Jump to content
POLITISTI.ro

Google+ o noua retea de socializare


Recommended Posts

 • Moderator

google109x34fa9a11c753b.png

Google a facut cea mai indrazneata miscare in incercarea de a concura Facebook prin conceperea propriului serviciu de socializare pe internet, denumit Google+.

Google+ este un proiect ce oferă o nouă faţă a interacţiunilor sociale şi a accesibilităţii informaţiilor. Acest nou serviciu cred ca va schimba modul în care percepeam Google până acum. Facebook are ceva avans pe piaţă dar poate fi uşor întrecut de Google+ odată ce lumea va observa avantajele noului sistem.

Integrarea cu serviciile Google existente

Motivul pentru care Google va atrage oamenii este integrarea multiplelor servicii în Google+. Ceea ce înseamnă construirea unei reţele sociale ce va avea legături către toate serviciile furnizate în momentul de faţă de la documente, imagini până la videoclipuri. Google+ a integrat deja bara de navigare în aproape toate aplicaţiile disponibile, asta ajută la monitorizarea evenimentelor din Google+ (actualizări, notificări, mail-uri,etc.) la fel ca împărtăşirea conţinutului cu prieteni fără să fi nevoit să ieşi din aplicaţiile Google pe care le foloseşti. În acest moment serviciile Google sunt folosite de milioane de oameni din toată lumea, iar Google+ aduce o legătură între aceste servicii încât un site de socializare, pare pistol cu apă faţă de oferta Google.

Management mai bun al relaţiilor de prietenie

Avem mulţi prieteni cu care interacţionăm în diverse moduri. Grupurile din Facebook te lasă să adaugi ad-hoc prieteni, în timp ce Google+ oferă opţiunea organizării cercurilor de prieteni ca punct de pornire în dezvoltarea aplicaţiei.

Management mai bun al aplicaţiilor

Dacă eşti un utilizator de Android, vei găsi o metodă facilă de a interacţiona între platforma ta mobilă şi reţeaua de socializare. Google+ mobile app este disponibil, iar oamenii din cadrul Google doresc să te ajute să transformi telefonul într-o unealtă cu care să-ţi accesezi cât mai uşor reţeaua de socializare. Google speră că utilizând baza de utilizatori Android să cucerească piaţa, pentru că deşi aplicaţia Facebook este drăguţă, este cam greu de folosit, în anumite privinţe fiind rudimentară.

Poţi partaja datele mai uşor

Funcţia Google+ Spark este un alt punct de interes. Spark este un serviciu pe care Facebook pur şi simplu nu-l poate oferi. El dă posibilitatea utilizatorilor de a căuta informaţii şi a da rezultatele relevante căutării, în vederea partajării cu prietenii. Deoarece Facebook nu are un motor de căutare, utilizatorii trebuie să părăsească site-ul pentru a căuta informaţia şi apoi să o aducă pe site pentru a împărţi-o cu prietenii.

Poţi să-ţi recuperezi datele

Facebook este cunoscut pentru politica ce impune afişarea anumitor informaţii cu caracter personal şi a modului extrem de dificil de a şterge aceste date. De asemenea se cunoaşte că e aproape imposibil să-ţi ştergi contul de Facebook. Google pe de altă parte oferă tot ceea ce ai dorit. Astfel dacă doreşti poţi să-ţi iei toate datele pe care le-ai avut pe Google+ şi să pleci. Acest lucru este posibil cu ajutorul uneltei „Data Liberation”. Cu doar câteva click-uri poţi descărca datele din albumul Picasa, Google profile, Google+ stream, Buzz şi contactele.

Etichetare mai bună a fotografiilor

Atunci când cauţi poze cu Google+ poţi să etichetezi persoanele pe care le recunoşti, similar metodei Facebook. Dar este o diferenţă majoră în modul în care Google face acest lucru, ei dând atenţie sporită confidenţialităţii datelor. Atunci când etichetezi pe cineva, vei vedea o notă ce te informează că etichetând persoana respectivă va fi înştiinţată, iar ea va putea vedea fotografia şi albumul în care este conţinută.

Facebook nu oferă posibilitatea persoanelor etichetate de a vedea respectivele fotografii şi de a şterge eticheta respectivă.

De asemenea, pentru păstrarea confidenţialităţii, Google a decis să nu utilizeze software de recunoaştere facială, ceea ce în Facebook nu se întâmplă, el identificând automat utilizatorii în momentul încărcării pozei.

Grupuri de chat mult mai prietenoase

Google+ i-a întrecut pe cei de la Facebook în ceea ce priveşte zona de chat. Formarea de grupuri ad-hoc pentru video chat este mai uşoară ca oricând. Este un mod natural, simplu şi amuzant. Facebook pur şi simplu nu îţi oferă aceste opţiuni.

Conţinut mai sigur

Avocaţii au pus presiuni de ceva vreme pe furnizori site-urilor de socializare pentru a permite utilizatorilor să ataşeze un grad de „intimitate” fiecărei informaţii pe care doresc să o partajeze, în locul utilizării unor liste cu atribute predefinite. Google bineînţeles a auzit aceste dorinţe şi le-a împlinit. De exemplu, atunci când împarţi un articol sau încarci o imagine, Google+ îţi oferă posibilitatea alegerii cercului de prieteni ce pot vedea respectiva imagine. Încă un avantaj pentru Google+.

In acest moment, produsul este in faza de testare iar accesul se face doar pe baza de invitatie, insa in curând proiectul Google+ va fi gata pentru toată lumea.

Daca doriti sa incercati, postati aici ori imi dati un mesaj (PM) cu adresa de mail si va voi trimite invitatie in Google+.

Link to comment
 • Moderator

Am butonat si eu pe acolo si intradevar, daca Facebook vi se pare usor de utilizat, Google+ este chiar si mai usor, desi inainte de a primi invitatia si a-mi face cont acolo, imi era foarte greu sa-mi imaginez, ca poate exista ceva mai usor de utilizat decat facebook-ul.

Foarte tare mi se pare acel sistem Sparks, care pe facebook nu exista. Daca te intereseaza un anumit domeniu, sa zicem "politia", tastezi acest cuvant cheie si google+ iti cauta si afiseaza stiri de pe net in legatura cu acesata "scanteie". In timp ce pe facebook nu poti citi decat ceea ce posteaza prietenii, aici poti de exemplu sa citesti stiri direct din profilul tau. De asemenea ai si posibilitatea sa salvezi aceste "scantei" iar ulterior, cand intri doar in urma unui singur click vei avea stirile ce te intereseaza.

In mare se aseamana foarte mult cu facebook-ul, dar are cate ceva in plus.

Link to comment

Am trimis PM.

Am citit saptamana trecuta despre treaba asta, ca e bataie pe invitatiile astea.

Tu cât ai plăti pentru o invitaţie Google+?

Accesul în cea mai nouă reţea de socializare Google+ se face, în prezent, numai pe bază de invitaţii, iar cei care sunt în reţea le vând chiar şi cu 100 de dolari.

Pe site-ul de licitaţii eBay se găsesc de vânzare invitaţii pentru Google+ de la câţiva dolari, până la 100 de dolari. Accesul în reţeaua Google+ este limitat momentan pentru un anumit număr de utilizatori şi pentru o anumită perioadă de timp, reţeaua fiind încă în perioada de testare.

Cei care au cumpărat o invitaţie, recent, au plătit degeaba deoarece Google a anunţat că nu va mai primi pentru o perioadă utilizatori noi în reţea.

Un purtător de cuvânt Google a declarat că procesul de invitaţii în reţea va fi deschis şi închis periodic până când reţeaua va fi gata de lansare. Google nu a anunţat când va lansa oficial Google+.

SURSA: capital.ro

Link to comment
 • Moderator

Cateva sfaturi şi trucuri utile pentru cei ce folositi Google+

Google a inventat acele "cercuri" pentru prieteni, un sistem mult mai bun si inteligent prin care iti aranjezi si clasifici prietenii. Avantajul acestui sistem este ca cercurile de prieteni vă permit să comunice informaţii doar cu aceste grupuri şi acest lucru este un avantaj pentru Google +, pentru ca această caracteristică nu o sa o întâlniti pe nicio alta retea sociala.

Si am sa va explic ceva mai clar, in ce consta acest avantaj al lui Google+

Sa presupunem ca ai un cont pe Google+ si ti-ai clasificat prietenii in mai multe cercuri (de ex: colegi de liceu, colegi de serviciu, prieteni apropiati si cunostiinte). Iar tu doresti sa le transmiti ceva numai unei categorii din prietenii de pe google+, cum ar fi de exemplu un link pe care vrei sa-l impartasesti numai cu colegii de serviciu, nu si cu celelalte cercuri de prieteni. Acest lucru este posibil pe Google+ intrucat inainte de a posta poti alege pentru cine va fi vizibila aceea postare a ta. Acest lucru nu este posibil pe Facebook.

Poti scrie boldat sau italic daca adaugi cateva "trucuri". Mai exact:

 • pentru a posta un cuvant sau o fraza boldate, trebuie ca acestea sa aiba la inceput si la sfarsit cate un asterix (*exemplu* = exemplu)
 • pentru a posta un cuvant sau o fraza, trebuie sa le incadrati cu cate un underline (_exemplu_ = exemplu)

Mai revin cu impresii pe masura ce mai butonez pe acolo.

Link to comment

am studiat si eu un pic "problema" si pare interesant si functional / util / better that other... accept cu gratie (vs bere la Olga sau alte locuri) o invitatie.. :D:rolleyes:

Link to comment
 • Moderator

Care mai doresteee ... care mai pofteste ... :lol:

Nu e problema, trimiteti-mi pe privat o adresa de mail si va trimit.

Daca nu ma mai lasa sa trimit invitatii voi anunta aici. Dar nu am vazut sa fie specificata vreo limita.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Cata, ia sa imi dai si mie o invitatie, daca vrei. Nu prea le am eu cu retelele de socializare, dar parca as incerca dracia asta de la Google.

Edited by Kmcoio
Link to comment

e destul de simplut de mers cu google+, dar asteptam sa intre pe aceasta retea cat mai multe cunostinte si implicit noi utilizatori si atunci ne putem da seama de impactul social

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.