Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna dimineata!

M-am confruntat si eu cu urmatoarea situatie (nu pentru prima data), si nu stiu cine are dreptate:

Intersectie semaforizata, verde pentru pietoni, rosu pentru autoturisme directia inainte, cu verde intermitent la dreapta.Eu PE bicicleta, traversez (putin grabit) pe trecere, la jumatatea trecerii sesizez un taximetrist la fel de grabit ca mine care era pe prima banda urmand sa faca la dreapta, il claxonez si opreste, ma lasa sa trec si dupa aia se opreste si incepe "circul":

EL: "e trecere?!??"

EU:"nu vezi ca e trecere, e verde pentru pietoni, nu vezi!!!"...

EL:"tu esti pieton?!?"(referinduse ca am trecut PE bicicleta si nu pe langa)

In concluzie:

In situatia mai sus descrisa, merita sa "il iau la bataie", sau sa imi cer scuze?

Multumesc!

Publicat

Cred ca trebuia bagi capu' intre umeri si sa ceri frumos scuze.

Din cate-mi aduc aminte, trecerea de pietoni este PENTRU PIETONI, ori tu, pe bicicleta fiind, nu mai esti pieton.

[quote[PIETÓN, pietoni, s. m. Persoană care umblă pe jos pe o arteră (cu trotuare) străbătută de vehicule. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piéton.[/quote]

• Îmi place 1
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

Esti vinovat.

Din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice .... Art. 161 Alin. (1)  Se interzice conducătorilor de biciclete:  lit. o) să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Dacă comiţi un accident nu încântă pe nimeni scuzele.

Modificat de Sorin753
Completare
  • Îmi place 1
  • Apreciez 3
Publicat (modificat)

Mda. Biciclistul român tipic. N-are habar de lege, merge pe stradă ca pe tarlaua lu' ta-su', dar la o adică tot el e cu gura mare și cu gîndul la bătaie.
Și tot voi vă plîngeți dup-aia, de cîte ori aveți ocazia, că șoferii sînt mitocani și nu vă respectă. Păi cum naiba să vă respecte în condițiile astea? :rolleyes: 

Modificat de VladSoare
  • Apreciez 2
Publicat

Va multumesc pentru lamurire.Data viitoare o sa ma conformez regulamentului rutier.

• Apreciez 1
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Am trecut printr o situație similară . Doar ca trecerea de pietoni era prevăzută cu banda specială pt biciclete. Chiar si asa trebuie sa ne dam jos de pe bicle? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.