Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot ajunge sa lucrez la Politia Rutiera?

Postare recomandată

Publicat

Salut sunt nou pe acest forum si as avea cateva intrebari pentru cei in domeniu.

Daca as vrea sa fac Politia rutiera, un baiat de la scoala de politie Vasile Lascar mi-a zis ca trebuie sa fac scoala de politie apoi sa ma duc ca specializare sau ceva de genu in alt oras pentru a face Politia rutiera . Este adevarat ( daca da care anume este orasul?)?! sau pot face tot aici in Campina? Cat dureaza sa fac acele cursuri pentru Politia rutiera.

Aaa si as mai avea o intrebare .

Daca este sa urmez aceasta cariera pe care eu mi-o doresc as putea lucra in Campina?

Eu sunt din Campina si m-as intreba daca as putea sa profesez tot aici in municipiu ca din cate am auzit te trimit ei pe unde sunt locuri sau ceva de genu ...

Multumesc

• Moderator
Publicat

Durata cursurilor la Scoala de Politie Campina este de 2 ani. La Academia de Politie durata este de 3 ani.

Abia dupa admiterea in una dintre aceste institutii de invatamant, poti opta pentru o anumita specializare dupa primul an de studiu.

Publicat

Si stie careva unde se face " specializarea " pentru Rutiera ?

Si dupa asta daca ma pot angaja la Campina sau ma trimit ei unde sunt locuri :-? ?

• Moderator
Publicat
:doh: Cand nu pricepi la timp, nu-ti ramane decat sansa sa intelegi prea tarziu.
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)
Si stie careva unde se face " specializarea " pentru Rutiera ? Ti-a explicat Marius la Scoala de politie Campina ( subofiter ) sau Academia de politie ( ofiter )

Si dupa asta daca ma pot angaja la Campina sau ma trimit ei unde sunt locuri :-? ?Trebuie sa existe loc vacant la Campina, daca nu ce faci ? trebuie sa alegi alt loc, doar nu ai faci scoala degeaba

Sa-ti explic :

1. dai examen intri in scoala de politie . 2 ani de studiu .

2. dupa un an de studiu, iti alegi profilul care iti place sa-l urmezi ( asta in functie de cate locuri sunt pentru profilul respectiv - asa ca pune mana pe carte )

3. sa spunem ca ti-ai ales rutier, faci inca un an de studiu pe acest profil .

4. termini scoala. aici este problema ca sa poti ajunge in Campina trebuie ca Politia Campina sa aiba loc vacant pentru politist rutier ( si f. important este ca un alt coleg care a invatat mai bine sa nu ti-l ocupe :P )

PS - si eu sunt din Campina si am ajuns prin Covasna ( de 15 ani ). Am vrut sa ajung politist . Nu stii niciodata ce-ti rezerva soarta ! :emo-yessir:

Modificat de Eduard
Publicat

Nasol asa sa te muti dintr-o data din cauza serviciul dar na asta e ... Asta ti-ai dorit asta ai facut .

Cred ca ti-a fost greu rau la inceput a ? :(

Oricum am inteles acum. Multumesc amandurora :D

• Moderator
Publicat

Daca inveti bine, iti poti alege ce profil doresti. Iar la absolvire daca ai invatat bine pe parcursul scolii vei putea ajunge in orice judet doresti, intrucat repartizarea se face in functie de media finala. Deci daca termini sef de promotie, nu ai de ce sa-ti faci griji, vei fi primul care isi va alege judetul unde va lucra.

Publicat (modificat)

Aha am inteles .

Puteti sa mi spuneti cam ce se preda la Scoala de Politie ... asa in 2-3 cuvinte va rog ?

Si daca este greu ...

Aaa si as mai avea o intrebare, ce profiluri sunt la Scoala de Politie?

Am auzit ceva de Juridic sau ceva de genu voi stiti cel mai bine :D

Daca -mi puteti spune la ce se refera fiecare v-as fi recunoscator :rolleyes::emo-yessir: :emo-yessir:

Modificat de Cezar
Publicat

Dar puteti sa mi spuneti cam ce se preda ca nu am gasit pe site :( ?

Asa in 2-3 cuvinte cu ce se mananca

Publicat

Cu totul diferit de ce ai invatat tu la comunitari.Nu mai incerca cu fofarlica ca nu tine.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Ce comunitari omule ca nici nu am terminat liceu :))...

Ma asteptam sa mi raspunda unu dintre cei 3 de mai sus care sunt mai activi

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Eu l-as sfatui sa se orienteze catre alte domenii ... pentru ca politia nu este pentru el.

Publicat

Cel putin de vreo trei promotii incoace nu se mai fac specializari la scolile de agenti.Toata lumea ordine publica si maxim o clasa de criminalisti.Nu mai exista rutiera si alte specializari..cu alte cuvinte toata lumea op..

• Apreciez 1
Publicat

Marius, tin sa te contrazic.

La scolile de agenti, Campina respectiv Cluj, nu s-au mai scos locuri la profilul rutiera de ceva ani.Deci treaba cu alesul profilului dupa un an de studiu nu mai e valabila, cel putin la ramura asta.

Majoritatea care termina sunt pe profilul ordine publica, doar aproximativ 30 de locuri fiind repartizate pentru criminalistica.

Si chiar dupa ce ai intrat la clasa de criminalistica trebuie sa urmezi atat cursurile de ordine publica, cat si cele de criminalistica.

• Moderator
Publicat

Oricum faceti pregatire pe linie rutiera in scoala, asa ca...

Publicat

Da' dc vrei tu sa faci rutiera neaparat?? Asaaaa.... din curiozitate :):D

Publicat

Dar de ce sunteti rautaciosi si nu ii spuneti lui Cezar ca poate sa faca politie rutiera si fara scoala de politie, numai incadrandu-se la politia comunitara? :ner: Oricum pricepe greu :hmmmt:

Publicat

Ma scuzati ca tot va stresez pe acesta chestie.

Mai sus am vazut scris de voi ca nu mai am cum sa fac specializare la rutiera.

Deci sa inteleg ca visul meu s-a "spulberat" ?

Nu mai am nicio cale de a ajunge agent la Politia Rutiera ( exceptand faza cu politia comunitara) ?

Va multumesc si vreau sa-mi cer scuze din nou

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cezar nu trebuie sa iti ceri scuze.

Sa poti lucra la politia rutiera trebuie sa faci scoala de politie -logic.

Dupa mai vezi tu cum ajungi la rutiera.

Dar daca visezi sa ajungi acolo si asta ti-a propus , tot Universul va complota ca tu sa-ti realizezi visul.

Multa bafta. :emo-yessir:

• Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.