Jump to content
POLITISTI.ro

Cand parasiti tara, se face instiintare de parasire a tarii?


adydaniel

Recommended Posts

STIMATI COLEGI.....LUCREZ LA POLITIA DE FRONTIERA.....VA INTREB,DIN PURA CURIOZITATE, IN STRUCTURILE VOSTRE( IPJ-URI SAU IJPF-URI),SE FACE O INSTIINTARE DE PARASIRE A TARII? IAR DACA SE FACE,EXISTA VREO BAZA LEGALA PT.ACEST LUCRU? CEL PUTIN LA MINE,TREBUIE SA FACI DE FIECARE DATA.....ALTFEL NU IESI DIN TARA(DE PARCA AS FI UG SAU AS AVEA INTERDICTIE DE PARASIRE A TARII...)....VA SALUT!!!!! :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Exista o discutie asemanatoare aici:

Treaba asta trebuie sa fie reglementata intern, printr-o dispozitie a sefului tau de inspectorat.

PS: Incearca sa nu mai scrii cu majuscule.

Link to comment
Share on other sites

Nu cunosc daca este reglementat prin vreun ordin, insa se obisnuieste sa ianintezi sefului nemijlocit o NOTA DE INCUNOSTIINTARE. Nu este supusa aprobarii cuiva, doar ca prin aceasta ii aduci la cunostinta ca parasesti teritoriul Romaniei. Nu are dreptul sa-si dea cu parerea vizavi de acest aspect. Eu asa am facut de fiecare data - si vezi ca nu se mai preda legitimatia (de foarte mult) la plecarea in strainatate. :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

Noi semnam intr-un registru ca parasim tara in perioada x cu mijlocul de transport y.Personal nu am anuntat niciodata(trec in Moldova si Ucraina),nu am fost impiedicat niciodata sa ies,nici sa intru,dar la intrare am fost supus controlului amanuntit,ca si tertii.O chestie care nu mi se pare in regula...

Edited by Wallah
Link to comment
Share on other sites

E bine sa anuntam plecarea, iesirea din tara. Oricum nu mai e necesara aprobare ori predarea legitimatiei etc.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Horia, este bine să anunţăm, poate te referi la faptul că în caz de accident, doamne fereşte, vei putea dispune de ajutor tu sau familia, dar problema este că prin acest anunţ mai marii au control asupra ta si in timpul tau liber, dar mai ales ei poate sa-ti fabrice oarece rahaturi împotriva ta! Şi nu vorbesc prostii, exemplu, unui coleg de-al meu i sa facut raport de catre un lucrator din vama ca numai coleg nu il pot numi pe acesta din urma, precu ca are foarte multe iesiri in tara vecina, a fost bagat in consiliul de disciplina si i sa administrat mustrare! Omul a adus dovezi ca mergea in Serbia la matusa sotiei lui, pentru ca aceasta este batrana si singura, aceasta urmeaza sa le cedeze casa doar cu conditia ca el si sotia sa aibe grija de ea, mergea omul sambata insotit de fica lui in varsta de 7 anisori , sa ingrijeasca de gradina si sa faca cumparaturile pentru femeie, idiotii îl suspectau de trafic de tigari! Cum omul lea adus dovada , contract de intretinere, au cautat sal mazileasca pe partea de serviciu, au verificat registrul de parasire a tarii, acolo au depistat ca nu avea cateva iesiri declarate! Mama lor de tampiti!

Link to comment
Share on other sites

mai oameni buni, nu mai fiti copii....s-a scos obligativitatea scrierii in caiet unde mergi, obligativitatea instruiri cand iesi din tara, etc...de ce sa anunt eu pe unu pe care il vad de 2 ori pe luna ca eu plec din tara? nu ma intereseaza parerea lui si daca nu-i convine ca eu ma duc in concediu in grecia de 3 ori pe an sa-si faca clisma de ciuda.

zau asa.... si tot nu mi s-a raspuns la intrebare: de ce e bine sa anuntam sefii cand plecam din tara? argumente nu postari de genul : de aia, ca asa e bine, etc. concret si cat mai legal, sunt curios

  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

.........si tot nu mi s-a raspuns la intrebare: de ce e bine sa anuntam sefii cand plecam din tara? argumente nu postari de genul : de aia, ca asa e bine, etc. concret si cat mai legal, sunt curios

Ca sa se simta politistul sclav ,sa-si beep starea psihica la iesirea in lumea civilizata ....si...si...si sa nu uite mentalitatea romaneasca ca orice sef e un mic d-zeu si ca atare .......caci legal nu exista nimic!!!!! + de la mine.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Domnilor nu e vorba de a fi tratat ca un sclav sau altceva de acest gen, pentru ca nu ceri vreo aprobare, ci doar anunti acest lucru.

Da, nu mai este necesar sa obtii nicio aprobare, dar nici nu-ti este afectata onoarea sau demnitatea prin faptul ca iti anunti seful ca pleci in concediu in strainatate. Nu trebuie sa priviti lucrurile ca si cum ar fi un razboi intre sefi si subordonati.

Va spun eu un motiv pentru care e bine ca seful sa stie ca esti plecat din tara. De exemplu cand esti in timpul liber sau chiar in concediu, se poate intampla ceva sau se poate ivi vreo situatie in care sa aiba nevoie de tine si atunci daca omul stie ca esti plecat din tara nu va mai pierde timp incercand sa te contacteze ci se va orienta catre altcineva. Sau va sti de la inceput pe cati oameni se poate baza in caz de ceva.

Intereseul nostru este acela de a nu ne fi incalcate drepturile, dar acest lucru nu trebuie sa se transforme intr-o cursa prin care sa-ti incurci sau sa-ti pui in dificultate seful in cat mai multe situatii, pentru ca nu ai nimic de castigat.

Da, intradevar daca se sare calul si se practica vechile obiceiuri cu aprobari, atunci este o cu totul alta situatie, dar daca nu se intampla acest lucru, sincer nu vad de ce trebuie sa-i tratam pe sefi ca pe niste adversari.

Link to comment
Share on other sites

Va spun eu un motiv pentru care e bine ca seful sa stie ca esti plecat din tara. De exemplu cand esti in timpul liber sau chiar in concediu, se poate intampla ceva sau se poate ivi vreo situatie in care sa aiba nevoie de tine si atunci daca omul stie ca esti plecat din tara nu va mai pierde timp incercand sa te contacteze ci se va orienta catre altcineva. Sau va sti de la inceput pe cati oameni se poate baza in caz de ceva.

e datoria lui de sef sa stie pe cine se bazeaza nu a mea sa-l informez pe cine se poate baza. si in plus de asta, in cererea de concediu exista o rubrica unde scrii locatia unde vei fi pe timpul concediului. indiferent daca stau acasa tot concediul, la 20m de sediul politiei tot scriu la rubrica aia ca-s plecat la focsani, baia-mare, constanta, etc.... sunt in concediu. dece sa fiu deranjat? exista o lege in care se spune ca in caz de calamitati naturae sau razboi te prezinti la unitatea cea mai apropiata daca nu esti acasa. so???? si pe de alta parte, daca sefu da un telefon sa vada daca se poate baza pe mine, ii pica plombele? sau n-are minute in retea prea multe ca sa piarda unul cu mine sa ma intrebe ce fac si sa-mi ureze concediu placut afland ca-s in croatia. poate sa ma sune si inspectorul sef cand sunt in alt judet sau in afraa tarii sa-mi spuna sa vin la baza....ori dupa concediu, ori imi plateste intreruperea si transportul.

si chiar daca scriu in cererea aia de concediu ca plec in turcia, ce-l opreste pe sef sa ma sune atunci "cand se iveste o situatie" sa ma intrebe daca am venit sau nu din concediu? ca oricum il doare in [cenzurat] pe sef de ceea ce scrii tu in cererea de concediu, in afara de perioada.

un sef normal indiferent de situatie nu deranjeaza omul din concediu.

ps: dati mai multe minusuri nu fiti zgarciti...vreau sa fiu primul care ajunge la o mie de minusuri.

Edited by Vip3R
  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Eu am fost in Bulgaria fara sa anunt si m-am simtit asa de biine...! Au bulgarii o mancare buna si ieftina , ca iti vine sa stai numai acolo! Si credeti-ma ca numai la seful meu nu ma gandeam eu in momentele acelea!

Edited by Dorin17
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Apropo de intreruperea concediului de odihna prin dispozitia sefului. Am inteles ca trebuie platit transportul politistului cand se emite o astfel de dispozitie. Cum se face acest lucru? solicit eu prin raport personal sau cum?. Cazul meu......eram in concediu - pentru care solicitasem ord. de serviciu pt a-l viza in vederea primirii banilor de transport - iar cu 2 zile inainte de terminarea lui se da dispozitie de zi pentru intreruperea concediului pe motiv ca trebuie sa ma prezint la un curs de specialitate. Care e urmarea aici? trebuie sa primesc ceva in plus sau ma multumesc cu transportul asa cum primeste toata lumea cand se intoarce din concediu? Cine stie mai bine il rog sa-mi raspunda.....Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Sincer va spun ca nu va pot intelege aceasta adversitate gratuita fata de sefi, la fel cum nu o inteleg nici pe cea din partea sefilor. Nu cred ca aveti ceva de castigat prin acesta atitudine cu care ii tratati, ba din contra, eu cred ca daca reactionati asa singura consecinta este ca si ei (sefii) sa se ambitioneze si sa va caroteze cu fiecare ocazie ce le este oferita. Deci rezultatul este intretinerea artificiala si fara rost a unei situatii tensionate in colectivul respectiv, ce nu aduce nimic bun.

Intrucat nu vi se poate interzice sa plecati, nici nu cred ca va incalzaste cu ceva daca nu va anuntati seful. La fel, nici nu cred ca va veti distra sau simti mai bine daca seful respectiv nu stie ca sunteti plecati. Daca te simti bine intr-un concediu altele sunt motivele, nicidecum faptul ca nu ai anuntat seful despre deplasarea pe care o faci.

In fine, fiecare face cum crede ca e mai bine, dar sfatul meu este ca daca doriti ca la serviciu sa lucrati intr-o echipa adevarata trebuie sa mai renuntati la aceasta adversitate fata sef, mai ales in astfel de cazuri, cand nu se justifica, pentru ca pur si simplu nu aveti nimic de castigat.

Link to comment
Share on other sites

nu e nici un fel de aversitate...dar seful este un om care trebuie sa stie doar ca voi pleca in concediu intre data de si data de. ce fac eu in concediu e strict problema mea.

asa cum tu nu poti concepe ca un om sa plece in concediu fara sa anunte sefu itinerariul stabilit, asa nu pot nici eu crede ca seful de serviciu trebuie sa stie ce fac eu in viata mea personala.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Nu de itinerariu vorbeam eu, ci numai despre faptul ca ii spui ca nu esti in tara.

Eu de exemplu, intr-un concediu de odihna am plecat la greci si seful meu a stiut de acest lucru, iar acest fapt nu m-a afectat cu absolut nimic. Nu a fost cazul sa fie necesara o mobilizare a intregului efectiv, dar daca ar fi fost, intrucat stia ca sunt plecat isi putea face niste calcule privind oamenii pe care ii are la dispozitie si se poate baza, in mod rapid, fara sa mai fie necesar sa dea nu stiu cate telefoane sau sa ma deranjeze pe mine, pentru ca era constient ca as fi petrecut pe drum o perioada de timp ce cu siguranta depasea momentul cand era necesara prezenta mea la serviciu.

De obicei, acolo unde se lucreaza in echipa, colegii (sefi si subordonati) stiu unii de altii chiar si in afara serviciului. Mie personal nu mi se pare a fi un inconvenient si nici vreo imixtiune in viata mea personala, dar asta nu trebuie sa se intample in cazul fiecaruia, bineinteles.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Fratilor, pentru a lucra eficient, trebuie sa renuntam la litigiile astea stupide intre subordonati/sefi. In zona unde lucrez eu suntem aproape ca o familie, stim unii de ceilalti si in afara serviciului, ne bazam unii pe ceilalti cand avem diverse probleme, seful nostru NICIODATA nu a zis nu cand aveam ceva probleme personale si l-am rugat de un liber, doua si il anuntam de buna-voie si nesiliti de nimeni cand facem cateo deplasare mai lunga din doua motive : 1. Sa stie pe cati oameni se poate baza in caz de ceva si 2. In caz de Doamne-fereste vreun accident sau ceva sa stie de unde sa ne ia si sa nu il ia la trei pazeste esaloanele superioare, cum se mai practica. Oameni buni, trebuie sa realizati ca adversitatea sef/subordonat duce la tensiuni inutile care strica spiritul de echipa si chiar moralul oamenilor. Va plangeti de sefi comunisti, insa, din pacate, aveti mentalitati la fel, desi va erijati in liberali si razvratiti impotriva sistemului. Un sistem democratic si eficient se cladeste pe incredere reciproca si respect, nu pe dat la gioale si tras in teapa seful.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Scuze de off topic. SandoKhan pune si tu litera "s" in coada nick-ului "kmcoio" si o sa iti dai seama 100% :clip:

Link to comment
Share on other sites

Am plecat in concediu 2 ani la rand in Bulgaria si nu mi-am anuntat sefii.Am sa ii anunt in momentul in care si seful cand pleaca in concediu vine in fata noastra si ne spune unde se deplaseaza in perioada concediului ,e normal sa o faca ,nu? ca doar si el e coleg cu mine si impreuna suntem angajatii statului.Pana nu se va intampla asa, nu intereseaza pe nimeni unde ma duc eu in concediu.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

eu cand am plecat din tara (in concediu) mi-am anuntat sefii prin raportul de concediu. "pe perioada concediului ma voi afla...." si nu a zis nimeni nimic. nu am predat legitimatie, nu am asteptat aprobari, nu nimic. eu doar i-am instiintat si mi se pare normal acest lucru. daca cineva nu accepta acest lucru, adica sefii, atunci ingradesc dreptul la libera circulatie si...parca...acest lucru e prevazut in Constituie, nu? :P

Link to comment
Share on other sites

v-am intrebat acest lucru deoarece la IJPF MH se obisnuieste sa fi luat la rost daca ai parasit tara fara a face acel raport in sensul aparitiei unei urgente sau pt simplul fapt ca vrei sa te mai plimbi sau sa mergi la unele cumparaturi.....dreptul nostru de a circula liber este garantat prin constitutie.......iar ingradirea acestor drepturi mi se pare a fi un abuz......sustin ideea unui registru de parasire a tarii.......dar din pacate,la noi,nu se procedeaza asa......asta este.....ma intreb daca,intr-o buna zi,ma vor intreba ce am servit la micul dejun sau ce filme urmaresc......va salut!!!! :emo-yessir:

Edited by adydaniel
Link to comment
Share on other sites

Hai să lămurim puţin lucrurile şi pe aici: Avionul se pilotează după nişte reguli stricte, pilotul nu le respectă pe cele imperative, avionul se prăbuşeşte, vaporul la fel, că altfel se scufundă, etc.. Regulile şi mai ales cele imperative, trebuiesc respectate, că de, sunt imperative şi de la ele nu se derogă. Pentru toţi colegii care au nelămuriri sugerez a se studia Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 341/17.06.2005. Are doar două file şi este mai mult decât simplă şi la obiect. Ca să înţelegeţi preambulul:" nerespectarea prevederilor prezentei dispoziţii, constitue abatere disciplinară comform art. 57 lit b, teza a II-a, din L360/2002". Veţi vedea că nu există nci un fel de îngrădire ci doar o obligaţie de a completa rubricaţia registrului şi atat.(părăsire localitate/garnizoană). Pentru concedii avem proceduri şi raportul tipizat, completezi şi drum bun!

P.S. Părere personală: cine nu respectă regulile şi legislaţia în vigoare şi este poliţist, este poliţist dintr-o eroare!... şi cum ulciorul nu mere de multe ori la apă, este de ajuns... doar o dată şi poţi merge definitiv la agricultură în UE!. Să auzim de bine!

Edited by avam
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hai să lămurim puţin lucrurile şi pe aici: Avionul se pilotează după nişte reguli stricte, pilotul nu le respectă pe cele imperative, avionul se prăbuşeşte, vaporul la fel, că altfel se scufundă, etc.. Regulile şi mai ales cele imperative, trebuiesc respectate, că de, sunt imperative şi de la ele nu se derogă. Pentru toţi colegii care au nelămuriri sugerez a se studia Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 341/17.06.2005. Are doar două file şi este mai mult decât simplă şi la obiect. Ca să înţelegeţi preambulul:" nerespectarea prevederilor prezentei dispoziţii, constitue abatere disciplinară comform art. 57 lit b, teza a II-a, din L360/2002". Veţi vedea că nu există nci un fel de îngrădire ci doar o obligaţie de a completa rubricaţia registrului şi atat.(părăsire localitate/garnizoană). Pentru concedii avem proceduri şi raportul tipizat, completezi şi drum bun!

P.S. Părere personală: cine nu respectă regulile şi legislaţia în vigoare şi este poliţist, este poliţist dintr-o eroare!... şi cum ulciorul nu mere de multe ori la apă, este de ajuns... doar o dată şi poţi merge definitiv la agricultură în UE!. Să auzim de bine!

Ce procedură reglementează modelul de raport de concediu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.