Jump to content
POLITISTI.ro

Acordarea primei de concediu sau vacanta in anul 2010

Catalin

Recommended Posts

• Moderator

Din câte ştiu, nu a fost abrogate sau modificate reglementările legale privind acordarea unei prime cu ocazia plecării în concediul de odihnă.

Pentru anul trecut a existat aşa ceva, respectiv, potrivit prevederilor art. 16 din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, prima de care beneficiază angajaţii la plecarea în concediu, aferentă anului 2009, putea fi plătită de ordonatorii de credite ai autorităţilor şi instituţiilor publice până la data de 31 ianuarie 2010, indiferent de data la care aceasta a fost solicitată.

Nu am găsit o astfel de prevedere legală similară şi pentru acest an. Deci, prima de vacanta ar trebui acordată normal.

Ştiu că cei care au efectuat concediu în luna ianuarie şi au solicitat prin raport acordarea acesteia au primit banii.

Eu am efectuat concediu în martie şi cu toate că am solicitat acordarea primei, nu am primit încă niciun leu.

Prin alte părţi este aceeaşi situaţie?

Ce aţi auzit ?

• Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Elvis

7

• Catalin

6

• dunelu

5

• ghici

3

Top Posters In This Topic

Incepand cu sfarsitul acestei luni se vor da prime de vacanta pe 2010.

De luna viitoare vor primi mai multi dintre noi, pana acum a fost au fost ceva dificultati pentru ca s-a dorit achitarea celorlalte restante.

Din cate am auzit eu s-au platit ceva prime de concediu dupa care au fost sistate o perioada iar acum s-a reluat plata lor. Si daca tot am auzit asa mi-am luat si eu 2 zile de concediu saptamana viitoare si am si solicitat prima.

Edited by Viorake

Din cate am auzit eu s-au platit ceva prime de concediu dupa care au fost sistate o perioada iar acum s-a reluat plata lor. Si daca tot am auzit asa mi-am luat si eu 2 zile de concediu saptamana viitoare si am si solicitat prima.

Din cate am inteles de la MRU, prima de concediu se acorda doar daca ai 17 zile de concediu consecutive. (daca te afli in prima parte a nr de zile de concediu)

Din cate am inteles de la MRU, prima de concediu se acorda doar daca ai 17 zile de concediu consecutive. (daca te afli in prima parte a nr de zile de concediu)

Ai inteles gresit,prima de concediu a-r trebui sa se acorde si daca ti-ai luat doar 3 zile de concediu!

Sau cel putin eu asa am auzit

Nu conteaza cate zile de concediu ti-ai luat.

Obligatia politistului este sa solicite acest lucru ,cu 30 de zile inainte de concediu ,pentru ca ordonatorul de credite sa poata sa prevada aceasta suma in bugetul lunar solicitat.

Legal ar trebui ca aceasta prima de vacanta sa fie acordata politistilor cu 5 zile inainte de concediu.

In realitate primesti prima dupa ce ai terminat concediul.

Este adevarat s-a reluat plata primelor de vacanta .

Vor primii banii pe card cei care au solicitat-o pana la 15.03.2010.

Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis
  • 4 weeks later...
  • Moderator

Nu se mai asigura banii de concediu la nici o institutie bugetara, aceste drepturi banesti devin restante.

s-a făcut dreptate ! iar nu ne mai dau ăștia drepturile . măcar la șefi să se dea toate drepturile curente și restante ,ca să luăm și noi prin reprezentanți !

în sfârșit :s-a făcut dreptate ! iar nu ne mai dau ăștia drepturile . măcar la șefi să se dea toate drepturile curente și restante ,ca să luăm și noi prin reprezentanți !

Fiecare ordonator de credite a dat sau nu prima de vacanta. Depinde de judet sau de functia pe care o ai !!!

• 2 weeks later...

In Bucuresti s-a dat doar la cei care au luat in ianuarie concediu. Eu am avut concediu si in februarie (9 zile) si in mai (9 zile) si voi mai avea in august (14 zile) si oha nu am primit nimic...

• Moderator

La fel s-a întâmplat și la Dolj. Au primit cei ce au avut concediu în ianuarie și februarie. Eu am avut în martie și ... nu mai sunt bani. :(

Anul asta m-am miscat repede, am facut raport in ianuarie, in februarie chiar am fost 14 zile in concediu si in aprilie am primit banii!

Astazi am primit o oferta extraordinara pentru concediul de vara!

Oferta suna cam asa: sejur de 7 zile la hotel Meridian, 630 lei sau 650 lei nu mai retin exact si nici nu are prea mare importanta deoarece criteriile erau urmatoarele:

- cererea trebuia depusa pana la 07.06.2010, iar noi deja suntem in 09.06.2010;

- in ultimii 5 ani sa fi obtinut calificativul F.B. etc.

Ce parere aveti? :doh:

Edited by bestkyky

Este o alta abureala a sefilor pentru ca ei au toti calificative de foarte bine.

Au dreptul la aceste bilete toti politistii indiferent de conditiile nascocite de niste minti bolnave.

Faceti raport prin care solicitati bilete la Meridian in Mamaia sau la Diana in Saturn.

Pretul este in jur de 2000 din care vi se deconteaza cazarea.Deci o sa va coste cam 1000 mancarea pentru 2 persoane.

Cu deosebit respect. :emo-yessir:

• 2 weeks later...

la ministerul de justiție s-au dat primele de vacanță integral ,la toți angajații .

nu mă deranjază acest lucru , dar se pare că unii bugetari sunt mai egali decât alții !!!

la ministerul de justiție s-au dat primele de vacanță integral ,la toți angajații .

nu mă deranjază acest lucru , dar se pare că unii bugetari sunt mai egali decât alții !!!

Trebuie sa recunoastem ca cei din justitie sunt mai...bugetari decat noi !

Dunelu poate nu ai fost atent dar iti amintesc eu ca atunci cand a venit vorba de salarii, grefierele au fost toate pe scarile judecatoriilor tribunalelor etc cu batistutele in mana,refuzand sa mai munceasca pe nimic. Si sunt femei dunelu.

Nu iti spune nimic atitudinea multora dintre noi care asteapta sa faca altii pentru ei???????