Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea la şi de la o structură operativă


Zadeek

Recommended Posts

Bună ziua. Un ofițer de poliție care își desfășoară activitatea la Serviciul Logistic, fiind licențiat în științe administrative, se poate muta pe viitor la o structură operativă? Mulțumesc anticipat celor care își rup din timp să mă lămurească.

Link to comment
 • 3 years later...

Buna, as avea o intrebare, poate ma puteti ajuta voi cu un raspuns.

Am fost incadrat direct pe un post de Agent la Serviciul Comunicatii si Informatica(nu cred ca este relevant judetul). As vrea sa stiu daca am ceva sanse sa ma mut de la SCI la SOP(mai exact la un post de politie pe post de ajutor de sef de post) pentru ca mi-ar fi mai usor cu naveta(ar fi mai aproape de casa)? Deocamdata nu ma pot muta pentru ca nu am indeplinit inca 2 ani de cand sunt incadrat, dar as vrea sa stiu daca as avea ceva sanse dupa ce se gata perioada de 2 ani? Si presupun ca ar trebui sa fac ceva cursuri si sa dau un examen inainte de definitivarea in functie, asa-i? Scuzati-ma daca topicul nu e bun, dar nu am gasit unul mai potrivit pentru intrebarea mea.

Link to comment

Perioada de proba (tutela profesionala) in cazul tau a fost de 6 luni de la incadrarea din sursa externa. Care ma gandesc ca au trecut deja.

Dupa trecerea termenului de 2 ani de la incadrarea la SCI din sursa externa, te poti muta oriunde indeplinesti conditiile din fisa postului (cam peste tot, regulile privind studiile sunt mult mai lejere la agenti fata de ofiteri).

Vei putea fi mutat la ordine publica (trendul e invers, de mutat de la OP oriunde altundeva), vei fi bagat in tutela profesionala de 3 luni ca urmare a schimbarii profilului de activitate (care e doar o formalitate birocratica) de catre cei de la Biroul/Serviciul de Pregatire Profesionala si apoi se vor face demersuri pt. tine sa fii desemnat ca organ de cercetare penala al politiei judiciare si ca politist rutier. Ulterior numirii tale, nu e obligatoriu inainte.

Link to comment

Ok, multumesc de informatie, dar credeam ca este ceva mai complicat de atat. Bine, sunt constient ca probabil trebuie sa fie de acord ambii sefi de serviciu(si de la SCI si de la SOP), precum si inspectorul-sef.

Link to comment

Nu, este necesar pe raportul tau doar avizul celui unde te muti (SOP sau seful sectiei care arondeaza p.p.comunal respectiv), nu si al celui de la SCI.

Insa, daca doreste, poate cere punct de vedere si de la SCI, inspectorul sef. Nu conteaza pana la la urma ce scriu cei de la structurile de unde pleci/unde te duci, aprobarea/respingerea finala a raportului o da inspectorul sef, care poate sau nu sa tina cont de avizul/avizele consultative ale lor.

Edited by ScanBlu
Link to comment

Buna ziua! Daca am obtinut prin incadrare din sursa externa functia de agent principal in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, dupa perioada de 2 ani ma pot muta la alta structura(de ex rutiera)? Si a doua intrebare, care este salariul de baza?Multumesc!!!

Link to comment

Da, te poti muta, insa trebuie si acordul I.G.P.R. si DRPCIV. Insa vezi prima data daca obtii acordul de mutare de la SRPCIV-ul unde esti titular(a) in prezent. Ca aici este problema principala, deficitul de personal de la toate structurile.

Salariul de baza este usor mai mare decat cel pe care il ai si in prezent la SRPCIV (undeva pe la 10-20%), posibil functia sa fie mai mica la Serv. Rutier/Bir. Rutier unde speri sa te poti muta (adica agent I sau II), in schimb iti creste sporul de conditii de pericol deosebit+o sa lucrezi ore de noapte/sambete si duminici, care sunt platite+ulterior sporul pt. risc si suprasolicitare neuropsihica pe care o sa il obtii dupa desemnarea ca organ de cercetare penala al politiei judiciare. Ca si cuantum net de spus exact este f.greu, cu harababura salariala de dupa 2010, doar in aplicatia Maisal de la structura de Financiar se poate face o simulare legata de salariul potential de dobandit.

Link to comment
 • 2 months later...

Salutare ! vin cu o intrebare la dvs. si sper sa gasesc colegi care lucreaza in domeniu . activez ca si politist la ordine publica . cum vedeti trasferul la Direcţia Comunicaţii si Tehnologia Informației din cadrul Igpr avand in vedere ca sunt o persoana foarte activa, credeti ca o sa ma plafonez?  sunt diferente de salariu ? credeti ca reprezinta un atuu faputl ca este la igpr ? mentionez ca sunt agent principal 

sunt agent principal si transferul se va face tot pe un post de agent principal 

Edited by alexandrud29
Link to comment
 • Marius changed the title to Mutarea la şi de la o structură operativă

Depinde ce vrei mai exact de la activitatea de politist. Clar ca e o diferenta foarte mare de la ordine publica la comunicatii si informatica. Eu zic sa incerci, vezi cum e, daca iti place, iar apoi daca nu este ok, poti reveni oricand la o structura operativa gen ordine publica.

Diferentele de salariu sunt in ceea ce priveste specificul muncii operative (spor ore de noapte, spor pt. sambete si duminici lucrate, ore suplimentare, spor de risc si suprasolicitare neuropsihica daca aveai calitatea de organ PJ, etc.), Clar mai mici sunt veniturile la D.C.T.I., singurul lucru in plus il ai poate cu accesul la informatii clasificate de nivel superior (poate la secret, fata de secret de serviciu cat ai acum probabil) si coeficientul de ierarhizare al functiei de agent principal (este o idee mai mare la o enititate superioara gen IGPR fata de un inspectorat de politie judetean).

Edited by ScanBlu
Link to comment

Mulțumesc mult pentru răspuns! O ultima întrebare.  M-am documentat înainte, știu care este procedura de mutare în interes de serviciu ( cu nota de fundamentare) . Pentru aceasta mutare mi s-a comunicat sa fac un raport , sa specific în raport ca doresc mutarea în interes de serviciu de la op la d.c.t.i și ca ei sa aibă siguranța ca îmi dau drumul de la OP , prima data sa obțin semnături de la OP , după care sa merg cu raportul semnat la d.c.t.i. și îmi vor face ei nota de fundamentare ulterior . Se poate face asa ceva ? Știu ca cei de la d.c.t.i. trebuia sa ma ceara la OP printr un raport și o nota de fundamentare întocmită de ei înainte ca eu sa obțin semnăturile  . Mulțumesc și o zi frumoasa ! 

Edited by Marius
Eliminare citat
Link to comment

Daca vrei mutare in interesul serviciului, DCTI tb. sa faca o nota de fundamentare in care specifica faptul ca te-au identificat pe tine de la IPJ-ul X, cateva vorbe despre tine daca te cunosc, necesitatea mutarii tale acolo si propun mutarea ta in interesul serviciului de la IPJ X la DCTI. Tu tb. sa faci doar raport ca esti de acord cu mutarea in interesul serviciului la DCTI, atat. Nu trebuie aprobare de la OP de la tine, doar aprobarea sefului inspectoratului de la IPJ -ul tau.

Link to comment
 • Active member

Vezi ca dacă scrii "doresc mutarea ...bla-bla", este posibil sa te trezești mutat la cerere. Eu am scris "sunt de acord sa fiu mutat în interesul serviciului, de la....la..."; Atat !

Link to comment
 • 5 months later...

Bună ziua!

Merită să mă mut de pe OP la Compartimentul Auto ținând cont că am terminat TCM ul?

Din ce m am interesat ca dezavantaje ar fi venitul ceva mai mic și bătaie multă de cap.

Iar ca avantaje aș avea o perspectivă de viitor la un eventual concurs TCO, programul 8-16 și șefi ceva mai omenoși.

Ceva sfaturi daca merită să schimb cărțile? Sau alte informații mi ar fi de mare ajutor.

Vă salut!

Link to comment
 • Moderator

Depinde de ce îți dorești tu de la carieră. Adică dacă vrei să faci o muncă mai calificată, ce vine la pachet cu responsabilități mai mari, dar si satisfacții mai mari, merită!
Din păcate munca asta mai calificată nu este răsplătită, ba din contră vei câstiga ma puțin. 
Nici programul ăla de 8-16 nu este asa cum se vede la prima vedere. Pregateste-te de program prelungit în adevăratul sens al cuvântului.

Dacă vrei trage linie si pui în balanță vei vedea că sunt mai multe dezavantaje în comparație cu avantajele.

 

Link to comment
 • 1 month later...

   Vă salut! 
  Cum aș putea să mă întorc pe OP dacă acum câteva luni m-am mutat pe o funcție ce nu mi se potrivește și acum mi se cere să aduc înlocuitor, fiind o funcție cu gestiune? 

Link to comment
 • Moderator

Singura posibilitate este să soliciţi mutarea printr-un raport scris adresat şefului unităţii de poliţie.

OMAI 140/2016 - Anexa nr. 7 - Proceduri privind nașterea, modificarea, suspendarea și încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor

Art. 14 - (1) Mutarea polițistului se face pe un post vacant, cu respectarea condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului.
(2) Mutarea polițiștilor se poate face și dacă posturile nu sunt vacante, numai cu acordul acestora, în situația în care modificarea raporturilor de serviciu se realizează prin mutarea concomitentă a acestora pe posturile vizate, cu respectarea condițiilor de ocupare prevăzute în fișele posturilor.
(3) Prin excepție de la prevederile alin. (1), mutarea polițistului în unitatea din care a plecat se poate face, în interesul serviciului, și fără existența unui post vacant, la încetarea situațiilor care au determinat numirea într-un stat anexă.

Art. 17 - (1) Mutarea polițistului la cerere în cadrul aceleiași unități se solicită de către polițist, prin raport scris adresat șefului unității.
(2) Raportul, înregistrat la secretariatul unității, se transmite structurii de resurse umane pentru a confirma existența postului vacant și îndeplinirea de către polițist a condițiilor de ocupare prevăzute în fișa postului.
(3) Raportul, avizat de șeful structurii la care se solicită mutarea, se prezintă șefului unității.
(4) În vederea fundamentării deciziei privind mutarea, șeful unității/șeful nemijlocit poate realiza un interviu de cunoaștere a polițistului.
(5) Refuzul privind mutarea se motivează și se comunică polițistului.

Link to comment

  Am înțeles, luasem in calcul ca ultimă soluție și asta. Aș mai avea câteva întrebări totuși..

   1.Dacă fac raport scris pt a fi mutat la cerere in cadrul aceleiași unități nu risc să pierd indemnizația de chirie fiind mutat la cerere?

  2. Ce motive aș putea invoca in acel raport astfel încât să fiu băgat în seamă? 

Motivul real de ce vreau să plec de pe această funcție e acela că sunt "forțat" de superiori să fac tot felul de jonglerii și nebuloase cu gestiunea de care eu răspund. Nu vreau să deranjez și nici să îmi mai fac dușmani, pt că mi am făcut destui de când m am pricopsit cu funcția asta. Ar fi mai "elegant" să mă cer în audiență la inspectorul șef? Cu toate că probabil știe de toate problemele și voi avea parte doar de un teatru ieftin și de o strângere de mână cu dumnealui..

Mulțumesc pt sprijinul acordat! 

Link to comment
 • Moderator

Se spune că adevărul e cea mai bună minciună. Eu așa aș proceda.

Link to comment

Pt. bogdan94:

1. Pierzi indemnizatia de chirie doar daca te muti la cerere in alta localitate decat cea in care esti acum, daca te muti la cerere in cadrul aceleiasi localitati nu pierzi nimic.

2. ce a spus Marius.

Probabil lucrezi la SCJSEO la camera de corpuri delicte sau ca arhivar acolo. Ca acolo sunt de obicei "probleme" cu gestiunile.

Pana la urma, daca apreciezi ca locul de munca actual e foarte stresant/nu este ceea ce te asteptai tu, e mai bine sa pleci, indiferent cum (chiar daca pierzi beneficiul chiriei/navetei), in schimb capeti liniste sufleteasca si mergi la un loc de munca ce iti poate prezenta satisfactii. Pe termen lung iti va fi mult mai bine asa, mai ales daca mai ai de lucrat multi ani in MAI.

 

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.