Jump to content
POLITISTI.ro

Deplasările în timpul stării de urgenţă


Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,
Marius
Mesaj adăugat de Marius

Atunci când apreciaţi că motivul deplasării este unul justificat, puteţi face acest lucru completând declaraţia pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera "d" din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie). Situaţiile cuprinse în normă legală au un caracter exemplificativ şi nu limitativ, dar presupun temeiuri de o importanţă însemnată.
Spre exemplu, o anumită deplasare poate fi justificată când nu există mijloace de transport în comun adecvate sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare şi aşa mai departe.

Postare recomandată

Publicat

Salutari.

In conditiile ordonantei militare 3 din 24 Martie 2020,

Ce fac daca am programare la notar pentru un ante-contract de vanzare-cumparare imobil, care expira in 3 saptamani?

Conform ante-contractului, eu si vanzatorul ne-am obligat ca in 60 de zile din momentul emiterii Cartii Funciare individuale sa facem contractul de vanzare la notar. CF-ul s-a emis in 1 martie. Mai e si cu credit ipotecar.

Vanzatorul se poate deplasa cu declaratie pe propria raspundere, in "interes profesional". Notarul de asemenea fiind in interes profesional. Dar eu fiind persoana fizica, nu ma incadrez la exceptii, decat poate la Urgente?

Stie vreun coleg politist daca pot sa-mi fac declaratie ca merg la notar fara sa iau amenda sau dosar penal?

Se poate considera urgenta expirarea ante-contractului?

  • Postări 34
  • Iniţiat
  • Ultima postare

Cele mai multe postări în acest topic

  • l3moN

    3

  • Marius

    2

  • SergiuStefan

    2

  • tancuaurel

    1

Publicat

Salut!

Eu am domiciliul in Ploiesti dar lucrez in Brasov acum. Ma pot deplasa cu masina de la Brasov la Ploiesti pentru a lua alimente de la parinti apoi sa revin in Brasov?

  • Marius a modificat titlul în Deplasările în timpul stării de urgenţă
Publicat

Nu va amendeaza nimeni daca prezentati legitimatia. Doar lucrati in aceeasi institutie...

  • Displace 1
Publicat

Această ordonanță m-a prins la domiciliul meu din Brașov! Cum aș putea din punct de vedere legal să ajung la București la soția mea și să rămân acolo pe perioada stării de urgență? 

Publicat

Bună ziua! 

Sunt în clasa a 12-a și urmează să dau bacul. Nu sunt deloc pregatit si as vrea sa fac meditatii. Cunosc o persoana care se afla la 10km depărtare si ma poate medita (logica). Ajung acolo cu masina. Distanta este prin sate, nu orase, în caz ca este relevant.

Intrebarea mea: Este acesta un motiv pentru a trece în declarația pe propria raspundere ? Nu as vrea sa primesc amenda. Multumesc anticipat.

Publicat

Buna ziua!😔 

Aseară am ieșit cu masina cu 4 prieteni dupa ora 22,nu sunt eu șoferul,ne-a oprit un echipaj de poliție ne-am dat numele si data nașterii!

Au spus ca o sa ajunga amenda acasă la părinți,daca sunt la prima abatere in viata mea cu poliția pot face ceva?

Plus ca sunt elev,si a fost o greșeală!😭😭😭😭

Publicat

Buna ziua,

Am o intrebare care ma tot macina zilele astea si anume, am facuta programare saptamana care vine la DRPCIV Bihor, eu avand domiciliul la aproximativ 70 KM de Oradea, cum procedez pe perioada aceasta cu declaratiile la mana ?

Am voie sa ma deplasez, ce fel de motiv as putea sa bag ? (Pe primul formular de declaratie, exista rubrica rezolvarea situatiilor de urgenta, pe noul model nu mai exista, ce sa inteleg de aici ? )

Instituiile vad ca nu sunt inchise, dar cum ajung eu pana acolo fara sa fiu luat la intrebari si fara sa fiu amendat ?

 

Multumesc.

  • Moderator
Publicat

Art. 1. – Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizicăindividuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Publicat

Pai da, din ce spune ART 1, nu ne incadram nicaieri. 

Dar instutiile sunt deschise, deci angajatii isi iau banii de la stat (de la cei care platim impozite), dar legal nu mai exista nici o cale sa ajungem la rezolvarea problemelor de acest gen ? Am inteles corect ?

Multumesc.

Publicat

offf ce bine ar fi daca, cateodata, am lasam limbajul tehnic si am explica pe limba oamenilor normali. nu este nici vina voastra ca aveti un volum mult mai mare de munca si nici al lor ca superiorii par a comunica in fata unui magistrat.

stay safe all!

@PopKlaus cel mai bine discuta cu notarul daca termenul nu se prelungeste pe perioada starii de urgenta si la fel cu banca. situatia este oarecum similara cu termenul de accepatare a unei mosteniri, care se prelungeste.

@tancuaurel te incadrezi la pct d dn articolul 1 postat de Marius si deplasarea de la adresa din CI la adresa la care locuiesti in fapt

@Catabv te incadrezi la pct d dn articolul 1 postat de Marius si deplasarea de la adresa din CI la adresa la care locuiesti in fapt

@ DragosMotoS homeschooling ca toata lumea care da sau nu bacul. gasesti f multe chestii pe net despre logica, poti incepe de la clasici, gen  Descartes :)

@l3moN ia legatura cu cei de la DRPCIV si cred ca in functie de nevoile tale vei avea si un raspuns.

@Marius052 este momentul in care vei realiza ca regulile au o logica si dupa ce de 3 saptamani nu exista stire sau site fara COVID 19, iar tu iesi dupa ora 22 cand este interzis, ce sa zic, sper ca parintii au suficienti bani. si sper ca macar esti un elev bun, dar rebel !😭😭😭😭

 

Publicat

Salutare, am fost oprit de un echipaj de politie neavand declaratia la mine. Mi-a fost cerut buletinul pentru a ma verifica prin statie. 

Este posibil sa primesc amenda? Nu trebuia intocmirea unui proces verbal? 

  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Atunci când apreciaţi că motivul deplasării este unul justificat, puteţi face acest lucru completând declaraţia pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera "d" din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie). Situaţiile cuprinse în normă legală au un caracter exemplificativ şi nu limitativ, dar presupun temeiuri de o importanţă însemnată.
Spre exemplu, o anumită deplasare poate fi justificată când nu există mijloace de transport în comun adecvate sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare şi aşa mai departe.

Nu vă aşteptaţi să analizăm aici fiecare situaţie punctuală şi să oferim răspunsuri fiecăruia, pentru că nu avem toate informaţiile necesare. Cu alte cuvinte, opiniile prezentate pe acest website au un caracter general şi informativ, pentru că exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional (la serviciu), ce nu poate fi substitutită sub nicio formă de postările/răspunsurile publicate pe forum.

  • Marius featured şi unfeatured acest topic
Publicat

Buna ziua,

In formularul respectiv nu exista rubrica de genul urgente service auto.

Deci suntem obligati sa circulam cu masina defecta punand in pericol toti participantii la trafic , sau sa platim 10 milioane in 48 ore?

 

Publicat

Bună ziua! 

Dacă mă duc să duc alimente și pastile iubitei mele pot trece în declarație "deplasarea în scop umanitar sau voluntariat"? 

Am mașină, ea sta departe de oras, n-are cu ce se deplasa. Nu are farmacie acolo, iar produsele alimentare sunt si scumpe, problema e mai mult de pastile.

Publicat

Salutare.

Am 2 case .. ma rog un apartament si o casa la 150 km in zona de munte.

 

Este ok dpdv legal va rog sa ma deplasesz impreuna cu familia de la apartament la casa? -  bineintelesc cu copii dupa acte si declaratie completata 

"b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;"

Ma gandeasc ca le-ar fi mai bine copiilor in curte, cainele si pisica se descurca ei prin vecini. 

 

Multumesc 

Publicat

Buna ziua!  Pentru transportul de marfa cu duba firmei in interiorul tarii, sub 3.5 tone care din cele doua decalratii se completeaza?  Cea pentru angajator (e valabila doar intre domiciliu-sediul firmei sau si pentru deplasari in interes de servici ?) sau cea pe propria raspundere cu bifa deplasare in interes profesional? Sau sunt indeajuns foaia de drum si ordinul de deplasare si avizele de expeditie?

Publicat

Buna ziua!

Sunt studenta in Constanta unde eu impreuna cu colega mea stam in chirie pe timpul anului universitar, noi fiind din Tulcea. Avand in vedere ca situatia este destul de incerta in legatura cu reluarea cursurilor am dori sa renuntam la camera inchiriata si sa ne intoarcem acasa deoarece nu ne permitem sa platim chiria in fiecare luna pana se rezolva situatia cu noul virus. Noi ne aflam in momentul de fata la domiciliul din Tulcea dar trebuie sa ne deplasam pana la Constanta si inapoi pentru a ne lua lucrurile cat mai repede posibil .Ce putem face in cazul asta si ce motive pot fi invocate avand in vedere ca deplasarile sunt restrictionate ? 

Multumesc anticipat, o zi buna! 😊

Publicat

In perioada aplicării ordonanței, am dreptul să mă deplasez cu autoturism propriu, cu familia de la domiciliul stabil, la altă proprietate situata in alt judet, in mediul rural, pentru activități agricole în cadrul gospodariei?  Traseul îl vom parcurge, fără a intra în contact cu alte persoane. Pe proprietatea din mediul rural nu locuiește nimeni. Vom locui acolo până la ridicarea prevederilor ordonanței.   Va mulțumesc!

Publicat (modificat)

@marius1976: Am sunat la DRPCIV si mai jos am sa iti scriu dialogul dintre mine si aceea persoana de la DRPCIV:

 

-Eu: Buna ziua, am sunat sa ma lamuriti si pe mine cu anumite chestii avand in vedere starea de urgenta actuala si faptul ca sunt programat la DRPCIV.

-Raspuns: Spune-ti va rog.

-Eu: Am facuta o programare online la SPC Bihor de la ora X si as vrea sa stiu si eu pe ce motiv as putea sa vin sa imi inmatriculez masina avand in vedere ca nu ma incadrez cu absolut nici un motiv din cele enumerate in Ordonatele de urgenta date in zilele trecute.

-Raspuns: Domnule, sincer aici nu stiu sa va raspund pe ce motiv puteti venii avand in vedere starea actuala, daca aveti programare facuta, noi va asteptam aici la ora stabilita si sa fiti cu 5 minute mai devreme.

-Eu: Am inteles (am zis asta in ideea in care stiam sigur ca n-am dece sa insist, omul mi-a vorbit calm saracu, nu stia el ce sa mai zica). Totusi, mai am o intrebare, daca la momentul actual nu exista nici un motiv din cele mentionate in Ordonata de urgenta sa ajung in mod legal la SPC Bihor, dece mai sunt deschise programarile online pe site-ul DRPCIV ?

-Raspuns: Da, stiu, aici aveti dreptate, zilele urmatoare se va pune aceasta problema si cel mai probabil se vor suspenda de tot programarile online la DRPCIV.

In final, multumesc o zi buna.

 

Concluzie: Programarile online inca se fac, oamenii inca merg sa rezolve chestii de acest gen, dar fiecare pe barba lui, exact asa cum se procedeaza in Romania, in ideea "fiecare cum poate", mai o relatie, mai o cunostinta etc. Legile nu sunt facute pentru "chiar" toata lumea, pur si simplu, te descurci, sau rabzi.

Pe scurt, ROMANIA, scapa cine poate face fiecare cum si ce poate.

 

 

Modificat de l3moN
Publicat

Bună ziua,

Am o întrebare pe această temă. Am fost oprit de către un filtru de poliție mi s-au luat datele, și pus să arăt declarația pe propia răspundere pe care o aveam completată. Agentul de politie m-a întrebat ce fac în locul precizat în declarație.I-am spus ca am soacra bolnavă cu  rinichii și m-a rugat sa merg la farmacie și sa-i cumpăr pastile deoarece nu este în stare sa se deplaseze.Acesta mi-a spus ca nu este un motiv întemeiat și mi-a spus ca îmi va da o sancțiune în valoare de 2000 de lei. după m-a întrebat numele părinților și că amenda îmi va veni prin postă în valoare de 1000 de lei. Și că pot pleca.Nu mi-a dat sa semnez nici-un proces verbal și nici nu s-a prezentat conform legislației.  

Întrebarea este,

Se poate ca sancțiunea să fie emisă fără să fii completat un proces verbal la locul opriri de către agentul de polție?

 

 

Publicat

Bună ziua,

Am o întrebare pe această temă. Am fost oprit de către un filtru de poliție mi s-au luat datele, și pus să arăt declarația pe propia răspundere pe care o aveam completată. Agentul de politie m-a întrebat ce fac în locul precizat în declarație.I-am spus ca am soacra bolnavă cu  rinichii și m-a rugat sa merg la farmacie și sa-i cumpăr pastile deoarece nu este în stare sa se deplaseze.Acesta mi-a spus ca nu este un motiv întemeiat și mi-a spus ca îmi va da o sancțiune în valoare de 2000 de lei. după m-a întrebat numele părinților și că amenda îmi va veni prin postă în valoare de 1000 de lei. Și că pot pleca.Nu mi-a dat sa semnez nici-un proces verbal și nici nu s-a prezentat conform legislației.  

Întrebarea este,

Se poate ca sancțiunea să fie emisă fără să fii completat un proces verbal la locul opriri de către agentul de polție?

Publicat

Buna seara! Astazi in trafic am fost oprit de un Politist de la rutiera pentru a-mi verifica actele . I-am prezentat frumos actele cu declaratia pe propria raspundere ca merg sa imi cumpar alimente de la magazin! Dansul mi-a zis ca el imi garanteaza ca gaseam paine si la mine in aceiasi comuna dar la alt magazin . Iar eu i-am spus politicos ca nu am mai gasit . Si a mai adaugat ca ''Mananca mancarea si fara paine cum manca toata lumea''. I-am spus sa manance el fara paine . Si dansul sa suparat . Mi-a fotografiat actele fara un proces verbal intocmit! Si mi-a zis sa imi continui deplasarea ca o sa imi trimita 2000 lei amenda prin posta ! Este posibil sa primesc o amenda prin posta fara sa semnez un document? Sau sa il refuz? Va multumesc pentru raspuns!

Publicat

Buna ziua! 

As avea nevoie de o lamurire cu privire la restrictiile actuale. Tatal meu are 50 de ani, diabet si hipertensiune arteriala deci este o persoana cu risc ridicat. Avem un teren agricol in Cluj-Napoca, unde locuim, insa este intr-o zona izolata si nu se poate ajunge cu mijloacele de transport in comun. Exista varianta fie cu 1 linie de autobuz si apoi 3 km pe jos, fie 2 linii de autobuz si 1,5 km pe jos, iar avand in vedere ca este o persoana cu risc nu prea este indicata aceasta varianta. El nu are carnet de conducere si momentan nu are loc de munca si avem si rata la banca, astfel cultivarea terenului este destul de necesara in aceasta perioada. Eu locuiesc la cateva strazi de el si as dori sa stiu daca ar fi permis sa ii ofer dimineata transport pana la teren pentru ca el sa poata lucra pamantul iar dupa masa sa merg dupa el sa il duc acasa.

 

Multumesc anticipat!

Publicat

Bună ziua! Sunt studentă în Timișoara, cu domiciliu în București. În momentul în care am fost anunțați să părăsim locuințele și să mergem la domiciliu, toate lucrurile mele au rămas în Timișoara, în căminul privat la care locuiam. Conducerea nu ne-a anunțat din timp cum vom proceda în această perioadă cu achitarea chiriei. În urmă cu 2 zile am vorbit cu conducerea, pentru a-i explica că nu îmi permit să achit toată suma, deoarece mama mea are mari probleme financiare la ora actuală. Doamna care deține acest cămin m-a informat că dacă nu plătesc cât se poate de curând, îmi va scoate bunurile personale din camera în care locuiam. În cazul acesta, ori plătesc (ceea ce îmi este destul de imposibil momentan), ori mă deplasez la Timișoara să îmi revendic bunurile. Întrebările mele sunt: Este legal, oficial, că se pot amâna dările? În această perioadă aș putea achita datorii precum chiria la alt termen decât cel impus? În caz contrar, cum aș putea să mă deplasez pentru a-mi revendica bunurile? Permite ordonanța militară acest tip de deplasare? Ce ar trebui să scriu în declarația pe propria răspundere? Chiar nu vreau să îmi pierd lucrurile. Mulțumesc din suflet!

  • Membru
Publicat

Da, pai daca il refuzi, nu are ce sa iti faca, stai linistiti. Amenzile sunt pentru prostii care nu refuza.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.