Radu183 Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Va salut si respectele mele, Am o mare dilema pe care nu mi-o poate raspunde decat dumneavoastra. In legislatia actuala nu este permis sa aduci orice fel de modificare asupra instalatiilor de lumini ale autovehiculelor si sunt perfect de acord cu acest lucru. Problema este ca eu fac multe drumuri in exterior si pe timp de ceata as dori sa am cat mai eficienta lumina pe carosabil. Masina mea este prevazuta cu proiectoare de ceata care dau o lumina standard, alba-galbuie care nu ajuta mai deloc pe timp de ceata.. Daca imi voi lipi folii galbene pe ele sa cobor cu cateva grade kelvin lumina din proiectoare, voi fi tras pe dreapta ? Mentionez ca folosesc aceste lumini doar pe timp de ceata si atat. Din punct de vedere legal, nu imi este permis acest lucru, dar intreb pe voi domnilor, ati opri in trafic o masina care ar avea aceste becuri de sub bara mai galbene? (stinse) Va multumesc, si imi cer scuze daca am deranjat cu intrebarea mea.. Link to comment
genessys30 Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Constructorii de automobile nu montează becuri cu lumină galbenă în farurile de ceață ale autovehiculelor pe care le produc pe motive de design însă pe timp de ceață, acestea sunt cele mai bune. Înainte așa erau proiectoarele de ceață și anume cu lumină galbenă. Ceața fiind alb-lăptoasă, lumina galbenă face vizibilă o mașină pe când cea albă, nu prea. Din punctul mu de vedere nu este nimic rău în asta pentru că știu la ce te referi și sunt de acord cu tine însă alți colegi nu știu dacă vor fi de acord. Cel mai bine întreabă la RAR. Ei sunt cei mai în măsură să te lămurească. Link to comment
Recommended Posts