Jump to content
POLITISTI.ro

Vreau sa-mi cumpar iPad 2


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

De ceva vreme ma gandesc sa-mi iau o tableta iPad 2 pentru ca am avut ocazia sa ma joc cu o astfel de jucarie si am fost placut surprins de tot ce aduce nou aceasta tableta.

Excluzand lipsa flash-ului si a unui port USB, iPad 2 poate fi folosita pentru majoritatea task-urilor care in mod normal sunt utilizate pe un notebook, marele avantaj al tabletei fiind mobilitatea si usurinta in exploatare.

Stiti ceva oferte pt achizitia in rate?

Link to comment
Share on other sites

  • Membru

Marius: sunt utilizator de Mac OS X dar sincer ... iPad & iPhone really sucks. E foarte nasoala partea cu sync, daca nu te uiti atent pe acolo ai toate sansele sa stergi tot. Toate aplicatiile calumea costa ... eu te sfatuiesc sa iei o tableta de la Samsung, cu android. E mult mai accesibila si la pret si la aplicatii. Cei de la Apple sunt intradevar buni in ceea ce fac dar eu personal detest iPad, iPhone, iPod si ce mini gadgeturi mai au. In schimb MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, chiar sunt niste produse exceptionale!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Mobilitatea si autonomia acumulatorului sunt foarte importante (asta e si motivul pentru care ma gandesc sa mai adaug o rata), iar la aceste capitole iPad 2 sta foarte bine. Am mai scotocit pe net despre subiectul asta si sunt convins ca iPad-ul e net superior celorlalte tablete ce folosesc Android. Ma refer in special la stabilitate si fiabilitate.

Nu e vorba de upgrade intrucat imi pastrez laptopul si doar pentru o utilizare exclusiva in deplasari ma intereseaza iPad-ul.

Link to comment
Share on other sites

Marius si eu te sfatuiesc sa mergi pe un Samsung cu Android e cu mult mai avantajos si mai bogat in aplicatii.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Referitor la acest "razboi" iOS vs Android, am mai studiat si eu problema si concluzia mea este urmatoarea:

Android fiind o solutie open source a permis unui numar foarte mare de producatori de producatori sa poata rula acest sitem de operare pe o diversitate de solutii hardware. Care este un avataj dar la fel de bine un mare dezavantaj, asta in functie din ce parte privesti lucrurile.

iOS-ul celor de la Apple a nemultumit un mare numar de utilizatori si mai ales dezvoltatori de aplicatii.

In primul rand in iOS lucrurile sunt simplu de facut insa atunci cand vrei sa faci ceva care Apple nu isi doreste totul devine foarte complicat sau imposibil. Cum este de exemplu faptul ca Apple se opune utilizarii Flash pe iOS (motivele sunt mai mult sau mai putin justificate si din nou depinde din ce parte privesti lucrurile, pentru ca d.p.d.v. al securtitatii este justificata o astfel de decizie avand in vedere ca in ultimii ani majoritatea virusilor, troienilor sau a altor tipuri de malware folosesc scripturi Flash sau Java).

Aici depinde de fiecare utilizator ce-si doreste de la gadget-ul respectiv.

Multi vor sa-i customizeze aplicatiile si sitemul de operare in fel si chip. Teme, sunete, iconite etc sunt toate lucruri care nu prea poti sa le faci asa de simplu in iOS. Apple este foarte restrictiv in aceasta privinta si incearca sa impuna un standard si o serie de limitari in realizarea aplicatiilor pentru a evita viitoare probleme de compatibilitate sau a expune utilizatorul unor riscuri. Acest lucru deranjeaza multi utilizatori. De aceea fenomenul Jailbrake este atat de popular pe iOS, el permitand customizarea maxima a iOS si instalarea de aplicatii care nu exista in AppStore.

Avantajul major in aceasta privinta este faptul ca cei de la Apple pot realiza o integrare perfecta intre sistemul de operare si hardware si pot adapta softul in functie de hardware si invers. Acest lucru ofera o flexibilitate marita pentru a oferi functionalitatea mult dorita de utilizatori de la o versiune la alta. Cu alte cuvinte, sitemul lor de operare functioneaza la parametri optimi, aplicatiile la fel, iar posibilitatea de a te umple de programe malware care sa-ti reduca viteza, sa-ti blocheze sistemul de operare, etc sunt mult mai reduse.

In coltul opus avem Android care este un sistem de operare realizat de Google, dar care a fost lansat ca fiind open source. Asta inseamna ca oricine il poate utiliza si modifica dupa cum doreste. Numai ca acest lucru nu e suficient intotdeauna pentru a te determina sa alegi Android, tocmai pentru ca in primul rand, lumea Android este o jungla. Acest lucru inseamna ca din moment ce aproape fiecare producator de telefoane si tablete Android are o alta versiune de Android si un alt mod de a implementa sistemul de operare pe partea de hardware, inseamna ca daca iti cumperi o tableta Samsung cu Android sau una HTC, cele 2 nu vor avea mai mult ca sigur aceiasi versiune a sistemului de operare sau interfata. Producatorii hardware nu folosesc niciodata tema standard care vine de la Google tot timpul aducand imbunatatiri prin care incearca sa se diferentieze intr-o piata aglomerata, numai ca astfel de modificari efectuate de altii decat cei care au conceput o platforma software nu sunt intotdeauna cele mai inspirate si lasa multe brese de securitate. In plus, majoritatea producatorilor care utilizeaza Android customizeaza totul, de la iconuri pana la pozitionarea aplicatiilor si modul in care acestea se deschid. Acest lucru inseamna ca Android nu beneficiaza de o interfata unificata si acest lucru creaza probleme atat pentru dezvoltatorii de aplicatii dar si inrautateste intreaga experienta de utilizare.

Din perspectiva securitatii, iOS-ul fiind mai restrictiv e si mai sigur, in timp ce pentru Android, au aparut deja troieni si alte tipuri de malware dedicate acestui sistem de operare, iar, potrivit specialistilor, acest tip de programe sunt inca in "copilarie". Dupa parerea mea acest lucru se datoreaza tocmai faptului ca este open surce.

O alta mare problema este ca atunci cand Google lanseaza o noua versiune de Android aceasta nu apare ca update si pe Samsung sau pe HTC. In general trebuie asteptat ca producatorul de hardware sa-si modifice versiunea proprie conform cu cea Google si deabia dupa aceea este lansata pe piata. De multe ori pentru anumite telefoane nici nu se mai chinuie sa faca acest lucru. Deci, daca imi cumpar acum un device ce ruleaza Android 2.0, nu inseamna ca peste 2 saptamani cand apare versiunea 3.0 pot sa si fac update la noua versiune de soft si sunt complet dependent de verisunea distribuita de producator aparatului.

Concluzia mea ar fi ca depinde foarte mult de ce iti doresti si ce ai nevoie de la o tableta. Daca iti doresti sa navighezi pe net, rapid, sigur si fara probleme, poti alege fara probleme un iPad, mai ales avand in vedere calitatea fabricatiei, finisajele si modul in care se misca, ce cu greu pot fi depasite de concurenta. Iar daca iti doresti diversitate, gratuitate si iti place sa-ti personalizezi tableta, sa o umpli cu joculete sau tot felul de aplicatii mai mult sau mai putin utile, chiar cu riscul de avea probleme in utilizare, poti alege Android.

Diversitatea si gratuitatea nu prea fac casa buna cu securitatea si functionalitatea.

My 2 cents

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Strict la subiect.

Sistemul de operare de pe Ipad 2, ofera mult mai multa stabilitate si versatilitate fata de Android. Da, majoritatea aplicatiilor costa, dar sunt pe principiul "Dai un ban si stai in fata". Iar autonomia, este crescuta si fata de primul Ipad. Cu navigare pe internet, mailuri si clipuri, tine in jurul a 12 ore. Cel putin atat am observat in ultimele doua zile cat m-am jucat pe Ipad 2.

Si as schimba actuala mea tableta pe Android, cu prima ocazie cu Ipad 2. Dar telefonul, de pe Android, pe Apple, niciodata. :)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Bla, bla, bla. De cate ori am auzit discutia asta software proprietar vs. software freeware....

De fapt Android are la baza licenta freeware, ceva in genul GNU. Desi avantul IOS nu e de neglijat viitorul lui e destul de limitat ceea ce nu e in cazul Android.

E cam aceeasi situatie ca in cazul Windows vs. Linux....

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Comparatia pe care o faci tu nu se potriveste mai deloc. Pentru ca Linux-ul este freewere, dar in privinta platformei se aseamana mult mai mult cu iOS-ul celor de la Apple in ceea ce priveste limitarile pe care le are si care il fac atat de sigur. Pentru ca diferenta majora tocmai acolo este, in "deschiderea" si "limitarile" pe care le au cele doua sisteme de operare.

Link to comment
Share on other sites

Pentru ca Linux-ul este freewere, dar in privinta platformei se aseamana mult mai mult cu iOS-ul celor de la Apple in ceea ce priveste limitarile pe care le are si care il fac atat de sigur. Pentru ca diferenta majora tocmai acolo este, in "deschiderea" si "limitarile" pe care le au cele doua sisteme de operare.

Linux-ul nu are limitari, tocmai de aceea este printre cele mai sigure sisteme de operare. Este liber la a fi copiat, modificat si multiplicat. Singura restrictie este ca acele modificari sa fie mentionate in mod expres. Peste 50% dintre serverele de internet din lume ruleaza sub linux. Si crede-ma ca nu seamana nici cat negru sub unghie cu IOS-ul celor de la Apple. Nu este vulnerabil la virusi si nici la majoritatea atacurilor de pe internet. Si este free si in versiunea "compilata" si codul sursa. Ceea ce il face usor de verificat de catre utilizatori. Nu te costa nici un leu sa il downloadezi, instalezi si sa il folosesti. Are disponibile in "depozite" peste 36000 aplicatii complet freeware, de la playere la aplicatii de administrare retele, usor de instalat si configurat.

In functie de distrubutia folosita Linux poate fi mai "greoi" sau mai prietenos cu utilizatorul. De obicei utilizatorii mai avansati prefera distributiile mai "greoaie" si mai customizabile.

De aceea eu sunt adeptul platformei Android. Problemele de securitate au aparut datorita proastei administrari a site-ului de unde se cumparau aplicatiile, care aplicatii nu aveau codul sursa liber, de aici si strecurarea de comenzi "malitioase".

Software proprietar inseamna doar ca esti limitat la anumite conditii de utilizare si, de cele mai multe ori, trebuie sa platesti pentru el. Nu inseamna ca esti ferit de atacuri sau ca este complet sigur. Windows-ul celor de la Microsoft este cel mai bun exemplu. Practic 99% din virusii si alte programe ce compromit securitatea sistemului de operare au fost scrise pentru acest sistem de operare. Este doar o problema de timp pana cand IOS va fi spart si pana cand vor fi exploatate scaparile de securitate din cod sau vor fi scrisi virusi pentru acesta.

Edited by SandoKhan
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Cred ca esti intr-o mare eroare.

Cum pentru Apple sunt limitari in privinta utilizarii unor programe sau aplicatii, acelasi lucru se intampla si in cazul lui Linux. De aceea comparatia pe care o faci nu e deloc cea corecta.

In plus, Apple produce calculatoare pe care le vinde impreuna cu sistemul lor de operare de multa vreme. Tocmai datorita acestei politici pe care o au nu au lasat portita pentru cei interesati sa gaseasca brese de securitate. Si sunt ani buni de cand Apple produce si vinde iOS-ul sau, numai ca cei interesati de bresele de securitate se indreapta catre acele sisteme ce le si ofera aceasta posibilitate.

Asa ca Windows-ul se aseamna mult mai mult si poate fi comparat cu Android-ul, in niciun caz cu iOS-ul celor de la Apple.

Si am sa-ti spun si cateva argumente in acest sens:

Android este un sistem de operare cu o rata de adoptie extrem de mare tocmai pentru ca este freeware si in plus mai permite si instalarea aplicatiilor din alte surse decat din piata de aplicatii, lucru care deschide noi posibilitati de infectare.

In acelasi timp, Android Market este o platforma unde oricine poate urca orice tip de aplicatie fara vreo evaluare in prealabil sau fara a fi nevoie de aprobare. Autorii de virusi o pot folosi rapid pentru a distribui diverse amenintari catre milioane de utilizatori. Iar aceasta politica prin care orice fel de aplicatie poate fi urcata pe Market fara a necesita o verificare prealabila si aplicatiile de tip malware sunt scoase de pe market abia doar dupa ce sunt raportate de catre comunitate ca ar fi periculoase este daunatoare si o poti privi ca pe o invitatie facuta celor ce se ocupa cu astfel de indeletniciri. Aceasta atitudine reactiva permite o fereastra de vulnerabilitate in care utilizatorii se pot infecta. Ca exemplu, o varianta a virusului GEMINI a infectat 50.000 de utilizatori direct de pe Android Market pana cand a fost scos.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Ce legatura are Linux-ul si comparatia Linux vs alte sisteme de operare cu subiectul acestui topic? :blink:

De fapt Android are la baza licenta freeware, ceva in genul GNU. Desi avantul IOS nu e de neglijat viitorul lui e destul de limitat ceea ce nu e in cazul Android.

Faptul ca Android-ul va depasi cota de piata a sistemului de operare dezvoltat de Apple e o discutie inutila si nu are nicio relevanta acest lucru.

De ce? Pentru ca Apple e unul singur, pe cand Android-ul, din cauza ca e free, e folosit de tot mai multi producatori. A inceput cu HTC, a continuat cu Samsung si LG, iar numarul producatorilor de echipamente care adopta Android continua sa creasca.

Este, intr-adevar, o realitate ca Apple va fi depasit, in termeni de cote de piata de catre concurentul Google, dar nu mai e de multa vreme o noutate. E pana la urma si firesc sa se intample asa, avand in vedere, in primul rand, pretul terminalelor cu Android, intr-o scadere permanenta, versus preturile produselor Apple, care sunt batute in cuie si destul de ridicate.

Totusi, Apple ramane demn de respect dintr-un motiv foarte important: in ciuda competitiei acerbe, este extrem de sus si se mentine acolo pentru ca dispune de un hardware si de o finisare de nota zece. Ca e vorba despre carcasa, ca e vorba despre ecranul de sticla, etc. toate sunt realizate la o calitate la care competitorii doar viseaza, fara a mentiona usurinta in utilizare.

Link to comment
Share on other sites

Si cind te gindesti ca atit iOS cit si androidul sunt "veri" extrem de foarte apropiati. iOS > platforma unix, android > platforma linux.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca esti intr-o mare eroare.

Cum pentru Apple sunt limitari in privinta utilizarii unor programe sau aplicatii, acelasi lucru se intampla si in cazul lui Linux.

As ramane vesnic indatorat daca mi-ai arata doar o singura limitare. Una! Crede-ma, Linux, in afara unor distro-uri proprietare ce respecta licenta GNU nu are limitari. Nici financiare, nici de platforma hardware, nici de cod sursa. de fapt daca esti destul de priceput iti poti face propria distributie de linux cu tot ce ii trebuie, fara sa incalci vreun patent software sau sa platesti vreun ban. Ba chiar au fost candva si telefoane mobile care aveau instalat acest sistem de operare.

@Marius, intre IOS si Android va fi un razboi de uzura, in care desi la prima vedere pare sa fie castigat de IOS, pana la urma Android va invinge tocmai din motivele aratate de tine.

Si da, s-a ajuns la strecurarea de software malitios in Android Market doar datorita proastei administrari a site-ului si a faptului ca nu a fost pus la dispozitie codul sursa a acestor aplicatii, asa cum am aratat in psotul anterior.

Asta nu inseamna ca Android are o securitate precara. Acel soft malitios a fost instalat de utilizator cu manuta lui. Orice sistem de operare (fie de calculator sau telefon) poate fi compromis (indiferent indiferent ca e IOS, Android sau Windows) daca utilizatorul din nestiinta sau cu rea intentie instaleaza aplicatii neverificate pe el. Diferenta este ca la Windows sistemul poate fi compromis si fara interventia utilizatorului.

Cat despre softul Apple.... eu sunt adeptul respectarii dreptului la libera alegere. Daca vreau sa vad un film piratat sa o pot face, daca vreau sa ascult muzica cu altceva decat playerul pus la dispozitie de ei, sa o pot face, daca vreau sa modific o aplicatie sa pot lua codul sursa si sa o pot face. De aceea a decazut atat de mult divizia de calculatoare a Apple. Candva a fost infloritoare deoarece hardware-ul pus la dispozitie de ei era mult mai performant decat arhitecturax86 de la acea vreme. Cu timpul au trecut si ei la o astfel de arhitectura, si in afara design-ului mai deosebit (dar si mai scump) calculatoarele oferite de ei nu sunt cu nimic mai bune decat a oricarui alt producator.

Sa nu uitam ca in Europa MAC nu este atat de raspandit.....

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Poti folosi pe linux toate programele sau aplicatiile pe care le gasesti freeware pentru windows?

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Eu sunt de alta parere, atata timp cat utilizatorul are posibilitatea sa-si bage nasul in codul sursa, vulnerabilitatile acestuia apar mult mai rapid si mai usor.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Cat despre softul Apple.... eu sunt adeptul respectarii dreptului la libera alegere. Daca vreau sa vad un film piratat sa o pot face, daca vreau sa ascult muzica cu altceva decat playerul pus la dispozitie de ei, sa o pot face, daca vreau sa modific o aplicatie sa pot lua codul sursa si sa o pot face. De aceea a decazut atat de mult divizia de calculatoare a Apple. Candva a fost infloritoare deoarece hardware-ul pus la dispozitie de ei era mult mai performant decat arhitecturax86 de la acea vreme. Cu timpul au trecut si ei la o astfel de arhitectura, si in afara design-ului mai deosebit (dar si mai scump) calculatoarele oferite de ei nu sunt cu nimic mai bune decat a oricarui alt producator.

Sa nu uitam ca in Europa MAC nu este atat de raspandit.....

Dreptul la alegere iti este respectat si de catre Apple. Politica lor de marketing presupune ca atunci cand iti vand un produs, il vand cu tot ce este necesar ca el sa functioneze, respectiv aparatul in sine, dar si soft-ul necesar. Cumparatorul poate alege atunci cand cumpara sau nu produsul lor si automat accepta si conditiile impuse de producator.

Simplul fapt ca Apple nu doreste ca utilizatorul sa-si bage nasul in codul sursa al softului creat de ei, este pana la urma ceva firesc, mai ales ca la achizitionarea acelui soft cumparatorul primeste dreptul de a-l folosi in conditiile si termenii stabiliti de Apple. Nu cumpara toate drepturile, sau patentul acelui soft, ci doar se foloseste de el.

Nu numai design-ul si calitatea fabricatiei face diferenta dintre produsele Apple si restul, mai este si atentia lor catre anumite detalii pe care ceilalti producatori le neglijeaza. Si am sa-ti dau un exemplu simplu.

La iPad sau iPhone exista o limitare a marimii aplicatiilor pe care le poti descarca si instala prin 3G, la 20 MB. De ce au facut asta? E destul de simplu. La o aplicatie mare exista si posibilitatea ca datorita retelei sa dureaze mai mult pana o descarca. In acest timp iti poate pica netul din diverse motive si download-ul se intrerupe si pot interveni diverse erori la aplicatia respectiva, iar dupa aceea vor apare probleme in functionare. Intr-o astfel de situatie, utilizatorul de rand, va injura fabricantul device-ului in majoritatea situatiilor, nicidecum pe producatorul aplicatiei sau pe cei cu reteaua 3G, care sunt adevaratii responsabili pentru erorile si functionarea defectuoasa.

Ei bine, cei de la Apple au in vedere si astfel de situatii si incearca sa le previna prin aceasta politica de marketing restrictiva pe care o au. Iar astfel de detalii fac diferenta pentru cei ce isi doresc un aparat care sa functioneze stabil si fara erori, nefiind interesati de viteza retelei, marimea aplicatiilor sau sa-si transforme tableta intr-o sorcova plina cu tot felul de programele ori aplicatii pe care de cele mai multe ori le folosesc numai de cateva ori, imediat dupa instalare, dupa care uita complet de ele. Pur si simplu omul vrea sa dea banii pe un aparat care sa-si faca treaba in orice conditii.

Daca esti interesat de volumul vanzarilor celor de la Apple, arunca un ochi aici:

http://www.ifoapplestore.com/stores/charts_graphs.html

Si te vei convinge singur ca nu au decazut deloc, ba din contra, profitul lor si vanzarile au cam explodat in ultimii ani.

Link to comment
Share on other sites

Poti folosi pe linux toate programele sau aplicatiile pe care le gasesti freeware pentru windows?

De fapt intrebi de portabilitatea unei aplicatii de pe o platforma pe alta. Aici sunt doua posibilitati:

- daca ai acces la codul sursa (ca doar e freeware sub windows, nu-i asa :) ?) se poate compila si rula sub windows

- sau se poate rula pe linux sub un emulator de platforma de windows numit wine (sau cedega - dar e pe bani), care in ultima vreme suporta majoritatea aplicatiilor ce ruleaza pe windows.

In general 95 % din aplicatiile de sub linux au corespondent in linux si de obicei ele fac acea treaba mult mai bine decat o fac "nativele" windows. Am avut si am nevoie de wine doar pentru rularea singurului joc nativ de windows pe care il joc sub steam, dar in curand se aude ca steam va fi portat nativ sub linux.... asa ca voi renunta si la wine.

Eu sunt de alta parere, atata timp cat utilizatorul are posibilitatea sa-si bage nasul in codul sursa, vulnerabilitatile acestuia apar mult mai rapid si mai usor.

Daca la acel cod sursa are acces doar o singura persoana care il poate modifica si aceasta posteaza pe internet doar versiunea compilata, da e posibil. Dar atat timp cat oricine poate descarca, vizualiza, corecta si compila sursele este exclus orice cod malitios care s-ar putea strecura acolo. E ca si cum ai avea un urias atelier de programare si testare cu zeci de mii de programatori, raspanditi in toata lumea. In momentul in care incerci cea mai mica manarie, codul este exclus. Nimeni nu a reusit pana acum sa stranga atat de multi programatori la un loc, si, ceea ce e mult mai important, toti acestia se implica in proiectul linux din pasiune.

De fapt oricine are un stick si un calculator capabil sa boot-eze de pe un stick, poate incerca linux fara nici o restrictie si fara sa deterioreze in vreun fel sistemul de operare deja instalat.

Eu pentru depanarea (hdd, virusi, etc) unui calculator cu windows (sau linux - dar mai rar) busit folosesc o versiune de linux specializata numita PartedMagic, ce e o distributie restransa de linux cu ceva unelte de depanare incluse.

Poate fi gasita aici ! Scrieti-l pe un stick cu asta si incercati-l.

Edited by SandoKhan
Link to comment
Share on other sites

Dreptul la alegere iti este respectat si de catre Apple. Politica lor de marketing presupune ca atunci cand iti vand un produs, il vand cu tot ce este necesar ca el sa functioneze, respectiv aparatul in sine, dar si soft-ul necesar. Cumparatorul poate alege atunci cand cumpara sau nu produsul lor si automat accepta si conditiile impuse de producator.

Simplul fapt ca Apple nu doreste ca utilizatorul sa-si bage nasul in codul sursa al softului creat de ei, este pana la urma ceva firesc, mai ales ca la achizitionarea acelui soft cumparatorul primeste dreptul de a-l folosi in conditiile si termenii stabiliti de Apple. Nu cumpara toate drepturile, sau patentul acelui soft, ci doar se foloseste de el.

Nu numai design-ul si calitatea fabricatiei face diferenta dintre produsele Apple si restul, mai este si atentia lor catre anumite detalii pe care ceilalti producatori le neglijeaza. Si am sa-ti dau un exemplu simplu.

La iPad sau iPhone exista o limitare a marimii aplicatiilor pe care le poti descarca si instala prin 3G, la 20 MB. De ce au facut asta? E destul de simplu. La o aplicatie mare exista si posibilitatea ca datorita retelei sa dureaze mai mult pana o descarca. In acest timp iti poate pica netul din diverse motive si download-ul se intrerupe si pot interveni diverse erori la aplicatia respectiva, iar dupa aceea vor apare probleme in functionare. Intr-o astfel de situatie, utilizatorul de rand, va injura fabricantul device-ului in majoritatea situatiilor, nicidecum pe producatorul aplicatiei sau pe cei cu reteaua 3G, care sunt adevaratii responsabili pentru erorile si functionarea defectuoasa.

Ei bine, cei de la Apple au in vedere si astfel de situatii si incearca sa le previna prin aceasta politica de marketing restrictiva pe care o au. Iar astfel de detalii fac diferenta pentru cei ce isi doresc un aparat care sa functioneze stabil si fara erori, nefiind interesati de viteza retelei, marimea aplicatiilor sau sa-si transforme tableta intr-o sorcova plina cu tot felul de programele ori aplicatii pe care de cele mai multe ori le folosesc numai de cateva ori, imediat dupa instalare, dupa care uita complet de ele. Pur si simplu omul vrea sa dea banii pe un aparat care sa-si faca treaba in orice conditii.

Daca esti interesat de volumul vanzarilor celor de la Apple, arunca un ochi aici:

http://www.ifoapplestore.com/stores/charts_graphs.html

Si te vei convinge singur ca nu au decazut deloc, ba din contra, profitul lor si vanzarile au cam explodat in ultimii ani.

Iti dai seama ca postul tau scoate la iveala nu avantajele ci dezavantajele folosirii produselor Apple? E vorba de o multime de restrictii pe care utilizatorul da bani ca sa "beneficieze" de ele.

Cat despre "grija" Apple pentru mine sa nu mi se descarce incomplt sau eronat aplicatiile... si toata polologhia aia .... sa fim seriosi. E vorba doar de inca cateva restrictii motivate penibil si facute doar ca sa combata pirateria si transferul fisierelor cu filme si muzica in internet. A ajuns Apple sa stie mai bine decat omul care ii cumpara produsul ce e bine si ce nu e bine pentru el. Cat despre erorile de descarcare a unor fisiere prea mari, pentru asta s-au inventat o multime de metode de verificare a integritatii fisierelor sau a descarcarii lor fractionate. Ele trebuiau doar implementate.

Cat despre volumul vanzarilor.... eu ma refeream la divizia de calculatoare. Acele date la care faci referire privesc intreaga firma si sunt date in principal de vanzarea de patente software si de divizia de telefoane mobile si tablete.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Din punctul tau de vedere este un dezavantaj. Dar din punctul de vedere al unui om ce a depasit faza pirateriei si a haosului nu mai este valabil absolut deloc.

Apple iti ofera un produs si iti spune de la inceput ce poate si ce stie sa faca. Iar tu daca iti doresti sa ai un device cu care sa-ti verifici mail-urile, sa navighezi pe net si ce alte functii mai sunt oferite inca de la cumparare de ei, iar toate acestea doresti sa le faci fara probleme si fara batai de cap, accepti ceea ce iti impun ei si cumperi aparatul.

Tu esti cel care trebuie sa stie cel mai bine de ce ai nevoie, iar daca produsul celor de la Apple iti indeplineste asteptarile atunci il poti cumpara. Daca tu te crezi mai grozav si doresti sa-ti umpli device-ul cu tot felul de briz-brizuri, atunci trebuie sa te orientezi catre alt producator, intrucat Apple are alta politica de marketing. Ei se adreseaza in general unui segment de consumatori maturi, interesati de stabilitatea si securitatea unui sistem si care au depasit stadiul de descoperitor al posibilitatilor internetului.

Link to comment
Share on other sites

Ei, totusi ca sa incheiem discutia citeste te rog aici. Securitatea IOS este doar o gluma buna.

Edited by SandoKhan
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Acel pusti este creatorul care nu este o aplicatie malware. Utilizatorul alege singur daca doreste sa-l foloseasca sau nu. Deci iOS-ul ramane incomparabil mult mai sigur decat Android, pentru ca in timp ce in cazul lui Apple acel pusti este singurul care a trecut de permisiunile de securitate ale sistemului lor de operare, in cazul Android-ului acest lucru este la indemana tuturor celor interesati. Asa ca am putea spune ca acel pusti este exceptia ce intareste regula. laugh.gif
Citeste aici:
Android, OS-ul preferat de răufăcători
Un troian pentru Android îţi poate înregistra convorbirile fără probleme

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

L-am luat, tastez de pe iPad exact ca in reclama de la Vodafone, de la terasa, din oraș. :P

128px-apple-logo.png

Link to comment
Share on other sites

Bravo Marius, de unde l-ai luat si cam cat te duce rata, ma bate si pe mine gandul dar sa vedem, mai ales ca am vorbit cu un amic care se afla in State si mi-a zis ca aplicatiile la noi sunt foarte limitate iar daca cineva de acolo iti creeaza un cont pentru state vei avea totul al discretie si la preturile infime din state pentru orice aplicatie care este contra cost.

Edited by Rusy
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Rusy

Am refinantat creditul pe care il aveam deja la banca, iar la magazin am platit numerar intreaga suma.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.