Membru cipri83 Posted July 25, 2011 Membru Share Posted July 25, 2011 (edited) In ultima perioada pe toate canalele de stiri este prezentat cazul de la Deta unde cei doi fii ai primarului orasului respectiv au savarsit mai multe infractiuni cu violenta.Culmea este ca dinou in prim plan (uitandu-se de acei interlopi si faptele comise de ei),sunt politistii.Ba că un politist nu a ridicat cum trebuie o sabie distrugand urme papilare(desi eu am vazut ca a ridicat acea sabie tinand-o de teaca ei,care este din material textil de pe care se stie bine ca nu se poate ridica urme) ba ca seful politie de acolo a sunat la 112 ,iar pipitele alea de jurnaliste care nu au nici o treaba,zic ca acesta ar fi cerut ajutoare si cum se poate ca politia sa sune la 112.Ele insa nu stiu ca noi sunam la 112 iar dupa ce spunem parola se face legatura direct la dispecerat,si nu sunam la 112 ca si simpli cetateni! Si colac peste pupaza, de dimineata nimeni altul decat Cms Sef Liviu Popa,seful sefilor,care personal si-a intrerupt concediul (de acest lucru eroic minunandu-se toate "ziaristele de investigatie")s-a dus la Deta pentru a face lumina in acest caz! Fiindu-i in fire d-lui Liviu Popa sa taie si sa spanzure (ca un militian care este) pentru deliciul,ma repet a pipitelor de la TV ,a precizat ca il va destitui din functie pe seful Politiei Deta. Intradevar nu stiu care este situatia la Deta,daca intradevar politistii au intervenit sau nu in scandalul respectiv,dar ceea ce vreau eu sa subliniez este faptul ca de fiecare data cand politia este posibil sa fi gestionat gresit anumite evenimente,gata nimic numai conteaza,si se dezbate acest rahat pana celor de la TV le lasa un gust amar in gura! Edited July 25, 2011 by cipri83 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 tot la Deta am vazut cum sabia - potential corp delict si proba importanta deoarece se presupunea ca este arma "crimei" - era carata de un politist (nu stiu daca era local sau nu) cu mina goala, fara manusi, fara a fi sigilata sau protejata de contaminare. Halal procedura penala si recoltare de probe. numai pe chestia asta se poate scoate arma din probatoriu. si apoi ne mai miram de ce o sa fie lasat liber din lipsa de probe - marturii ioc (se vor impaca pina la urma deoarece toti traiesc in acelasi oras), sabia - proba incerta. sa vezi distractie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted July 25, 2011 Author Membru Share Posted July 25, 2011 (edited) maxule intocmai sabia este potential corp delict,dar era tinuta de teaca ei care din cate s-a vazut este din material textil,suprafata de unde nu se pot preleva probe!Si inca un lucru bun remarcat de tine,manusile , pe care nu cumva institutia Politiei vrea sa le aduc de acasa,sa aduc si trusa de criminalistica tot de acasa,cine stie poate are bunica in pod cateva! situatia nu este chiar roza in politie ,nici dpdv al dotarillor si nici al resurselor umane,dar cum a zis domnul Liviu Popa "sa nu ne mai tot plangem trebuie sa mergem inainte este intradevar o perioada grea,de tranzitie." (pt noi talpasii nu pt ei sefii) in politie guverneaza motoul "ORIENTATI-VA",dupa care a actionat si acel politist care a ridicat sabia,pt. ca daca avea la dispozitie o trusa criminalitica sigur o ridica ca la carte. Edited July 25, 2011 by cipri83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 dupa parerea mea, nu conteaza din ce era facuta teaca si este important sa nu alterezi proba. De pe materialele textile se preleveaza probe ADN nu neaparat amprente. lipsa manusilor - sunt de acord cu tine ca este problema insitutiei sa le ofere gratuit celor din teren dar nu poti spune ca era mare scofala sa scoti o batista curata sau o bucata de hirtie si sa manevreze corpul delict astfel. Inteleg lipsurile din sistem dar sa nu facem din asta o scuza perpetua si ptr orice greseli. Apropo si de "ORIENTEAZA-TE" - o batista sau servetel de hirtie era suficient. nu vreau sa critic aiurea ci doar sa arat ca s-a gresit, poate neintentionat, intimidat de prezenta presei si a scandalului. dar daca proba va fi inlaturata, a cui este vina? a judecatorului? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Ben Posted July 25, 2011 Membru Share Posted July 25, 2011 O singura concluzie clara am desprins eu de aici, ca jurnalistii sunt CEA MAI PROASTA RASA. Ieri am aflat, printre altele, ca "instanta dezbate asupra eliberarii unui mandat de perchezitie, iar procurorul decide si o elibereaza." Sunt o haita de caini turbati, care atunci cand intervieveaza si "incearca sa afle adevarul" si vad ca nu le iese, iar omul da raspunsuri decente, pertinente incep sa-l intrebe toate rahatisurile si toate detaliile stupide. " Dar de ce faceti asta, dar de ce nu faceti aia?" Nimeni nu se uita la cine se plange si arata cu degetul spre Politie. Numai fete de fecioare neprihanite si de oameni muncitori, platitori de taxe, ale caror prima grija era "sa-si dea primarul demisia din PDL ca face partidul de ras." Cat despre Liviu Popa, acum cateva luni spunea in fata studentilor Academiei ca el ar trai si 6 luni fara salariu si ar manca radacini, daca tara i-ar cere. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 trebuie sa cistige si ei o paine prostul tot prost moare asa ca de ce sa iti bati capul cu ei? fiecare cu job-ul lor. Adevarul este ca nu ar fi asa de deranjant daca politia ar avea un birou de PR ca la carte. Insa nu vad nici o sansa in aceasta privinta. BTW, a vazut cineva pe CNN toata distractia media referitoare la arestarea lui Strauss-Kahn? ati vazut conferinta de presa a politiei si a procuraturii? meserie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru cipri83 Posted July 25, 2011 Author Membru Share Posted July 25, 2011 Pai atunci cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste am sa ii trimit un mail personal domnului Popa cu urarea Paste Fericit si la propriu si la figurat! Si sa ne lase cu patriotisme de astea de tinichea,si sa manance el cu Igas si Basescu ce dracu or vrea.O gramada de nesimtiti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandoKhan Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 (edited) Un lucru este sigur: baietii aia nu erau la prima lor solicitare de taxa de protectie. Stiti ce inseamna asta intr-o localitate mica in care fiecare se stie cu toata lumea? Inseamna ca, desi politia este in subordinea MAI, primarul suna frecvent pe unde stia el si facea legea in curtea politiei. Nu ca ar fi un caz izolat, si nu de putine ori au fost colegi care au suferit repercursiuni in urma "conflictului" cu pilele puterii politice de la momentul respectiv. Si asta s-a intamplat in vremea tuturor partidelor. Dar mai inseamna si ca seful politiei din localitate stia si tacea ca pestele in apa de frica sa nu isi piarda scaunul. Astfel de activitati, in localitatile mici, nu se pot desfasura fara stirea si protectia Politiei, presupunand ca sunt politisti adevarati acolo. Este inca o pata pe obrazul MAI, dar are si un aspect pozitiv: abia acum incepe sa se vada ce inseamna implicarea politicului in activitatea magistratilor si a politiei, ce inseamna un cadru legislativ mai mult decat defectuos si unde a dus si duce in continuare comasarea Administratiei cu Afacerile Interne! Daca astfel de cazuri se inmultesc, si se vor inmulti din cauza saraciei, dar si a tuturor dereglementarilor ce au lovit in politie si politisti, a insuficientei dotarilor si consumabilelor, iar gradul de nemultumire a populatiei va creste, atunci politicienii vor fi pusi in situatia de a lua masuri adevarate... Printre acele masuri ce privesc cadrul legislativ complex (inclusiv protectia politistului in fata politicului) sper sa se scoata din Codul Penal comasarea pedepselor. p.s. teaca sabiei (macetei mai degraba) pare a fi din piele. Edited July 25, 2011 by SandoKhan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 sunt de aceeasi parere cu tine cu privire la faptul ca politia din zina stia toate astea. insa nu este treaba mea sa judec de ce si cum, ci doar sa constat unde se duc banii mei de contribuabil comasarea pedepselor nu se va scoate in veci deoarece tine de sistemul de drept adoptat de romania - dreptul continental. doar in sistemul anglo-saxon se mentine adunarea aritmetica a pedepselor. Fiecare sistem are motivarea lui insa daca gindesti logic de ce sa dai 100 ani de inchisoare? ce rezolvi au asta? nu este mai simplu sa pui inchisoare pe viata cu eliberare conditionata la 30 de ani? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Ben Posted July 25, 2011 Membru Share Posted July 25, 2011 Plus ca acum se vede efectul schimbarii denumirii din politie Comunitara in politie Locala si anume inducerea in eroare a populatiei. Eu, initial, cand ascultam "deontologii" la TV si ii auzeam spunand "politia locala" aveam impresia ca se refera la comunitari. De fapt, se refereau la politistii din acea localitate. Asta, pe langa faptul ca unei persoane nefamiliarizate cu sistemul ii induce ideea ca si ei sunt politisti, mai auzind parca undeva la stiri zicandu-se de Politia locala si vazand imagini cu politisti. Poate e o idee trasa de par, dar eu asa cred, ca o astfel de confuzie iti induce ideea ca si ei ar fi polisti. Mai pui o uniforma asemanatoare, face o paralela gen politia Locala si Politia "Nationala" si aia. e. Oamenii o sa creada ca e aceeasi Politie, doar cu competente teritoriale diferite. Chiar o duduie intreba purtatorul de cuvant daca de ancheta se va ocupa Politia locala (se referea la politistii din oras) sau va veni o echipa de la IPJ. Un individ putea usor sa creada CA COmunitarii se ocupa si de dosare penale. Repet, poate ma insel eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 nu este Politia Nationala, este Politia Romana. am fost tras de urechi pe tema asta 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
videosuzy Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Daca mai marii politiei apar pe post si spun ca "Politia Nationala a preluat cazul" (nu Politia Romana cum e corect), ce asteptari sa mai ai de la un reporteras facut la apelul bocancilor in vreo facultate ce a cerut diploma de bac la absolvirea facultatii respective? Daca tinuta localilor e foarte asemanatoare cu a politistilor, atunci cum poate omul din strada sa faca diferenta, mai ales intr-o situatie extrema? Probabil ca au fost incalcate niste proceduri (prelevarea probelor spre exemplu) insa, in nici o alta tara cu apa calda presa nu sta calare in asa hal pe oamenii legii si-i sufoca cu intrebari care mai de care mai retarde (ce aveati de gand sa faceti cu sabia aia?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 25, 2011 Moderator Share Posted July 25, 2011 Sa nu ne ascundem dupa deget, SandoKhan a punctat cel mai bine adevarata problema de acolo. Implicarea politicului in numirea si sustinerea sefilor din Politia Romana este adevarata cauza, iar ceea ce se intampla la Deta e doar o consecinta. Nu trebuie sa ne amagim si trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: seful si politistii de acolo nu au actionat ferm de teama repercursiunilor si din cazua ca taticutul celor doua odrasle e primarul localitatii, ba mai mult membru PDL. In prezent, daca unui primar dintr-o localitate rurala nu-i place de mutra politistului, il muta foarte usor de acolo printr-un simplu telefon la partid. Asta e adevarata realitate! Iar evenimentele din Timis sunt o dovada clara a viitorului politiei comunitare (locale), pentru care se fac presiuni enorme sa preia mentinerea ordinii publice. Ziaristii asta ar trebuii sa vada si sa sublinieze in interventiile lor. Stim cu totii ca in prezent majoritatea sefilor se numesc in functie doar cu acordul si sprijinul partidului aflat la putere. Pai cand o sa se "legalizeze" treaba asta prin promovarea politiei comunitare, ce asteptari putem sa mai avem ... Halal tara! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 intrebarea este - lucrurile de schimba de jos in sus sau invers? daca cei din teren fac dosare cui trebuie, cit credeti ca mai dureazaca seful sa isi schimbe atitudinea? si daca mii de politisti fac in contra ordinelor de partid, unde dracu' crezi ca ii muta pe toti? si daca toti cei nedreptatiti vor face actiuni in instanta, crezi ca sefu' va mai face mutari aiurea dupa c epierde primele 100 de procese + cheltuieli? depinde si de citi oameni decisi sa schimbe lucrurile in sistem exista. La fel ca si la Revolutie - cei de jos au inceput schimbarea, si nu sefii. totul este sa gasesti masa critica de protestatari. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 25, 2011 Moderator Share Posted July 25, 2011 E mult de discutat pe teme asta, iar lucrurile nu par sa se schimbe deloc in bine, un exemplu elocvent este ultima modificare a statutului politistului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 maxu sunt multe, foarte multe de spus si de inteles despre cum cum treburile astea, dar nu as avea unde sa scriu asta. intr-adevar la tara daca primarul te vrea mutat, esti mutat. daca am face toti ce trebuie si daca primarul ne-ar vrea mutati, am fi mutati. locuri s-ar gasi, nu se pune problema ca nu au unde sa ne mute pe toti. ne rotesc si gata. intrebai de unde se schimba lucrurile. evident de sus. cat despre un post anterior al tau cu privire la sabie si adn, pot sa-ti spun sigur ca sub 30 zile nu iti vine rezultatul la adn de la mina minovici si aceasta procedura se aplica la infractiuni considerate mult mai grave si avand in vedere bugetul MAI si la cum se misca lucrurile in interior acest subiect este inchis. si noi am vrea sa avem parte de logistica celor din csi miami sau ceva similar. la noii chiar se pune accent pe "orientati-va", dar asta nu ii ofera nimanui o scuza ca nu procedeaza in anumite situatii cum trebuie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 deprimant Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin2770 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 din pacate asa merg lucrurile Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 nu situatia in sine ma deprima, o cunosc atit de la voi cit si din experienta practica. ma deprima resemnarea celor din sistem ceea ce inseamna ca lucrurile nu se vor schimba in curind. adica vor mai fi in continuare fii de primari smekeri. Nu ii consider pe cei vatamati niste fecioare virgine, intotdeauna adevarul este undeva la mijloc. insa faptul ca se poate ajunge asa de departe este deprimant. mda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Ben Posted July 25, 2011 Membru Share Posted July 25, 2011 (edited) Eu nu mai pot cu mama alora, o tiganca guraliva, plina de aur si dornica de circ, tipic tiganilor de altfel, cu fiu-so care tot timpul se pune cu partea lovita catre camera si care vezi Doamne e "timid si firav" cum il descria ma-sa. Sunt curios cat de timid si firav e in spatele camerelor cand nu se victimizeaza atat. Sunt asa de imaculati, incat ei lucratori la fabrica la paine aveau mii de euro, ca doar nu se duceau fiii primarului la unii fara bani Edited July 25, 2011 by ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted July 25, 2011 Moderator Share Posted July 25, 2011 Maxu schimbarea de care vorbesti trebuie sa se faca prin modificarea legislatiei, pentru ca la ora actuala, cadrul legislativ le ofera politicienilor posibilitatea de a face tot ceea ce-si doresc si pot sa batjocoreasca dupa bunul plac orice politist. Iar in instanta lucrurile se misca in ritmul pe care-l stii si tu foarte bine. Tu cum ai reactiona daca ai fi in locul unui tanar politist ce si-a intemeiat o familie si poate are si un copil mic, daca datorita faptului ca unui primar nu-i place privirea lui, se pomeneste ca este mutat intr-o alta localitate, la vreo 50-80 de km de localitatea unde si-a intemeiat familia, unde sotia si-a gasit un job sau unde locuiesc si parintii si il ajuta foarte mult intrucat poate lasa copilul acolo cat el si sotia sunt la serviciu? Intr-o astfel de situatie, viata acelui politist este data peste cap. Omul ala va fi nevoit sa stea toata viata pe drumuri, iar copilul lui va creste fara tata, pentru ca il va vedea numai opt zile pe luna in cel mai fericit caz. Nu e asa usor precum pare la o prima vedere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorian Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Fiecare sistem are motivarea lui insa daca gindesti logic de ce sa dai 100 ani de inchisoare? ce rezolvi au asta? nu este mai simplu sa pui inchisoare pe viata cu eliberare conditionata la 30 de ani? De acord cu părerea ta, dar de câte ori s-a întâmplat să fie pronunțată pedeapsa de închisoare pe viață în România? Nu crezi că mai repede s-ar pronunța o hotărâre de 100 ani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcan Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Tot ceea ce vorbiti aici, este prin prisma celor vazute la Tv. Credeti-ma ca sunteti departe de adevar. Mutati topicul pe privat si putem discuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorian Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 (edited) Aseară am urmărit la televizor cu sau fără voia mea mai multe emisiuni, printre care și Ultima oră de la Realiatatea tv. Am rămas surprins de multe din subiectele dezbătute acolo, aveam impresia la un moment dat că se discută despre Poliție și nu dezbat subiectul în sine,motiv pentru care le-am trimis un e-mail. Nu cunosc în ce măsură acesta va fi citit de cineva sau luat în seama de dânșii, așa că m-am decis să vi-l împărtășesc. Cit priveste evenimentele de la Deta am impresia ca la mijloc sunt mai multe lucruri, insa domnii si pitipoancele de la TV fac subiect doar din declaratiile unor persoane, fara a le verifica in prealabil. Astia te impusca mai intai si dupa aceea iti spun ca ai dreptul la replica. Ar mai multe lucruri de spus, multe dintre ele au fost dezbătute mai sus de cei care au postat aici. Buna seara, Ma uit la emisiunea dvs. si ma minunez de ceea ce pot vedea. Imi dati din ce in ce mai mult impresia ca, desi nu aveti nevoie de subiecte, incercati sa le infloriti de dragul "jurnalismului" pe cele pe care le aveti. Pot vedea ca aveti invitati de valoare, dar care nu pot face decit sa-si dea cu presupusul in ceea ce priveste o ancheta a politiei. Printre altele lucrez in acest domeniu de foarte mulți ani si cunosc foarte bine procedura ce trebuie respectată în ceea ce privește o ancheta a poliției. Orice act procedural intocmit se efectueaza de catre politie, dar sub stricta supraveghere a procurorului de caz. Nu politistul ia deciziile in ceea ce priveste o perchezitie sau retinere. In ceea ce ii priveste pe invitatii dvs., cu tot respectul pentru domniile lor, cred ca domeniile de activitate difera foarte mult intre ele si este inutil sa ne dam cu parerea, fiindca doar asta fac, intr-un caz de ancheta. Daca acei politisti, despre care se spune ca se aflau atat de aproape de locul evenimentului, vor fi gasiti vinovati atunci ei vor plati, cu siguranta, si nu datorita mediatizarii dvs. Nu, sa nu va umflati in pene. Si hai sa fim seriori, e foarte simplu sa spui ca Politia nu a facut si nu a dres pentru a pune presiune pe toata lumea si a pune in lumina anumite lucruri, asunzând altele. Personal, ma indoiesc de faptul ca la fata locului ( 5 metri dupa cum declara unii, se considera ca fiind fata locului) se aflau 4 politisti si 4 jandarmi, dar nici unul dintre ei nu a intervenit, ba chiar s-au amuzat. Sa fim seriosi, nu cred acest lucru, erau totusi 8, macar 1-2 dintre ei tot ar fi spus ceva si ar fi luam masurile legale in acest caz. Nu erau la film sa se amuze, ci martori la o eventuala tentativa de omor. Nimeni nu-si risca pielea, mai ales in asemenea cazuri, pentru nimeni. Da, politstii apeleaza la sistemul 112 chiar si cand sunt de serviciu fiindca apelarea și comunicarea se face mai rapid si ramine inregistrata solicitarea lor. Din experienta proprie spun ca in afara de ceea ce prezentati dvs. la tv, lucrurile stau poate un pic altfel. In general, cand se prezinta in fata camerei, o parte vatamata cu sunt cele din acest caz, are tendinta sa amplifice si chiar sa denatureze faptele, tocmai pentru a da o nota de senzational, pentru a creste nota de dramatism si compasiune. Am impresia ca si acele parti vatamate fac parte dintr-un "clan", asa cum ne place sa spunem, si nu sunt chiar asa de nevinovate in ceea ce priveste partea infractionala, dupa cum se lasa de inteles Nu cunosc in detaliu ceea ce s-a intamplat acolo, nici macar nu lucrez in zona respectiva, doar ceea ce mi-a fost prezentat la tv, dar nu sunt de acord cu comentariile invitatilor dvs. care, nu lucreaza in domeniul politiei, dar isi dau cu presupusul in ceea ce priveste activitatea noastra ( ce simplu este sa ne dam cu parerea ) desi nu au habar cu ce se maninca ea. Consider ca prin aceste actiuni ale lor, unele neavenite, se face mai mult rau. Activitatea Politiei nu se vede, in general, dar cum cineva declara ca politia a facut si a dres, imediat se naste un subiect senzational de presa, chiar daca acea reclamatie este facuta cu rautate sau din interes. Cu stima. Incă ceva: daca printre noi sunt colegi care au mai multe informatii cu privire la cele intamplate la Deta, este bine sa le expuna aici. Multumesc. Edited July 25, 2011 by dorian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccclyon Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Preluat din ziar. Seful Politiei Romane, Liviu Popa, afirma ca activitatea Politiei Deta nu este una la "standardele" pe care le pretinde si ca a fost o gafa din partea fostului sef al acestui post de Politie, Viorel Golosie, sa declare ca nu a avut benzina sa-i urmareasca pe agresori. "Activitatea Politiei Deta nu este una la standardele pe care eu le pretind", a spus acesta. La randul sau, fostul sef al Politiei Deta Viorel Golosie a afirmat ca îsi mentine declaratiile înregistrate de o camera ascunsa, în care spunea ca nu a avut destula benzina sa îi urmareasca pe agresorii de pe terasa situata în centrul orasului. "Daca am declarat ca nu am avut benzina, probabil ca asa a fost. Imi respect prea mult sefii ca sa mai fac comentarii pe acest subiect, dar nu am foarte multe lucruri sa îmi reprosez. Am demisionat, eu consider ca mi-am facut datoria. Am demisionat din respect pentru colegii mei, îmi voi face datoria în continuare în functia în care voi fi repartizat", a spus Golosie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts