Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Suspendarea permisului în urma unui dosar penal


AdrianaF

Question

În luna iulie am fost implicata intr-un accident de circulație în urma căruia s-a deschis un proces pentru vătămare corporală din culpă. La 5 luni după deschiderea dosarului am primit prin poștă soluționarea, întrebarea mea este, imi poate fi suspendat permisul dacă doamna procuror nu dispune acest lucru? La sfârșitul înștiințării, unde doamna procuror trebuie sa dispună sunt menționate doar clasarea cauzei, suportarea cheltuielilor de către stat și înștiințarea ambelor părți implicate în accident.

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Suspendarea dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere, nu de către magistrat. Vezi art. 103 lit. c şi alin 11 din OUG 195/2002.

Link to post
Share on other sites
 • 0
IonutFlo

Buna seara!

Am avut un accident rutier fara victime, si fara nici o dauna materiala. In urma acestuia mi s-a făcut dosar penal. Am sunat la parchet și mi s-a spus ca dosarul este clasat, dar încă nu am primit o copie de pe ordonanta de clasare.

În aceasta situație (dosar clasat) si totodată ținând cont de faptul ca nu am mai avut abateri nici înainte de a avea dosarul și nici după acesta, pot sa obțin permisul?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
GeorgeCRV

Salut,

 

Aproximativ acum un an, chiar la începutul pandemiei, mi-a fost ridicat permisul cât și numerele roșii deoarece acestea expirasera de 2 zile. A urmat o cercetare penala cu mine ca inculpat, am fost chemat la judecătorie și după amânarea sentinței de vreo 4 ori  instanță a dispus  renunțarea la aplicarea pedeapsei ( fiind prima abatere, neavând cazier..etc).

Întrebarea mea este cum îmi pot recupera permisul înapoi? Am primit acasă o scrisoare ca trebuie sa plătesc cheltuielile de judecata în valoare de 200 lei ( nu știu unde însă sa achit aceasta) și nici cum pot intra în posesia permisului de conducere ... 

Zi usoara

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
Roby

Cheltuielile le achiti la Trezorerie, iar permisul il recuperezi de la Serviciul Rutier din judetul tau.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Salutare, am si eu o intrebare ... am fost prins de catre politie cu permisul suspendat , mi s-a facut dosar penala si astept o decizie de la procuror de 3 luni , stie cineva daca pot merge undeva ce se intampla cu dosarul ..sau cat dureaza? multumesc

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.