Jump to content
POLITISTI.ro

Mașina găsită in parcare avariata

cosminbv88

Recommended Posts

Va salut. Am o mica dilema la care sper sa gesesc raspuns aici. Am o vecina (paralela cu tot ce este legat de subiectul "condus / soferie") care parcheaza langa mine si este a doua oara cand imi loveste masina. Ea detine un Polo( are si dimensiuni mari) pe care il parcheaza cu spatele gard, iar eu parchez langa ea cu fata. Eu am pe coltul barii din spate o "stersatura" de toata frumusetea. Ea are usa spate infundata si zgariata. Am vorbit cu ea, pana la urma a recunoscut ca mi-a lovit masina si i-am spus respectuos sa imi vopseasca bara din spate, sau sa imi achite contavaloarea operatiei. Eu i-am cerut 200 lei pentru acest lucru (o suma exagerat de mica).

De o luna jumate ma tot lungeste si nu am vazut niciun ban de la ea ( mai e si aroganta pe deasupra). Pe mine ma bate gandul sa ma duc la politie, poate imi da asigurarea, deoarece nu imi convine sa umblu cu masina lovita, sau sa mi-o repar eu. 

Cum sa procedez?

Va multumesc mult pentru un raspuns prompt.

Numai bine!

• Moderator

Termenul pentru prezentare la poliție este de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului. Dacă nu este respectat acest termen, ambii conducători auto vor rămâne fără permise pentru 30 zile.

E bine să ştiii că Noul Cod Penal la art. 326 prevede:

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Este ceva banal, o zgarietura pe baram, ( o puteam gasi asa in parcare la supermarket ),  si am zis ca suntem oameni si ca putem rezolva aceasta problema pe cale amiabila. Oricum, asta este... Voi mai discuta cu ea in aceasta privinta si daca nu imi repara bara, daca a lovit-o de doua ori, sunt sigur ca o va lovi si a treia oara, iar atunci lucrurile vor sta altfel , nu voi mai fii ingaduitor si voi anunta politia.

• 1 year later...

Salut! Am gasit masina lovita in parcare si vreau sa merg la politie sa o declar. Masina este pe numele tatalui (nu are permis) dar o conduc eu. Pot merge eu la politie daca nu sunt proprietar?

Da puteti merge sa sustineti o declaratie cu privire la producerea avariilor cu mentiunea ca dvs. ati parcat-o ultima oara. Va trebui sa prezentati certificatul de inmatriculare.

• 3 months later...

Buna seara , 

As avea nevoie de om parere , 

M am ciocnit in parcare la kaufland  cu o masina :

cum ma deplasam spre iesire  ( aveam 10-20 km/h )  , celalalt implicat venea din stanga   ( n l am vazut ca vine ) si ne am tamponat usor  ( celalalt nu a franat , nu afacut nici o manevra ( cred ca avea 40km /h pe putin... altfel  nu imi explic cum nu a franat desi eu deplasam foarte incet) . Puteti sa mi spuneti a cui este vina ? , ce i drept nici eu  nu m am asigurat din stanga... 

Puteti sa mi spuneti cine este vinovat , va rog. Si daca este valabila acea " pseudointelegere.."

Multumesc , 

Alexandru S.

P.S. eu sunt cu masina de teren si nu am decat niste zgarieturi minore , celalalt are aripa infundata... am facut un fel de intelegere amiabila , ideea este ca este completata aiurea, el a scris cu litere de mana , fiecare a completat la o sectiune pe ambele foi ( eu la vehicolul A el la Vehicolul B , nu am facut copii dupa asigurari , CI , permis ) 

16507077_1421517151216139_1906274487_n.jpg

• 11 months later...

Buna ziua,

Va descriu un incident la care am participat aseara cu speranta sa primesc o "sentita" avizata inainte sa iau o decizie la cum sa procedez in continuare.

Urma sa plecam cu masina eu sotia si copil de 1 an. Masina mea e parcata pe strada cu sens unic pe partea dreapta, la cinci metri de capatul strazii care da intr-un bulevard fiind foarte aproape si de un semn stop. Pe ambele parti a strazii sunt masini parcate in parcari amenajate de primarie si se circula pe o singura banda. Urmand sa incarc copilul in masina de pe partea stanga a masinii adica de pe carosabil, ma asigur sa vad ca nu vine nicio masina. Din directia de unde pot veni masini la aprox 50 de metri e o intersectie tot cu o straduta cu sens unic de unde pot sa apara apoi masini dar cu viteza foarte redusa. Pe straduta cu pricina din directia de unde vin masinile la vreo 100-150 m de unde eram eu parcat este un limitator de viteza deci si de acolo ma astept sa vina doar masini cu viteza redusa. M-am asigurat inainte sa ies cu copilul in brate si nu erau masini de la limitatror incoace deci conitui procesul de inbarcare. Deschid portiera stanga spate pun copilul in scaunel si incep sa-l leg. Dupa aprox jumatate de minut ( aproximez din cat ar putea sa dureze  legatul copilului) vine o masina si se prezneste de usa. Stiam ca vine masina ca vad farurile aprinse prin luneta. Nu era prima care a trecut de cand legam copilul. Vazand ca vin masini sunt sigur ca nu m-am miscat brusc nu am miscat portiera in timpul acesta deci conducatorii respectivi puteau foarte bine vedea ce e in fata lor, nu consider ca eram pericol pentru circulatie. Cu viteza redusa si grija se poate trece pe langa o masina cu portiera deschisa dar de multe ori masinile chiar opresc pana se inchide portiera care obstructioneaza tercerea.

Usa mea e in regula, cateva pete de lac s-au dus de pe cantul usi insa oglinga lui atarna pe masina...

El sustine ca eu nu m-am asigurat si am deschis si mai larg usa decat era (initial avea impresia ca atunci am deschis usa sa ies din masina- eu eram insa tot timpul pe langa aplecat in masina)

Eu zic ca avea viteza prea mare si era neatent> Subliniez inca o data ca am iesit pe carosabil inainte sa vad vreo masina in zona (chiar dincolo de limitatorul de viteza) si portiera era deschisa cu mult inainte sa ajunga taxiul respectiv in zona.

Amandoi eram cu sotiile martori. El sustine ca sotia lui l-a atentionat "vezi ca se deschide usa" ori "vezi ca deschide si mai mult usa" fara sa coboare nici o secunda din masina sa-si sustina punctul de vedere.

Cum nu am ajuns la un acord amiabil, va rog sa-mi explicati cum ar gandi un politist care face constatarea in situatia respectiva. Foarte posibil sa ajungem acolo pana diseara dar vreau sa stiu si ce zice legea sa nu-mi sustin punctul de vedere ca prostul daca nu am dreptate.

Multumesc in avans!

Sentințele le dau doar magistrații, noi nu putem da decât sfaturi.

Dacă erai atent, în partea dreaptă sus, a paginii este o căsuță în care este cuvântul „caută” și lângă acesta este o lupă. Puteai să cauți și să obții răspuns la această întrebare.

Aici, http://www.politisti.ro/forums/topic/15325-portiera-deschisa/ doi colegi au dat lămuriri unui alt „nene”.

Părerea mea este să te înțelegi pe cale amiabilă. Și am o nelămurire: aveai portiera de pe partea dreaptă blocată de nu ai putut să „încarci” copilul decât pe la portiera din stânga, expunându-te la accidente și poate chiar și pe copil. Pe partea dreaptă aveai și loc și timp destul și nu circulau decât pietoni.

• 2 months later...

Buna seara. Astazi am atins usor o masina parcata regulamentar. Am estimat gresit distanta si am atins cu bara fata dreapta, bara fata stanga a masinii parcate. Spun atins pentru ca imediat ce am realizat ca nu am estimat corect am schimbat directia.  Am coborat din masina speriata sa verific pagubele, spre fericirea mea, masina mea nu are absolut nicio urma, masina cealalta are o mica zgairetura pe bara, nu e crepata, nimic. Am lasat datele mele de contact in stergatorul masinii parcate si la un martor ( d-na vanzatoare de la magazinul in fata caruia era parcata masina).

Intrebarea mea este: dat fiind faptul ca masina pagubitului prezinta doar o mica zgarietura, daca nu doreste sa mergem la asigurator, cum procedez sa nu am probleme mai tarziu?(Un caz similar a avut o prietena care a atins in parcare, masina unui domn, acesta era prezent, s-au uitat la masini, nu erau decat zgarieturi minore, masinile nu sunt scumpe sau noi, si domnul a spus ca poate sa plece linisttita ca e ok. A trcut mult de atunci si nicio problema.)

Va rog sa ma ajutati. Cu stima, CoraB

• 4 weeks later...

Salut!

In data de 08.05.2018 a venit un vecin la usa la mine si mi-a spus ca cineva mi-a lovit masina parcata (bara, far, aripa). Vecinul mi-a lasat un bilet cu marca si numarul masinii. Masina care m-a lovit nu mi-a lasat nici-un fel de bilet si nici la politie nu s-a dus. Eu am fost la politie in acea zi si am completat un formular (am trecut vecinul la matori, am trecut numarul si marca masinii care mi-a spus vecinul ca m-a lovit).

In acest caz, ce sanctiuni primeste vinovatul (se pare ca este incepator, daca  conteaza)?

Ce sanse am sa-mi repar masina?

De asemenea daca am sanse sa-mi repar masina, am voie sa-mi aleg service-ul la care vreau sa imi fie reparata masina, as dorii sa o fac la reprezentanta daca se poate?

Dupa ce am completat formularul, domnul politist mi-a spus ca o sa ma sune, care este perioada maxima de solutionare a cazului?

Daca sa zic am sanse sa-mi repar masina, si domnul de la asigurari imi spune ca piesa nu este necesara sa fie inlocuita cu una noua, si eu sunt de parere ca trebuie, ce as putea face in acest caz ca sa-mi vad masina reparata cum trebuie?

• 10 months later...

Buna seara...astăzi am avut o întâmplare nu tocmai nefericită...venind de la cumpărături am pus cumpărăturile in masina iar coșul l am lăsat lângă masina,bătând vantul coșul a atins foarte încet masina de lângă,proprietara recalcintranta a venit si mi a bătut în geam ca am împins coșul spre masina ei si i am îndoit caroseria...a tras de mine, a țipat eu spunându i ca nu am facut nimic...Chestia e că erau 3 băieți martori si au intervenit în discuție spunându i ca nu e vina mea si nu avea cum sa se îndoiască caroseria doar ca a atins coșul masina...aceasta nervoasă a plecat si a spus că mă reclama la poliție sa mi ia si permisul de conducere! Chestia e că eu m am speriat super tare si nu stiu ce sa fac in acest caz...

• 1 month later...

Salut băieți. Am atins azi o mașină foarte usor cu oglinda in parcarea unui mall si am zgariat-o. Am lasat-o un număr la stergator, dar nu am reținut numărul de înmatriculare al masinii. Între timp, am văzut ca posesorul mașinii plecase din parcare, si nu m-a sunat până acum. Mai pot face ceva? Sa merg la poliție sa declar ceva?

• 7 months later...

Buna ziua! 

In seara zilei de 17 ianuarie 2020, masina mi-a fost lovita in parcare de catre un domn ce nu s-a asigurat corespunzator. Tin sa precizez ca am in masina camera video, pe filmare se vede totul clar(marca masinii, culoarea, numarul de inmatriculare + momentul impactului) . Domnul nu a avut macar bunul simt sa opreasca pentru a vedea ce s-a intamplat. Problema esta  ca nu am vazut aripa indoita decat sambata seara pe 18 ianuarie, cand eu deja eram acasa in alt oras. 

Cum ar trebui sa procedez in situatia asta? Multumesc! 

• 1 year later...

Buna ziua, astazi am avut o intamplare intro parcare care nu era delimitata, am vrut sa ies din parcare am semnalizat pentru iesire, dar nu aveam suficient spatiu in spate,m am asigurat sa dau un Pic in spate, distanta dintre mine si cealalta masina era de aproximativ un metru, iar cand am Dat cu spatele incet sa bagat alta masina acolo dintro data nici nu am vazut o doar cand am auzit zgomotul lovituri,sa bagat cu totul ca nu avea spatiu si nici nu a asteptat sa eliberez parcarea, cine a fost de vina in acest Caz? 

• 6 months later...

Bună seara, am o întrebare.

O să vă spun mai exact ce s-a îmtaplat mai exact ca să înțelegeți:

Am venit Vineri seară (20.11) la aprixmativ ora 01:30 unde am trecut pe lângă mașina personală cu mașina de la muncă, unde am observat că am roțiile virate, eu nu am obiceiul să las roțiile virate în parcare, mă duc pe lângă mașină, am zis poate am lasat-o descuiată, s-a urcat cineva și a tras de volan, din fericire nu, era încuiată, când mă duc pe lângă mașină și observ mașina avariată în partea dreaptă față, am sunat la 112, iar o doamnă de la dispecerat m-a trimis la Brigada Rutieră - Accidente ușoare de pe Splaiul Unirii 311, am fost și acolo, am contestat accident-ul, mi s-a oferit o autorizație de reparație, care vorba aia, nu am momentan ce să fac cu ea, iar la final, aud cum domnul polițist îmi spune:

- momentan nu am cu ce să te ajut, dar dacă mai aflii ceva, de la vecini, etc., să vii aici si să spui că vrei să mai adaugi o informație la dosarul cu numărul xxxxxx.

Ok, în gândul meu am zis, vorbesc mâine cu vecinii și dacă e revin mâine, că sigur a văzut ceva cineva.

În aceiași dimineață, am vorbit cu 3 vecini cu care mă înteleg și mi-au spus, vezi că e o cameră pe un bloc de vis a vis de noi, este la etajul 11 și aparține de Poliția Locală a Sectorului 2, du-te la ei și fă o sesizare, am zis să nu mai bat drumul și până acolo, am zis să sun, iar o doamnă dispecer mi-a spus să fac o solicitare prin mail, unde asta am și făcut, iar Luni, am primit mesaj de la Poliția Locală că au preluat sesizarea mea, bun.

Astăzi, am primit un apel de la Poliția Locală unde mi-a spus că au găsit vehiculul care m-a acroșat pe partea dreaptă, dar, din păcate nu se distinge numărul de inmatriculare al vehiculului care m-a lovit și mi-au spus să mă duc la Brigada Rutieră - Accidente ușoare și să rog să se adauge la dosarul pe care il deschis să vină cei de la Brigada Rutieră să preia imaginile, zis și făcut, ajung astăzi la Brigada Rutieră și am fost la Etajul 2 să vorbesc cu un domn politist dacă pot să adaug la dosarul xxxx, o informație, după care domnul politist m-a întrebat ce informație.

I-am explicat că am făcut o sesizare la Poliția Locală unde au găsit vehiculul în momentul în care mi-a lovit masina personală, mai exact pe 19.11, la ora 16:13, dar din păcate nu se vede numărul de inmatriculare și a început să mă ia cu o teorie de nu am învățat nici la școală așa ceva, iar la final să îmi zică, revin-o tu înapoi când știi numărul de inmatriculare.

Acum întrebarea mea este:

Eu cum ar trebui să revin înapoi când știu numărul de inmatriculare, dacă eu, nu am nici cea mai mică autoritate să văd măcar filmarea, poate e un vehicul pe care il cunosc, poate nu e, poate vedem în ce direcție se duce și il vedem pe alte camere de supraveghere?

Ce ar trebui să fac în acest caz?

• 3 weeks later...

Buna seara!

Am fost plecată de acasă timp de 4 zile, mașina a rămas in parcarea din fata blocului. M am întors și am verificat mașina, am găsit un bilețel in parbriz (“Rog apel si nr de telefon”). Un vecin a vrut sa ma informeze ca a văzut cum cineva mi a zgâriat mașina (deci am numărul de înmatriculare si detaliu despre talia mașinii). Problema e ca au trecut câteva zile de atunci. Voi face rost de înregistrările de la camerele de supraveghere. Ma pot duce la poliție sa depun plângere in vederea despăgubirilor dacă a trecut un interval considerabil de timp?

• Active member

Bineînțeles că trebuie să mergi la politie de îndată ce ai luat la cunostinta despre avaria de la autoturismul tău.