Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Agenti de paza cu catuse!

SWAT

Question

De foarte putin timp am venit din Spania si acolo am observat colegii de la firma de paza unde lucrez poarta catuse si le folosesc la nevoie. La noi in Romania de ce ne sunt ingradite niste drepturi? Daca infractorul e violent si reusesc totusi sa il pun la pamant pana la venirea Politiei cu ce il imobilizez in lipsa catuselor? Cu sireturile de la bocanci? Cagulele de asemenea sunt interzise in Romania la agentii de paza. La o interventie prin baruri ai sansa sa dai de cunostinte nu foarte prietenoase care te ameninta ca a doua zi iti omoara familia si eu cum am copil mic si ma intalnesc cu ei cat sunt cu copilul la plimbare a doua zi cand iese sotia ce fac? Plec de la serviciu sa ii linistesc sa nu imi bata sotia sau sa faca alte lucruri cu familia mea? Lasati-ne si noua niste libertati! Macar sa ne putem proteja pana plecam de la serviciu sa nu stie nimeni cine suntem! Sa fim si noi ca ei se poate?

post-3727-063322900 1313278560_thumb.jpg

post-3727-013592900 1313278570_thumb.jpg

post-3727-097397500 1313278583_thumb.jpg

• Downvote 4

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Pai daca esti agent de paza, ce interventii prin baruri faci tu???

Lasati-ne si noua niste libertati!

Politisti, lasati-i si d-lui SWAT ( :ner: ) libertatile pe care si le doreste ! :doh:

Edited by danpin
  • Upvote 1

• 0

De ce sunteti asa de siguri?In cazul unui scandal noi suntem anuntati prima data pt. ca la noi au buton de panica nu la Politie!Asa ca noi ne riscam pielea primii nu politistii.Si nu neaparat cagule dar eu cu ce il leg pe infractor pana vine Politia? Repet din nou-Cu sireturile de la bocanci?

• Downvote 2

• 0

Si de cate ori ati ajuns inaintea politiei !?! ... Stati linistiti , nu va riscati voi viata ! ..... daca este o problema de amploare, tot la politie sunati . :clip:

• 0

Timpul de interventie e de 3 max 4 min. Ajungem inaintea Politiei de multe ori dar vad ca sunt luat la misto asa ca nu mai postez. Imi pare rau de tara mea Romania.

• Downvote 5

• 0
  • Moderator

Domnule incatusarea unei persoane nu se face asa dupa bunul plac al cuiva. Sunt anumite aspecte de ordin juridic ce trebuie avute in vedere inainte de a lua o astfel de masura.

La noi in tara, acest domeniu al firmelor de securitate, nu se poate compara cu ce se intampla prin alte state, tocmai datorita denaturarii scopului acestui domeniu. Nu vreau sa intru in mai multe detalii, pentru ca nu are rost.

• 0
  • Moderator

SWAT,

Te sfatuiesc sa citesti legile in vigoare ce reglementeaza acest domeniu si vei constata ca agentii de paza nu au dreptul legal de a retine persoane. Agentul de paza nu este altceva decat fostul paznic.

• 0

Nu poti purta si folosi catuse pentru ca e ilegal.De asemenea nu poti purta si folosi cagula de mascare din acelasi motiv. Motivele invocate de tine sunt puerile si infantile.Cand mergi la o ,,interventie, nu mergi singur, deci nu cred ca e o mare problema ca doi dintre voi sa retina,,infractorul,, pana la sosirea Politiei. iar in baruri de asemenea nu mergi singur. Faptul ca iti faci filme in cap ca si comunitarii, nu este o motivatie suficienta pentru cagule si catuse.

Edited by arcan
  • Upvote 1

• 0

Cita rautate pe voi, dar lasati mai oameni buni sa incatuseze pe cine vrea el, eu chiar l-as incuraja frenetic, dar as avea grija ca in subsolul postarii sa scriu cu litere extrem de mici, chiar la limita lizibilului ca nu-mi (ne) asumam nici o raspundere juridica sau materiala ca urmare a vre-unei consecinte nedorite de natura juridica, ce s-ar abate asupra lui daca ar pune in practica arzatoarea dorinta de a incatusa pe cineva, chiar si pina la aparitia organului abilitat ;)

@ swat - (daca mai citesti) - la scoala (cursul) de agenti de paza, nu v-au invatat ca activitatea voastra este reglementata de niste legi si proceduri ?

Nu contest ca unele sunt anapoda, si/sau apar in permanenta noutati, tocmai pentru a umple golurile "scapate" la nasterea legii, insa tu compari oile cu gastele. La noi exista o lege, in Spania alta, si tare mi-e ca acei paznici la care faci referire sunt un fel de gardieni publici.

Pe legitimatia ta de serviciu nu scrie "ministerul de interne", pe a lor, da, deci vezi, exista o mica diferenta. Tu doar esti avizat/atestat de o ramura a Ministerului de Interne, in cazul nostru Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti

Edited by serhente Garcia

• 0
  • Membru

@serhente Garcia : IPJ Mehedinti e corect, dar Biroul de O.P. , Compartimentul Sisteme de Paza e la Politia Mun. Dr. Tr. Severin, probabil la asta te refereai

Edited by DannyBAD

• 0

Exact asta incercam eu sa fac-sa scot in evidenta legea proasta din Romania. Sper ca si la noi se va ajunge la ce e in statele europene si da de incatusat o fac dar numai cu lumina stinsa :naughty:

• Downvote 3

• 0
Exact asta incercam eu sa fac-sa scot in evidenta legea proasta din Romania.

Stimabile, legea nu este proasta (daca asta ai inteles din postarea mea) este facuta tocmai pentru a diferentia institutia politiei de institutia pazei contractuale. Tocmai din acest motiv (al diferentierii) politia si jandarmii au atributiuni total diferite. Daca ne-amapuca toti sa incatusam si sa impuscam, ce s-ar mai intelege?

Inteleg ca la tine este o problema de imagine (un paznic, pardon si scuze, un badigard, isi pune nickul SWAT) si nu te judec, intrucit aceeas problema o am si eu, dar invers ;), adica fiind cadru activ al POLITIEI ROMANE mi-am ales ca pseudonim (si imagine de avatar pentru mai multa concludenta) pe cea a celui maimic si neinsemnat reprezentant al legii cunoscut de prin filme, sergentul Garcia (sau Garcea, romanizat ;) ), ala de lua bataie de la Zooro, pe la orice colt de strada =))

• Upvote 1

• 0

Am inteles...ok. Acum am o problema mai mare sau mai mica. Am un pistol de autoaparare Rohm si nu sunt multumit de tocul pe care il am si m-ar interesa un magazin prin Craiova de unde pot sa imi iau un toc cu clema. Rog baietii de pe forum care sunt din Craiova si stiu pe unde sunt magazine de specialitate sa imi dea si mie o informatie cu privire la aceasta problema. Va multumesc!

• 0

Citeste cu mare atentie LEGEA nr. 333 din 8 iulie 2003 (*actualizată*) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor . In SECŢIUNEA a 3-a este prevazuta Dotarea personalului de paza :

ART. 42

Angajatorii sunt obligaţi sa doteze personalul de paza şi garda de corp cu uniforma, însemne distinctive şi, după caz, echipament de protecţie, pe care acesta le poarta numai în timpul executării serviciului.

ART. 43

Personalul de paza sau garda de corp are obligaţia de a purta în timpul serviciului un ecuson de identificare cu numele şi prenumele, precum şi cu denumirea unităţii la care este angajat.

ART. 44

(1) Uniforma şi însemnele se stabilesc de către angajator. Aceasta va fi inscriptionata numai cu denumirea şi sigla societăţii angajatoare.

(2) Este interzis societăţilor private de paza sa adopte însemne, uniforme, accesorii sau denumiri similare ori asemănătoare cu cele ale autorităţilor publice. Societăţilor private de paza li se interzice şi folosirea de cagule, masti pentru protecţia fetei şi catuse metalice.

Acest lucru este reglementat de legiuitor tocmai pentru a nu incalca drepturile si libertatile cetatenesti inscrise in Constitutia Romaniei !

Sper ca stii de gluma : da , poti sa limitezi mobilitatea membrelor superioare cu catuse de unica folosinta din plastic ........merge si cu sireturile de la bocanci...........cu conditia ca atunci cand completezi procesul verbal de predare / primire a persoanelor in cauza catre politie ca aceste persoane sa nu prezinte echimoze , escoriatii sau alte urme de violenta . Mai merge si cu tehnici voodoo.........cateodata .

Edited by hpavictor

• 0

Da o sa incerc cu o papusica voodoo....ii indoi mainile dar fara echimoze si escoriatii....mama lui de infractor :doh: ...sa nu il vatamam pe domnul hot. :ner:

• 0

:ner: mda....un coleg a luat bataie cu tonfa lui. Mai era si singur de serviciu. A fost cam nasol la momentul respectiv.

• 0
  • Moderator

Pai vezi? Daca avea si catuse colegul, il gaseau ai lui si incatusat :ner:

Deci, ti-am gasit si raspunsul la intrebarea ta arzatoare, de ce nu va doteaza si cu catuse :emo-yessir:

• 0

Colegu' are undeva la 60-65 de kg.....si unu singur a dat in el noroc ca un barul respectiv era si un politist civil care il cunostea ca altfel o lua mai rau....si daca il gaseau legat era si mai bine.:))oricum pt mine acum intrebarea e de unde iau un toc ascuns pt un rohm.

• Downvote 3

• 0

SWAT , nu trebuie sa le ceri socoteala politistilor pentru legile din Romania , ei doar le aplica, asa ca mai bine ai depune o petitie la MAI decat sa iti strigi indignarea pe forum.

Eu zic ca ar trebui sa fi recunoscator pentru ca de multe ori domnii politisti au trecut cu vederea faptul ca tu mai porti cagula la interventii.

• 0
  • Moderator

Supertare forumul asta! Deci la prima intrebare ai si gasit raspunsul, acum mai ai una :)

Incearca pe Goagal sa cauti exact ce te intereseaza : "toc pistol rohm". Sunt sigur ca vei gasi ;)

• 0

Multumesc mult Marius! Am cautat pana m-am saturat dar nu gasesc ce imi place mie.Multumesc inca o data! :emo-yessir:

• Upvote 1
  • Downvote 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.