Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Rutiera echipata cu Lotus Evora S

Rusy

Recommended Posts

Politia Rutiera, probabil autostrazi sper sa nu ma insel si sa nu ajunga pe mana la nu stiu care mare sef din politie va fi dotata cu Lotus Evora S.

Poliţia Rutieră va primi, săptămâna viitoare, un supercar Lotus Evora S, pe care îl va folosi timp de doi ani în mod gratuit. Atumobilul va fi folosit de primul echipaj de elită al poliţiştilor rutieri din IGPR, informează Mediafax.

Maşina va fi prezentată, miercuri, la showroom-ul oficial Lotus din Otopeni, potrivit unui comunicat de presă comun al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), al Lotus şi al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

Lotus Evora S este noul supercar produs de constructorul britanic, are 350 de cai putere, o viteză maximă de 280 de kilometri la oră şi poate atinge la 100 de kilometri la oră în doar 4,8 secunde. Supercar-ul va fi folosit pentru misiuni de patrulare şi de intervenţie rapidă.

România este a treia ţară care a încheiat un parteneriat oficial cu Lotus Cars, programe similare funcţionând în Marea Britanie şi Italia.

Sursa:http://www.antena3.ro/auto/primul-echipaj-de-elita-al-politiei-rutiere-va-fi-echipat-cu-un-lotus-evora-s-primit-gratuit-132924.html

• Upvote 1

Kmcoio incearca altii sa ne bage in normalitate. Din cate am inteles masina este pusa la dispozitia IGPR pentru 2 ani -pentru probe si publicitate si poate poate or cumpara si ai nostri asha ceva.

Oricum are un pret ddp comparabil -poate putin mai ieftin- cu al loganului din dotare (in jur de 60.000 E) :naughty: dar daca ii mai baga 2 borcane colorate sare si asta la 400-500 mii

Ceva date tehnice de pe site-ul oficial:

• 0-100 km./h in 4,8 secunde
  • 277 km./h viteza maxima
  • 345 CP la 7000 rpm (257.5 kW) (350 PS) putere maxima
  • 295 lbft la 4500 rpm (400 Nm) cuplu maxim
  • 6 trepte de viteza
  • 1437 kg. masa fara accesorii (rampa, etc.)
  • consum urban model cutie sport 19,4 litri/100 km.
  • consum urban model cutie normala 14,6 litri/100 km. (de unde or face rost de benzina?!)
  • consum extraurban 7,6 litri /100 km.
  • consum mixt 10,2 litri/100 km.

• Moderator

Dar nu mi se pare un consum exagerat la cata putere are. Si in plus, ar trebui folosita pe autostrada, ca de aia masina de "fuga", sa se linisteasca si gusterii astia care alearga cu beamveurile si audiurile cumparate din ajutorul social...

277 km./h viteza maxima

Si o sale rida gusterii in nas ca ai au "cipuite" motoarele si nu sunt limitate la 250. Recentul caz cu 310 km/h cred ca este destul de elocvent.

• Moderator

Nu e chiar asa, viteza aia chiar iti ajunge daca e sa il alergi pe vreunul. Tine cont ca mai e si trafic pe autostrada si nu poti sa mergi constant cu 300 la ora.

in principiu ideea de a il alerga pe un tampit pe autostrada mi se pare din start cretina. de aia ai statie si colegi mai in fata care sa faca baraj. evident daca vorbim despre facut treaba, nu filme si stiri..

• Downvote 1

la autostrada ar fi oarecum utila... altfel putem sa o vedem parcata pe la victoriei sau antemergator la c1.. =))

Nu mai exista asa ceva de la IESI AFARAAAAA... :P

iar alalaltu` merge cu moto :)

• Upvote 1

daaa.. am avut si eu treaba la airport plazza azi si nu aveam loc sa intru pe strada de masini si de "shtirizde"... am vazut ca aveau si pishkoturi ... :ner:

p.s. trebuiau sa ii puna numar preferentzial... :ner:

Cu siguranta va fi folosita mai mult pentru poze ... :clip:

Categoric.

Cred ca e singura. Sper sa fie singura.Hai 3... cel mult. Cum sa strici asemenea frumusete pe drumurile si printre oamenii din Romania!? In plus asta consuma cat 2 Lincoln Navigator la un loc. :huh:

Cel putin, bine ca MAI are bani pentru masini de clasa.

• Moderator

Este vorba despre un parteneriat oficial cu Lotus Cars, programe similare funcţionând în Marea Britanie şi Italia. Statul roman sau MAI-ul nu a platit nimic pentru aceasta masina, ea este data spre folosinta in mod gratuit de catre importatorul acestei marci pentru urmatorii 2 ani.

Nu stiu ce vi se pare atat de iesit din comun si nefiresc.

Este o simpla strategie de marketing a importatorului, prin care isi face o publicitate indirecta. Iar astfel de practici nu s-au inventat acum. Prin tarile cu apa curenta si calda, se practica de ani buni, dar publicul de acolo pricepe mai repede si nu este atat de revoltat ca pe la noi. Am citit niste comentarii pe la articolele din presa, ale romanilor "intelijenti", de toata jena. Traim intr-o tara populata de retardati fratilor! Ne meritam soarta ...

Ce o fi asa greu sa realizezi cam care era diferenta daca importatorul Lotus in Romania, nu apela la aceasta practica si doar lansa acest nou model pe piata intr-un mod "classic", cum o fac majoritatea importatorilor auto. Si un copil mic realizeaza ca impactul media si automat publicitatea nu ar mai fi fost la acelasi nivel. Nu gaseai decat cateva articole prin revistele de specialitate, pe cand datorita acestei strategii prin care se ofera politiei o masina spre a fi folosita, toate ziarele importante au scris un articol, pe fiecare site cu ceva notorietate a aparut acest subiect, ba chiar a aparut si prin jurnalele de stiri, fara ca importatorul sa mai trebuiasca sa plateasca ceva ... in plus atentia este mult mai mare cand este implicata politia, iar pe durata celor doi ani indirect se face si publicitate acestui model.

Lamborghini a facut acelasi lucru cu un model pentru politia italiana, iar pozele cu aceea masina circula si acum pe tot internetul. La fel au procedat si cei de la Porsche, cu acel exemplar pentru politia germana, iar exemplele pot continua.

La noi in schimb, apar tot felul de Dorei, care comenteaza ceva de genul "pai nu e criza, de unde are bani politia de asa masini" pentru ca evident obosesc daca citesc cateva randuri cu atentie astfel incat sa priceapa ca nu este vorba despre o achizitie, ori "nu stiu militienii sa conduca astfel de masini", evident doar cocalarii ori manelistii stiu sa conduca, de aceea si importatorii se inghesuie sa le ofere contracte pentru a-si asimila marca cu imaginea lor sau "nu avem noi drumuri pentru asa ceva" de parca ar avea vreo importanta astfel de detalii pentru un importator ce doreste sa se faca cunoscut ... :doh:

• Upvote 5

offtopic: parca a fost o scurta discutie despre colantarea masinilor oferite Politiei despre un BMW (la noile radare laser frate).... se vede ca astia de la Lotus au bani, nu ca amaratii aia de la bavaria care oricum au vandut in draci.. pff...

evident ca e vorba de reclama grasa, dupa cum spuneam, ieri era plin de presa la evenimentul "inmanarii cheilor"... dar ca sa fac o "aroganta" de ce nu au facut un parteneriat cu SMURD'ul... de exemplu pt transport organe... era o paralela usor incorecta, nu imi sariti in cap.... stiu sa imi dau si singur peste maini.. :)

• Moderator

Sunt chiar doua BMW-uri neinscriptionate pe care Bavaria le-a oferit politiei rutiere. Iti vine sa crezi?! :naughty:

Si se plimba numai aia cu laserul frate ... in masinile astea undercover.

Ce uoameni!? :naughty:

Multumesc, Catalin pentru lamuriri.

Gratis sau nu.. proiect fondat sau nu, tot bani consuma, ca doar nu merge pe aer.

Eu zic sa ii bage GPL :ner: ; ii taie vreo 300 de cai, da.. e mai romanesc asa. :lol:

In orice caz... sa-i fie sanatos volanul aluia care il are in mana.

• Moderator

Poti sta linistit, consumul acestei masini nu este deloc atat de mare pe cat crezi. Un VW Passat ce se afla deja in dotarea politiei rutiere de ani buni, are un consum similar ... poate chiar mai mare, avand in vedere uzura acelor exemplare.

Iar pentru a te convinge, nu trebuie decat sa cauti pe Google specificatiile tehnice ale acestei masini si vei afla urmatoarele:

Are un motor de 6 cilindri in V, cu o capacitate cilindrica de 3456 cm3 ce dezvolta o putere de 276CP.

Consumul acestei masini este:

Mixt - 8.7 l/100km, Urban - 12.4 l/100km, Extraurban - 6.5 l/100km

In timp ce un VW Passat aflat in dotarea politiei rutiere, are o capacitate cilindrica mai mare, respectiv 2800 cm3, tot 6 cilindri in V si mai sunt echipate si cu sistemul 4motion ce mareste consumul unei masini.

Asa ca poti sta linistit, consumul si costurile cu aceasta masina nu vor fi ceva extraordinar.

... dar ca sa fac o "aroganta" de ce nu au facut un parteneriat cu SMURD'ul... de exemplu pt transport organe... era o paralela usor incorecta, nu imi sariti in cap.... stiu sa imi dau si singur peste maini.. :)

Cred ca acest Lotus este dotat si cu un compartiment de refrigerare în spatele scaunelor faţă, destinat transportului de organe şi sânge. Nu sunt sigur, dar cele primite de italieni au . My Link Asa ca ... !!! :clip:

post-558-095013500 1313123571_thumb.png

Edited by Eduard

Suntem geniali avem mașină de ultima generație și comunicam prin stația portabila(vezi înregistrarea video postată anterior). Mai trebuia filmat cum se întocmesc documente cu mașina de dactilografiat și cum polițiștii imobilizează un infractor cu catușe ruginite anii 1967. Superb cel puțin purtăm centura de siguranță. Da aici e bine suntem model. Mașina este de poliție doar pentru ca are girofar și este inscripționată în rest totul e la fel bine că nu i-au montat un suport ca cel de la logan MCV ( cu radar ). Mașină de serie, doar impresii, în rest nimic. Îmi cer scuze dacă mașina a fost echipată spre exemplu cu camere video, dispozitive de citire și verificare autovehicule în bazele de date, măcar a poliției Române :ner: , ori are cumva vreun etilometru sau tester pentru droguri gen cel de la Drager :ner: cu care a fost dotată de nemți poliția timișoreană de curând. Dacă e așa îmi cer scuze încă odată pentru faptul că sunt un cârcotaș neinformat :doh: .

Edited by Xtrem