Jump to content
POLITISTI.ro

Borseta tactica

videosuzy

Recommended Posts

Pentru ca tot a venit vara, am considerat ca ar fi util sa aduc in discutie borseta tactica (iarna fiind mult mai usor de a purta o arma de aparare fara a fi deconspirata). Dupa cum bine stiti, nu de putine ori am fost in situatii nu tocmai lejere, cand am fost nevoiti sa ajungem in locuri in care nu doream sa ne etalam armele de la brau insa tinuta, deloc adecvata pentru toc sau holster, ne-a determinat, fie sa lasam arma in masina (deloc legal) fie sa ramana acasa, in safe (seif pe romaneste). Stiu ca acest gen de borseta speciala, care ajuta la portul in conditii discrete a armei personale, nu e deloc nou (personal am asa ceva din 2008), insa am considerat ca e bine sa fie cat mai raspandit acest gen de toc special.

Este adevarat ca sunt destul de multe modele de genti si rucsacuri tactice, multe dedicate disimularii armelor de asalt, insa aici as vrea sa ma refer strict la cele ce pot ascunde doar armele personale de aparare.

Incep prin a prezenta cateva modele intalnite de mine si va rog sa completati si voi, in masura in care ati gasit si alte modele, cu fotografii si eventual cu un contact al celui ce poate furniza acest gen de borseta tactica.

1. borseta pentru brau, din cordura, destul de saraca in buzunare, dar generoasa pentru arma si accesoriile acesteia. Compartimentul armei are un sistem de deschidere foarte rapid astfel ca, dintr-o singura miscare, poti scoate arma din tocul special (pret 80 lei).

post-574-047070100 1311846160_thumb.jpg

2. borseta pentru umar, din cordura, cu multe buzunare cu fermoar si compartimente pentru acte. Compartimentul pentru arma are un sistem de acces foarte rapid, fapt ce ajuta la scoaterea armei dintr-o singura miscare (pret 110 lei).

post-574-073382600 1311846249_thumb.jpg

3. borseta pentru brau, din cordura, cu acces rapid la arma dar cu putine locasuri si buzunare (pret aprox.110-130 lei).

post-574-025347300 1311846648_thumb.jpg

4. borseta pentru umar, deosebit de generoasa cu spatiile de depozitare, destul de atractiva ca aspect (pret 80 lei+30 lei suportul pentru arma).

post-574-088918400 1311846784_thumb.jpg

5. borseta tip gentuta pentru umar, spatii suficiente atat pentru arma si accesoriile acesteia cat si pentru alte documente personale (pret 130 lei)

post-574-009418800 1311847087_thumb.jpg

Concluzia este ca, pentru a intruni conditiile unei borsete tactice, aceasta trebuie sa ofere acces rapid la arma, sa aiba compartimente pentru diverse (legitimatie, acte personale, bani etc) precum si materialul din care este confectionata sa reziste la "tavaleala".

Stima

Edited by videosuzy
  • Upvote 3

...si nu sunt nici generoase in spatii de depozitare (acte, bani etc), prezentandu-se mai mult sub forma de "toc sub acoperire".

Daca ar fi sa-mi reinnoiesc borseta, m-as orienta spre cea de la pozitia 4 pentru ca-mi pare cea mai generoasa din toate punctele de vedere (pe langa ca-i foarte practica, are si "aspect comercial" si trei culori la alegere: oliv, bej si negru).

varianta oliv, in pozitia inchisa:

post-574-034300900 1311860292_thumb.jpg

varianta bej, in pozitia deschisa:

post-574-057313900 1311860324_thumb.jpg

• Moderator

Eu am luat de la Viper Concept (balistic.ro). Am verificat dar site-ul lor nu e actualizat, nu gasesti pe el toate produsele din magazin.

Nu e cu nimic mai speciala decar cele prezentate mai sus. Chiar pot spune ca seamana cu cea de la pct.1. Exista insa o diferenta semnificativa: noi le cumparam, ei le primesc ca parte din echipament.

• Upvote 1
  • Moderator

Acest topic se doreste a fi unul in care sa discutati despre utilitatea, preferintele si tipurile existente de borsete tactice, eventual sa postati si un rewiev daca detineti una, astfel incat colegii vostri ce doresc sa-si achizitioneze sa poata citi aici cateva tips&tricks referitoare la aceste articole. Nu este nicidecum topic in care sa faceti reclama sau sa promovati un anumit brand ori site. Nu e deloc greu sa descoperiti de unde a preluat acele fotografii videosuzy, intrucat majoritatea au aplicate watermark.

Multumesc pentru intelegere.

Am reusit sa fac cateva fotografii mai detaliate borsetei mele.

1. locasul in care se disimuleaza atat arma cat si incarcatoarele (eu am doar unul de rezerva si un telefon pentru zile negre)

post-574-083364700 1312110150_thumb.jpg

2. buzunarul exterior din fata

post-574-077354900 1312110200_thumb.jpg

3. buzunarele interioare

post-574-015763200 1312110254_thumb.jpg

post-574-055414400 1312110282_thumb.jpg

post-574-084566500 1312110305_thumb.jpg

4. buzunarul exterior de pe spatele borsetei

post-574-088899600 1312110376_thumb.jpg

Se pot folosi dupa bunul plac, existand suficiente locuri in care sa poti plasa acte, bani, carduri, telefoane etc.

Stima

Edited by videosuzy
  • 1 month later...

Pentru ca eu am deschis acest topic, cred ca stiu destul de bine cine comercializeaza produsele prezentate in postul nr.#1.

La Viper exista modelele de la punctele 1, 2 si ceva asemanator modelului de la punctul 4 (dar mai putin ofertant si din acelasi material cu cele de la pct.1 si 2, respectiv cordura negru).Preturile variaza intre 90 si 110 lei pentru cele de la Viper.

Produsele de la punctele 3 si 5 se gasesc la unul dintre magazinele ce comercializeaza echipamente militare (gen ARMYSHOP) la pretul de 80 lei.

Produsul de la pct.4 (care-mi place atat mie dar si celorlalti doi colegi - bozo si bolund - ) este adus de cineva care are cont pe okazii la pretul de 80 lei fara compartimentul special cu scai pentru arma si 110 lei in varianta completa.

Personal am modelul de la pct.2 (caruia i-am facut o descriere amanuntita in postul #11, insa, dupa cum spuneam si in postul #4, daca as avea ocazia (si banii necesari) as achizitiona produsul de la pct.4 pentru ca, pe langa aspectul foarte elegant, este cel mai ofertat la capitolul spatii de depozitare.

Stima

• Active member

din pacate nu am putut sa iau legatura cu el, nu raspunde la mesaje, Si eu vroiam sa imi iau pe cea de la pct 4, dar sunt curios ce dimensiuni are, ca trancanul meu e cam mare :naughty:

• Active member

gp K100 X-trim. O sa deschid un topic despre el dupa ce trag mai multe cartuse, ca sa fiu cat mai obiectiv.

Edited by bozo
  • Upvote 1
  • Moderator

Asta folosesc eu:

dsc00366my.jpg

dsc00367g.jpg

dsc00368ww.jpg

dsc00369jh.jpg

dsc00370wx.jpg

Are patru compartimente inafara celui pt arma. E foarte incapatoare, iar compartimentul armei tocul este mobil, se fixeaza cu scai.

Compartimentul armei se poate deschide rapid, are o brida cu care poate fi deschis.

Nu mai retin exact pretul, aprox. 120 - 130 lei.

asta am luat de la viper

110 lei

Borseta ta este aceeasi cu cea pe care o am si eu, adica cea de la pct.2 din postul #1.

Cea pe care o are Marius, este o borseta verticala, mai incapatoare decat a noastra (care e varianta diagonala) si destul de asemanatoare cu cea dorita si ravnita de mine (bozo si boland), adica cu cea bej de la pct.4.

Din pacate, nici eu nu reusesc sa iau legatura cu persoana care le importa. I-am lasat, la randu-mi, mesaj. Probabil ca e plecat.

Oricum, ai facut o alegere buna. Eu o am din 2008 si, in afara de sireturile de la fermoar, sireturi pe care le-am inlocuit la atelierul de la poarta 4 Faur (unde se fabrica ambele modele de borsete), nu am avut nici o problema. In ciuda celor 3 ani care au trecut de cand am cumparat-o, arata ca noua pentru ca o spal la masina cam o data la doua luni.

Stima

• Active member

aceeasi dilema o am si eu....In cea verticala de la viper(nr.2 din postul 1) sigur nu incape ceva mai mare decat glock 19, stiu asta cam probat la un coleg. Cea de la nr 1, pare sa fie la fel de mica.

Voi vreti sa disimulati niste arme de asalt intr-un portofel (portmoneu, portvizir?.. "BD in actiune").

Glumesc. Exista si pentru arme mai serioase insa si preturile sunt pe masura.

cutite-bushcraft.ro

post-574-0-27218700-1317585591_thumb.jpg

post-574-0-84640100-1317585600_thumb.jpg

Stima

• Active member

la pretul ala e si push pack de la 5.11 dupa care e copiata

Dar totusi mi se pare prea scumpa pentru o gentuta. Si nici macar nu e de la Louis Vuitton :ner:

Edited by bozo

Marius are G17 si intra foarte bine in borseta pe care a achizitionat-o de la Viper. Vezi postul #20.

Edited by videosuzy