Jump to content
POLITISTI.ro

Doresc să ajung in SIAS

AndreiSzaviczky

Recommended Posts

Bună ziua, mă numesc Andrei, am 13 ani şi sunt din Baia-Mare. Ştiu că e ciudat că m-am hotărât deja ce să fiu când o să devin mare. Sunt foarte pasionat de poliţiştii de elită şi a-ş vrea să devin ca şi ei. 

Am 13 ani şi 1.68 cm înălţime

Fac Handball, am înţeles că mă ajută să mă dezvolt, să cresc, şi-o să mă ajute asta la poliţie.

Mă mai pot face poliţist de elită SIAS dacă am rămas acum în a 6-a (Trec în a 7-a) corigent la matematică ? 

Sunt foarte bun la sport. Doar 10 pe linie am.

Am aşa: Educaţie fizică:10 , LB. Romana: 6,50 uneori si 7 si 8, Geografie: 7-8-9, Istorie: 9-10 (Cel mai mult 10), Matematica:4-5 ( Ştiu, nu mă descurc la matematică de loc ), Biologie: 8-9-10, Fizică: 6-7 (Şi 8 uneori), Ed: Plastică (Desen): 8-9, Ed. Tehnologică: 7-8-9 (Uneori chiar şi 10). Media generală în clasa a 5-a mi-a ieşit 8,53, şi în a 6-a sem I mi-a ieşit 8,06. Acum când mi-am calculat fără matematică c-am rămas corigent, mi-a ieşit 8,15.

Dacă continui aşa în ritm pot ajunge în SIAS ? (Nu vreau chiar in SIAS mai vreau şi-n SPIR, DPIR, DIAS, ce se poate) 

Când termin generala vreau să mă duc la un liceu care m-ar ajuta să mă duc în trupele speciale. 

Spuneţi-mi, câştigă bine mascaţii din trupele speciale ? Şi spuneţi-mi fiecare pas, vă rog, cum să intru în trupele speciale ?

Sunt şi o fire mai sensibilă, dar am şi curaj, şi când mă enervez e rău...vă mulţumesc anticipat!

Edited by AndreiSzaviczky
  • Upvote 1
  • Downvote 5
  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Roby

8

• AndreiSzaviczky

4

• Cristi

3

• luv

3

• Member

Citeste asta:

Pana sa ajungi acolo e cale lunga, invata bine sa intri la un liceu apoi trebuie sa inveti si mai bine ca sa iei bacalaureatul.

• Moderator

Dacă deja ai rămas corigent încă din şcoala generală, atunci şanşele să ajungi poliţist sunt foarte reduse. Cu astfel de rezultate la învăţătură mult mai mare e probabilitatea să ajungi preşedintele ţării, finanţator al unei echipe de fotbal sau mare om de afaceri cum ăla de la Slobozia ce îşi televizează fiecare petrecere pe care o organizează şi se laudă că nu a învăţat la şcoală, dar a ajuns milionar, în niciun caz poliţist.

Cătălin, ştiu.. dar eu nu vreau să fiu finanţator al uneu echipe de footbal, om de afaceri sau ca şi ăla de la televizor ce-a ajuns milionar. Am o pasiune imensă de poliţie încă de la 5 ani. Zic şi eu aşa.. că dacă merg la academia de poliţie nu cred că mă-ntreabă dacă am rămas repetent/corigent la generală din câte am auzit. Cred că mă întreabă ce notă am avut la bac, mă testează psihic şi fizic..etc. Şi de acolo nu mai învăţ ca şi la şcoală, învăţ pentru departament. Şi dacă îţi place să fii poliţist, trebuie să dovedeşti asta prin muncă. Ori cum, Cătălin, dacă mă mai străduiesc la matematică şi la alte materii, mai am vreo şansă să mai intru în S.I.A.S. ? Şi.. încă o întrebare, nu ştiţi ceva liceu APROPIAT de Baia-Mare (Sau în Baia-Mare) bazat pe materiile necesare pentru a fi poliţist de elită ?

• Upvote 1
  • Downvote 1

Corect, mergi pe pricipiul "baga bani" ! Daca in generala ai ramas corigent, inca din clasa a 6 a, e clar! Ce se intampla cand te uiti la prea multe filme..

pustiului nici macar nu i-au dat tuleii si el vrea sa devina "politist de elita"

De unde sti ca pasiune pentru politie s-a manifestat de la 5 ani?

Bine ca nu vrei sa faci parte din Navy Seals!

p.s renunta a mai folosi afirmatia urmatoare "politist de elita" .

Edited by mistic

Invata cum trebuie sa nu mai ramai niciodata corigent, si poti incerca sa fii ”politist de elita”. Nu exista liceu cu profil de Politie cam nicaieri la noi, doar licee ”militare”.

Si nu lasa pe nimeni sa te descurajeze!  :emo-box:  :emo-yessir:

• Member

:)) pustiu asta e chiarcaraghios...dar a avut tupeul sa-si afiseze mediile de la materii,chiar daca nu sunt excelente!Intelege Andrei ca nu exista nici un liceu cu materii necesare pentru a ajunge politist!

Sfatul meu si al colegilor este sa lasi visatul cu ochii deschisi si sa te pui pe carte...pentru ca daca na-i carte, n-ai parte!

Si inca un lucru...te rog sa nu confuzi politia locala unde se poate ajunge foarte usor (prin cunostinte,pile.. etc) , cu Politia Romana care este o instutie a statului unde ca sa intri trebuie sa indeplinesti anumite conditii, vizita medicala,examen psihologic si apoi examenul de admitere care este unul national!

Asadar ,daca de pe acuma nu esti serios,n-ai nici o sansa!

Edited by cipri83

Mistic, TACI din gură. Acesta este forumul poliţiştilor. Ştii ce sunt ăia poliţişti ? Oameni care te ajută. Şi tu n-o să fii nici o dată unul din ei dacă comentezi aiurea. Mai bine tăceai decât să-mi comentezi la întrebare, am dat întrebarea asta doar pentru oamenii care mă ajută, nu pentru vagabonzii care cred că-şi fac respect doar dacă comentează aiurea ca şi tine. Acesta este forum să întrebi cum să devii poliţist, şi tu cum ţi-ai făcut cont şi comentezi aiurea, majoritatea oamenilor care au văzut postarea ta consideră că ţi-ai făcut cont doar ca să comentezi. Degeaba mi-ai zis să renunţ la acest vis de-a fii poliţist de elită, pentru că nu o să renunţ nici o dată. Este şi normal să întreb de salariu pentru că nu o să mă duc în poliţie degeaba...pentru că, de exemplu poate faci la poliţie un milion pe lună (EXEMPLU) şi atunci cine s-ar băga în poliţie ? Naiba s-ar băga în poliţie. Dar nu e aşa. Taci din gură data viitoare şi nu mai comenta doar ca să încerci să-ţi faci respect.  Şi dacă am rămas o dată corigent la matematică nu înseamnă că am pierdut războiul, am pierdut doar o luptă !

Edited by AndreiSzaviczky
  • Upvote 2
  • Downvote 2

Andrei cand iti doresti ceva din toata inima tot universul va complota pentru a-ti indeplini dorinta.

Nu baga in seama rautatile unora, pune mana si invata. Chiar si matematica.

Termina generala, termina liceul dupa care trebuie sa faci o scoala de politie.

Dupa ce vei lucra in operativ, ca sa stii cu ce se mananca munca de politie, poti sa faci parte din trupele speciale ale politiei.

Iti doresc mult noroc ca vad ca ambitios esti!

Si ai dreptate, razboiul il pierzi atunci cand renunti la visul tau! 

,,Femeile, ca și bărbații, ar trebui să incerce să faca imposibilul. Şi atunci când eșuează, eșecul lor ar trebui să fie o provocare pentru alții". Amelia Earhart

Edited by Elvis

Andrei eu credeam ca tu esti un politist de elita, nu am nici o idee ce sunt aia! Te rog sa ma scuzi daca te-ai simtit ofensat, promit sa nu mai trec peste limita aia despre care ai zis tu, "ca te enervezi rau" , cine si-ar dori sa te vada enervat, eu unul nu imi doresc! Dar pentru cultura ta generala, ar mai trebui sa umbli putin pe la psihologic, treaba asta cu enervatul nu prea ajuta un politist de elita. Tu ai o calitate extraordinara, esti paranoic..mai bine vezi cand se tin preselectiile la Romanii au talent din judetul tau si incearca anul asta. Cred ca cei care au vazut postul tau considera ca esti un paranoic si ai o sansa pentru Romanii au talent. [sau nu]

Lasand la o parte sarcasmul, viata bate filmul! Atat iti zic, mai multe cuvinte sunt de prisos.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Auzi, nu m-am enervat de loc. Şi da, umblu la psiholog, dar repet, e şi normal să întreb de salariu, şi pentru că am rămas corigent, nu înseamnă că ... Gata, puşti din degete şi nu mă mai pot face poliţist, dar nu e aşa. Am rămas corigent la matematica şi ce ? ,,Am pierdut o luptă, n-am pierdut războiul''.

• Downvote 2
  • Member

Dincolo de acele documentare prezentate la Dicovery este o munca titanica. Daca iti imbunatatesti rezultatele la invatatura si dai tot e mai bun poti sa ajungi politist, insa pana la S.I.A.S. este un drum pe care putin au ocazia sa l duca pana la capat! Sper ca ai inteles ce ai de facut din ce ti au prezentat colegii mai sus. Mult succes si felicitari pentru curaj!

Andrei ..uite pasii pentru a deveni politist:

1 invata la scoala si incearca sa ai doar note mari

2 stai departe de "oamenii rai" si nu fa prostii

3 continua cu sportul

4 Cand o sa fi la liceu(prin clasa a 11-a, 12-a) o sa-ti dai seama care sunt ceilalti pasi.

5 Sa nu ai media la purtare mai mica de 8

O sa ajungi "politist de elita" prin munca, loialitate, profesionalism,curaj,respect fata de colegi de cetateni,etc. Si nu trebuie sa porti cagula :ph34r:  pentru a fi "politist de elita"

Daca ai ramas corigent nu are nimic, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa inveti. Acumuleaza cat mai multe informatii.

Succes :good:

Edited by dsxstyle
  • Upvote 3

Va salut , sunt nou pe forum si o sa dau la anul la Academia de Politie, sperand sa intru. Sa zicem ca o termin si o sa lucrez ca ofiter in combaterea criminalitatii(de exemplu) , pot opta sa intru in SIAS? si mai ales ce beneficii o sa am acolo ca luptator SIAS fata de ofiter in combaterea criminalitatii.. va rog sa imi spuneti daca gresesc ceva sau n-am inteles prea bine cum sta treaba, o zi buna :)

sebiii95, pentru a lucra in S.A.S.(asa se numeste acum S.I.A.S.) iti trebuie vechime ca lucrator de politie. Intai intra la Academie si dupa ce o termini( de fapt se foloseste termenul "a absolvi") vei stii clar cu ce se ocupa fiecare specialitate in parte! Deocamdata, vorbim discutii...

Nu stiam ca se numeste S.A.S in prezent, multumesc de informatie:). ma pregatesc anul asta serios pentru admitere si sper la anul sa fiu si eu boboc la Academie . am vazut ca este un topic(blocat in prezent) deschis pentru cei care au dat anul asta unde isi faceau rost de materiale de studiu , schimbau pareri, etc. intre ei. de ce nu se mai deschide unul si pentru admiterea 2014? 

SCUZATI OFF-TOPICUL LA ACEST SUBIECT.

• 5 years later...

Va salut cu respect! 

De mult doream sa intreb acest lucru aici deoarece cred ca as primi niste informatii plauzibile si care m-ar ajuta sa ma motivez pentru a-mi indeplini visul dupa care tanjesc de mult timp dar care imi este un pic neclar.

Stiu ca s-a mai intrebat si s-au oferit detalii cu privire la acest fapt, dar: Ce trebuie sa fac pentru a deveni politist intr-o structura speciala? V-as ruga din suflet sa nu ma priviti ca pe un tinerel care vrea sa poarte un "ciorap" pe fata si sa traga cu "noile" arme comparabile cu cele de la americani. Sau sa bata "negrii" in locuinte doar pentru ca sunt mascat. Nicidecum nu gandesc in sensul asta. 

Este doar un vis care a stagnat din pricina faptului ca nu am intrat in MAI dar in ianuarie 2019 sunt convins de mine ca o sa urmez cursurile Scolii de Agenti de la Campina . As vrea din toata fiinta mea ca aceasta ramura a politiei sa-mi fie stil de viata, sa inteleg ce inseamna munca de echipa si sa-mi privesc colegii ca pe proprii-mi intrumatori iar eu sa le fiu la fel. 

Acum, revin la intrebarea initiala: Ce trebuie sa fac?, acum in prezent , care este procedura?  Si care ar fi criteriile de selectie? Ce sport ma indrumati sa urmez? Ce ar trebui sa fac in perioada in care trebuie sa urmez acea vechime de 2-5 ani? Si cam "ce cauta" dansii acolo? (adica sunt constient ca nu e doar o procedura simpla de incadrare si cred ca sunt destul de subiectivi in a-si alege persoanele pe care le vor dansii. 

Multumesc anticipat! Ma astept la raspunsuri care sa nu ma incurce ci doar sa ma ajute. ❤️ 

• Marius changed the title to Vreau să devin poliţist la SIAS / SAS
  • Marius unlocked this topic
  • 3 weeks later...
  • Moderator

Simplul fapt ca ai pus inimoara la finalul acestui eseu atat de dramatic incat mi s-a scurs o lacrima in coltul gurii te descalifica din start in a purta un ciorap pe fata. Te-ai incadra mai degraba la o pereche de chiloti. 

• Upvote 3
  • Active member

Pai in primul trebuie sa fii politist. Ceea ce la tine inca nu e cazul, dupa cum ne spui. Iar daca vei citi atent acest topic precum si altele, pt ca mai sunt o gramada cu aceeasi intrebare, cu siguranta iti vei da seama "ce trebuie sa faci". Pune tu mana frumos si citeste cu atentie si eventual dupa aceea, vino cu intrebari in cazul in care ai neclaritati si te asigur ca te vom lamuri cu mare drag. Numa' bine :emo-yessir:

• Upvote 1
  • 3 months later...

Buna seara . As vrea sa ma duc la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza . Din cate am inteles , pe la academiile de politie vin cei din fortele speciale pentru rectrutari .Este adevarat ? Daca da , care vin ? Si cum poti avansa in grad in fortele speciale ?

• Active member

Academia de Politie e doar una in toata tara. Nu stiu exact in ce masura sunt sanse sa vina cei de la SIAS sa recruteze de la Academie, insa iti pot spune ca la Scoala de Politie de la Campina s-a intamplat acest lucru si au creat o clasa, iar elevii din acea clasa, au mers fie la SIAS fie la SAS in anumite judete.
A avansa in grad, nu are legatura cu a ajunge la structurile speciale.
Citeste topicul asta de la inceput si o sa te lamuresti care e treaba cu SIAS/SAS si cum poti ajunge acolo....Dar e cale lunga, mai ai mult de parcurs pana atunci.

• 10 months later...

Sunt a-12-a și am câteva întrebări :

1. Mai am timp de pregătire pentru admiterea la școala de subofițeri Câmpina ?

2. Dacă mai au locuri neocupate și cineva nu a luat vreun test , îl bagă după media de bac ? ( Dacă o area cea mai mare )

3. Dacă am astm bronșic pot intra în SIAS ? Pot face orice pot și restul care nu au nimic fără nici o problemă , dar sper să nu fie un factor eliminatoriu ...

4. Trebuie neapărat să fi făcut un sport de performanță pentru a intra în SIAS?

5. Pot intra la " mascați " (DPIR , SAS , etc...) dacă nu am făcut o școală de poliție dar în schimb am făcut un sport de performanță de ceva timp ? Cunosc persoane care spun că au intrat pe acest criteriu și nu știu ce să cred...

6. Care sunt testele teoretice pentru admiterea la școala de subofițeri Câmpina?

• 2 months later...

Buna ziua! Ma numesc Andrei si vreau sa aplic la academia de politie. Terminand un liceu ce ti ofera o diploma de limba germana recunoscuta international si fiind foarte bun la romana si merge si istoria binisor, vreau sa aplic la Academia de politie, ulterior dorindu mi sa ajung la SIAS. Am inteles ca trebuie sa am experienta in politie pentru a fi recrutat si sa dau dovada de pricepere, dupa mine, sunt un bun sportiv, am practicat schi de performanta, inot si judo. Si inca ceva, fiind din Brasov, mi as dori sa ma pot angaja tot in acest judet, fiind aproape de familie. Acum intrebarea mea: Pot ajunge luptator SIAS daca sunt ofiter de politie? Sau doar sef pe aceasta echipa? Asta imi da dubii deoarece tot aud ca echipele de luptatori SIAS sunt formate doar din agenti. Sper sa ma puteti ajuta. Multumesc tuturor si o zi buna!

• 3 weeks later...
  • Active member

Pana la SIAS e cale lunga ....

Prima condiție, esențială de altfel, este sa fii polițist.

La Brașov nu exista SIAS, ci SAS.

SIAS functioneaza in cadrul IGPR si coordonează activitatea SAS-urilor care se regăsesc în fiecare județ, având competenta teritorială națională.

La SIAS sunt deopotrivă ofițeri și agenți.

La SAS sunt de regulă doi ofiteri si restul agenți .

Nu este de ajuns sa fi practicat un sport...poate fi un avantaj, dar nu iti garantează accederea intr-o astfel de structura.

Un lucrător din cadrul unei structuri speciale trebuie sa aiba experienta in politie, sa se regăsească într-o echipă,  pt ca aici e vorba de munca in echipa, sa fie un bun tragator, un bun sportiv, rezistent la conditii de stres, sa fie curajos si sa aiba un spirit de sacrificiu....Si cel mai important - sa fie dorit de grup.

Pana atunci, baftă la Academie/Câmpina sau Cluj!