Jump to content
POLITISTI.ro

Auto furate sau urmărite, găsite de poliţişti


NewsBot
 Share

Recommended Posts

Autoturism urmărit internaţional, identificat de poliţişti

Un autoturism care figura urmărit internaţional, ca fiind furat din Italia din luna martie 2006, a fost depistat de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Ialomiţa.

 

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Trafic şi Furturi Auto, în colaborare cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român Ialomiţa au identificat un autoturism ce aparţinea unui tânăr în vârstă de 29 de ani, din oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa.

 

În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului INTERPOL din cadrul C.C.P.I.-I.G.P.R., s-a constatat că autoturismul figura urmărit internaţional, ca fiind furat din Italia din luna martie a anului 2006.

 

Autoturismul în cauză a fost ridicat şi indisponibilizat la sediul inspectoratului, în vederea continuării cercetărilor prin intermediul Biroului S.I.R.E.N.E. în legătură cu provenienţa acestuia.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Autoturism furat din Italia, depistat în trafic de poliţişti

Poliţiştii judiciarişti ialomiţeni au indisponibilizat au autoturism oprit în trafic, care figurează ca fiind sustras din Italia şi era dat în urmărire internaţională.

O patrulă de siguranţă publică a oprit în trafic, pe raza municipiului Urziceni un autoturism condus de un tânăr localnic în vârstă de 27 ani.

 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Interpolului din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează urmărit internaţional, fiind reclamat furat din Italia în luna martie a anului 2010.

 

Autoturismul a fost indisponibilizat şi ridicat în vederea cercetărilor de ofiţerii de investigaţii criminale din cadrul Compartimentului Trafic Furturi Auto, la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni.

 

Verificările sunt continuate prin intermediul Biroului SIRENE – C.C.P.I. – I.G.P.R., în vederea clarificării situaţiei juridice a autoturismului în cauză.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

O autoutilitară sustrasă din spania, descoperită de poliţişti


Un autoturism, urmărit internaţional, ce figura ca sustras din Spania a fost identificat şi indisponibilizat de către poliţiştii ialomiţeni.

Vineri, 6 aprilie a.c., o patrulă mixtă de ordine şi siguranţă publică a oprit pentru control în trafic, pe raza municipiului Slobozia, o autoutilitară condusă de un tânăr localnic în vârstă de 35 ani.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că autoutilitara aparţine unui cetăţean, în vârstă de 47 ani, din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu şi este înmatriculată în Bulgaria, dar figurează ca urmărită internaţional, în bazele de date SCHENGEN.

Cercetările derulate suplimentar au relevat faptul că autovehicul respectiv figurează sustras din Spania din anul 2009.

A fost luată măsura indisponibilizării autoturismului la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în vederea clarificării situaţiei juridice a acestuia prin Biroul Naţional S.I.R.E.N.E.


I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Autoturisme şi mopede furate din străinătate, identificate de poliţişti

În timpul unei acţiuni desfăşurată pe parcursul a două zile, în judeţul Timiş, poliţiştii au depistat şase mopede şi două autoturisme ce figurau în bazele de date ca fiind furate. Persoanele în posesia cărora au fost găsite acestea sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

În perioada 26 – 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş au desfăşurat o acţiune pentru combaterea furturilor şi a traficului internaţional cu autovehicule reclamate furate.

La data de 26 septembrie .a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat verificări la două ateliere de dezmembrări auto, unde au identificat şase mopede care figurau în bazele de date ca fiind furate.

Astfel, patru erau reclamate furate din Italia între 2006 - 2012, unul din Austria în anul 2007, şi cel de-al şaselea moped figura în baza de date furat din Franţa, în anul 2009.

Totodată, la data de 27 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Rurală Belinţ au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN 6, km 515. În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a stabilit că autoturismul condus de către H. Marinel, de 48 de ani, din Haţeg, judeţul Hunedoara, figura furat din Italia, în anul 2011.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au depistat, pe raza localităţii Corneşti, un autoturism reclamat furat din Germania, în luna iulie 2012, condus de P. Teodor, de 31 de ani, din Ghiroda.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de persoanele în posesia cărora au fost depistate autoturismele şi mopedele, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Autoturism sustras din Spania, identificat de poliţişti, în trafic

Poliţiştii rutieri din Teleorman au descoperit un autoturism ce figura ca sustras din Spania şi care era condus de un bărbat ce nu deţinea permis de conducere. / Poliţiştii au indisponibilizat autoturismul, iar suspectului i-a fost întocmit dosar penal.

În acest sfârşit de săptămână, în timpul unei acţiuni desfăşurată în municipiul Turnu Măgurele, de poliţişti ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Teleorman, a fost oprit pentru control un autoturism ce avea plăcuţele de înmatriculare deteriorate.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului şi a conducătorului auto, poliţiştii au constatat că şoferul, V. Robert, de 32 de ani, din municipiul Turnu Măgurele, nu deţinea permis de conducere auto.

În continuarea verificărilor şi în urma schimbului de date şi informaţii prin Biroul SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., a reieşit faptul că acest autoturism figura în baza de date ca fiind sustras din Spania.

Poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat autoturismul, iar suspectului i-a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care maşina a ajuns în posesia acestuia.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Autoturism furat din Belgia, identificat de poliţiştii români

Un autoturism ce figura reclamat ca fiind sustras din Belgia, din anul 2010, a fost găsit de poliţişti, în posesia unui tânăr din Botoşani.

Pe numele acestuia, poliţiştii botoşăneni au întocmit dosar penal pentru tăinuire la furt.

La data de 15 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Botoşani au identificat, în municipiul Botoşani, un autoturism cu numere provizorii de România, aflat în posesia lui A. Cristian, de 29 de ani, din comuna Leorda, judeţul Botoşani, dat în urmărire internaţională.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că acesta figura reclamat ca fiind furat din Belgia, la data de 25 septembrie 2010.

Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Botoşani, iar faţă de A. Cristian s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând să se dispună soluţie procedurală prin parchet.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Zeci de autovehicule furate din străinătate, depistate în acest an la frontieră

Într-un interval de câteva zile, poliţiştii de frontieră au depistat şase autovehicule, trei autoturisme mărcile de lux, un microbuz, o motocicletă şi un moped, în valoare totală de peste 160.000 euro, care figurau ca fiind furate din Marea Britanie, Italia, Rusia, Spania şi Polonia.

În primele două luni ale anului 2013, poliţiştii de frontieră au depistat 41 autovehicule furate din state ale Uniunii Europene.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Marinica T., în vârstă de 53 de ani, din jud. Bacău care conducea un autoturism de lux, înmatriculat în Marea Britanie.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră i-au solicitat conducătorului auto, pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului.

Lucrătorii noştri au constatat că certificatul de înmatriculare prezintă corecturi în câmpurile referitoare la proprietarul autoturismului, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Marea Britanie.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, conducând un autoturism de lux, cu numere de înmatriculare specifice Italiei, cetăţeanul român Emil B., în vârstă de 49 ani, domiciliat în jud. Maramureş.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Italia, din luna ianuarie 2013.

Bărbatul a declarat că a închiriat maşina de la un cetăţean italian şi nu ştia că este declarată furată.

În data de 11.03.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti Oaş – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au oprit pentru control, pe raza localităţii Bixad, un autoturism de lux, condus de cetăţeanul român Gheorghe U., în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Rusia, din anul 2006.

Bărbatul a declarat că tatăl său a cumpărat maşina de la un alt cetăţean român şi nu ştia că este declarată furată.

Ieri, 11 martie a.c., în jurul orei 05.30, la P.T.F. Negru Vodă, judeţul Constanţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român B. I., în vârstă de 24 ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Spania.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră în bazele de date, a rezultat faptul că microbuzul figura ca fiind furat din Spania din anul 2012.

Conducătorul auto, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa, a declarat faptul că i-a fost încredinţat microbuzul de către tatăl său, pentru a-l înmatricula în R. Bulgaria.

Totodată, a mai declarat că tatăl său a achiziţionat microbuzul de la un cetăţean român şi nu ştia că acesta este furat.

În toate aceste cazuri, poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt sau tăinuire la furt, urmând a fi înaintate Parchetului cu propunerile legale.

Totodată, lucrătorii noştri au luat măsura indisponibilizării autovehiculelor, până la finalizarea cercetărilor.

Tot ieri, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Călăraşi au oprit în trafic, in localitatea Călăraşi, pe cetăţeanul român Laurenţiu D., în vârstă de 35 ani, care conducea o motocicletă.

În urma verificărilor în baza de date a rezultat că motocicleta figurează ca fiind furată din Italia, din data de 10.12.2012, iar conducătorul nu posedă permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar motocicleta a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F. Călăraşi.

În aceeasi zi, in jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Bivolari - I.T.P.F. Iaşi care desfăşurau o acţiune specifică în zona de competenţă, au oprit pentru control în localitatea de frontieră Vladomira, un moped condus de cetăţeanul român Petru S., în vârstă de 39 ani.

La solicitarea documentelor, Petru S. nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru verificări.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că mopedul figura ca fiind furat din Polonia, iar bărbatul nu poseda permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la furt, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, iar mopedul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În primele două luni ale anului 2013, poliţiştii de frontieră români au depistat un număr de 41 autovehicule furate - 29 autoturisme, 6 automarfare, 2 microbuze, 2 remorci, 1 autocar şi 1 motocicletă - din state ale Uniunii Europene.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Porsche Carrera furat din Spania, depistat în P.T.F. Albiţa

 

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Albita au depistat un autoturism marca Porche Carrera, in valoare de aproximativ 40.000 euro, declarat furat din Spania, condus de un cetatean roman.

942788_559122160788553_1713862389_n.jpg

In data de 29 aprilie a.c., in jurul orei 07.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontiera, conducand un autoturism marca Porsche, model 911 Carrera , cetateanul roman Radu F., in varsta de 31de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi.

 

Existand suspiciuni privind autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul in cauza, au fost efectuate verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat faptul ca autoturismul respectiv figureaza furat din Spania, incepand cu data de 14.03.2013.

 

Cu privire la cele constatate, Radu F. a declarat ca a achizitionat autoturismul contra sumei de 15.500 euro, plus un autoturism marca BMW Z4, fara sa cunoasca faptul ca autoturismul Porsche Carrera este furat.

 

Politistii de frontiera vasluieni i-au intocmit lui Radu F. dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Husi cu propunerile legale.

 

Autoturismul, in valoare de aproximativ 40.000 euro, a fost indisponibilizat in vederea recuperarii acestuia de catre proprietar. 

 

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Autoturism dat în urmărire internaţională, descoperit de poliţişti

 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Botoşani au identificat un autoturism cu numere de înmatriculare din Bulgaria, ce figura ca fiind furat din Germania. / Autoturismul a fost indisponibilizat, iar pe numele celui care folosea autoturismul, s-a întocmit dosar penal pentru tăinuire la furt.

La data de 13 august a.c., poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani au identificat, pe raza municipiului Botoşani, în posesia unui sucevean, de 29 de ani, un autoturism ce avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare din Bulgaria.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti şi a schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., a reieşit faptul că acest autoturism figura ca fiind furat, din Germania, de la data de 25 decembrie 2011, fiind dat în urmărire internaţională.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, în vederea continuării cercetărilor.

Faţă de sucevean s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, urmând ca, după stabilirea modului de traficare a autoturismului, să se dispună soluţie procedurală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Acțiune Europeană pentru combaterea traficului internațional cu auto

 

În perioada 10-13 septembrie a.c., Poliţia Română a participat la o acţiune internaţională, pe linia combaterii furturilor şi a traficului internaţional cu autovehicule reclamate furate.

 

În urma desfăşurării operaţiunii la nivel naţional, sub coorodonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost identificate 51 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale.

 

În urma propunerii Preşedinţiei Lituaniene a Uniunii Europene, 28 state membre au participat la organizarea unei acţiuni pe linia combaterii furturilor şi a traficului internaţional cu autovehicule reclamate furate, acţiune sprijinită de Europol, Interpol, Tispol şi Frontex.

 

În vederea realizării unui schimb rapid de date şi informaţii necesare poliţiştilor români aflaţi pe teren, dar şi la solicitarea celorlalte state participante, pe parcursul operaţiunii, la sediul Europol din Haga a funcţionat Centrul de Operaţiuni JPO LITCAR, unde fiecare stat participant a detaşat poliţişti specializaţi în traficul internaţional cu autovehicule furate.

 

La nivel naţional, acţiunea a fost organizată şi coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Unităţii Naţionale Europol din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R. şi a I.G.P.F., fiind angrenate structurile de investigaţii criminale, poliţie rutieră, ordine publică, poliţie transporturi şi poliţie de frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

În cadrul operaţiunii au fost organizate acţiuni în trafic, în special în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand.

 

În cele patru zile ale acţiunii, la nivel naţional, au fost identificate 51 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale (33 de autoturisme, 3 motociclete, 13 utilaje de construcţie şi 2 rulote).

 

Dintre acestea, 22 erau reclamate ca furate din Italia, 11 din Spania, 4 reclamate ca furate din România, 4 din Germania, 3 din Franţa, 2 din Olanda şi câte unul din Ungaria, Bulgaria, Iran şi din Slovenia, iar un autovehicul avea seria de şasiu modificată.

 

Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice.

 

Cercetările sunt continuate, în colaborare cu celelalte state, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., pentru repatrierea acestora către părţile vătămate şi pentru tragerea la răspundere a suspecţilor de furturi de autovehicule, precum şi a celor care au traficat aceste autovehicule ori au înlesnit prin orice mijloace înmatricularea în circulaţie în România.

EXEMPLE:

La data de 11 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au identificat, în incinta unei cariere, 3 utilaje de construcţii, toate figurând reclamate ca fiind furate din Italia. Din verificări a reieşit că acestea au fost sustrase în perioada 2006-2007.

 

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J. Hunedoara au indisponibilizat un autoturism care avea aplicate plăcuţe de înmatriculare spaniole. Posesorul autoturismului a declarat că a achiziţionat bunul în luna august a acestui an, de la un cetăţean spaniol, primind de la acesta şi o serie de documente emise de autorităţile spaniole.

În urma verificărilor efectuate în Sistemul Informaţional Schengen, s-a stabilit că, în realitate autoturismul menţionat figurează reclamat furat la data de 6 septembrie a.c., din Germania, iar plăcuţele de înmatriculare aparţin unui alt autoturism, înmatriculat în Spania pe numele cetăţeanului spaniol.

 

I.G.P.R.- Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...
AUTOTURISME DATE ÎN URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ, IDENTIFICATE DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii din Piatra Neamţ au identificat două autoturisme date în urmărire internaţională de autorităţile italiene, respectiv cele belgiene.
 
Ieri, în jurul orei 08.00,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ, au oprit un autoturism înmatriculat în Italia, care circula pe DN15. În urma identificării conducătorului auto, un tânăr de 24 de ani, din Piatra Neamţ şi a verificării documentelor auto, s-a stabilit că vehiculul figura dat în urmărire internaţională de către statul italian. 
 
Autovehiculul a fost indisponibilizat. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ, aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.
 
De asemenea, în cursul săptămânii trecute, un alt autoturism, dat în urmărire internaţională de către autorităţile belgiene, a fost depistat în localitatea Săvineşti, proprietarul autovehiculului, o femeie de 41 de ani, din Piatra Neamţ fiind cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.
 
Sursa: IPJ NEAMŢ
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

AUTOVEHICULE SUSTRASE DIN STRĂINĂTATE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTII ROMÂNI

 

Poliţiştii din Timiş au depistat trei autovehicule, în valoare totală de 118.000 de euro, care figurau în bazele de date ca fiind sustrase din Italia şi Franţa.

 

În perioada 19 – 23 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş au depistat trei autovehicule care figurau sustrase din Italia şi Franţa.

 

În fapt, la data de 19 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat, pe raza localităţii Giarmata, judeţul Timiş, un autovehicul care figura sustras din Italia din data de 14 ianuarie a.c.

 

Autovehiculul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 100.000 de euro, se afla abandonat în parcarea unui pensiuni.

 

Totodată, la data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii au depistat pe raza localităţii Dumbrăviţa, în posesia unui tânăr de 30 de ani, un autoturism care figura sustras din Italia, în luna aprilie 2014.

 

Cel de-al treilea autoturism a fost depistat de poliţişti, joi, 23 ianuarie a.c., pe raza municipiului Timişoara, în posesia unui tânăr de 28 de ani. Acesta figura sustras din Italia în luna noiembrie 2014.

 

Cele trei autovehicule au fost indisponibilizate la sediul I.P.J. Timiş, până la definitivarea cercetărilor.

 

Valoarea acestora se ridică la 118.000 de euro.

 

Poliţiştii continuă cercetările, în cauzele instrumentate.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.