Jump to content
POLITISTI.ro

Admiterea in Academia de Politie si Scoala de Politie


ioanasss

Recommended Posts

Buna...eu la anul dau la Politie... si am ales aceasta meserie nu pentru BANI, ci pentru ca am realizat ca in tara asta toate merg aurea...cineva trebuie sa schimbe sistemul.E si mostenire de familie de fapt...dar asta e partea a doua.Si..mereu mi-au placut barbatii in uniforma. :))

Link to comment

Da,am inceput sa ma pregatesc cam de o luna. Acum fac alergari...cateva exercitii pentru rezistenta.Insa din vara o sa ma apuc mai serios de treaba...

Link to comment
  • 2 weeks later...

Din cei care pică la probele sportive , 70 % sunt fete...De când locurile au devenit comune pentru fete şi băieţi, au intrat tot mai multe fete..ceea ce în ultimii doi- trei ani a determinat modificarea baremelor sportive în detrimentul fetelor..ca să intre cât mai puţine.Sunt oribile probele sportive. Mai bine s-ar reveni la locurile separate.

Link to comment

Si scuza-ma, dar ce ti se pare asa greu? Nu se mai dau flotari, tractiuni etc. Eu, am mai zis si pe altundeva, zic ca astea-s probe pentru handicapati. Dar asa este cand te trezesti la 20 de ani ca n-ai alergat un kilometru in viata sau mai rau, ca nici NU stii sa alergi corect.

  • Upvote 1
Link to comment

Sony copii din generatia asta s-au nascut obositi.

Pai cand am dat eu probele in 1994 erau cu totul altele, iar candidatii nu erau pitici de 1,60 m.

In privinta locurilor separate sunt total de acord dar cu mentiunea sa fie si ,,limitate" pentru fete.

Sa auzim numai de bine.

Edited by Elvis
Link to comment
  • Moderator

Academia de Politie "Al.I. Cuza" Bucuresti a primit aprobarea pentru scolarizarea in specializarea "ordine si siguranta publica" 360 de locuri.

Dintre acestea 10 sunt pentru romi, iar pentru specializarea "drept" - 40 de locuri.

Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" Campina a primit aprobarea pt 1.404 locuri, din care 20 pentru romi.

Scoala de agenti de politie "Septimiu Muresan" din Cluj-Napoca a primit aprobarea pt 300 locuri, din care 5 pentru romi.

Link to comment
  • Moderator

Nu ai pentru ce.

Baftă multă şi succes la examene! :)

PS: Dacă vei intra la Academie sau la vreuna dintre şcolile de poliţie, vei vedea că "MS" este o prescurtare ce are o altă semnificaţie pentru poliţişti. Şi sunt convins că vei renunţa în a o mai folosi în situaţii ca cea de mai sus. Nu e nimic ofensator sau de natură negativă, doar că o vei folosi mult mai des în activitatea profesională. ;)

Link to comment

Sunt antitalent la sport. De aceea, mi se par grele. Şi consider că metodologia în ceea ce priveşte probele sportive ar putea fi îmbunătăţită. De exemplu, ca la SRI. După fiecare probă, să acumulezi un anumit număr de puncte şi să obţii un punctaj minim cu care să treci de sport. Şi să nu mai fii obligat să treci de toate probele.

Link to comment
  • Moderator

Ioana, chiar daca baremele par grele, nu sunt. Cu o minima pregatire le treci fara nicio problema.

Link to comment
  • Moderator

Drept dovadă că acele probe nu sunt deloc exagerate eşti chiar tu. Dacă ne spui că eşti antitalent la sport, dar totuşi văd că ai trecut acele probe, eu trag concluzia că toată treaba ţine de voinţă şi determinare. Probabil asta le lipseşte celor care pică aceste probe.

Dacă s-ar respecta şi ar lua în serios aceste examene, cu o minimă pregătire pot fi îndeplinite acele bareme fără probleme, nu e neapărat nevoie să ai talent pentru aşa ceva.

Nu trebuie să te compari cu cei de la SRI. E foarte puţin probabil ca un ofiţer SRI să fie nevoit să alerge (la propiu) după un infractor. Munca lor se deosebeşte destul de mult de a noastră. Probabil că acestea sunt şi considerentele pentru care acele bareme sunt mai lejere. ;)

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.