Jump to content
POLITISTI.ro

Înălţime pentru şcolile de poliţe

Postare recomandată

Publicat

Buna, sunt nou pe acest forum si nu stiu daca postez in aria potrivita, Daca am postat in aria gresita va rog mult sa ma scuzati!

Ma numesc Marius , am 24 de ani si anul trecut am dat si eu examen la Academia de Politie, in anul 2010 cand am dat eu, inaltimea minima pentru baieti era de 1,65 iar la fete de 1,60 , eu avand 1,67 m-am incadrat la fix , doar ca nu am invatat suficient si am cazut proba scrisa...ei bine dupa ce am cazut proba scrisa am inceput ma pregatesc pentru anul 2011 si sa iau ore(meditatii) pentru limba romana, istorie si engleza , la limba romana plateam 20 ron ora, la istorie la fel 20 ron ora iar la engleza 15 ron ora, ma duceam de 2 x pe saptamana cate 2 ore la fiecare materie, asta inseamna ca plateam undeva la 220 ron pe saptamana , bineintels ca m-au ajutat parintii foarte mult cu banii, la sport iarasi, m-am inscris la o sala din oras de la noi si am inceput antrenamnte cardio + forta la care am platit si antrenor (50 ron / luna) , si tot asa luna de luna....pana cand intram zilnic pe site-ul Academiei sa vad cate locuri sunt anul acesta, asa cum stiti cu totii, anul acesta raspunsurile oficiale au venit foarte ,foarte tarziu...(undeva in mai), iar eu de prin septembrie 2010 pana in mai 2011 am tot platit ore si m-am pregatit temeinic pentru a intra la acedemia de politie, asa cum v-ati dat seama in mai 2011 cand au aparut conditiile...surpriza! inaltimea a crescut cu 5 centimetri pentru admitere, iar derogari nici nu se pune problema (oridin de la Domnul Igas= Fara derogari in 2011) . Cred ca in situatia mea sunt foarte multe persone, tocmai de aceea dorim ca inaltimea minima pentru Academia De Politie si alte scoli aflate in structura M.A.I sa revina la cea din 2010 adica minim 160 fetele si 165 baietii. Daca sunteti de acord va rugam sa semnati petitia online la urmatoarea adresa :

www.petitieonline.com

Va multumim mult pentru timpul acordat citiri acestui post si pentru intelegere.

• Membru
Publicat

Sincer nu cred ca o sa faci mare lucru cu petitia asta, pt ca:

1. Nu vei gasi foarte multi oameni care sa o semneze, chiar daca sunt destui care nu se incadreaza la bareme.

2. Chiar daca ar fi o tona de semnaturi, nimeni n-ar lua-o in seama.

Ceea ce a fost in 2010 a fost o exceptie (anormala din pct meu de vedere) si in anul respectiv a fost surpriza, nu in restul anilor.

Parerea mea e ca trebuie sa te reprofilezi, pt ca nu prea ai sanse cu petitia asta.

Publicat

Ba ar trebui sa fie de 1,75 m la barbati si 1,70 la fete. Ce fel de politist e ala care are nevoie de perne sub fund ca sa ajunga la volanul masinii de serviciu?

• Apreciez 1
Publicat

de ce nu faci si o petitie sa se ia in considerare notele in ordine crescatoare...

Publicat

petitie pentru inaltime??...sa fim seriosi...si 1.75 este la limita din punctul meu de vedere...nu cred ca vei rezolva prea multe cu petitia.

Publicat (modificat)

Iar tam-tam-ul cu inaltimea. Tot respectul pentru perseverenta, insa ar trebui sa te trezesti; esti destul de mare. Daca vrei neaparat academie dute la arhivistica sau drept. Un politist de 1.65 in OSP e unu "mort" , iar promotia admisa in 2010 o s-o simta pe piele.

Modificat de Noxy
  • Membru
Publicat

Daca ati vedea promotia 2012 de la Campina ati muri de ras :ner: (cu toate ca e de plans...) eu am colegi(baieti) in clasa de 1.65m.. daca ar fi fost dupa mine, inaltimea minima ar fi fost 1.80 baieti si 1.75 fete... Ce prezenta are un politist de 1.65m in fata unui "cefat" de 1.85? ca sa nu zic 2m...

• Moderator
Publicat

Ce aveti mai? Nu stiti ca esentele tari se tin in sticlute mici? Inainte de a-mi sari careva in cap, vreau sa va spun ca am 1.88 metri, deci nu sunt esenta tare... :ner:

• Apreciez 1
Publicat

Iar tam-tam-ul cu inaltimea. Tot respectul pentru perseverenta, insa ar trebui sa te trezesti; esti destul de mare. Daca vrei neaparat academie dute la arhivistica sau drept. Un politist de 1.65 in OSP e unu "mort" , iar promotia admisa in 2010 o s-o simta pe piele.

Cred ca privesti gresit lucrurile. Eu am 1,70 inaltime, lucrez la un post de politie si pot sa iti spun ca ( imi pare rau pentru lipsa de modestie, dar este purul adevar) am prins si bagat la "racoare" hoti destui cat sa fac doua echipe de fotbal cu tot cu rezerve, chiar am fost si ultragiat si nu am murit. Nu este neaparat ca cel de 1,67 m sa lucreze la O.P, . poate lucra pe cercetari penale sau in alte structuri. Sa nu uitam ca fiecare structura din Politia Romana are rolul sau si niciuna nu ar putea exista fara cealalta. De exemplu degeaba ar prinde niste hoti politisti de 1,90 m daca nu ar exista niste colegi de 1,67 m care sa faca munca de cercetare penala si sa ii trimita unde le este locul. :clip:

• Apreciez 1
Publicat

Hai sa fim seriosi....adica un politist cu 1,67 nu e la fel de competent ca unu de 1,70? si mai ales ca din academie ies "politisti de birou" asa cum zicea si parintele Pomohaci: a fi om e lucru mare, a fi domn e o intamplare, din care eu trag o concluzie : daca mama natura nu m-a ajuta numai cu 1,67 si eu vreu cu tot sufletul si dinadinsul sa am o cariera in acesta meserie, de sa sa nu o pot face? poate ma ajuta capul sa o fac de 10 X mai bine ca unu cu 1,70 , sau poate am mers de 2 ani la sala de forta + 1 an de Muay Thai(ceea ce inatmpator am si facut) si probabil sunt mult mai competent ca alti...pe care mama natura ia ajuta sa aiba un minim de 1,70...dar asta e...traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul....

P.S. am colegi la sala de Muay Thai care au 1,60 si "rup" pe oricare de pe strada de peste 1,80, iar la sala de forta (unde banuiesc ca merge multi pe pe aici) am multi prieteni mici de statura ca la forta sunt extra...asa ca din punctul meu de vedere nu cred ca conteza 2-3 centimentrii in + sau in - ...bineinteles ca nu putem avea politisti de 1,50 dar sa fim realisti, daca eu am 1,67 iar inaltimea minima e de 1,70 credeti ca nu as face treaba? sau credi ca eu(sau multi altii) nu si-ar fi dorit sa aiba acesta inaltime sa intre in cariera acesta? eu pur si simplu nu o duc rau din punct de vedere finaciar si nu vreu sa intru in politie pentru "salar mare" sau "spagi", insa chiar imi doresc cu tot sufletul sa am o cariera frumosa si respectabila, si credeti-ma ca am prieteni ai caror parinti stau foarte bine de acasa si anume cu laptarii, brutarii, peco-uri si supermarketuri , iar copiii lor sunt la scoli de politie din Campina si Cluj...cam asa sunt si eu, parintii mei au bani(nu ma laud , nu au foarte multi, insa multumitor) , am 1,67 si doresc sa fac o cariera demna si respectabila...insa mama natura nu m-a ajutat... asa ca doresc ca toti rautaciosii sa se puna in situatia noasta si sa mai judece odata...Cu adanca plecaciune, un tanar ce vrea o cariera in politie.

• Moderator
Publicat

Mai trage putin aer in piept, poate nu te mai aprinzi si consumi atat.

In primul rand, nu trebuie sa-ti faci atatea ganduri negre, pentru ca iti spun sincer si fara nicio rautate, la modul in care faultezi gramatica limbii romane, doar iti vei pierde timpul pe la examenul in vreo scoala de politie, chiar si daca ai primi o derogare de la baremul minim de inaltime.

In al doilea rand, prin ceea ce ai postat mai sus, lasi sa se inteleaga ca inteligenta ar depinde in vreun fel de inaltimea unui individ, ceea ce e total fals, ca sa nu spun o mare aberatie.

Si nu in ultimul rand, nu ar fi rau daca ai mai reduce din numarul filmelor cu Jackie Chan, pe care le vizionezi, intrucat am impresia ca iti afecteaza perceptia realitatii inconjuratoare. Povestile acelea nemuritoare pe care le-ai auzit, la sala unde faci tu Muay Thai, in care niste colegi de-ai tai, ce trec in picioare pe sub masa, "rup" pe oricare de pe strada, nu trebuie sa uiti ca sunt doar niste povesti sau legende. In realitate, adica in strada, prichindeii aia ai tai, nu vor face nicio mare barnza, cu tot Muay Thai-ul de l-au invatat ei. Sunt doar niste povesti ce prind bine numai acolo in sala.

Tu doar trebuie sa constientizezi ca nu indeplinesti niste conditii minime si sa iti indrepti atentia catre un alt domeniu. Nu esti nici primul si nici ultimul. Iar aceste conditii sunt pana la urma firesti, la fel cum pentru alte profesii exista alte conditii ce au menirea de a tria candidatii. Cum ar fi de exemplu ... in cazul pilotilor de avioane sa-i primeasca pe cei ce au rau de inaltime sau in cazul marinarilor, sa-i primeasca pe cei ce au rau de mare. Nu e nimic deosebit sau discriminatoriu.

• Membru
Publicat (modificat)

De exemplu degeaba ar prinde niste hoti politisti de 1,90 m daca nu ar exista niste colegi de 1,67 m care sa faca munca de cercetare penala si sa ii trimita unde le este locul. :clip:

De aici,ar putea trage multi concluzia ca cei inalti lucreaza cu muschiul, iar cei scunzi cu creierul :)

Stan112 aici nu e vb de competente, ci de imagine si atata timp cat vei imbraca uniforma trebuie sa ai o anumita prestanta, mai ales ca nimeni nu poate sa-ti garanteze ca nu o sa lucrezi in strada, in uniforma si ca o sa fii doar la economic sau la criminalistica.

Stiu ca nu pare corect, dar eu cred ca Politia e o institutie care se bazeaza mult pe imagine, capitol la care e foarte deficitara.

In luna mai, au venit in schimb de experienta studenti de la Academia de Politie din Norvegia, 2 fete si 2 baieti. Fratele meu ( ca sa ma exprim in termeni populari), oamenii aia aveau o constitutie exemplara, inclusiv cele 2 fete. Variau de la 1,75m (cea mai mica fata) pana la peste 1,90m, toti 4 cu experienta militara (cei 2 baieti au fost in Afganistan, iar fetele-una in marina, iar cealalta in Garda Nationala norvegiana) si ne intrebau " de ce, la noi, studentii sunt asa mici."

Evident ca ei si-au trimis unii dintre cei mai buni in schimbul de experienta, dar la ei cam asta era standardul: constitutie cu adevarat atletica, medie de varsta 25 de ani, majoritatea dintre ei trecand mai intai prin serviciul militar si apoi ajungand in Politie, cu o medie de varsta de 25 de ani (cica se presupune ca tre sa fii mai copt pt meseria asta).

Eu nu spun ca eu un sistem perfect al lor si ca trebuie neaparat copiat, voiam doar sa-ti arat o mostra dintr-o tara care se presupune ca e mai coapta intr-ale democratiei si mai deschisa in gandire decat noi.

Repet, poate ca tu ai putea fi competent, poate chiar mai bun decat unul inalt, dar trebuie sa fi fost anul trecut in academie sa fi vazut baieti in uniforma de fete, pt ca marimile date lor nu li potriveau, erau prea mari.

Modificat de ben
Publicat

Salut, imi cer scuze ca m-am cam grabit cu scrisul si e si cam tarziu pentru mine...asa ca imi cer scuze pentru exprimare si greseli, in al 2-lea rand am vrut sa zic ca nu conteza cat esti de inalt atata timp cat esti capabil, in al 3-lea rand sunt putin frustrat de chestia "fara derogari" , care asa cum am zis, sunt constient ca nu putem avea politisti de 1,50 dar un 2-3 cm , cred ca se puteau deroga, si credem-ma ca am nu vorbesc din filme cu Jackie Chan , dar chiar frecventez salile de sport si am vazut multi baieti scunzi, care au rezultate exceptionele(asta am vrut sa se intelega).

Publicat

Unul dintre motivele pentru care tara asta a ajuns asa cum e acum sunt aceste "derogari" de la aproape orice: de la examene, de la lege, etc. Suntem o tara plina de derogari.

Publicat

Sunt multi care ar mai vrea cativa cm in plus si in alte parti.Sa faca si ei o petitie daca nu au fost mai dotati de la inceput? :ner: :ner: Cred ca insisti prea mult pe aceasta tema.Si sa stii ca aceasta ar fi starea de normalitate: sa nu mai existe derogari de la anumite prevederi generale. De astfel de derogari se folosesc toti smecherii si toti incompetentii.Si noi , cei din sistem, cunoastem destui astfel de oameni care au intrat cu "derogari".

• 1 an mai târziu...
Publicat

pentru tipul cu stilul Fu THai,incearca la armata,aia nu tin cont prea mult de inaltime,si prostiile astea gen Chuck Norris+ Jet Lee nu tin prea mult pe strada cand totul se intampla atat de repede si e si factorul surpriza,tot ce ai invatat tu nu mai conteaza"ca da ala o perversa dupa cap si il prind eu si daca da pe partea cealalta ma intorc eu...." nu ai timp atunci sa gandesti asa,totul e atat de imprevizibil,a mai fost un bulgar campion mondial la asa ceva si si-a luat-o grav in bar,plus ca daca l nimeresti si pe "rusul Ivan",un ala de 1,90 numai muschi dai degeaba in el.eu aveam pana acum 4 luni 1,69..al dracu' centimetru,tot 18 ani aveam si acum am 170 de cm,numai ce am facut 19 ani.

e o controversa pe tema asta,da sunt de acord sa fie politisti inalti,chiar daca eu nu sunt si vreau sa dau anul viitor,dar noi romanii nu suntem asa o natie de oameni inalti,de unde si atatea pretentii uneori,infractorii recidivisti de asemenea provin din paturile inferioare ale societatii si au de obicei in jur de 1,70 poate chiar sub la tigani.media pe tara la noi de inaltime,cred ca e in jur de 1,73.se pare ca dupa standardele lor eram "pitic"am fost si eu socat sa citesc"piticii interzisi la academie",se pare ca dupa ce am pun un cm nu mai sunt cotat asa.

Publicat

Domnilor, pot sa par dur sau rau, daca nu va convin conditiile de admitere pe care si le stabileste o unitate de invatamant nu va opreste nimeni sa optati pentru alta. Se tot insista pe aceasta inaltime minima obligatorie de 170 cm pentru baieti la Academie. Nu mai faceti atatea corelatii ipotetice intre inaltime si inteligenta, inaltime si constitutie atletica, inaltime si capacitati motrice, inaltime si calitati personale particulare sau alte asemenea. Nu aveti inaltimea si deci nu indepliniti conditiia institutiei, dar aveti alte capacitati personale, folositiva constient cunostintele acumulate pentru a alege o alta institutie de invatamant. Cand an ales sa dau la scoala militara de politie, asa era atunci, inaltimea minima era de 170 cm. Mai faceti din cand in cand cate un reframing.

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Unu' la mana, eu am 1,69 si nu sunt sigur daca voi fi admis sau nu la Campina. A dori un raspuns... Fara 1 cm as putea fi admis?

Doi la mana, sunt perfect de acord ca politistii sa fie inalti insa intrebarea mea de ce in SUA, UK, Germania sau Franta nu exista standarde minime de inaltine? Acolo inca din 1972 a fost eliminat criteriul inaltimii pe motiv de discriminare...acolo sunt doar infractori pitici si n-au nevoie de politisti inalti? :))

Trei la mana, e o prostie din partea frustratilor sa zica: cu cat esti mai inalt cu atat esti mai prost... stiu politisti inalti care stiu sa faca meserie si viceversa, in concluzie ''inalt ca bradul si prost ca gardul'' e doar un cliseu folosit de frustrati. Eu unul recunosc ca la cei 1,69 cm ai mei nu sunt inalt dar macar nu-s frustrat pe chestia asta si-mi doresc cu ardoare sa ajung la Campina. Singura mea temere e daca inaltimea mea va fii un impediment in posibila mea cariera de politist.

ASTEPT RASPUNSURI SI COMENTARII LA CEEA CE AM SPUS! Mult Succes!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Care mai sunt in 2013 cerintele de inaltime pentru admiterea la Academie?

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Astazi am fost sa-mi fac fisa medicala am fost masurat si am avut 1.67 cm si mi-au zis ca fisa ramane la ei si ca o sa ajunga in cele din urma la "Resurse Umane" de acolo imi vor procesa ei si voi primi un "raspuns" in cazu' unei derogari sau ceva de genu'. Este posibil sa am sanse sa intru la Academia de Politie "Ioan Cuza" B. ?

Publicat

Sansele sa obtii o derogare de la inaltime sunt extrem de mici.Au fost persoane in anii trecuti carora le mai trebuia 1cm si nu au obtinut derogarea.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.