Jump to content
POLITISTI.ro

Noutăţi de la Apple


Cerasela

Recommended Posts

Atat producatorul american Apple cat si cei japonezi (Sony, Samsung) au anunatat oficial faptul ca in prezent lucreaza la diferite produse care au la baza tehnologia holograma. Intr-o prima etapa holograma o sa fie folosita in jocuri prin intermediul consolelor, iar in cazul Apple, prin intermediul unui produs nou.

Practic, atat producatorii de jocuri cat si producatorii japonezi de televizoare vor lucra impreuna pentru a oferi celor care cumpara in viitorul apropiat jocuri, holograme in propria casa. Prin intermediul unor mini-proiectoare, Sony a anuntat ca “jocurile de maine” se vor schimba radical. Gamerii vor putea sa-si manipuleze personajele prin intermediul miscarilor kinetice, implicandu-se astefel, efectic, in joc.

Apple a anuntat ceva similar, spunand intr-un comunicat ca: “in prezent lucram la un dispozitiv care se bazeaza pe tehnologia holograma si care va permite oricarui utiliazator sa-l controleze interactionand direct cu el. Dispozitivul o sa proiecteze anumite imagini prin camera, iar acest lucru o sa schimbe radical perceptia oamenilor fata de aparatele electronice”.

Asadar, intr-o lupta a tehnologiilor se pare ca 3D-ul, asa cum il cunoastem astazi, o sa se transforme usor in holograma, iar graba afisata de producatorii de pe piata ne demonstreaza ca hologramele o sa ne invadeze casele mai repede decat ne asteptam. Asadar, suntem de acord cu aceasta tehnologie noua ?

Aeroportul Lutton din Marea Britanie foloseste o holograma pe post de stuardeza

http://www.youtube.com/watch?v=Ycd0npw39NQ&feature=player_embedded

Link to comment

poti sa-mi detaliezi putin ce inseamna termenul de MISCARE KINETICA ? este vre-un nou tratament de genul kinetoterapiei statice in apa deshidratata, sau .... ?!?!?!?

redusul coeficient de inteligenta care ma caracterizeaza, refuza cu ostentatie samavolnica sa il priceapa.

Link to comment

Kinetica a fost definita de unii autori ca fiind studiul miscarilor corpului care ofera informatii suplimentare in lipsa unui discurs. Este de mentionat insa ca acesta este o definitie incompleta; gesturile ofera informatii nu doar in lipsa cuvintelor, ci si in completarea lor. Gesturile au, in raport cu planul verbal, functii de accentuare, de completare, de contrazicere, de reglaj, de repetare sau de substituire. :emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment

deja există console kinect de la microsoft care preiau mişcările şi le transpun pe ecran. E foarte interesant. Acum să vedem şi cu hologramele ce o să fie :)

Link to comment

va multumesc pentru iluminarea tenebrului meu intelect. stiam ca termenul kinetos in sine, in greaca (mai veche sau mai noo) inseamna insasi mutare/miscare , in consecinta miscarea kinetica devenind un pseudopleonasm, adica-te-lea s-ar "traduce" ca miscare miscabila (scuzati barbarizarea) fapt care ma duce cu gindul la urmatoarele console care vor urma dupa cele cu mascarea kinetica si anume la cele cu opusul miscarii kinetice, recte miscarea statica.

acum lasind gluma la o parte, cind mai luati cu copy-pate, mai treceti informatia si prin filtrul gindirii proprii si unde gasita "mici inadvertente, lasati friu liber degetelelor voastre pe tastatura si editati tentativele de americanizare si da, martienii ie printre noi. ;)

 • Downvote 2
Link to comment

@serhente Garcia, daca credeti ca am gresit undeva ma puteti corecta, cu ironiile nu "castigati" nimic...daca va ajuta cu ceva pot posta si sursa de unde am preluat informatia.

Cu respect!

Link to comment
 • 2 months later...

Mai mult ca sigur viitorul model iPad va avea un ecran cu o calitate a imaginii mult îmbunătăţită, apropiată de cea a iPhone 4. Analistul Richard Shim de la DisplaySearch spune că a început producţia unui ecran cu o rezoluţie de 2048x1536 pentru tabletele de 10 inchi (25,4 cm) şi că trei producători, Samsung, Sharp şi LGD, livrează componente celor de la Apple, scrie Wired.

"Durează câteva săptămâni până demarează producţia, după care ajung la distribuţie. Am putea vedea noile modele produse în luna decembrie, iar acestea vor putea fi distribuite la începutul lui ianuarie, cu un maxim al volumelor în februarie şi martie", spune Shim.

Declaraţiile lui Shim aduc cele mai multe detalii dintre toate discuţiile pe tema display-ului noului iPad 3. În urmă cu câteva săptămâni, vicepreşedintele DisplaySearch Paul Semenza a spus, întrebat dacă iPad 3 va avea un ecran cu o rezoluţie de 2048x1536, că "nu avem nimic sigur despre acest lucru. Dar nu aş fi surprins să nu se întâmple aşa ceva. Operează cu multe tehnologii noi".

post-3042-0-54187900-1322462297_thumb.jp

Într-adevăr producerea de ecrane de mici dimensiuni cu rezoluţii foarte mari este încă o provocare pentru producători. Dacă iPad 3 va veni cu un ecran de 9,7 inchi şi o rezoluţie de 2048x1536, densitatea acestuia va fi de 264 de pixeli/inch, aproape de pragul de 300 de pixeli/inch pe care Apple în consideră drept "retina quality", adică o densitate atât de mare încât ochiul uman nu mai poate distinge pixelii individuali. Actualul model, iPad 2, are un display cu o densitate de 132 de pixeli/inch, deci o densitate dublă ar trebui să ofere o calitate extraordinară a imaginii.

Sursa: www.zf.ro

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Moderator

Noul model de iPad va fi lansat cel mai probabil în februarie - conform zvonurilor tot mai insistente legate, în parte, de data de 24 – ziua de naştere a lui Stebe Jobs.

ipad3y.jpg

Conform zvonurilor, iPad 3 va beneficia de o rezoluţie de două ori mai mare decât actualele modele, cu un display de tip retina - precum cel al smartphone-ului iPhone4 - şi de un procesor quad-core A6.

Din lista de îmbunătăţiri nu lipseşte Siri, chip NFC, capacitate de stocare mărită la 128 GB şi port Thunderbolt. Conform surselor din lanţul de producători care aprovizionează Apple, dispozitivul va beneficia de o baterie mai eficientă dar mai subţire şi mai uşoară (cu 20%) decât modelul precedent – dar care va solicita costuri de producţie mai mari cu 20-30%.

În ceea ce priveşte design-ul dispozitivului, carcasa acestuia ar putea fi construită din fibră de carbon – material rezistent şi uşor, care suportă aditivi pentru culoare, oferind utilizatorilor o gamă extinsă de nuanţe. De asemenea, se speculează faptul că iPad 3 va avea şi o nouă cameră foto, cel puţin la fel de bună ca cea de 8 MP care echipează iPhone 4S. La final, pornind de la faptul că se pregăteşte un nou update pentru iOS, se speră ca modelul să beneficieze şi de conexiune 4G LTE.

Link to comment
 • 1 month later...

Apple a lansat joi primele manuale în format digital, disponibile pe platforma online iBook, relatează Business Insider. Manualele interactive conţin numeroase grafice, simulări, imagini şi fişiere video. Astfel, cărţile neconvenţionale ocupă foarte mult spaţiu, scriu jurnaliştii străini care au testat un astfel de manual, oferit gratuit pe iBook. Dacă ai un model cu o memorie mai mică va fi destul de dificil să stochezi pe el manualele pentru un întreg semestru, mai ales având în vedere că cele mai multe dintre ele ocupă între 2 şi 3 GB.Apple a lansat tot joi o aplicaţie care le permite autorilor independenţi să-şi creeze propria carte interactivă.

Mai multe detalii aici.

5177461-afp-mediafax-foto-mario-tama.jpg

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Diseară va avea loc lansarea noului iPad 3. Acesta ar putea avea ca denumiri comerciale iPad 3 sau iPad HD

Printre noutățile cu care se vehiculează că ar veni cele mai posibile par a fi:

 • ecranul de 9.7 inch (Retina Display) cu o rezoluție de 2048 x 1536 pixeli
 • procesorul Apple A6, de la care se aşteaptă performanţe echivalente sau chiar mai mari decât cele ale cipsetului Nvidia Tegra 3.

Link to comment
 • Moderator

A fost anunțat oficial noul iPad!

 • - Retina Display cu rezoluția de 2048 x 1536
 • - Procesor A5X cu grafica quad-core.
 • - Camera foto de 5 megapixeli, ca la iPhone 4S, cu inregistrare video HD.
 • - Voice dictation (nu și pentru limba română)
 • - Wireless 4G (LTE)
 • - Disponibil începand cu 16 martie, la aceleași prețuri ca și iPad 2.

Link to comment
 • Moderator

Siri e disponibil și pentru iPad.

Autonomia se pare că va fi ceva mai bună: 10 ore standard şi 9 în 4G.

Dimensiuni: 9,4 mm grosime şi 635 de grame.

Versiuni şi preţuri:

 • 499 $ pentru 16 GB,
 • 599 $ pentru 32 GB
 • 699 $ pentru 64 GB.

Pentru versiunile 4G adăugaţi aproximativ 130 de dolari.

Link to comment

Grupul american Apple a prezentat miercuri a treia versiune a tabletei iPad, care are o calitate mai bună a display-ului, un procesor cu patru nuclee şi o cameră foto de 5 MP. Oficialii Apple s-au referit la noul produs folosind doar sintagma "THE NEW IPAD" (NOUL IPAD), nu iPad 3 sau iPad HD, aşa cum aşteptau unii specialişti din domeniul IT.

Versiuni şi preţuri: 499 $ pentru 16 GB, 599 $ pentru 32 GB şi 699 $ pentru 64 GB. Versiunile 4G costă cu aproximativ 130 de dolari mai mult. Noua tabletă va fi pusă în vânzare începând cu 16 martie . Preţul tabletelor iPad din generaţiile precedente urmează să scadă.

Statele Unite, Franţa, Canada şi Germania figurează printre primele ţări unde va apărea noul iPad. În România, noul iPad va ajunge pe 23 martie.

post-3042-0-52022200-1331187974_thumb.jp post-3042-0-47298400-1331187985_thumb.jp

Link to comment
 • Moderator

noulipadcifre1.jpg

Din punct de vedere al ecranului, iPad 3 nu are concurenţă, este peste tot ce există la ora actuală pe piaţă.

Link to comment
 • 2 months later...

Apple iPad 3 personal review.

Am iPad 3 de cca 2 luni. Înainte, am hingherit un iPad 2 cam un an.

Scula: iPad 3, 32GB + 4GS black

Mai întâi, trebuie sa spun ca Siri nu este disponibil( ă ) pe iPad3 nici cu iOS 5.1.1

Apoi: ecranul este fantastic, are o rezolutie incredibila si, te face sa vezi orice altceva, monitoare, display-uri, ca fiind grosolan pixelate. Se misca mai rapid ca 2-ul in majoritatea aplicatiilor. Bateria insa am senzatia ca se duce mai repede decât la 2. Incarcarea acumulatorului cu padul in acțiune se face vizibil mai greu fata de 2 si asta este uneori destul de neplacut.

Ca si la cel vechi, pentru a se misca "natural" pe web are nevoie de wi-fi si inca unul de debit.

Netul pe rețeaua 3G merge relativ multumitor daca semnalul este bun, desigur ca mailuri cu atasamente de 5-6 mega se descarca greu sau deloc. Perceptia este ca 2-ul se misca ceva mai repede in 3G cât asta nou. Diferită nu e mare dar este perceptibila. In ultima luna am început sa am probleme cu un mesaj de eroare " could not activate cellular data network" , care presupune stergerea si retastarea parolei de la APN settings urmată de un restart al tabletei. Nu știu daca e de la tableta sau de la sim sau de la rețea, sau de la altceva.

Intensitatea semnalului 3G este perceputa diferit de iPad fata de iPhone, padul are totdeauna mai putine linii de semnal decât telefonul. De aceea la tara aproape ca nu pot sa intru pe net cu 3G direct de pe tableta si recurg la artificiul de personal hotspot de pe telefon si intrare pe net prin wi-fi.

Clientul de mail este excelent, ușor de configurat pe mai multe casute. Browserul -Safari se descurca excelent, apreciez mult funcția de reader (dar asta tine de OS) nu de tableta.

Ca si utilizare am niște filme, câteva jocuri Maghjong, Contract Killer, vremea, TVR info, trip advisor - asta este foarte util deoarece prin folosirea locatiei știe sa-ți găsească pe o raza in jurul poziției tale - restaurante, hoteluri, etc.

Cam asta ar fi, daca cineva dorește detalii despre anumite aspecte - va stau cu plăcere la dispoziție.

Edited by Kosmeticus
 • Upvote 3
Link to comment
 • Marius changed the title to Noutăţi de la Apple
 • Moderator

Pentru cei interesaţi, un rezumat al evenimentul Apple din septembrie 2019 - lansarea modelelor iPhone 11 Pro, iPhone 11, Apple Watch Seria 5, şi noul iPad. Anunţurile despre Apple TV+, Arcade etc. etc.

 

 • Upvote 2
Link to comment

De-abia aștept să le văd în carne și oase. Verdele ăla închis de pe Pro, dacă arată și în realitate ca-n poze, e beton. :wub:

Ceea ce au trecut însă sub tăcere este faptul că noile dispozitive nu mai au 3D Touch. Mai mult decît atît, funcționalitatea va începe treptat să dispară și din iOS, deci o vor pierde chiar și cei care o au acum pe modelele actuale.

 

Edited by VladSoare
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.