor de mult cu cele ale poliţiştilor, deţin şi funcţii cu nume asemănătoare gradelor profesionale din cadrul Poliţiei - gen agent, inspector sau chestor. Prodan a explicat că nu sunt grade militare, doar funcţii, aşa cum există şi cele de inspector de asigurări, inspector de muncă, inspector bancar etc.

Sursa: Evz.ro si Adevarul.ro

Sunt tare curios sa vad ce o sa hotarasca instanta de judecata.

Link to comment
 • Moderator

Cateva informatii interesante gasite pe adevarul.ro:

Emilian Prodan (fost Ioan-Grigore Prodan), trimis în judecată în două dosare de corupţie, autointitulat comisar general al organizaţiei Comisariatul pentru Societatea Civilă, şi-a făcut propria poliţie - „Poliţia Animalelor"

Inspectoratul General de Poliţie pentru Protecţia Animalelor a fost înfiinţat la nivelul Comisariatului pentru Societatea Civilă, prin sentinţa civilă nr. 27/4 noiembrie 2009, pronunţată de Tribunalul Bucureşti

Comisariatul pentru Societatea Civilă a încercat să înregistreze la OSIM mai multe mărci, dar toate cererile au fost refuzate:

 • Inspectoratul General Pentru Protecţia Animalelor - Poliţia Comisariatul pentru Societatea Civilă,
 • Inspectoratul General Pentru Protecţia Animalelor - Poliţia Animalelor,
 • Poliţia Naţională pentru Protecţia Animalelor.

Totuşi, la 4 mai 2010, marca „Poliţia Animalelor" a fost înregistrată la OSIM, iar la 26 iulie 2010 au fost înregistrate însemnele de pe autovehiculele de serviciu.

Emilian Prodan Şeful Poliţiei Animalelor

Emilian Prodan, fost Grigore-Ioan Prodan, a fost trimis în judecată în două dosare de corupţie, fiind acuzat de trei infracţiuni de trafic de influenţă.

În primul dosar, Prodan a fost trimis în judecată alături de mai mulţi interlopi, printre care vrăjitoarele Sidonia şi Andreea Lider. El a fost acuzat că a pretins 45.000 de euro şi un autoturism de lux de la rudele vrăjitoarei Sidonia pentru a interveni pe lângă magistraţi bucureşteni şi pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a două persoane arestate preventiv.

În cel de-al doilea dosar penal, finalizat în septembrie 2010, Emilian Prodan este acuzat că ar fi primit 60.000 de euro şi mai multe bunuri de la primăriţa comunei Gorgota, Veronica Ioniţă, cercetată de DNA pentru abuz în serviciu, pentru a interveni la procurorul care o ancheta. În timpul anchetelor, Emilian Prodan a făcut demersuri pentru a-şi schimba vechiul nume, de Grigore-Ioan Prodan.

Anunţul de schimbare al numelui a apărut în Monitorul Oficial din mai 2010. Prodan a explicat că schimbarea numelui nu are nicio legătură cu procesele sale, după modelul Dinel (Staicu) Nuţu. „Mi-am schimbat numele întrucât am fost numit cavaler al ordinului de Malta. Acesta este numele meu în cadrul ordinului. Existau confuzii cu numele meu, în cadrul Ordinului Suveran al Sf. Ioan al Ierusalimului şi am vrut să le elimin, astfel mi-am luat şi eu, în actele oficiale, acest nume", a explicat Emilian Prodan.

Cred ca omul ar trebui internat pentru a primi ajutor de specialitate. Numai in Romania se putea intampla asa ceva, un sarlatan sa-si creeze propria politie.
:doh:

Link to comment

are un dosar frumos de tot la Tribunal Sectia II penala ptr trafic de influenta cu o primarita dintr-un sat (denuntatoare). O mare incurcatura cu zeci de mii de euro implicati.

Apararea sa merge pe idee ca au fost amanti si ca a parasit-o ulterior iar denuntatoarea este o femeie parasita si de nervi l-a denuntat :ner:

Omul este bun de gura, avocat in Baroul Bota asa ca este obisnuit cu procesele de toate felurile. Ce as vrea eu sa stiu este de cind este dosarul in instanta dintre MAI si Politia Animalelor? Si cum au reusit sa scape de amenzile din trafic mergind cu masinile respective si cu girofarurile pornite. daca treaba functioneaza, poate imi montez si eu unul ptr Politia Avocatilor :naughty:

Link to comment
 • Moderator

La Satu Mare colegii de la rutiera au retinut certificatul de inmatriculare al autoturismului din dotarea Politiei Animalelor prin aprilie - detalii aici

E foarte probabil ca sa mai existe astfel de situatii, dar care sa nu fi fost mediatizate.

Link to comment

poate ar trebui mediatizate deoarece s-a lasat impresia ca nu s-a facut nimic si ca este OK ce fac ei. Dosarul din instanta este ok dar PR este la fel de important, asa cum am mai spus.

Link to comment
 • Moderator

Ai dreptate. Nu cred ca exista un alt capitol la care Politia Romana sa fie mai deficitara decat cel al PR-ului.

Link to comment

am vazut un documentar la TV ocazie cu care am aflat in US Army are un departament special ce are rolul de a ajuta filmele in care armata americana este prezentata ca cea mai buna, cea mai ..., cea mai ....

Si ptr asta ofera arme, explozibil, consultanti, tot ce au nevoie producatorii de film, in mod gratuit - aproape gratuit, adica au dreptul de a verifica scenatiul pe aspectele referitoare la armata.

probabil ca si Politia americana are ceva asemanator, altfel nu ar exista serialele CSI sau LAPD. din pacate noi suntem sub nivelul minim al PR, ce fac cei din USA este deja SF ptr noi :)

Link to comment

Nu stiu daca ati vazut vreo legitimatie a Comisariatului pentru Societatea Civila, dar sunt copii izbitoare cu cele ale SRI-ului.

De altfel, Prodan a fost prins odata prin Bucuresti cu girofar pe masina, si s-a prezentat ca fiind general in cadrul SRI. :doh:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.