Jump to content
POLITISTI.ro

De ce s-a redus standardul minim de inaltime ?

Postare recomandată

Publicat

De ce s-a redus baremul minim de înălţime ?

Care ar fi considerentele pentru care cei ce ne conduc au micşorat acest barem?

De săptămâna trecută, am observat că foarte mulţi tineri se interesează zilnic despre modalitatea de a deveni agenţi sau ofiţeri de poliţie. Avalanşa de candidaţi din acest an pare să se datoreze şi faptului că înălţimea minimă pe care trebuie s-o aibă viitorii ofiţeri şi subofiţeri a scăzut considerabil, ajungând acum la 1,65 m pentru bărbaţi şi 1,60 m pentru femei.

PS: Şi vârsta maximă pentru înscriere a scăzut cu doi ani, fiind acum limitată la 25 de ani.

Publicat (modificat)

Pai daca suntem o tara cu politicieni pigmei de ce politistii sa fie mai inalti ...ii complexeaza. Va dati seama ca boc nu s-ar mai ridica pe varfuri la poza ar umbla cu scaunelul sub brat.

De ce? Pentru ca salariile de rahat si iminenta lege a pensiilor i-au cam pus pe ganduri pe tinerii din ziua de azi, mai ales ca au cam aflat cu ce se manaca politia. Sa alaega acesta meserie ca sa isi faca poze cu familia ca o bariera in calea uitarii, sa-i intrebe micutii cine sunt cand mai ajung pe acasa, sa lucreze 250 ore pe luna, sa nu li se plateasca orele suplimentare, sa fie la dispozitia sefului 25 din 24, sa suporte tot felul de dinozauri compexati care vin de acasa la serviciu in pijamale direct de sub pat pentru a putea sa refuleze,sa le fie interzise drepturi prevazute in Constitutie( siguranta economica,dreptul de a fi ales, dreptul la greva etc), sa fie scuipati si batjocoriti de societatea civila, sa intre sanatosi tun in sistem si sa se pensioneze epave, sa stie ca speranta de viata a politistilor din operativ este de 62 de ani etc. Ce om intreg la minte , frumos destept, inalt, santos si mai ales tanar ar mai alege o astfel de meserie? :doh:

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

m-am gindit ca poate vrea Boc sa dea admitere in Politie dupa ce va fi concediat de la Guvern insa si varianta ta este ok :ner:

• Apreciez 1
Publicat

O prezenta agreabila ,o tinuta impozanta,impecabila creeaza o buna imagine politiei. Ma intreb cum va arata o patrula formata din doi ,trei agenti(pitici !!!) care se prezinta sa intervina la un conflict ?!?

Publicat

Dunelu vor avea grija ca in patrula langa cei sapte politisti de 1,65 m sa puna si o Alba ca Zapada de 1,80 m. :ner:

Publicat

Cred că are legătură cu criza, întrucât în foaia de echipament toate articolele nu sunt trecute pe mărimi ci au acelaşi preţ, ;) Vă daţi seama că diferenţa de la un respectabil 1,85 m la un pitic de 1,65 m este de 20 cm de material :ner:

Publicat

S-a redus standardul minim de inaltime pentru ca sa poata intra cat mai multi, acum cativa ani era ceva sa fii politist ,insa acum nu mai reprezinti nimic ,cine stie poate peste cativa anii se ajunge si la 1,50m, alta varianta ar fi ca niste smecheri cu functii inalte la capitala au progenituri care nu depasesc 1,60m si astfel vor putea intra in politie.

P.S. Chiar nimeni din U.E. nu observa ce se intampla in tara asta ?

Publicat

In ziua de azi fiecare cu caciula lui...ii intereseaza doar cand e vorba de luat bani de la cetateni!!! :doh:

Publicat

Si mie mi se pare aiurea aceasta reducere a standardului de inaltime.

Ce politisti sunt aia la 1.65? :huh:

Daca sunt mici si au picioarele scurte, nici nu pot sa alerge prea repede, dupa infractori. :hmmmt:

Publicat (modificat)

Si mie mi se pare aiurea aceasta reducere a standardului de inaltime.

Ce politisti sunt aia la 1.65? :huh:

Daca sunt mici si au picioarele scurte, nici nu pot sa alerge prea repede, dupa infractori. :hmmmt:

Miadry,ai nota 10+ :emo-yessir: ! :ner:

Modificat de Tudor
Publicat

Râdem, glumim , dar realitatea e durerosă .Eu am 1, 86 m înălţime şi de multe ori când acţionez pe teren cu poliţiştii din promoţia 2009 mi se pare că sunt tata care a ieşit cu copiii la plimbare, aşa de mare e diferenţa de statură.

Publicat

Aromas cand am facut noi scoala erau 20 pe loc ,aveau de unde alege, deoarece si perspectivele acum 17 ani erau altele.

In timp mentalitatile s-au mai schimbat iar tinerii din ziua de azi nu vor sa se mai casatoreasca cu politia.

Sti ce este dureros? Ca nu ii condamn deloc. :angry:

• Moderator
Publicat

Condamnabili sunt cei ce au iniţiat şi cei ce au acceptat o astfel de prevedere.

Cei care doresc să devină poliţişti şi doar beneficiază de această reducere a baremului nu-i putem condamna.

Publicat

Catalin ,nu ii pot condamna pe cei care nu vor sa se mai casatoreasca cu politia.

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Miadry,ai nota 10+ :emo-yessir: ! :ner:

Mersi :D

Pai, e logic, nu?

Un politist trebuie sa aiba o statura mai impunatoare, zic eu. Pai, daca ma duc eu la unul de 1,65 si-i dau un cot, il dau de-a dura. :ner:

• 1 lună mai târziu...
Publicat (modificat)

Se merge spre minus si la capitolul asta, ca de altfel la toate celelalte care se scriu in tara asta. Bine ca a fost inainte, sa aiba acum de unde sa scada.

Ar trebui sa facem cev a. M- am gandit demult la un fel de petitie.

De exemplu: conducatorii nostri( ministru si toata sleahta) n au nici in clin nici in maneca, cu Politia. Sunt civili. Nu au purtat in viata lor o uniforma. Dar vedem Ordinul Min. Nr. ... privind dotarea si tinuta politistilor si alte de genu prin care ne invata ei ca e mai bine cu centura pe deasupra decat pe gaicile pantalonului, cum ar fi logic s.a.m.d. Dar noi, cei care le purtam, si care suntem si cobaii lor,n am putea oare sa facem o petitie sa incercam sa le aratam ca nu suntem multumiti asa, si ca ar fi mai bine altfel ?

La fel si cu asta cu inaltimea. Tindem oarecum spre comunism, dar la partile rele. Adica....dam sansa la toti. De acord, toti sa aiba o sansa, dar nu toti oamenii s au nascut egali. Si daca e sa fim privati de multe din deliciile vietii de civil, macar sa avem si noi mandria noastra.

Care sunteti mai documentati ca mine... se poate? Si daca nu se poate, ce rau daca totusi am lua o initiativa ?

ps: era sa uit. am 1.83 si uneori ma simt cam scund. Insasi mama, la juramant, a zis ca i-am parut cam scund. La 1.65, nici macar n as fi indraznit....

Modificat de Tyson
Publicat

Argumentele oficiale ar putea fi statisticile care spun ca generatiile sunt din ce in ce mai mici, ca astfel s-ar elimina mafia derogarilor si decat sa se bage bani in buzunarele celor care emit derogari mai bine le scot de tot, scad baremul de inaltime si in felul intra banii in contul MAI..... oficial.

Pana la urma asta conteaza: banul din taxele de inscriere si o concurenta mai mare si de aici implicit o imagine mai buna a academiei (de exemplu) cand apare la pro tv :naughty: si... cica... au de unde alege, dar daca pui 400 de locuri la polite vor intra multi prosti acolo ascunsi in gramada aia care va rupe bariera scolii. Nu au cum sa nu se strecoare destui.

Esti mult mai selectiv daca pui mai putine locuri. Maxim 250 de locuri la academia de politie, arma politie, separate baieti si fete (200 baieti, 50 fete), 1,75m baieti, 1,70m fete(cum s-a mai facut in admiteri recente), fara derogari, fara locuri speciale pt tigani si unguri. Intra cine poate. Fara privilegii pt minoritati ca doar nu sunt handicapati. Tot 4 membre si un creier sanatos au si ei.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Nu politistii pitici ne fac tara de rusine ci mentalitatea voastra inapoiata!!!! Aruncati o privire la politia din Marea Britanie . Acolo nu exista limita de inaltime .. daca esti cababil treci testul indiferent ca ai 1.50 sau 2 m . In SUA exista doar raportul ala inaltime greutate si cred ca inaltimea incepe de undeva de sub 1.50. Voi preferati o politie plina de burtosi inalti care nu sunt in stare sa sara nici macar un gard in locul unei politii formate din oameni scunzi si inalti, dar care sunt capabili sa isi faca treaba cum trebuie.

• Apreciez 1
  • Displace 6
Publicat

Tin sa te anunt ca se tine cont de IMC si la noi in Politie.

Si spune-mi tu,un politist care are sub 1,50m ar trebui sa aiba undeva la 50 kg,cum se impune acest politist pe care il poate pune jos si un copil de generala?

P.S:In Anglia nu am vazut niciun politist mai mic de inaltime ca mine(1,70),iar in tari ca Germania,Olanda am vazut numai matahale de ti-era frica sa ridici privirea.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Mai bine mic si eficient decat mare si lenes!!!! (ar trebui sa ridice dificultatea probelor fizice si sa scada limita de inaltime)

Modificat de ymess6
  • Displace 1
Publicat (modificat)

ymess6, dar tu ce inaltime ai? :naughty:

Te intreb pentru ca nici eu nu-s foarte inalta. Fata de anul trecut am mai crescut 2 cm, desi nu ma asteptam. Din pacate, fie ca ne convine sau nu acestea sunt conditiile, nu le putem schimba noi. Nu-s de acord cu ceea ce zici. Un politist mic de statura nu se poate impune in fata unui infractor. Una e sa-l privesti ''de sus'' pe cel certat cu legea, una e sa ridici capul si sa te priveasca el de sus. Parerea mea :emo-yessir:

Modificat de georgya
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Pustiule, se vede ca ai 15 ani. Te rog sa nu iti mai dai cu parerea despre subiecte care iti depasesc capacitatea de intelegere prin simplul fapt ca esti prea mic ca varsta. Chiar legat de acest subiect, avem un viitor coleg ce a venit in practica acum ceva vreme, era inalt de vreo 1.65 si avea 55 de kg. Am facut pariu cu el ca il pot ridica deasupra capului si chiar l-am ridicat. Acum, noi eram intre colegi, dar ce te-ai face daca ti-ar face un interlop chestia asta?

Politia nu este institutie de caritate sa primeasca pe oricine in sanul ei. Se fac niste bareme tocmai pentru ca sunt necesare anumite aptitudini fizice in aceasta meserie, exact cum iti cere si un angajator din serviciul privat sa indeplinesti unele conditii pentru a te angaja. Nu le indeplinesti, pa, si la politie, si la privat. Ai inteles? Si inceteaza sa mai jignesti casta politistilor, pentru ca iti vei pierde privilegiul de a accesa acest forum.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.