Skip to content

Strategia privind managementul carierei poliţistului 2011-2014

Featured Replies

Ben, in primul rand, ai dreptate, trebuie schimbat sistemul...insa eu cred ca un politist incepator, numeste-l cum vrei, agent, ofiter inferior, debutant, in momentul cand intra-n paine, trebuie sa o ia de jos, din strada, de la O.P.

Am avut colegi la c.o. care au venit direct de pe bancile scolii(academiei), unii au invatat din mers, altii mai greu, dar daca nu exista colectivul care sa-i sprijine...in schimb am avut colegi veniti din sursa externa (ca si mine) care nici acun nu stiu sa faca un pv de verificare...dar au figuri in cap, cat casa....O mentiune- totusi pana sa muncesc la c.o. eu am avut un stagiu de 5 ani la judiciar si tot mi-a mai ramas ceva de invatat si de la c.o.(pe fiecare linie de munca in parte) dar mie unuia mi-a placut munca asta, am avut-o in sange...

Nu te supara pt.divagatie...ai dreptate-vorbim doar de principiu, de dragul de a face conversatie, insa asa putem sa ne exprimam ideile, parerile, temerile, chiar daca acestea nu corespund cu ale celorlalti membri, chiar cu riscul de a fi criticati...

P.S. Nu am avut nici un militar de cariera in familie(MAPNist sau militian), eu am fost primul....

Edited by teolucian63

• Replies 31
  • Views 4.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Prefer totusi sa nu argumentez pt ca sunt multi care ar sari CU CUru-n sus, chiar daca ai detalia calm, la obiect, cu argumente, fara frustrari si fara orgolii prostesti, dar ar fi totusi o discrimina

• teolucian63
    teolucian63

Ben, in primul rand, ai dreptate, trebuie schimbat sistemul...insa eu cred ca un politist incepator, numeste-l cum vrei, agent, ofiter inferior, debutant, in momentul cand intra-n paine, trebuie sa o

• Ben daca il cunosti pe ofiterul cu care am lucrat iar acum este la TF.......iti dau un singur sfat : fereste-te de el cum te-a ferit mama ta de apa fierbinte cand cerai mic. Eu zic sa ai rabdare pen

• Moderator

Ben are dreptate, propunerile acestea cu inferior și superior sunt doar o altă pălărie pe același cap. Așa s-a făcut și în 2002, doar s-au schimbat titulaturile, nimic mai mult. Reforma adevărată va fi atunci când se va renunța definitiv la împărțeala pe mai multe categorii de personal, iar avansarea în carieră se va face în baza rezultatelor obținute, a experienței și a unor examene pe bune.

Cata, nu titulatura e de baza ci intradevar celelalte propuneri, in special cu privire la primii pasi in munca, la avansare, la departajarea pe structuri(aceasta sa fie facuta dupa un examen adevarat) si altele... Dar pentru a se schimba sistemul, e nevoie de multa munca, de dorinta in primul rand si de o echipa de profesionisti care sa puna la punct aceasta reforma...dar cum pe la noi profesionistii stau in strada, iar neavenitii ocupa locuri in fata(deh, cariera ce sa-i faci) si aduna "experienta" sa dea bine in c.v.

Ben daca il cunosti pe ofiterul cu care am lucrat iar acum este la TF.......iti dau un singur sfat : fereste-te de el cum te-a ferit mama ta de apa fierbinte cand cerai mic.

Eu zic sa ai rabdare pentru ca viata este o lunga asteptare.......dar numai oamenilor care asteapta li se intampla lucruri frumoase.

Tu inca nu ai nici macar idee care este realitatea in acest minister.

Esti la primele impresii si da-mi voie sa-ti spun ca nu prea ai fost atent.

In momentul cand aceasta meserie va fi recunoscuta si ne vom numi toti ofiteri macar noua ,,suptofiterilor" nu ni se va spune ca nu avem vechime in ,,studii" iar,,voi" ofiterii nu ne veti mai privii de la etajul 10.

Poate atunci , este numai o speranta, veti realiza ca suntem colegi si tragem la aceiasi caruta.

Iar sef, si iti spun pentru ca esti ofiter, esti atunci cand te recunoaste lumea nu pentru ca esti ofiter.

Nu prea am avut multi prin politie pe care sa si ii recunosc.

Lumea reala tu inca nu o cunosti.

Vorbeai despre un sitem ca despre ceva indestructibil.

Ei afla ca sistemului despre care tu vorbesti si care crezi ca nu se poate schimba eu i-am produs pagube iremediabile.

Si voi continuia sa o fac.

Sfera forumului?

Ar trebuii sa te mai gandesti, tu vorbesti din carti eu vorbesc din experienta.

Catalin daca nu vom adopta tactica UDMR adica a pasilor marunti nu va venii niciodata primavara in politie.

• Membru

Elvis, eu ii consider colegi pe toti, indiferent de grad si chiar indiferent de arma, cu exceptia celor de la penitenciare si a comunitarilor. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca as face vreo diferenta sau ca as avea aere de sef cum ai impresia. Da, ai mai multa experienta decat mine si respect acest lucru, DAR e un lucru pe care voi cu vechime il uitati mereu: si voi aveti la randul vostru ce invata de la noi cei tineri si neexperimentati. Lucru dovedit. Ideea ca cineva este atotcunoscator si ca cei mici trebuie sa taca pt ca nu au ce sa spuna este o dovada a aceeasi infumurari de care spuneai tu ca dau dovada ofiterii care privesc agentii "de la etajul 10 in jos". ;) Vezi, pana la urma nu suntem asa diferiti, agenti, ofiteri. Conteaza persoana.

Zici ca in momentul in care toti vor fi ofiteri nu se vor mai face diferente, discriminari, nu vor mai fi prejudecati. Punem pariu ca da? Nu-ti trebuie multa experienta in meseria asta ca sa-ti dai seama. Trebuie doar sa privesti in jur si vei vedea ca deja sunt prejudecati in ceea ce-i priveste pe cei incadrati direct, cei care au trecut de la jandarmi la politie, ca se fac diferente intre cei de la rurala (cica sunt de la tara) si restul si asa mai departe.

Asta este parerea mea umila. E foarte probabil sa ma insel.

PS Nu, nu este vorba de acel ofiter de la TF si am impresia ca stiu despre cine vorbesti :) Ma refeream la altul, unul mai recent, dar, ma rog, asta nu conteaza.

Stimati colegi sa nu scapati din vedere nici faptul ca experienta nu atrage implicit ridicarea performantei, in schimb ofera siguranta.

eduardpsih@yahoo.fr

Ben te poti intertesa foarte usor cum tratez eu colegii indiferent ca sunt tineri, batrani, jandari, angajati direct etc.

Singura mea problema o reprezinta neoamenii.

Eu tot timpul am incercat sa reglez, atat cat am putut, aceste diferente.

Numai ca eu mai si fac cate ceva.

Imi spui ca vor fi discriminari, nedreptati, prejudecati etc dar nici macar nu esti curios sa vezi cum va fi?

Daca nu o sa fie cum spui tu?

Respingi din start ideea.

Cunosc colective in care nu exista aceste bariere imaginare si se inteleg foarte bine, insa sper sa apuc ziua, ca atunci cand meseria de politist va fi recunoscuta si toti ne vom numii ofiteri de politie sa nu mai existe aceste diferente.

Pentru ca mi-am propus ca voi cei tineri sa nu treceti prin ce am trecut eu.