Jump to content
POLITISTI.ro

Se inmultesc jafurile armate in Romania


Recommended Posts

 • Moderator

Nu mai putin de cinci jafuri au avut loc in tara in ultimele 24 de ore.

Doua in judetul Constanta

 • doua persoane au patruns intr-o benzinarie din Agigea, de unde au luat 500 de lei, folosind un pistol cu care au amenintat lucratorii din statia peco

 • in Constanta, la o sala de jocuri mecanice cu mod de operare aproape identic

Alt jaf a avut apoi loc in Timisoara, la o farmacie. Un barbat cu fata acoperita le-a atacat pe farmaciste cu un spray paralizant si a fugit cu banii din incasari si un un telefon mobil.

Intr-un sediu de Primarie din Iasi, doi barbati, care s-au recomandat drept politisti, au imobilizat paznicul si au sustras peste 40.000 de lei, bani din taxele locale.

O banca din Arad, unde doi tineri cu fetele acoperite au amenintat casiera cu un pistol si au fugit cu o sumă importanta de bani.

Link to comment

Nu vreau sa sperii pe nimeni,dar parca ar veni potopul:

-multe jafuri,crime

-furtuni

-boli peste boli

-lume in strada

Oare ce-o urma acum? :blink:

Link to comment
 • Moderator

Poate că e timpul ca guvernanţii acestei tări să-şi îndrepte atenţia şi către Poliţia din România, care de mulţi ani este subfinanţată, slab dotată, slab pregătită, slab salarizată, etc.

Link to comment

Poate că e timpul ca guvernanţii acestei tări să-şi îndrepte atenţia şi către Poliţia din România, care de mulţi ani este subfinanţată, slab dotată, slab pregătită, slab salarizată, etc.

Crezi ca se vor gandi? Nu! O sa ceara din ce in ce mai mult! Or sa faca un nou program de "combatere a..." unde toti vom avea mult de muncit si nu o sa ne dea nimic, nimic! Ba, dimpotriva! O sa ni se ia! Ce ma dispera e ca multi colegi nu cred ca vor veni vremuri chiar asa de grele, ei inca mai spera! Nu stiu la ce, dar mai spera.... O fi lasitate sau un optimism incredibil?

Link to comment

Ştii că speranţa moare ultima. :D

Mda! Cum zici tu! Inseamna ca eu sunt cea mai pesimista? Eu astept cu "nerabdare" primul jaf armat la mine in judet ! Poate se trezesc si "optimistii" !

Link to comment
 • Moderator

Eu cred ca mai mare importanta ar avea un jaf asupra unui demnitar aflat la putere. Abia atunci vor constientiza si ei cum sta treaba in realitate.

Link to comment

Eu cred ca mai mare importanta ar avea un jaf asupra unui demnitar aflat la putere. Abia atunci vor constientiza si ei cum sta treaba in realitate.

Cea mai buna idee pe ziua de azi! Astept detalii, harti, ore! :naughty:

 • Upvote 1
Link to comment

Suntem ca-n America anilor "20-"30,politicieni si politisti corupti,contrabanda,evaziune fiscala ridicata.Acum au inceput si cu jafurile armate.A....am uitat de criza.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Sambata dimineata seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, a avut o sedinta cu sefii structurilor operative din IGPR, iar la nivel local, prin sistem videoconferinta, cu conducerea inspectoratelor judetene de politie, sefii structurilor de combatere a criminalitatii organizate, a politiei transporturi, sefii politiilor municipale resedinta de judet, precum si sefii serviciilor operative.

Iar intr-un comunicat Politia Romana sustine, in legatura cu jafurile armate petrecute in ultima perioada, ca au fost descoperite neglijente din partea reprezentantilor unitatilor unde s-au petrecut incidentele, care ar fi trebuit sa ia masuri minime de siguranta.

Link to comment

Astai doar inceputul......

Guvernantii ne fac vinovati pe noi, ca nu facem prevenire, nu ca ei au infometat poporul...

Ne meritam soarta....

Link to comment

Desi sunt ajutati de catre specialistii nostri domnii patroni s-au invatat sa le pazeasca politia pravalia.Nu iau masuri de asigurare a bunurilor si valorilor desi paguba este a lor,iar daca sunt avertizati cer clementa si spun ca le merge rau in aceste timpuri !

Link to comment
 • Moderator

Am să vă dau un exemplu elocvent. Soția mea lucrează la o bancă, iar anul trecut după ce s-au închis robinetele acordării creditelor fără noimă și doar cu buletinul, băncile au constatat că nici profitul lor nu mai este același. Așa că a apărut nevoia reducerii cheltuielilor.

Știți care au fost primele măsuri pentru a reduce cheltuielile?

Au reziliat contractul cu firma de pază și astfel a dispărut paznicul ce stătea zilnic acolo în bancă. :doh:

Probabil că așa se va întâmpla și la nivelul sistemului nostru bugetar. :doh:

Link to comment

Un pesimist este un optimist bine informat laura.

Bancile............in curand la politica pe care o face base o sa trebuiasca sa stam in genunci la coada la banca ,nu uitati ca Romania a imprumutate15 miliarde de euro ca sa ajute bancile falimentare, culmea, fara dobanda, dupa care domnul boc a imprumutat bani de la bancile pe care tocmai le imprumutase cu dobanda ca orice muritor de rand. Ore cat de prost trebuie sa fi ca sa faci asa ceva?

Toate aceste jafuri sunt consecinte ale neglijentei de care dau dovada cei care conduc sediile bancilor, dar facem pariu ca in urmatorii 5 ani nu o sa vedem o lege care sa stipuleze concret ce obligatii au bancile in plus fata de ceilalti cetateni pentru asigurarea valorilor si sumelor foarte mari de bani cu care lucreaza?

Dumnezeu sa ne ajute.

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Member

eu as vrea sa fie jefuiti si 'alesii'nostrii sau firmele acestora, poate se gandesc si la Politia Romanaemo-yessir.gif

Link to comment

@Cata: Banca fara paznic?! :o

You're joking, right? :mellow:

Sunt de-a dreptul nebuni sau ce?

Ma intreb daca aceasta situatie mai exista si in vreo alta tara (civilizata).:(

Link to comment
 • Moderator

Sunt foarte putine unitatile bancare ce isi asigura paza cu agent de paza. Majoritatea au sisteme de monitorizare.

Link to comment

"Marea majoritate a politistilor isi fac treaba si nu sunt corupti, chiar si cu salariile mici pe care le iau. Si sa stiti ca politistii (agentii, n.a.) au salarii destul de mici. Dar ei nu vor reusi sa stopeze cresterea infractionalitatii. Jafurile se vor inmulti din cauza foamei si tot din cauza foamei, infractorii vor deveni din ce in ce mai tupeisti. Asa se intampla in situatii de acest gen. Istoria a demonstrat-o. (...) Romania, la ora asta se duce undeva la inceputul anilor'20, dupa Primul Razboi Mondial."

Declaratia ii apartine unui politician din Braila (nu din PDL, bineinteles)

Am postat-o aici deoarece consider ca se potriveste topicului si cred ca are perfecta dreptate.:(

Link to comment
 • Moderator

Jaf armat la o bancă din Călăraşi

Doi bărbaţi care aveau cagule pe faţă şi erau îmbrăcaţi în negru au pătruns, astăzi după-amiază, într-o unitate bancară din municipiul Călăraşi, iar după ce i-au ameninţat pe angajaţi cu un pistol au sustras o sumă de bani, fugind apoi cu o dubiţă care îi aştepta în faţa băncii.

Link to comment

dupa razboi, cind se gaseau arme peste tot, se inmultisera jafurile armate la banci si persoane considerate bogate - avocati, notari, oameni de afaceri (aia care se mai gaseau in tara). a fost nevoie de o legislatie speciala ptr aceste jafuri, cu pedepse f mari, incluzind aici si majorarea pedepselor ptr detinerea de arme, complicitatea, favorizarea, etc. Poate ca ar trebui si aici o modificare a infractiunii de tilharie in sensul de a prevede o varianta agravanta a infractiunii in cazul bancilor, caselor de amanet si altor institutii care lucreaza cu valori. Mai ales ca discutam de locuri publice, savirsite in timpul zilei, deci pericolul social este mult mai mare. Pe linga valoarea potentialelor prejudicii materiale aduse bancilor, de fapt asiguratorilor.

Poate si citeva modificari in procedura penala in sensul de a judeca aceste cauze cu maxima rapiditate astfel incit sa se poata da un mesaj doritorilor in sensul de a le arata ca un jaf se poate termina si altfel. Desi abia au votat CPP deci nu cred ca se poate face asa ceva.

Link to comment
 • 2 weeks later...

sunt curios cum o să comentăm pe acest topik la iarnă ,după ce au trecut 6 luni de austeritate , să vedeți atunci jafuri ... și bine înțeles și comentarii ale șefilor ceva de genul ...„aceste jafuri nu pot fi „denumite„ fenomen ..

situația este sub control ...

am suplimentat numărul de oameni în stradă ... (de unde ?)

lucrăm în sistem integrat...

am implementat nu știu ce program și nu știu ce parteneriat ...

dar au fost identificați și agenții „Cutare ” și ”Cutărică” , polițiști care nu au realizat și nu au implementat programele de prevenire ce se desfășoară la nivel național , iar față de aceștia s-a dispus îndepărtarea din sistem . :slapb:

credeți oare că greșesc ???

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.