Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare masina second-hand adusa din Germania

tyty
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara,

Acum o saptamana am intrat in posesia unei masini second-hand aduse din Germania de catre o cunostiinta.

Urmatorul pas este sa inmatriculez masina. Pe site-uri citesc tot felul de chestii cum ca-ti trebuie una alta, ba ca nu-ti trebuie, etc.Cum trebuie sa procedez? 

Masina este cumparata de aceasta cunostiinta de la un dealer. Masina a venit in tara cu brief-ul mare, brieful mic, asigurarea de Germania si inca o hartie( masina este la un mecanic sa-i schimbe consumabilele, iar actele sunt in torpedou...deci nu pot spune exact ce este defapt acea hartie). Nu stiu daca am contractul de vanzare-cumparare dintre dealer si cunostiinta mea.

Masina putea intra in tara fara acest contract de V-C, doar cu actele enumerate mai sus?

Eu ca sa inmatriculez masina trebuie sa ma duc la serviciul de inmatriculari aferent adresei din buletin(Hunedoara).

1. Cum reusesc eu sa fac fisa de inmatriculare? Pe site-ul Serviciului de Inmatriculari Deva scrie ca trebuie sa fie semnata de catre Adm. Financiara si de catre proprietar. Problema este ca eu nu am facut contract de V-C cu aceasta cunostiinta. am facut doar un schimb fizic de masina si de acte. Proprietar in acest caz este el,nu? 
Pentru inscriere contractul de V-C dintre mine si cunostiinta(presupunem ca facem unul) trebuie legalizat?

2. O alta cerinta este "Certificat de autentificare eliberat de R.A.R. in perioada de valabilitate"- despre ce perioada de valabilitate este vorba? Cea a numerelor de Germania?

3. O alta cerinta este "Chitanta contravaloare achitata la C.E.C"- la ce se refera?

4. Actele masinii de Germania trebuie traduse?

5. Mai este nevoie si de o hartie fiscala obtinuta de la Fisc cum ca nici eu si nici cel ce-mi vinde masina nu are datorii la stat?(vb. aici de impozite, amenzi, etc)

Apreciez orice ajutor din partea voastra pentru ca la inceputul lunii aprilie imi expira numerele de Germania si doresc sa inmatriculez masinii definitiv. Vreau sa evit situatia numerelor rosii pentru nu vreau sa fac drumuri de Timisoara-Hunedoara doar ca sa ma aflu in treaba...

Va multumesc anticipat.

• Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Marius

4

• Roby

3

• Sache

2

• tyty

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

• Moderator

1. Cum reusesc eu sa fac fisa de inmatriculare? Pe site-ul Serviciului de Inmatriculari Deva scrie ca trebuie sa fie semnata de catre Adm. Financiara si de catre proprietar. Problema este ca eu nu am facut contract de V-C cu aceasta cunostiinta. am facut doar un schimb fizic de masina si de acte. Proprietar in acest caz este el,nu?

Pentru inscriere contractul de V-C dintre mine si cunostiinta(presupunem ca facem unul) trebuie legalizat?

Fișa de înmatriculare o cumperi de la un birou de copiat acte, e un formular tipizat. Trebuie să întocmești contract de vânzare cumpărare între tine și persoana de la care ai cumpărat mașina (se întocmește la firmele autorizate, e un document tipizat și nu e necesară legalizarea la notariat).

2. O alta cerinta este "Certificat de autentificare eliberat de R.A.R. in perioada de valabilitate"- despre ce perioada de valabilitate este vorba? Cea a numerelor de Germania?

Acest document îl vei obţine de la R.A.R. şi este valabil pentru o singură înmatriculare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data eliberării sale.

3. O alta cerinta este "Chitanta contravaloare achitata la C.E.C"- la ce se refera?

Probabil este vorba de contravaloarea certificatului de înmatriculare.

4. Actele masinii de Germania trebuie traduse?

Da, trebuie traduse.

5. Mai este nevoie si de o hartie fiscala obtinuta de la Fisc cum ca nici eu si nici cel ce-mi vinde masina nu are datorii la stat?(vb. aici de impozite, amenzi, etc)

Da, este necesară viza fiscală atât pentru vânzător cât și pentru cumpărător ce se aplică pe fișa de înmatriculare.
  • 1 year later...

Va salut,am cumparat recent o masina adusa din Germania,in Kaufvertrag este trecut numele meu,dar in brieful mic si mare este trecut numele altei persoane ,masina a fost adusa pe roti din Germania, pana acum am  scos 2 randuri de numere rosii, am facut si o declaratie la notar prin care am mentionat ca persoana din brief-uri mi-a fost sofer.Cand am fost sa scot cel de-al doilea rand de numere rosii , politistul de la ghiseu mi-a zis ca nu o sa pot inmatricula masina ,daca cel din brief-uri  nu-mi va da o declaratie ca el a fost sofer,mentionez ca acea persoana nu este in tara ,nu exista alta cale prin care sa pot inmatricula masina? Va multumesc.

• Downvote 2
  • 1 year later...

Bună as avea o întrebare legata de o tranzacție ce intenționez sa o fac si treaba stă in felul urmator

1 Am gasit o masina pe un site in germania, ne având număr de telefon respectivul am trimis mail, a 2 zi primesc rapsuns care suna putin dubios!      Respectiva vrea sa vanda masina, care a fost a sotului ei care a decedat anul trecut intr-un accident de munca in germania el fiind primul proprietar iar ea a doua...Ea este de nationalitate Frantuzoiaca nu vorbeste nemțește asta fiind si motivul pentru care nu a lasat numar de telefon, repectiva mi-a propus o întâlnire undeva in Chamonix Franța fiind un punct de inalnire la mijloc eu aflandu-ma in italia in momentul respectiv! Mi-a spus ca masina are TUV si ca e inca înregistrată in germania si  imi lasa si numerele masini .... e dubioasa treaba parerea mea...sunt 370 de km pana acolo as putea merge sa vad care este treaba dar...masina înmatriculată in germania cum as putea sa o cumpăr  de la respectiva pe teritoriul frantei si cum as putea ajunge in romania cu masina...ce contract trebuie făcut, radierea cine o va face? o pot radia eu in romania doar cu un contract de vc? Va mulțumesc  PRECIZEZ  ca respectiva nu mi-a cerut nici un ban in avans sau orice altceva....rapsuns meu a fost următorul Vreau o poza cu actele masina in care sa apara proprietarul si o poza cu actele proprietarului pentru siguranța mea!      Imi cer scuze pentru ortografie tocmai ce am iesit de la munca si sunt obosit! Va multumesc si aștept îndrumări

Buna ziua. 

As dori sa cumpar o masina din Germania si am nevoie de cateva informatii legate de acte:

1. Daca aduc masina pe roti, care sunt actele necesare pe care trebuie sa le prezint la frontiera?

2. Daca o aduc pe o platforma auto, care sunt actele care trebuie sa le prezit la frontiera?

Multumesc.

Buna seara

Ma numesc Alexandra si am si eu urmatoarea probleme:

Acum cateva luni am achizitionat o masina din Germanioa in urma unei vizite acolo

Masina a fost adusa in tara cu numere provizorii de Germania, cand acestea auexpiram am scos pe numele meu 3 seturie de nr rosii in decursul a 3 luni

Datorita tractiunii spatre si a taxei de mediu destul de ridicata am decis sa vand masina .

La sf lunii Iunie  am si vandut-o unui domn din Targoviste care lucreaza in Bucuresti, am mers la un birou de acte ales de dansul, cu absolut toate documentele , brief mare ,mic, cele 3 autorizatii  aferente numerelor rosii etc...

Cumparatorul a spus ca nu are nevoie de certificat fiscal deoarece masina este adusa din Germania(eu necunoscand procedura)

Saptamana trecuta am fost sunata de catre acesta care mi-a spus ca a efectuat Rar, autenticitate cat si celelante demersuri insa nu poate inscrie masina fara certificatul fiscal de la mine, I-am spus ca il ajut cu placere si sa imi spuna care este procedura ..

El a sugerat ca cel mai simplu ar fi sa-i fac lui o imputernicire sa nu ma mai plimbe pe mine pe drumuri si sa scoata el fiscalul

Zis si facut, insa aieri am fost sunata din nou iar acesta mi-a spus ca certificatul fiscal nu i-a fost acceptat .... si ca e vina mea ca nu am luat masina in evcidenta la fiscal!

I-am spus ca ma voi interesa si ramane sa ne auzim astazi, am sunat un amic care lucreaza in cadrul Anaf gandidu-ma ca ma poate indruma , insa acesta mi-a spus ca Masina nu se ia in evidenta la organele fiscala p[ana in momentul in care nu se face Rar-ul si cartea de identitate plus celelante documente necesare inmatricularii!

Am dat si cateva searchuri amicului google si am dat peste aceleasi raspunsuri!

Astazi dimineata am fost sunata din nou de cumparator de data aceasta fiind foarte nervos si amenintandu-ma spunand ca l-am pacalit si i-am vandut o masina care nu o poate inmatricula

Din spusele acestuia pe certificatul fiscal scos de el nu figureaza nicaieri masina .... la mine la fisc si fara datele masinii pe acel certificat fiscal el nu poate inmatricula masina

Au urmat un lung sir de amenintari si cuvinte jignitoare din partea lui..

Stiu ca departamentul inmatriculari nu tine de dmnv dar poate imi puteti da un sfat sau stiti ce este de facut pt a rezolva problema pe cale amiabila

• 3 months later...

buna ziua!

va deranjez cu o intrebare!

am cumparat in luna aprilie o masina adusa din germania . masina are numere germane si toate actele complete , adica brief mare si brief mic.

la momentul respectiv nu am inmatriculat-o, pentru ca nu aveam nevoie urgenta de masina. am parcat masina, si nu am folosit-o pana acum o luna , cand am scos numere rosii , si am fost si i-am facut cartea de identitate la rar. pana aici, toate ok. cand mi s-a eliberat cartea de identitate a masinii, mi s-a spus ca masina e ok, ca nu este declarata furata, dar in schimb , ca actele sau numerele nemtesti sunt declarate furate. mi s- a spus ca s-ar putea sa am probleme la inmatriculare. eu nu pot sa inteleg situatia asta. 

cum adica sa fie declarate actele sau numerele furate, dar masina sa fie ok? 

pot sa ma duc la inmatriculari? or sa fie probleme?

va  multumesc anticipat!

• 1 month later...

Buna seara!...sunt un nou utilizator si nu stiu prea bine cum merg treburile pe aici.mai pe scurt in data de 9 septembrie 2016 am cumparat un passat de la o persoana din romania..el o avea cumparata cu 2 zile inainte de pe 7 septembrie 2016...tot el a scos primul rand de numere rosii..am primit de la el toata documentatia in afara de numerele de provenienta(el spune ca a venit cu ea pe roti dar si dupa a trimis nr inapoi proprietarului) in fine....si in afara de fiscal dar nici nu cred k a declarat masina la fisc tinand cont ca el a avut masina de pe 7 pe 9 septembrie....am si nr provizorii romanesti cu tot cu tal provizorii  am facut cvc cu el am si cvc dintre el si neamt.. am si o copie dupa buletinul lui....intrebarea mea este daca mai pot inscrie masina tinand cont k au expirat toate cele 3 numere rosii si nu le am pe cele de germania fie ele si de tol si fara fiscal (daca am nevoie tinand cont ca nici nu sunt sigur daca el a declarat la fisc )sau o pot declara direc eu la fisc cu penalizarile de rigoare ca am depasit acele 30 zile platind eu tot impozitul masinii de cand a intrat in tara...daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri ca nu ma stiu ce sa fac era o masina ideala pentru naveta mea de zi cu zi.. scuzati tot textul asta incurcat dar nu mai stiu ce sa fac si cui sa ma adresez..am intekes ca sunt firme de inmatriculari care te pot ajuta cu intocmirea actelor si sa te reprezinte fara a mai fi prez  ca proprietar

On 09.01.2017 at 22:34, ALXSepya a scris:

sunt un nou utilizator si nu stiu prea bine cum merg treburile pe aici.

Treburile merg in felul urmator, pe aici: acest site se numeste politisti.ro.
De inmatricularea vehiculelor in Romania se ocupa un serviciu aflat sub coordonarea fiecarei prefecturi. Acest serviciu nu are nicio legatura cu Politia Romana.
Asta asa, mai pe scurt.

In concluzie, te sfatuiesc sa mergi la sediul serviciului de inmatriculari din judetul tau de domiciliu.

• 2 weeks later...

Buna ziua as dori sa stiu si eu ce acte imi trebuiesc si ce pasi trebuie urmati ca sa pot vine masina inmatriculata in Germania .Mentioneza ca masina a fost adusa de catre mine pe teritoriul Roman si ca deja am radiato in Germania am dat deja numerele iar pe actele de la masina exista deja stampila ca e scoasa de acolo..acum as vrea sa stiu cum pot sa o vand, mentionez ca masina e in tara de pe data 6.01.2017 iar astazi 20.01.2017 i-am facut numere rosii deoarece cumparatorul vine maine pe 21.01.2017 de la 400 km distanta si doreste sa plece cu ea..Cumva trebuie sa ma mai duc la fisc sa o inscriu daca eu maine o vand sau ce trebuie sa fac ca dupa aceea sa nu am probleme?

Buna ziua. Acum aproape un an am cumparat o masina adusa din Germania. Toate bune si frumoase . Am mers la politie am scos 3 seturi nr rosii dupa care am vrut sa o inscriu. Dute fa rar dute plateste taxa auto dute alearga .bla bla bla. Cand am terminat cu toate actele am depus dosarul si trebuia sa iau talonul si nr masini. Si acum incepe beleaua. Nu putem sa va dam talonu si nr masini deoarece masina nu este radiata din germania si va dam al patrulea set de nr rosii. A zis ca tre sa dea Politia romana un mail catre statul german si ca tre sa radieze masina si ca dureaza. K. Am inteles dar a trecut aprope un an de zile si eu nu am inmatriculat masina. Am platit o taxa de 800 de euro plus plus alte sute . Ca sa ce ? Sa stau cu masina in curte? Intrebarea este. Se poate face ceva ?

• Moderator
  • Solution
On 25.01.2017 at 7:05, Cosminchebac a scris:

A zis ca tre sa dea Politia romana un mail catre statul german

Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 14 ani. Pentru informaţii detaliate, plângeri etc. cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să te adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.

• Upvote 1
  • 4 weeks later...

Va salut, am cumparat de curand o masina inscrisa in Germania, detin cartea de identitate, talonul, contractul de vanzare cumparare, si cartea verde... Masina are numere normale de Germania, pe spate cu doua buline pe fata cu una... Vanzatorul (proprietarul) e un cetatean roman stabilit in germania. Teoretic am dreptul sa circul in Ro cu aceasta masina pana face identificarea la RAR? Cum pot verifica daca asigurarea e valabila? Am doar cartea cerde, unde e trecut nr de asigurare, dar e valabila pana in 2019... Ma puteti ajuta?

2.jpg.29aaa923aca0a38d3e7a68ebb395e8e0.jpg

• 4 months later...

Salut! Detin o masina cu numere de Germania si in momentul de fata masina este de cateva zile in Romania. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot face radierea masinii si inmatricularea  in Romania fara sa fie nevoie sa ma duc in Germania?

Buna ziua , asi vrea sa cumpar o masina din germania , din munchen , masina are un singur proprietar si este de la persoana fizica.

masina are TUV inca un an, intrebarea mea este , daca ma duc dupa masina , are toate actele necesare , ma refer la brief mic/mare asigurare si fac contractul de V / C , pot sa vin cu masina acasa cu numerele de german ? sau este obligatoriu achizitionare numerele de tzoll cu font rosii ? masina vreau s-o aduc prin austria ungaria , va rog frumos sa ma ajutati , prima data fac asa ceva , si nu vreau sa am batai de cap, nici probleme la vama nimic. 

Va multumesc , Mark.

• 2 weeks later...

Buna ziua,

Ma intorc in Romania si vreau sa-mi aduc si masina cu mine, o masina second-hand pe care am cumparat-o acum 2 ani (era si atunci second-hand). Am programare la RAR si la inmatriculari. Am toate actele masinii, dar am niste intrebari privind fisa de inmatriculare:

1. CIne este "fostul proprietar"? Tot eu sunt, de fapt, masina e inmatriculata pe numele meu de 2 ani de zile, si impozitul auto e platit la zi in Germania.

2. Sunt salariat si nu platesc TVA. Inteleg ca trebuie sa obtin de la directia de taxe si impozite un certificat care sa ateste asta (dupa ce obtin actele de la RAR dar inainte de a merge la primarie). Asa este?

3. La primarie va trebui sa merg cu fisa de inmatriculare, dar ce scriu la "vanzator"?  Eu nu fac cvc cu mine insumi, ar fi bizar... Sau sa vin cu cvc-ul vechi de acum 2 ani? In acest caz, vanzatorul era un dealer auto din Germania, nu are cum sa semneze la ghiseul din Romania... 

Multumesc anticipat

Salutare tututor!

Daca ma puteti ajuta cu o mica-mare nelamurire, ar fi super.. 

In curand vreau sa inmatriculez un autovehicul second hand importat din Germania si aflat la prima inmatriculare in Romania. Procedura se va face in Alexandria, Teleorman. Actele pe care le detin in acest moment sunt:

- Brief mare & mic (in original dar si traduse)

- RAR & ITP facute

- Certificatul de atestare fiscala care atesta ca nu datorez TVA

- Factura semnata, stampilata si care specifica clar ca am achizitionat autovehiculul in cauza

- Declaratie de transport din partea dealer ului cum ca masina a venit pe trailer, a fost radiata din tara respectiva si nu detine nici numere de inmatriculare. 

- Copii buletin, permis etc.

- Plus fisa de inamtriculare, cererea de inmatriculare care urmeaza sa le iau. 

Masina a fost cumparat de la un dealer auto din Otopeni, activitatea principala fiind comertul cu autoturisme si autovehicule usoare (sub 3.5 tone). Acum, intrebarea mea este:

* Am nevoie de acel fiscal care de obicei il iei atunci cand cumperi masina de la o persoana fizica? Se poate sa inmatriculez aceasta masina fara fiscalul respectiv?

* Pentru RCA, ca si document principal, voi folosi factura primita de la dealer. Cei de la asigurari mi-au spus ca pot face acest lucru. Deci nu va mai fi nevoie sa revin la asigurator cu fisa de inamtriculare stampilata si vizat de Admin. Fiscala ca apoi sa-mi dea asigurarea in cauza. Este Ok acest lucru?

Va multumesc!

• 2 months later...

Buna ziu.

Recent am achizitionat un autoturism din germania.Am facut c.v.c intre mine si vanzator (precizez ca era privat) doar ca in brif apare o firma ca proprietar. Intrebarea mea este daca am nevoie de o factura intre mine si firma care apare in brif sau ii bun c.v.c care lam facut desi,repet, persoana care mia vandut masina nu ii trecuta in brif.masina era radiata cand am cumparato.

Multumesc

• 1 year later...

Daca cumpar un autovehicul la o licitatie din germania fara documente si fara chei, pot sa o inmatriculez in Romania ? Deci am doar acte de provenienta de la firma de licitatii. Autovehiculele sunt provenite din confiscari, etc...

• 9 months later...

am si eu o problema cu inmatricularea unei masini. masina a fost cumparata de la o firma din romania care aduce masini pe platforma din germania. am scos numere rosi, am facut rar iar acum la inmatricularea definitiva nu o pot inmatricula deoarece mi se spune ca masina nu se afla in baza de date din germania. precizez...masina a fost radiata in germania si adusa pe platforma in romania. ceva cunostinte, pareri?? multumesc

• 2 months later...

Bună ziua , daca pe stâlpul mașinii producătorul are înscrise mărimile roților ce pot fi montate și eu am una dintre variante (R16) însă în talonul din Germania sunt trecute roțile pe 15 , voi avea probleme la RAR ?(mașină așa a venit din Germania) 

• Marius changed the title to Inmatriculare masina second-hand adusa din Germania