Jump to content
POLITISTI.ro

"Barbati" lasi


Cerasela

Recommended Posts

Sa va povestesc cum mi-am inceput ziua, ma trezesc sa merg la serviciu ca de obicei pe aceeasi strada ma indrept spre locul cu pricina, numai ca azi dimineatza era un "domn" la un colt de strada care a traversat inaintea mea si dupa ce am traversat a pornit in spatele meu ca mai tarziu sa inceapa sa ma pipaie..am ramas socata, l-am pocnit normal dar intrebarea mea este: ce putem face cu astfel de oameni, ce masuri putem lua impotriva lor?? Sunt atatea doamne/ domnisoare care au trait experienta asta si nu este deloc placuta...ce e de facut??

Link to comment

O părere: prea multe nu se pot face, deoarece astfel de oameni, indiferent de sex, sunt bolnavi. Pentru internarea lor este nevoie de o hotărâre judecătorească rămasă definitivă. Real, trebuie ripostat pe loc,(asemenea persoane au sădit cel mai mare sâmbure de laşitate), mai întâi verbal, cu voce tare şi apoi dacă nu dispare, fizic. Nu degeaba în mai toate ţările civilizate se iau lecţii de autoapărare în particular de persoanele care se simt vizate sau vulnerabile, nu toată lumea îşi permite un body-guard. Cel mai important apoi este să nu laşi fapta nedenunţată!, explicaţia este simplă. Cerasela tu te-ai putut apăra singură, dar aminteai de doamne sau domnişoare, eu completez cu: fete sau fetiţe, băieţi şi băieţei; oare dacă personajul vede că nu are şanse cu adulţii, care se pot apăra singuri, nu trece la exercitarea acţiunii fizico-patologige către minori?. Traumele create sunt iremediabile pe tot parcursul vieţii celui ce a păţit-o în primii ani de copilărie,ferească Dumnezeu!

Link to comment

nu sunt de acord cu @ben. ei zic ca merge sutul in 00, apoi genunchi in fata (tot era in zona) si apoi spray :) dupa aceea, as sari cu pantofii cu toc pe mainile lui. ca sa zica dupa aceea ca a fost crucificat in vederea apocalipsei :)

Edited by maxu08
Link to comment

Este o situatie destul de jenanta pentru noi femeile, ma gandesc la saracutele fete care merg dimineata la scoala, nu ai de unde sti ce intentii are cineva care merge in spatele tau pe trotuar si nu apuci sa ii faci nimic din ce sa spus mai sus din pacate.

Link to comment

nu apuci sa ii faci nimic din ce sa spus mai sus din pacate.

Aşa este.

Faptul că te ia prin surprindere îţi induce nelinişte, teamă, palpitaţii, senzaţie de sufocare şi nu mai poţi gândi şi reacţiona prompt. Te blochezi în cele mai multe situaţii.

Link to comment

cerasela, te anunt ca a doua varianta expusa de ben functioneaza foarte bine, am testat-o eu si da rezultate. :ner:

incearca sa gasesti pe cineva care sa-ti arate cateva tehnici de aparare, mie mi-au prins bine cateva lectii de karate.

ne antrenam amandoua daca vrei. :emo-box:

Edited by georgya
Link to comment
  • Moderator

Mă distrează teribil acest topic, deşi sunt conştient că e o problemă cât se poate de reală şi serioasă, dar sunt unele replici ce mă determină să mă gândesc la nişte lucruri haioase. De aceea vă rog din suflet să nu vă supăraţi dacă mai glumesc şi eu puţin pe aici, iar dacă vă deranjează nu trebuie decât să-mi spuneţi şi voi înceta.

georgya, dacă tot eşti dispusă să te antrenezi cu cerasela, pentru a vă însuşi şi practica fără vreo ezitare a doua soluţie oferită de ben, sunt tare curios cum veţi simula existenţa biluţelor, astfel încât loviturile exersate să fie cât mai precise şi eficiente. Sunt curios ce obiecte veţi folosi, care să imite ... :ner:

Link to comment

Catalin, eu nu ma supar pentru ca am un simt al umorului foarte dezvoltat.

Chiar nu m-am gandit cu ce vom simula existenta lor, dar crede-ma ca incerc sa-mi inchipui o situatie de genul pe care a prezentat-o Cerasela. In momentele acelea de panica sunt absolut convinsa ca de frica voi lovi direct la tinta.

''Cat timp s-a inventat fuga pe pamant, nu mi-e frica de nimic.'' :ner:

Edited by georgya
Link to comment

Am patit-o si eu anul trecut,era noapte si mergeam acasa..In spatele meu era un nebun(cu acte) dar de care nu-mi era frica pentru ca suntem vecini si il cunosteam de mica..a tot mers in spatele meu iar la un moment dat a venit pe la spate si m-a apucat de picior,initial nu mi-am dat seama ce se intampla, dar m-am intors si i-am dat un pumn in fata(unul adevarat) l-am ametit bine de tot,dupa care a luat-o la fuga..De atunci m-a mai urmarit de vreo 3 ori dar mi-am dat seama la timp..Si fiindca tot sunt la subiect ce s-ar putea face sa fie inchis definitiv la nebuni?..Se vede foarte clar ca are mari probleme,dar familia spune ca e pasnic..

Link to comment

Am patit-o si eu anul trecut,era noapte si mergeam acasa..In spatele meu era un nebun(cu acte) dar de care nu-mi era frica pentru ca suntem vecini si il cunosteam de mica..a tot mers in spatele meu iar la un moment dat a venit pe la spate si m-a apucat de picior,initial nu mi-am dat seama ce se intampla, dar m-am intors si i-am dat un pumn in fata(unul adevarat) l-am ametit bine de tot,dupa care a luat-o la fuga..De atunci m-a mai urmarit de vreo 3 ori dar mi-am dat seama la timp..Si fiindca tot sunt la subiect ce s-ar putea face sa fie inchis definitiv la nebuni?..Se vede foarte clar ca are mari probleme,dar familia spune ca e pasnic..

Bolnavul psihic beneficiază de o suită de măsuri medico-juridice speciale cunoscute sub numele de măsuri de siguranţă cu caracter medico-legal, respectiv obligarea la tratament medical (art.113 Cod Penal) şi internarea medicală (art.114 Cod Penal).

Măsurile de siguranţă se iau împotriva persoanelor care au săvârşit fapte prevăzute de legea penală, pentru a înlătura o stare de pericol care poate conduce la săvârşirea de noi fapte prevăzute de legea penală.

Internarea medicală care probabil te interesează mai mult se ia împotriva făptuitorului, când acesta prezintă pericol social, cauza pericolului fiind o boală mintală sau toxicomania, măsura luându-se până la însănătoşirea persoanei. Desigur poţi lectura şi Legea sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice, respectiv Legea 487/2002.

Internarea intr-o unitate de psihiatrie

ARTICOLUL 40

Internarea intr-o unitate de psihiatrie se face numai din considerente medicale, intelegandu-se prin acestea proceduri de diagnostic si de tratament.

Sectiunea 1 - Internarea voluntara

ARTICOLUL 41

Internarea voluntara se aplica in acelasi mod ca si primirea in orice alt serviciu medical si pentru orice alta boala.

ARTICOLUL 42

Internarea voluntara intr-un serviciu de psihiatrie se realizeaza cu respectarea normelor de ingrijire si a drepturilor pacientului, prevazute la ARTICOLUL 25-28, ARTICOLUL 29 alin. (1) si la ARTICOLUL 32-38.

ARTICOLUL 43

Orice pacient internat voluntar intr-un serviciu de sanatate mintala are dreptul de a se externa la cerere, in orice moment, cu exceptia cazului in care sunt intrunite conditiile care justifica mentinerea internarii impotriva vointei pacientului.

Sectiunea 2 - Internarea nevoluntara

ARTICOLUL 44

Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate incercarile de internare voluntara au fost epuizate.

ARTICOLUL 45

O persoana poate fi internata prin procedura de internare nevoluntara numai daca un medic psihiatru abilitat hotaraste ca persoana sufera de o tulburare psihica si considera ca: a) din cauza acestei tulburari psihice exista pericolul iminent de vatamare pentru sine sau pentru alte persoane;

b ) in cazul unei persoane suferind de o tulburare psihica grava si a carei judecata este afectata, neinternarea ar putea antrena o grava deteriorare a starii sale sau ar impiedica sa i se acorde tratamentul adecvat.

ARTICOLUL 46

Internarea nevoluntara se realizeaza numai in spitale de psihiatrie care au conditii adecvate pentru ingrijiri de specialitate in conditii specifice.

ARTICOLUL 47

(1) Solicitarea internarii nevoluntare a unei persoane se realizeaza de catre:

a) medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are in ingrijire aceasta persoana;

b ) familia persoanei;

c) reprezentantii serviciilor abilitate ale administratiei publice locale;

d) reprezentantii politiei, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor.

(2) Motivele solicitarii internarii nevoluntare se certifica sub semnatura de catre persoanele mentionate la alin. (1), cu specificarea propriilor date de identitate, descrierea circumstantelor care au condus la solicitarea de internare nevoluntara, a datelor de identitate ale persoanei in cauza si a antecedentelor medicale cunoscute.

ARTICOLUL 48

Transportul persoanei in cauza la spitalul de psihiatrie se realizeaza, de regula, prin intermediul serviciului de ambulanta. In cazul in care comportamentul persoanei in cauza este vadit periculos pentru sine sau pentru alte persoane, transportul acesteia la spitalul de psihiatrie se realizeaza cu ajutorul politiei, jandarmeriei, pompierilor, in conditiile respectarii tuturor masurilor posibile de siguranta si respectarii integritatii fizice si demnitatii persoanei.

ARTICOLUL 49

Medicul psihiatru, dupa evaluarea starii de sanatate mintala a persoanei aduse si dupa aprecierea oportunitatii internarii nevoluntare, are obligatia de a informa imediat persoana respectiva cu privire la hotararea de a o supune unui tratament psihiatric, precum si de a informa reprezentantul personal sau legal al pacientului, in termen de cel mult 72 de ore, asupra acestei hotarari.

ARTICOLUL 50

Daca medicul nu detine informatii referitoare la existenta sau la adresa unui reprezentant personal ori legal al pacientului, are obligatia de a informa autoritatea tutelara.

ARTICOLUL 51

Daca medicul psihiatru considera ca nu exista motive medicale pentru internare nevoluntara, nu va retine persoana adusa si va inscrie decizia sa, cu motivarea respectiva, in documentatia medicala.

ARTICOLUL 52

(1) Decizia de internare nevoluntara se confirma in termen de cel mult 72 de ore, pe baza notificarii facute de catre medicul care a internat pacientul, de catre o comisie de revizie a procedurii, alcatuita din 3 membri numiti de directorul spitalului, si anume: 2 psihiatri, pe cat posibil altii decat cel care a internat persoana, si un medic de alta specialitate sau un reprezentant al societatii civile.

(2) Aceasta comisie procedeaza la examinarea periodica a pacientului internat nevoluntar, in termen de maximum 15 zile, sau la solicitarea medicului care are pacientul in ingrijire.

(3) Comisia are obligatia de a consemna decizia luata in dosarul medical al pacientului si de a informa pacientul si reprezentantul sau personal sau legal asupra deciziei luate.

ARTICOLUL 53

(1) Decizia de internare nevoluntara este notificata in cel mult 24 de ore si este supusa revizuirii parchetului de pe langa instanta judecatoreasca competenta. In acest scop unitatea spitaliceasca in care se afla internat pacientul este obligata sa puna la dispozitie parchetului de pe langa instanta judecatoreasca competenta documentele medicale referitoare la pacientul in cauza.

(2) In situatia in care parchetul de pe langa instanta judecatoreasca competenta considera ca internarea nevoluntara este nejustificata, se va dispune efectuarea unei noi examinari psihiatrice de catre o alta comisie medico-legala, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

ARTICOLUL 54

(1) Impotriva hotararii de internare nevoluntara pacientul, reprezentantul personal sau legal al acestuia poate sesiza instanta judecatoreasca competenta, potrivit legii. In cadrul procesului, daca starea sa o permite, pacientul este audiat de catre judecator; in situatia in care acest lucru nu este posibil, judecatorul se deplaseaza la unitatea in care este internat pacientul pentru audieri. Judecarea se face in procedura de urgenta.

(2) Pacientul, familia sau reprezentantul sau legal ori personal are dreptul sa solicite efectuarea unei noi expertize medico-legale psihiatrice, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

ARTICOLUL 55

In cazul in care un pacient internat voluntar isi retrage consimtamantul si sunt intrunite conditiile prevazute la ARTICOLUL 45, medicul psihiatru curant declanseaza procedura de mentinere a internarii nevoluntare.

ARTICOLUL 56

In situatia in care nu se mai constata conditiile care au determinat hotararea de internare nevoluntara, fapt confirmat si de medicul psihiatru care are in ingrijire pacientul, comisia de revizie a procedurii decide externarea dupa examinarea directa a pacientului. In acest caz pacientul are dreptul de a parasi imediat unitatea spitaliceasca sau poate solicita continuarea tratamentului in urma consimtamantului scris.

ARTICOLUL 57

(1) Daca instanta judecatoreasca competenta nu autorizeaza internarea nevoluntara sau retrage autorizatia, persoana in cauza are dreptul de a parasi imediat unitatea spitaliceasca sau poate solicita, in urma consimtamantului scris, continuarea tratamentului.

(2) Daca o persoana aflata in procedura de internare nevoluntara paraseste unitatea spitaliceasca fara sa existe decizia comisiei de revizie a procedurii sau hotararea instantei de judecata competente, unitatea spitaliceasca are obligatia de a sesiza imediat organele de politie si parchetul de pe langa instanta judecatoreasca competenta, precum si familia, reprezentantul personal sau legal al pacientului.

ARTICOLUL 58

Pacientul internat nevoluntar este tratat in conditii similare celor in care sunt ingrijiti ceilalti pacienti din unitatea de psihiatrie respectiva, cu respectarea prevederilor ARTICOLUL 37.

ARTICOLUL 59

(1) Restrictiile privind libertatile individuale ale pacientului internat nevoluntar sunt limitate de starea sa de sanatate si de eficienta tratamentului. Nu pot fi limitate drepturile pacientului privind:

a) comunicarea, conform dorintei sale, cu orice autoritate cu atributii in domeniul de competenta legat de situatia sa, cu membrii familiei sau cu avocatul;

b ) accesul la corespondenta personala si utilizarea telefonului in scop privat;

c) accesul la presa sau la publicatii;

d) dreptul la vot, daca nu se afla intr-o situatie de restrangere a drepturilor cetatenesti;

e) exercitarea libera a credintei religioase.

(2) Pacientul internat nevoluntar are dreptul de a fi informat asupra regulamentului de functionare a unitatii spitalicesti.

(3) Internarea nevoluntara nu constituie o cauza de restrangere a capacitatii juridice a pacientului.

  • Upvote 1
Link to comment

O sa incerc sa iau si eu niste lectii de autoaparare, nu am deschis topicul asta ca vei Doamne mi sa intamplat mie, sunt fete mult mai tinere care nu se apara si "indura" jicnirile unor bolnavi carora le este "hranita" satisfactia de a face rau unor fete inofensive. De obicei cand esti prins de panica/frica lovesti si lovesti tare, mai bine dai tu primul decat sa apuce celalalt.

@georgya lectiile de autoaparare le facem din fata laptopului sau imi faci o vizita??:)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.