Jump to content
POLITISTI.ro

Participare cursuri de perfectionare!


popescuandrei

Recommended Posts

E bine de stiut faptul ca fiecare politist sau functionar cu regim special potrivit statutului poate sa urmeze cursuri de perfectionare continua atat in mod organizat de catre S.M.R.U. cat si individual. Certificatele trebuie sa fie emise de catre centre autorizate la nivel national.

Mereu se pune intrebarea : Dar sunt avizate de Ministerul Educatiei?. Ministerul Educatiei avizeaza programele de formare. Exista in acest sens si un organism numit CNFPA care emite catre centrele ce s-au autorizat certificate de perfectionare, acestea fiind recunoscute national.

Cursurile derulate de ECDL, CPI Romania, Teofl, British Council nu au nevoie de mentiunea pe certificat a "emis de Ministerul Educatiei" deoarece ele sunt implementatoare de norme educationale si incheie acorduri cu centre zonale, avantajul este acela ca acestea din urma pot fi luate in calcul si in afara tarii.

Daca o companie sa-i spunem " Cursuri SRL" doreste sa instruiasca 10 politisti din Brasov, trebuie sa aiba un acord cu Centrele Nationale (CNFPA , CPI, Microsoft, ECDL,British Council,etc) ca certificatul sa aibe valoare, daca emite decat un certificat simplu al firmei, nu are sustenabilitate.

Un alt aspect este acela ca firmele ce promoveaza astfel de activitati sa aibe ca obiect principal "alte forme de invatamant" , daca il are ca obiect secundar nu poate obtine acordul centrelor de mai sus.

Am postat acest topic urmare a unor intrebari vis a vis de accederea la Schengen, in acord este specificat ca fiecare functionar M.A.I. sa faca dovada cunoasterii unei limbii de circulatie internationala, de aceea fiecare curs de perfectionare detinut e bine sa il aveti la dosarul propriu de incadrare, se pot trece chiar in cartile de munca la "alte mentiuni" iar daca nu aveti o certificare pe o limba straina, va sfatuiesc sa urmati cursuri in acest sens, va reprezenta un criteriu important la evaluari dincolo de nepotism de la noi.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

Proximitate, incep modulele din 19.09.2011, a cate 2 sapt. si tin pana inainte de Craciun. Inclusiv cei care au fost la C.I.C.!

Plec din data de 03.10.2011. Alti clienti?

Edited by coosstti
Link to comment

Cei care mergeti la cursuri de perfectionare, uitati-va ce angajamente semnati. Va dati practic acordul sa prelungiti contractul cu MAI cu un an.Va pune sa semnati ca sunteti de acord sa va desfasurati activitatea inca un an in "unitatile si garnizoanele" ministerului. Adica va poate trimite oriunde in tara. Folosesc in continuare tipizate vechi, intocmite in baza unui ordin abrogat. Firesc este sa iti dat acordul ca sa ramai un an in unitatea(IPJ-ul) din care faci parte, cei care te-au trimis la curs, nu oriunde doresc ei in tara. Am mai semnalat aceste lucruri, dar toti se fac ca ploua.Pana o sa ti se spuna ca incepand cu data de..... ai fost detasat, potrivit angajamentului semnat, in judetul x la sute de km de localitatea ta, pentru a te determina sa refuzi si sa-ti dai demisia, sau sa fi demis.Analizati-le cu atentie, iar cei in drept sa intervina pentru clarificarea situatiei.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

As vrea sa readuc printre primele randuri acest topic deoarece am realizat ca in zona unde lucrez secretomania este primordiala.

Asa cum am mai afirmat : Cu cat un subaltern cunoaste cat mai putine informatii , cu atat este controlat/ manipulat mai usor.

Desi ar fii normal ca noi sa cunoastem cursurile de perfectionare de care putem sa beneficiem si sa optam pt participarea la asemenea cursuri, majoritatea dintre noi nu cunosc . Am tot gasit adrese in care se specifica faptul ca din cadrul sectiei x nu sunt propuneri privind participarea la Cursul Y, desi nici-unul dintre colegii mei nu aveau habar de existenta acelui curs.

In schimb, cand " este musai sa mearga cineva, pt ca nu se completeaza locurile etc, atunci, este ales Colegul Z care trebuie sa mearga, cu sau fara acordul lui "

Personal as fii interesat de cursuri de perfectionare pt linia de munca Rutiera insa pana acum nu am luat la cunostinta de existenta vreunui curs de acest gen.

Propun ca pe acest topic sa postam si Cursurile la care am putea participa .

 • Upvote 2
Link to comment

Poti sa afli despre cursurile de perfectionare, ce se organizeaza intr-un an, de pe site-urile ISOP si CMPS. In grafic gasesti cursurile si perioada in care acestea se organizeaza.

Link to comment
 • Moderator

Partea nasoală este că pentru a putea merge la un astfel de curs, este nevoie ca şeful nemijolocit să propună. Iar acest lucru este perceput de mulţi şefi ca fiind o favoare pe care ţi-o face.

Link to comment

Partea nasoala este faptul ca lucrez 7,30 h in strada si se cere sa lucrez 7.45 h din 8 h de program si nu am acces la reteaua interna de transmitere de informatii/ dispozitii/ ordine. Cu alte cuvinte, eu trebuie sa stiu, doar ce vor ei sa stiu sau ce considera ei necesar ca eu sa stiu .

Link to comment
 • 1 year later...
 • 2 months later...

In perioada 23-27.06.2014 merg la un curs la ISOP Bucuresti ... cine a mai fost acolo recent, sa-mi dea un mesaj, va rog :)

Link to comment

Microsoft Excel. Cum sunt conditiile de cazare? Cum e masa? Am nevoie de informatiile astea, plus alte impresii :) Multumesc.

Link to comment
 • Active member

Informatii avem, impresii din cand in cand. :)

Depinde unde nimeresti cu cazarea asta inseamna ca pot fi 2 in camera cu baie proprie sau 5 cu baie pe palier. Cam astea sunt diferentele majore la cazare.

Masa e buna raportata la pret.

Restul le descoperi acolo, nu ca ar fi multe de descoperit in 3 zile.

Link to comment

Sunt 5 zile. Intr-adevar, cam mari diferente la cazare :lol: Eh, ideea e ca ma voi intoarce la munca mai pregatit in domeniul Excel si voi vedea si capitala, in perioada asta! Cu toate ca imi dorisem sa merg mai degraba la Ploiesti...

Link to comment
 • Moderator

Dacă veţi fi cazaţi în corpurile de clădiri renovate, condiţiile sunt mai ok, mai apropiate de zilele noastre, iar în corpurile din spate, cele mai vechi, condiţiile sunt similare cu cele de la scolile de poliţie (5 paturi în cameră), fără termopane şi aşa mai departe.

Masa e bună raportată la preţ, e mâncare de cantină. Dacă ai posibilitatea să stai în Bucureşti, e o alternativă de luat în seamă.

Link to comment

Din pacate, nu am de ales decat sa ma cazez in cadrul Institutului.. Dar nu-i nimic, scoala de politie ne-a calit, nu ar trebui sa intampinam dificultati de acomodare la conditiile de cazare mai precare :lol:

Va multumesc pentru raspunsuri , iar daca mai vrea careva care a mai fost pe la ISOP sa mai impartaseasca niste impresii, voi urmari topicul cu placere :good:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.