Jump to content
POLITISTI.ro

Adeverința tragere anuală

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Urmează să fac demersurile pentru prelungirea permisului de armă și nu am adeverință pentru doi dintre cei 5 ani.

Cum aș putea să rezolv această problemă?

Ce se poate întâmpla? Ce consecințe sunt? 

• Apreciez 1
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

ART. 25 - Valabilitatea permisului de armă, din Legea nr. 295 din 2004 (republicată) privind regimul armelor, prevede:

Citat:

(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungește de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplinește condițiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) și i) și prezintă dovada efectuării unei ședințe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepția posesorilor de arme de vânătoare.

Condițiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) și i) din Legea 295 sunt pe scurt următoare:

• nu au fost condamnate cu executare, pentru infracțiuni comise cu intenție,
  • nu au calitatea de inculpat în cauze penale pentru fapte săvârșite cu intenție, prevăzute de anumite acte normative,
  • sunt apte din punct de vedere psihologic și medical,
  • nu prezintă pericol pentru ordinea publică,
  • nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deținere sau, după caz, port și folosire a armelor,
  • nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme din motive imputabile lor.

În continuare, următoarele alineate ale ART. 25 precizează care sunt consecințele și ce obligații apar în situația în care permisul de armă nu mai are valabilitate.

Citat:

(4) Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege și după radierea din acesta a armelor înstrăinate prin vânzare, donație, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate.
(5) Deținerea, portul sau folosirea armelor și munițiilor înscrise în permisul de armă, ulterior expirării termenului de valabilitate al acestuia, este interzisă.
(6) Prin excepție de la prevederile alin. (5), titularul dreptului de deținere sau, după caz, de port și folosire a armelor și munițiilor are dreptul de a deține și purta o singură dată armele și muniția înscrise în permisul de armă cu scopul exclusiv de a le depune la un armurier autorizat în vederea depozitării ori înstrăinării, într-o perioadă de maximum 30 de zile de la data expirării valabilității permisului de armă.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat
în urmă cu 22 ore, DeCe a scris:

nu am adeverință pentru doi dintre cei 5 ani

Ai tras și nu ai adeverința, pt ca ai pierdut-o, sa zicem, sau ai uitat sa o iei de la poligon? Sau nu ai tras deloc ?

• Moderator
Publicat

Pai nu prea e bine 

Te duci și depui arma la un armurier autorizat și cred ca, sper sa nu vorbesc prostii, trebuie sa te autorizezi din nou.

Publicat

Văd că este termen 30 de zile de la data expirării valabilității permisului de armă să depui arma la un armurier. 
Cum trebuie procedat mai departe? Îmi este anulat sau suspendat dreptul la armă? Când mă pot autoriza din nou?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.