Jump to content
POLITISTI.ro

Polițist ucis în Maramureș


BogdanAlx

Recommended Posts

Vroiam sa pornesc eu topicul asta dar nu am reusit fiind nou pe forum. Inca de cand am ajuns acasa, am ramas mirat ca nu am vazut la stiri in prin plan cazul omorului deosebit de grav a carui victima a fost colegul nostru de la Postul de Politie Viseu de Jos-Maramures, ucis cu lovituri de cutit in postul sau de politie. Pe la sfarsitul stirilor de la Prima Tv am vazut stirea care a fost foarte scurta si in care planau ipotezele ca a fost cazul unui suicid sau omor. Inainte de stirea despre colegul meu  am vazut stiri cu piepteni de par inteligenti si motorase pentru lego,parlamentari,prima sedinta de guvern, cearta lui Dragnea cu Iohannis, atacul legii penalilor facut de Ciorbea la ICJS, ceea ce ma face inca o data sa imi manifest dispretul total pe care mi-l provoaca mass-media din Romanaia, care nu da doi bani pe moartea la datorie a unui politist, care era condamnat sa munceasca in mediul rural si sa intervina aproape tot timpul de unul singur la evenimente .

 

 • Downvote 1
Link to comment

Vroiam sa pornesc eu topicul asta dar nu am reusit fiind nou pe forum. Inca de cand am ajuns acasa, am ramas mirat ca nu am vazut la stiri in prin plan cazul omorului deosebit de grav a carui victima a fost colegul nostru de la Postul de Politie Viseu de Jos-Maramures, ucis cu lovituri de cutit in postul sau de politie. Pe la sfarsitul stirilor de la Prima Tv am vazut stirea care a fost foarte scurta si in care planau ipotezele ca a fost cazul unui suicid sau omor. Inainte de stirea despre colegul meu  am vazut stiri cu piepteni de par inteligenti si motorase pentru lego,parlamentari,prima sedinta de guvern, scandalul lui Dragnea cu Iohannis, atacul legii penalilor facut de Ciorbea la ICJS, ceea ce ma face inca o data sa imi manifest dispretul total pe care mi-l provoaca mass-media din Romanaia, care nu da doi bani pe moartea la datorie a unui politist, care era condamnat sa munceasca in mediul rural si sa intervina aproape tot timpul de unul singur la evenimente .

    Din punctul meu de vedere acesta este unul dintre cele mai grave cazuri de politisti omorati la datorie dupa cel al lui Sasa Disici, arma si munitia i-a fost furata si mass-media are o reactie pasiva, banala. Sunt convins ca daca un manelist isi batea tiganca, asta ar fi aparut peste tot, la fel cum ar fi aparut stirea cu vreo masina de politie parcata anapoda sau vreun politist prins beat la volan...

   S-au terminat stirile si pe Pro Tv si acolo ...nimic despre omorul asta. Mi-e greata ! Exista un ucigas de politisti liber acolo, cu arma si munitia unui politist asupra sa, si totul e ok.... Maine trebuie sa ma duc din nou la munca la post, sa rezolv RS-uri si dosare penale, poate prind si ceva 112, singur ca ajutorul e liber, dar nu o spun pentru ca mi-e frica de ceva rau, sunt invatat cu rele, insa trebuie sa servesc si sa protejez oameni  care in mare parte , de regula, nu dau doi bani pe noi politistii si munca noastra . O vina mare o poarta institutia noastra care din punctul meu de vedere nu ne protejeaza imaginea. Orice ziar online redactat din cine stie ce garsoniera inchiriata poate improsca cu noroi politia si politistii iarai nostri nu ies mai niciodata cu drept la replica, sau sa-l actioneze pe cale civila pe ziaristul turbat daca acesta scrie povesti nefondate. Destul...

   Odihneste-te in pace, Gheorghe Nistor.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Dumnezeu sa-l ierte!!!

Nu inteleg lipsa de reactie a conducerii IPJ MM care face un comunicat  de presa "sablon" cu privire la ce sa intamplat fara nici o reactie la GRAVITATEA situatiei....!!!!

 • Upvote 2
Link to comment

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

Din pacate, incompetenta celor care conduc Politia Romana a mai facut o victima din randul politistilor. Se stie de ani de zile ca politistii de la posturile de politie rurale intervin singuri la evenimente. La ipj-ul nostru, colegii de la SPR executa serviciul tot singuri, iar asta se intampla de ani de zile. A devenit o normalitate acest lucru, desi procedurile spun ca patrula de politie este formata din minim doi politisti. De ce nu se respecta aceasta prevedere? Pentru ca nu sunt destui politisti? Pentru ca sunt mai multi purtatori de uniforma de politie? Sunt pline birourile de la financiar, logistica, resurse umane, evidenta operativa ori secretariat de politisti, iar structurile operative nu au politisti suficienti.

Nu vine nimeni in operativ, pentru ca este greu, pentru ca este frig sau cald ori pentru ca au relatii. Toate functiile din structurile neoperative sunt ocupate, de regula, de oameni sub 35 ani, iar in operativ sunt oameni care au peste 50 de ani, iar multe functii sunt neocupate. Este greu sa fii politist, nu sa fii denumit politist!

Ma tem ca nu se va schimba nimic dupa acest eveniment tragic.

Nimanui nu ii pasa ca politistul este, in primul rand, om!

Il invit pe domnul chestor principal de politie doctor Bogdan Despescu sa asigure permanenta, singur, la un post de politie sau sa execute serviciul, singur, la SPR, pe un sector de drum national ori sa mearga la evenimentele sesizate prin SNUAU 112, singur sau insotit de vreun gardian local ori jindar, dupa care sa vina sa ne explice cum stau lucrurile.

 • Upvote 7
Link to comment

Dumnezeu sa-l odihneasca si condoleante familiei ! Sunt mahnit de acesta tragedie si sper ca ,cei vinovati sa plateasca ,sper !

Link to comment
 • Member

Odihneasca-se in pace! :(

Este adevarat ca in urma cu cateva luni cand au fost incadrarile din sursa externa IPJ MM a fost singurul inspectorat din tara care a spus ca nu are nevoie de oameni la posturile de politie?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

George ,același lucru l-am auzit si eu ,dar stiu ca se încerca o oarecare opoziție față de încadrările din sursa externă.Nu s-a pus problema unei arhisuficiente a lucrătorilor din SPR.Referitor la pasivitatea lor ,e uimitor ca au simțit nevoie sa scoată purtătorul de cuvânt de la căldurică doar ca sa afirme cat de mult sunt ei de îndurerați,când se impunea și o informare a societății,in condițiile in care avem o armă de foc furată și gunoiul in libertate,nici macar un cuvânt despre gravitatea situației.

Edited by BogdanAlx
Link to comment
 • Member

Nu au facut incadrari directe, in ideea in care au incercat si reusit in mare parte sa-i mute in judet pe cei care isi desfasurau activitatea in alte inspectorate si doreau sa vina acasa.Au cedat locurile pentru incadrari directe inspectoratelor de unde urmau sa se mute colegii.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.

 • Upvote 2
Link to comment

,,Incadratii Salvatori,,   ... Catalin respecte pt cele 11,3 k. de postari, dar treaba asta cu incadratii salvatori e prea deplasata. Eu personal am lucrat si cu incadratii din 2005 si mai nou si cu sleahta asta de acum, pe la posturile de politie. In 2005 inca aveam rabdare cu ei, acum mi-e greu. Mi-e greu sa vad cate un filfizon de asta incadrat care in 6 luni nu a invatat nimic despre politie, pe care il plimb cu masina si care nu isi scoate nasul de pe telefon, unde se lauda lui ,,iubi,, ce mare politist este el, cum apara si protejeaza valorile sociale, cand el habar nu are , insa repede de cum a primit uniforma de politist  si-a stramtat pantalonii si hainele de politie la croitor sa-i fie toate mulate pe corp. :) Si asta e baiat. Sa nu ma pornesc sa scriu despre poamele de fete ce au intrat in politie., mai ales ca apropae jumatate din incadratii direct din zona mea sunt fete. 

   Vorbeaum deunazi cu o duduie incadrata direct si o intrebam unde se vede in cativa ani in politie si ea mi-a spus ca trebuie sa plece din strada si de la posturi ca i se pare jenant sa mearga la scandaluri si sa vada atatat ,,grosolanie si mizerie,, si ca e ambitioasa si va incerca sa ajunga ofiter si apoi la o scoala de politie, ca doar ea a terminat pedagogia. Imi venea sa o duc in cartierul tiganilor si sa o las acolo o ora :) Imi cer scuze daca par ,,hater,, dar asta e opinia mea, a unui politist din mediul rural. 

   Referitor la lipsa de pregatire a multor dintre colegii de la posturi, Catalin iti dau dreptate.  Cei care nu folosesc forta niciodata , chiar daca situatia o impune si fug de evenimente, pot fi victimele ultrajelor de maine. Politia nu mai are autoritate de multi ani, dar incadrarile directe nu vor rezolva problema asta.  Scolile de politie din Campina si Cluj ar putea produce usor 1500 de politisti dar problema este ca nimeni nu vrea sa munceasca la posturi, unde schemele sunt in mod normal de 3 oameni(sef post si doi ajutori) iar in comunele cu situatie operativa mai complexa pot fi 4,5 sau 6 functii si unde faci permanenta singur in weekend , mergi singur la evenimente sau in unele cazuri lucrezi pe patrule intercomunale  pe cate 6 comune pe un schimb. Si nu in ultimul rand, la post nu ai pe cine chema sa te ajute in caz de probleme mari, timpul de reactie fiind mare . Incadratii astia sunt legati 3 ani de posturile la care au aplicat.Asta e singurul lucru bun, dar astia nu vor salva imaginea politiei.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Member

@Catalin, nu am fost si nu sunt de acord cu incadrarile din sursa externa, dar ma gandesc ca daca acel coleg isi executa serviciul fie cu unul incadrat direct fie cu un politist care a terminat o scoala, erau sanse sa supravietuiasca atacului sau cine stie, poate nici nu ar fi existat un atac. Sunt multe variabile la mijloc si poate avea o sansa.

Nu spun ca incadratii astia sunt Chuck Norris, dar daca tot au fost angajati eu zic ca trebuie pregatiti cat se poate pentru a fi buni la ceva. Pana la urma au ajuns sa fie colegi cu noi.

Ideal ar fi ca toti politistii sa provina dintr-o scoala de politie si niciun politist sa nu execute serviciul singur, dar deocamdata asta e o utopie.

 • Upvote 1
Link to comment

Dacă colegul nostru reușea să-l împuște pe nemernic, ieșea „iureș” mare, ar fi vuit presa, cum că un monstru de polițist, un zbir, un milițian, a împușcat pe săracul contribuabil, care i-a plătit salariul, dar dacă din nefericire victima a fost polițistul, nimeni nu mai spune nimic.

Dacă nu ar fi lipsit armamentul și muniția, pot să pun pariu că se mergea pe varianta sinuciderii, era mult mai comod pentru șefi și se făcea și economie la bani.

 • Upvote 4
Link to comment

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Salutare COLEGI! Sunt din sursa externa (angajat in 2006)! Va respect parerile vis-a-vis de ideea ca orice politist ar trebui sa parcurga o scoala de politie, dar asa a fost situatia! Nu cred ca poate spune cineva ca venirea noastra a adus doar aspecte negative in sistem! Noi doar am profitat de ocazie, cum ar fi facut oricare dintre voi!

Cred ca ar fi cazul sa ne impacam cu ideea ca suntem colegi si sa incercam sa ne sustinem unii pe altii in asa fel incat sa nu fie nevoie sa mai deschidem topicuri de genul celui de fata.

Clar, in sistem, este o problema foarte mare in privinta personalului, dar, cea mai mare problema este cea prezentata de colegul Catalin ("mie nu mi se poate întâmpla"...) si aici se incadreaza cu brio atat sursa externa cat si cea interna.

Imi cer scuze daca am deranjat! Restect si sa ne fereasca Dumnezeu de chestii de genul asta!

Dumnezeu sa-l odihneasca!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Serios acum, cei ce aveţi ceva anişori prin instituţia asta, aţi întâlnit până acum vreun şef care să nu-şi dorească să aibă schema de personal full, care să nu-şi dorească să aibă cât mai mulţi oameni în subordine? Eu până acum n-am întâlnit vreun astfel de şef şi nu sunt de ieri poliţist, au trecut peste 19 ani de când sunt poliţist şi am avut destui şefi, absolut toţi îşi doreau să aibă cât mai mulţi oameni în subordine. Ba din contră, cele mai multe probleme când vine vorba despre mutări, transferuri, etc au fost din totdeauna faptul că oamenilor nu li se dă drumul să plece. Iar în ultimii ani a devenit chiar un fel de miracol când vreunui poliţist i se dă drumul să plece şi să se mute.
Aşa că nu vă mai lăsaţi manipulaţi de discursurile populiste ale unor fripturişti din sindicate. Judecaţi singuri, nu preluaţi ideile populiste ale unor fripturişti refugiaţi prin sindicate.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

S-au făcut primele reţineri în cazul crimei de la Vişeu, doi fraţi din Vişeu de Jos cu vârste de aproximativ 30 de ani, au fost reţinuţi ca presupuşi autori ai crimei.

Se pare că la percheziţia efectuată acasă la cei doi presupuşi autori ai crimei, s-ar fi găsit şi arma colegului nostru.

Sursa: jurnalmm.ro

 • Upvote 4
Link to comment

Dar nici  nu i-am auzit ca să se vaite prea mult că nu au suficienți oameni. Au tăcut și au preferat să-i „rupă” pe cei care-i aveau ( în special când eram militarizați). Nu am văzut niciun șef din Poliția Română, care să fi ieșit în public și să-i spună lui Băsescu că nu sunt suficienți oameni, atunci când acesta spunea că trebuiesc dați afară 10 000 de polițiști, pentru că sunt prea mulți. Au tăcut mâlc.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Nici n-ai să auzi. Păi tu în atâţia ani, ai văzut să se ceară oameni prin presă sau la televizor? Nu confunda şefii cu liderii de sindicat. În cazul şefilor problemele se ridică pe cale ierarhică, nu prin presă cum o fac sindicaliştii. Din acest motiv nici nu o să-i auzim noi niciodată. Încearcă să analizezi cât mai obiectiv posibil. De asemenea nu confunda şefii cu comandanţii/directorii sau mai ştiu eu ce măreţe funcţii pompoase în care ajung de obicei nişte rupţi de realitate. Tu pe Igaş l-ai considerat sau perceput vreodată, în vremea cât a fost ministru de interne, ca pe un şef al tău? Sau pe orice alt ministru? Ăia sunt din altă lume pe-acolo.

 • Upvote 3
Link to comment

Igaș a fost numit tocmai ca să aplice directivele lui Băsescu, care a hotărât că efectivul de polițiști trebuie redus fix cu 10 000, întrucât sindicaliștii anunțaseră că acesta a fost numărul participanților la faimosul miting unde i s-a strigat ce i s-a strigat. Băsescu ca să justifice faptul că sunt prea mulți polițiști, i-a numărat și pe locali și pe cei care lucrează prin diferite instituții care au la titulatură și cuvântul poliție. Șefii noștri (în special cei din I.G.P.R) nu s-au dus așa cum zici pe scară ierarhică, cu cifrele pe masă și să-l scoată de sub aburii nervilor. Niciun șef nu s-a dus la Băsescu să-i arate că la acea dată erau un număr de 52146 polițiști, dar dintre aceștia efectiv în structurile operative erau mult mai puțini. Nu au avut curaj atunci și nu au curaj nici acum să să prezinte situația reală. Cred că nu există în țara asta vreun I.p.j, în care să nu fie posturi cu un singur polițist. 

Câți șefi de inspectorate, crezi că au solicitat mărirea numărului de posturi, până nu s-a dat semnalul de la Capitală? 

Edited by iav
Link to comment

Colegii, vă dau dreptate în tot ceea ce spuneți dar vin și eu cu o completare și anume că TOTUL se rezumă la bani, bani pe care ministerul nu vrea să îi aloce, dar, cel mai rău, nu vrea să îl ceară guvernului.

Mai exact, ministrul de interne, cei din Aparatul Central și din conducerea IGPR

Acești oameni sunt dinozaurii cu mentalitate (și din nenorocire pentru noi, cu putere de decizie) ca a acelora cu autosuficiență și care cred că lor nu li se poate întâmpla. 

Sunt ferm convins, am curaj să-mi tai mâna dreaptă, că acei oameni, granturi burtoși de sus, nu mișcă un deget pentru că, nu-i interesează, unu la mână, și pentru că ne desconsideră în așa fel încât consideră că ce avem acum, dotare și legislație, sunt suficiente pentru criminalitatea din România și exact ceea ce ne trebuie nouă, polițiștii.

Sunt sigur că cei de sus spun:

"A murit un șef de post? Înjunghiat la datorie? 

E un caz izolat, încă nu se știe ce anume a declanșat asta și poate e de vină șeful de post! 

Nu e cazul să facem din asta tam tam".

Ei acum sunt în febra pupării bucilor și "buzele" de jos ale doamnei ministru pentru a-și păstra funcțiile și avantajele conferite de acestea. 

 

 

 

Edited by genessys30
 • Upvote 6
Link to comment
 • Member

Inmormantarea colegului nostru are loc maine de la ora 12 in localitatea Leordina, imediat dupa comuna Viseu, jud. Maramures. Din pacate eu nu pot sa merg, dar am colegi (din Cluj) care in aceste momente se organizeaza pt a pleca maine dimineata spre MM.

 • Upvote 3
Link to comment

Toată cinstea și respectul meu pentru un polițist care moare la datorie (cu toate că moartea este ultimul lucru pe lumea asta la care m-aș gândi) indiferent de structura din care face parte! 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Apropos de implicarea sefilor...stiu un caz concret...la Medgidia! A fost numit de curand un sef nou, protejatul actualei conduceri, care a rezolvat problema de personal, in prezent avand incadrata 100% schema; cum?! Simplu, a radiat toate functiile vacante!

Astfel ca, la Rutiera, schema este compusa dintr-o functie de ofiter si doi agenti...

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.