Jump to content
POLITISTI.ro

Evaluarile profesionale in vederea disponibilizarii politistilor

Postare recomandată

Publicat

nici la hunedoara nu se da proba practica, doar interviu.

ordinele ministrului(nepublicate in MoF) sunt doar asa de "consultare" nu de respectat. de fapt ordonanta spune ca se dau 2 examene, scris si interviu, si se face media intre ele. sunt o gramada de unitati care nu respecta legea si dau doar interviu

Dreptatea ai ! Oricum ,se stie pana la I.P.J. ca Politia Municipiului Hunedoara are in comun cu respectul fata de lege cat are apa cu uleiul..unde mai pui ca acolo comandant neoficial e seful biroului O.P. ,comandantul in functie fiind doar o marioneta in mainile papusarului de la O.P.:citeste Click ,mananca covrigi ,bea iaurt si semneaza ca orbu tot ce-i pune ala pe birou :doh: - d-aia si spun toti ,de la Hunedoara ,pe la colturi ca nu e comandant decat ca si titlu! :hmmmt:

Vip3R ,daca sunt informat gresit ....te rog sa ma corectezi !

Btw : bine ca dupa o lupta (de culise )extrem de stransa ,ati scapat;stii ce spun,nu?In plus cineva cunoscut tie, te apreciaza.

:emo-yessir:

Hai ca trebuie sa plec la slujba!

Publicat (modificat)

Eu lucrez la SPF Darabani,IJPF Botosani.Pina in 15 sept. 2010 am lucrat la SFICPPF Constanta de unde m-am transferat in urma anuntului cf caruia unitatea va fi desfiintata (lucru care dealtfel s-a si intimplat,fiind radiate toate functiile mai putin 7 functii de ofiter si una de agent de la catedra de marina,restul lucratorilor fiind acum pusi la dispozitie,fara sa stie de unde-si vor lua salariul si nici daca si unde vor da examenul de departajare).Am lucrat pina pe 15 martie la SPF Radauti Prut,dupa care am gasit un post liber la SPF Darabani(aicif ac naveta doar 40 km pe tura).Problema mea este ca ma simt aiurea...de la acest sector trebuie sa plece 7 oameni,toti de la operativ(frt.verde),si am senzatia ca am venit sa iau locul oricaruia dintre ei(in caz ca trec de test).Chiar daca subiectele sant facute la sector,comisia este de la sector si,normal,eu ca ultim venit,stiu sigur ca nu voi fi menajat sub nici o forma.....Chestia este ca vreau neaparat sa beneficiez de avansarea la termen(am facut 5 ani pe 1 aprilie),ca vreau sa trec de test si ulterior sa solicit suspendarea relatiilor de serviciu pentru 1-3 ani,eventual sa demisionez,cu conditia sa primesc o caracterizare buna(nu vreau ca un eventual angajator sa ma vada ca pe un ,,incompetent"de care a curatat Igas sistemul),sa nu platesc suma din clauza contractuala,iar locul eliberat de mine sa fie ocupat de primul picat la test.Cred ca asa as impaca si capra si varza....

Modificat de Wallah
Publicat (modificat)

Lucrez la I P J Galati la o Sectie de politie la Siguranta Publica, azi am semnat hartiile ca suntem pusi la dispozitie, dar pe ele erau modificate datele in loc de 06.07.2011 era taiat si scris peste cu pixul 11.07.2011, dupa cum au zis si colegii de mai sus, tot in cei care stau in strada se da si se scot functii, dar nici astazi dupa sedinta cu un adjunct de la municipiu nu vor sa ne zica concret cate functii se radiaza(cati oameni o sa plece de pe schema de la sectie), cica nu se stie. Initial s-a zis ca nu se atinge de ordine publica si implicit de sectii dar seful de la MRU a tinut sa isi tina oamenii de la birouri tot protejati si a intrat si in sectii cu taierile, acum dupa sedinta lor a sefilor este in medical si nu il trage nimeni la raspundere.

Acum sa vedeti ce bine o sa o duca sefii de sectii sau cei care o sa faca parte din comisii si ce mese o sa se faca, ce spagi or sa curga pentru un amarat de loc, care este din ce in ce mai incert in Politia Romana.

Acum am si eu o intrebare, oare chiar se poate sa nu se stie in ziua de azi exact cate functii se scot de pe schema de la noi cu noua organigrama si sa ne tot abureasca asa , ca sincer nu prea mai suportam stresul asta.

Ar fi bine ca sa se faca si o emisiune la TV sau mediatizare mai mare referitoare la disponibilizarile astea care pana la urma nu se ating de cei care stau bine la birouri, poate ajunge si la gura lui Msioer IGAS.

Alta nelamurire care e la noi ar fi cu noii sectoristi, care s-au adaugat nr de 4 care erau dinainte, inca 4 dintre colegii care faceau la judiciar dar nu erau pe schema, e ca acestia nu sunt trecuti pe schema si sunt si ei pusi la dispozitie si acum se asteapta sa se vada cum se procedeaza, daca ii trece pe schema, adica sa mareasca schema la proximitate, inseamna ca de la S.p o sa plece mai putini , cica unu sau 2 maxim.

De asemenea ni s-a comunicat asa printre randuri ca se scot de pe tot IPJ Galati un nr de 20 posturi respectiv 5 de ofiteri si 15 de agenti.

Sa vina cineva de la Bucuresti in control la inspectorat-municipiu sa vada cati oameni sunt care mai de care inghesuiti in birouri, cati soferi sau cati freaca menta de sparg si joaca toata ziua solitaire sau mai stiu eu altceva.

Treaba e si mai nasoala la cei de la frontiera, care din 800 oameni scot 86 locuri si toate de agenti si la fel , tot de-al de fraierica de pe fasie o sa participe la concurs si nu cei de la birouri care stau bine mresi iarna la caldurica si vara la racoare la aer conditionat.

Hai Liberare!(scuze ca sunt ironic, dar sincer incep sa nu mai suport conditiile astea de stres)

Modificat de Adrian83
  • Apreciez 1
Publicat

Daca poate cineva sa-mi zica ce se intampla cu cei care sunt pusi la dispozitie in urma radierii functiei, avand in vedere ca a avut o functie unicat. In acelasi compartiment erau doua functii diferite de agenti iar una s-a radiat. Acesta mai are vre-o sansa, sa intre la testare sau ceva de genul asta? Numai acesta a primit instiintare scrisa de disponibilizare.

Publicat

buna ziua....

la ijpf galati , se pare ca va fi un singur test,grila, cu 25 intrebari,dintr-o tematica stufoasa, de zici ca ne pregatim sa invadam Marte si ne-ar fi frica ca martienii sunt mai pregatiti ca noi.... si care in mare se bazeaza doar pe circa 20% din specificul muncii...cum poati oare sa evaluezi un om prin 25 intrebari?la asta se reduce o activitate de "n" ani (nu spun numarul intrucat nu vreau sa ma laud ca am schimbatvreo 7-8 ministrii pana acum)bineinteles, cercetatii penal si concediile medicale sunt puse la umbra...si atunci stai si te gandesti de ce tu , care pana la urma ai si ceva rezultate, si ti-ai vazut de treaba ta , ajungi sa fii pus in aceeasi oala cu un gica( cunoscatorii stiu..)...s-au radiat toate functiile si se pare ca nici avansari nu vor fi facute pana dupa examen, sau cine stie poate nu se mai fac deloc...

dar oricum , imi este sila de ce a ajuns acest minster ...

ca peste tot, si la noi vor disparea un numar de 86 functii, in cea mai mare parte de la ture serviciu...exista compartimentul "ciocarlia" , unde nu este necesar sa dispara functii, asa cum exista si compartimente unde se retrag domnii agenti din sursa externa angajati fara stagiul militar satisfacut, care au fost prinsi odihnindu-si privirea ( economie la lumina, ce sa-i faci!?)pe timpul serviciului si ca atare au fost mutati "disciplinar" in acest loc la 8 ore ,ca sa nu mai fie cazul sa cada in abatere si a doua oara....noi restul vom fi testati, iar cei nepregatiti , vor incepe o noua viata...

primul politist al romaniei - igas- ne-a transmis ca nici un cetatean nu va avea de suferit , asa ca mi-am propus sa devin apatrid, intrucat se pare ca am de suferit, si ca atare nu sunt cetatean

din aceasta republica basesciana ,va doresc numai bine , voua politistilor ce aveti meritul de a absolvi o institutie de invatamant militar si pe care a ajuns sa va conduca un clovn vopsit in portocaliu

• Apreciez 3
Publicat

lucrez in mediul rural, ipj Galati, si bineinteles sunt la dispozitie alaturi de toti colegii mei si se pare ca vom da examen dar nu se stie inca pe cate locuri ...cert este ca din cate cunosc la noi la inspectorat au mai fost pusi la dispozitie colegi de la op de la sectii si 1-2 poate 3 posturi de la birouase...oricum majoritatea de le prdine publica din strada...ieri am primit la post, fiind de servici singura pe tura, vizita unor colegi de la administrativ...Trei ....trei lucratori:unul a venit sa numere becuri, altul sa faca un raport si al treilea cred ca era soferul...va place? acolo unde se lucreaza cu un om pe tura ...si ai aproape toate atributiile pe care le poate avea un politist (ordine publica, cercetare penala, constatare, prevenire pe toate liniile, control pe toate liniile, rutiera, evid pop. - fisa postului are vreo doua pagini) scot la dispozitie si acolo unde se plimba trei nu scoti pe nimeni?....si culmea primul lucru care l-au facut cand au intrat a fost sa ma intrebe daca sunt singura si nu le venea sa creda....? pai cum sa creada cand ei nu stiu ce inseamna pt ca nu li s-a intamplat niciodata ...de unde sa stie?

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

lucrez in mediul rural, ipj Galati, si bineinteles sunt la dispozitie alaturi de toti colegii mei si se pare ca vom da examen dar nu se stie inca pe cate locuri ...cert este ca din cate cunosc la noi la inspectorat au mai fost pusi la dispozitie colegi de la op de la sectii si 1-2 poate 3 posturi de la birouase...oricum majoritatea de le prdine publica din strada...ieri am primit la post, fiind de servici singura pe tura, vizita unor colegi de la administrativ...Trei ....trei lucratori:unul a venit sa numere becuri, altul sa faca un raport si al treilea cred ca era soferul...va place? acolo unde se lucreaza cu un om pe tura ...si ai aproape toate atributiile pe care le poate avea un politist (ordine publica, cercetare penala, constatare, prevenire pe toate liniile, control pe toate liniile, rutiera, evid pop. - fisa postului are vreo doua pagini) scot la dispozitie si acolo unde se plimba trei nu scoti pe nimeni?....si culmea primul lucru care l-au facut cand au intrat a fost sa ma intrebe daca sunt singura si nu le venea sa creda....? pai cum sa creada cand ei nu stiu ce inseamna pt ca nu li s-a intamplat niciodata ...de unde sa stie?

Vizita unor colegi??? Colegi de minister.....ca aia sunt politisti doara daca politist este cel care poseda legitimatie de politist....asa cum ,daca intrebi o putoare de la Dinamo sau Ciocarlia ce este ,o sa-ti raspunda prompt si cu p'eptu' umflat "Politist!"( BTW. fratii Preda ,interlopii aia cu scandalul cu BGS ,de acu' 2 ani ,de la un mall din B erau cica politisti.....cum unde?....la Dinamo)...mi-e scarba de ...oul de Igas si restu' de handicapati care populeaza ministerul...

Bine o zis un mare anonim...."Politisti?Adevarati?...cauta-i pe strada sau in film...."

Igas ,...beep ,uita-te la idiotenia pe care o faci....cureti aparatul central ,nu? ....cureti birourile ,nu?.....daca aveai vointa si intelect ( de unde????) desfintai Dinamo si Ciocarlia si atunci chiar ramaneai in istoria M.A.I. ca si omul care a facut ceva pentru organul vital al statului numit ... Interne....

Imi aduce aminte (evident pastrand proportiile),acest igas (sic!) de pamfletul "Baroane" de T.Arghezi...

Iesi ma ,pe post ...si mai zi ca dai numai din birouri afara!!!!Mai zi,ma!....apoi plimba-te prin orasele tarii noaptea dupa ce faci "curatenia"....nu o sa stii ce-i asa pustiu de uniforme noaptea...si sper sa fie maica-ta sau tac'tu talhariti ....si apoi sa te-ntrebi candid : " da'di ce ? "

.....tule!...nosule!

e oleaca offtopic dar dati-va cu parerea de nu se potriveste

"Baroane!Ce semeţ erai odinioară, dragul meu, de n-ai mai fi fost. Şi ce mojic! ce mitocan! Ce bădăran! Nu te mai recunosc. Parcă în hainele tale a intrat alt om şi parcă celălalt a plecat în pielea goală, pe undeva, prin ceruri ori iad.

Botul nu-ţi mai e aşa gros, fălcile ţi-s mai puţin dolofane şi ai început, Doamne!, să şi surâzi cu buzele alea groase, şterse de unsoare. Ceafa ţi s-a mai tras, guşa s-a mai moderat,........ Nici părţile de dindărăt nu mai sunt atât de expresiv dominante, dedesuptul croielii scurte.

Cred că nu mai iei dimineaţa patru cafele cu lapte, o halcă de şuncă şi opt prăjituri, cu care ţi-ai pus din nou în funcţiune intestinul gros, anemiat de răbdări prăjite. Te umpluseşi bine, până la râgâială. Ţi-aduci aminte ce sfrijit erai pe când erai sărac şi cum ne pălmuia căutătura ta aţâţată după ce te-ai procopsit. Îndopat cu bunurile mele, nu-ţi mai dam de nas şi ţi s-a părut că eram pus pe lume ca să slujesc mădularele tale, burţii, guşii, sacului şi dăsagilor tăi: ăsta era rostul meu, a trebuit să-l aflu de la tine, flămândule......Mi-ai împuţit salteaua pe care te-am culcat, mi-ai murdărit apa din care ai băut şi cu care te-ai spălat. ....I-auzi! Vrea să-mi fie stăpân şi să slugăresc la maţele lui, eu care nu m-am băgat rândaş nici la boierul meu. ..... Lasă-mă să-mi aleg stăpânul care-l vreau eu, dacă trebuie să mă robesc, nu să mă ia la jug şi bici, înfăşcat de ceafă, cine pofteşte.

Uită-te, mă, la mine! Baroane! Să ne desfacem hârtiile amândoi, eu zapisul şi hrisoavele mele, scrise pe cojoc, şi tu zdrenţele tale. ....... Nu! Păi ce scrie pe cârpele tale? .....Mi-a ieşit o floare-n grădină, ca o pasăre roşie rotată, cu miezul de aur. Ai prihănit-o. Ţi-ai pus labele pe ea şi s-a uscat. Mi-a dat spicul în ţarină cât hulubul şi mi l-ai rupt. Mi-ai luat poamele din livadă cu carul şi te-ai dus cu el. ..... Mocirlă şi bale rămân după tine în ...... Şi din toate păsările cu graiuri cântătoare, îmi laşi cârdurile de ciori.

Începi să tremuri acum, căzătură. Aşa s-a întâmplat cu toţi câţi au umblat să-mi fure binele ce mi l-a dat Dumnezeu. Te-ai cam subţiat şi învineţit. Obrazul ţi-a intrat în gură, gulerul ţi-a căzut pe gât ca un cerc de putină uscată. Dacă te mai usuci niţel, o să-ţi adune doagele de pe jos. Ce floacă plouată-n capul tău! Ce ...Ce ochi fleşcăiţi! Parcă eşti un şoarece, scos din apă, fiartă, de coadă, Baroane…"

Modificat de axle15
Publicat

Na !....ca m-am pierdut cu off-topicu' ala de "Baroane" si am uitat esenta: Da' meseriasii aia de la D.G.I.P.I. cu ce dreaq se ocupa?....n-au internet sa se sesizeze din oficiu ca marea curatenie este de facto marea paralizare a societatii si asa bolnave prin disponibilizarea politistilor de strada ,de fasie ,de drumuri....??? ....nu au informatiii...??? ....ca se vad cu ochiu' liber?...ar trebui sa-i tranteasca la igas un material de 10 kg pe birou ...sa vaza igas ce bravura face.....sau macar sa-i demonstreze ca e mintit...asta admitand ca nu stie....

Sau sintetizand " D.G.I.P.I.????....Ma lasi ?????!!!!!! "

Publicat (modificat)

Scrie si asta ziaristule!

Disponibilizarile fac victime.

La Politia Municipiului Hunedoara la siguranta publica ,un coleg pe nume Matu Dumitru ,cu 20 de ani vechime ,se zbate intre viata si moarte la Spitalul Municipiului Hunedoara la sectia de Neuro.Cum a ajuns sa faca un accident vascular foarte grav ca i s-a strambat gura si mana e vinovat seful de birou cms. Mahulet Cristi care a mai bagat in pamant un politist si asta o stiu de la politistii vechi care mi-au zis si ca cms Mahulet e un ofiter care nu are studii de loc de politie si nici reciclare nici formare profesionala dar e tinut in brate de cei de la ipj ca da cu biciul in oameni si aduce multe amenzi si alte celea colo si face statistica buna dar e 0 ca om si politist

Joi ne-a chemat pe toti la el sa semnam punerile la dispozitie care oficial nu seau dat si la colegul Matu i-a zis ca ii pare rau ,ca el nu vrea sa-l dea afara ,ca asa e vremea si nu are ce sa-i faca ca ii pare cica rau ca asa si pe colea colo si daca colegul Matu nu povestea acestea la colegii care l-au vizitatat la Spital nu credeam ca e adevarat si ziceam ca vorbesc unii si altii prostii si le place sa barfeasca despre sefi.Dar iata ca celea vorbite le confirma chiar colegu in cauza casefulde birou ia facut rau.

Colegul nostru sufera deja de diabet pe insulina si e un om sufletist care se consuma foarte foarte mult si in final luni dupa ce s-a plans ca nu e bine i s-a facut rau si a avut accident cerebral.

Pana cand acest neofiter fara studii si sufle t va face rau macar de ar avea Academia de politie sau Scoala de politie.

Nu aude si nu citeste nimeni si nu face nimic nimenea?

Avem servicii care tocmai asta trebuieste sa faca dar nu fac nimic ,lasa sa moara oamenii care au 20 de ani de sistem si nu pedepsesc pe cei care prin vorba nesabuita baga oamenii in mormant!

Eu daca ii spun uniu om o vorba rea si moare stiu ei sa ma cerceteze si sa ma deie afara dar pe acest ofiter nimenea,nica!

Si martori sunt!

Modificat de m5bmw
  • Apreciez 2
Publicat

Intreb si eu... de ce nu il ajutati sa traverseze strada prin loc nepermis? :))

• Apreciez 1
Publicat

Intreb si eu... de ce nu il ajutati sa traverseze strada prin loc nepermis? :))

:hmmmt:

Stii ca e o idee. Oricum a scapat el de 3 ori de D.N.A. dar poate nu aduce anul ce aduce secunda.Ca aia care iau bani cu lopata sal vada adik SIPI nu il vad sau se fac ca nu-l vad.

A distrus complet siguranta publica Hunedoara dar aia de la judet il lauda ca are locul unu la amenzi si alte celea dar nu se intreaba cum le obtibne rezultatele alea ca e praf colectivul si orasul e scapat de sub control finca el de cativa ani a facut tovarasie cu interlopii si nu vede nimeni. Cei care au avut curaj sa-l puna pe hartie sau imprastiat in lume si cand au scris li s-a spus ca nu se confirma si au fost loviti cu sanctiuni dar cee au scris ei cred ca e pe hartie intr-o arhiva si pot vedea aia din minister ca a fost verificat de mantuiala si i-a platit pe cei care lau verificat ca sa nu il deie afara caci acolo e locul lui.

• Apreciez 2
Publicat

Cei care erau in concediu de odihna pe data de 06.07.2010,mai sustin examenul?Si daca da ,cei care erau in concediu medical,in baza la ce,nu-l mai sustin?

Publicat (modificat)

Ceeace nu este clar pentru multi, in acest moment nu se face, practic, o reforma a sistemului, ci doar a aranjare a statului in vederea incadrarii in numarul de functii bugetate. De aceea se taie din functii pe unde se poate, mai ales la "tapa', ca acolo-s cele mai numeroase. Adevarata reforma ar incepe, cica, din septembrie incolo. Abia atunci om vedea ce si cum.

Modificat de ando
  • Moderator
Publicat

ando,

Nu e vorba de nicio reforma, e doar razbunarea marinarului din fruntea tarii.

Pentru a se incadra in buget existau si alte solutii, nu era necesar sa dea oamenii afara, dar nu au dorit acest lucru.

Publicat

A mai venit o dispozitie care zice cam asa: Conductorii caini, cei care in perioada examinarilor sunt in concediu medical si cei care sunt prinsi in programe de lucru internationale ( de exemplu frontex) au locurile asigurate, ceea ce inseamna ca nu mai dau concurs!

Publicat

lucrez la IPJ Timis la Biroul Drumuri Nationale si Europene si suntem doar 7 politisti pe un schimb din care va trebuii sa plece 1 si vom ramane doar 6 politisti care vom avea de supravegheat si patrulat 5 drumuri natiuonale dupa cum urmeaza D.N6; D.N.59; D.N.59 A; D.N. 59C si D.N.69, priveste acum harta si vei observa ca avem de patrulat si supravegheat circa 600Km, pune in calcul ca din 6 oameni trebuie sa acorzi unuia un liber de drept si la alt politist sa-i acorzi concediu, iar atunci la lucru in cel mai fericit caz vor fi maxim 4 politisti care trebuie sa patruleze pe 5 D.N. ( ieri de exemplu a fost doar un politist pe toate cele 5 D.N iar echipaj de noapte nu exista fiind obligati sa plecam din timpul liber la accident daca cumva intra in timpul noptii)

Atunci unde este eficenta restructurarilor? noua ne trebuiau minim 36 de oameni pe un schimb si suntem doar 7 din care mai da pe unul afara si vom ramane doar 6 ( spun ca trebuiau minim 36 fiindca asa am fost anuntati in luna martie de catre Bucuresti, atunci ne promiteau o reorganizare prin care ne marea schema la 40 politisti pe schimb, iar acum surpiza mai si da afara din noi ca cica am fi prea multi 7 politisti pe 5 drumuri nationale)

P.S. cel mai tare este faptul ca suntem pe plus la accidente iar in aceste conditii ar trebuii mult mai supravegheat traficul pentru a prevenii accidentele de circulatie....din pacate in accidente nu mor parlamentarii fiindca au antemergatori, masini scumpe sau circula cu elicopterul, daca ar murii un singur parlamentar in accident de masina sa vezi cum ne-ar marii efectivele si nu ar mai cauta sa faca indisponibilizari.

P.P.S sunt curios ce articol va aparea in presa, fiindca in ultima perioada m-am obisnuit cu ziaristi care fac jocul politicului :emo-yessir:

Publicat (modificat)

la ipj alba s-au restructurat 15 functii de agenti si 2 de personal contractual.Din acestea 4 de la siguranta publica si 1 de la rutiera de la politia municipiului alba iulia, din judet o fuctie de la ajutorii O.S. si restul de la rurala ,rutiera si o.p.

Sefii [nimeni altii decat membrii comisei de interviu] de jumatate de an tot fac evaluari, si liste cu activitatile desfasutate de fiecare politist, formuleaza amenintarii cum ca cei care nu dau bine in cifrele de pe listele lor si cei care i-au suparat, se vor intalni cu ei la concurs.Atunci ma intreb unde-i trasparenta si corectitudinea?Interviu va fi inregistrat doar audio nu si video.Nu s-a comunicat timpul acordat fiecarui candidat pentru a-si pregati raspunsul odata intrat in sala de concurs, nu se stie numarul intrebarile din interviu sau ordinea de examinare.De doua ori pe saptamana cel putin cel care va fi presedintele comisiei de interviu isi face aparitia la instructaje si anunta nominal politistii care nu se incadreaza in baremele de sanctiuni, constatari si informatii considerate de dansul personal ,,productive" si li se aduce la cunostinta ca urmeaza vremuri grele in privinta concursului.Nici macar nu se pastreaza aparentale de trasparenta.Dupa ce au absolvit scoli, cursuri de perfectionare, au sacrificat viata familiala si sociala politistii au ajuns sa fie dati afara daca nu au fost destul de slugarnici, nu au executat fara sa se intrebe ,,de ce", sau pur si simplu nu sunt pe placul stapanului.Cei mentionati vor probabil anuntati ca FIRMA nu mai are nevoie de ei deoarece nu sunt agreati de sefi cu pregatire indoielnica si fara nici o dovada care sa ateste calificarea lor in selectia personalului .

Daca era neaparat necesara aceasta retructurare, as fi dorit doar ca selectia celor ramasi pe drumuri sa fie una corecta,trasparenta, efectuata de personal calificat,obiectiv si care nu are legaturi dubioase sau '' afectiuni" fata de candidati.Daca se dorea corectitudine se dadeau niste teste adevarate pe toate liniile profesionale,inclusiv practice{probe sportive,tragere, spete de rezolvat}.Sunt scarbit de nivelul de jeg si prostie la care s-a ajuns in aceasta institutie.

As dori ca mai multi colegi sa sesizeze abuzurile si jocurile care se fac in aceasta perioada, nu doar pe forum.Nu stiu daca ar ajuta la ceva deoarece nu prea ai cui sa te adresezi dar macar s-ar vedea ca ne pasa.

Modificat de damaro
Publicat

Cei care erau in concediu de odihna pe data de 06.07.2010,mai sustin examenul?Si daca da ,cei care erau in concediu medical,in baza la ce,nu-l mai sustin?

2011,pardon

Publicat (modificat)

lucrez la IPJ Timis la Biroul Drumuri Nationale si Europene si suntem doar 7 politisti pe un schimb.........

............

P.S. cel mai tare este faptul ca suntem pe plus la accidente iar in aceste conditii ar trebuii mult mai supravegheat traficul pentru a prevenii accidentele de circulatie....din pacate in accidente nu mor parlamentarii fiindca au antemergatori, masini scumpe sau circula cu elicopterul, daca ar murii un singur parlamentar in accident de masina sa vezi cum ne-ar marii efectivele si nu ar mai cauta sa faca indisponibilizari.

P.P.S sunt curios ce articol va aparea in presa, fiindca in ultima perioada m-am obisnuit cu ziaristi care fac jocul politicului :emo-yessir:

Iata un exemplu de presa aservita in judetul Hunedoara Ziarul I.P.J. HD

De ce spun aservita ? Citind articolul m-au apucat dracii vazand minciunile servite si sprijinite de acea Sorina Popa. In Romania mai nou se aplica cenzura la comentarii numai fiindca ziaristul este prieten cu un sef de inspectorat.

Argument: vazand minciunile am postat un comentariu cu adresa unui post din acest forum sa se convinga si opinia publica si ziarista ca nu este asa in materie de politisti concediati (sa n-o mai dam in poeme si basme ,este concediere nu disponibilizare iar politistii vor fi concediati,nu disponibilizati ! )....evident ca mi-a aparut comentariul nu!...un coleg care a incercat sa posteze asta noapte tot asa a patit-dormea cenzorul....duca-se pe pustii de ziarista!

Ar trebui sa scot toate postarile la imprimanta si sa le dau de capul ziaristilor care stau sub birourile sefilor cu aere de intelectuali.

la ipj alba s-au restructurat 15 functii de agenti si 2 de personal contractual.Din acestea 4 de la siguranta publica si 1 de la rutiera de la politia municipiului alba iulia, din judet o fuctie de la ajutorii O.S. si restul de la rurala ,rutiera si o.p.

Sefii [nimeni altii decat membrii comisei de interviu] de jumatate de an tot fac evaluari, si liste cu activitatile desfasutate de fiecare politist, formuleaza amenintarii cum ca cei care nu dau bine in cifrele de pe listele lor si cei care i-au suparat, se vor intalni cu ei la concurs.Atunci ma intreb unde-i trasparenta si corectitudinea?Interviu va fi inregistrat doar audio nu si video.Nu s-a comunicat timpul acordat fiecarui candidat pentru a-si pregati raspunsul odata intrat in sala de concurs, nu se stie numarul intrebarile din interviu sau ordinea de examinare.De doua ori pe saptamana cel putin cel care va fi presedintele comisiei de interviu isi face aparitia la instructaje si anunta nominal politistii care nu se incadreaza in baremele de sanctiuni, constatari si informatii considerate de dansul personal ,,productive" si li se aduce la cunostinta ca urmeaza vremuri grele in privinta concursului.Nici macar nu se pastreaza aparentale de trasparenta.Dupa ce au absolvit scoli, cursuri de perfectionare, au sacrificat viata familiala si sociala politistii au ajuns sa fie dati afara daca nu au fost destul de slugarnici, nu au executat fara sa se intrebe ,,de ce", sau pur si simplu nu sunt pe placul stapanului.Cei mentionati vor probabil anuntati ca FIRMA nu mai are nevoie de ei deoarece nu sunt agreati de sefi cu pregatire indoielnica si fara nici o dovada care sa ateste calificarea lor in selectia personalului .

Daca era neaparat necesara aceasta retructurare, as fi dorit doar ca selectia celor ramasi pe drumuri sa fie una corecta,trasparenta, efectuata de personal calificat,obiectiv si care nu are legaturi dubioase sau '' afectiuni" fata de candidati.Daca se dorea corectitudine se dadeau niste teste adevarate pe toate liniile profesionale,inclusiv practice{probe sportive,tragere, spete de rezolvat}.Sunt scarbit de nivelul de jeg si prostie la care s-a ajuns in aceasta institutie.

As dori ca mai multi colegi sa sesizeze abuzurile si jocurile care se fac in aceasta perioada, nu doar pe forum.Nu stiu daca ar ajuta la ceva deoarece nu prea ai cui sa te adresezi dar macar s-ar vedea ca ne pasa.

Draga colegule!....si dragi colegi!

Exista o arma de care se tem sefii si nu trebuie decat sa-i studiati atent si sa vedeti ca ii loviti in asa hal de o sa-i manance vremelnicul sef ilegal al Politiei Romane cu pene cu tot daca in fiecare judet vor fi cazuri de genul urmator : nu semnati acordurile de examinare!....nu invocati diverse subterfugii ,doar nu le semnati si atat si ramaneti fermi pe pozitie sa vedeti atunci ce mai freamat ,ce mai vuiet,or sa inebuneasca sefii ,or sa zica sa semnati ,or sa devina "umani" ,iar intr-un final or sa zica un apasat "bine ,voi ati vrut-o"....oare de ce??? de legala ce e masura! daca nu au acordul vostru sant in galeata minunatii sefi ajunsi in functii prin incalcarea legii intr-o institutie ,cica ,de impunerea legii.....toti sefii de I.P.J.-uri au fost avertizati in sterpe videoconferinte ca daca au oameni care nu semneaza raspund cu scaunul....Da!!!

In atasament am subliniat un pasaj in care ,pentru cei ce au ochi sa citeasca ,sare in ochi lipsa de argumente cu adevarat legale si spaima ca vor fi politisti care nu vor semna....las de-o parte ca juristul I.P.J. Hunedoara e un monument de incompetenta (doar incompetenta )...si atasamentul este un document emis intr-un judet unde inspectorul sef ,prin ziarista sa de casa ,clameaza in mod mincinos ca nu vor fi concediati (termenul corect !!!!!!) politisti Minciuni de sef I.P.J.

Baza a orice este Legea 188+Legea 360 totul cu respectarea Codului Muncii ,nu cum ....rnicii cauta sa-i sperie pe cei slabi de ingeri si coloana ca se aplica metodologii si alte elucubratii secretate de minti bolnave intre doua chefuri la care le-or cantat politistii (politisti sunt ,oare?) din Ciocarlia! Suntem politisti si trebuie sa stim ca o Metodologie sau O.M.A.I. nu poate bate o O.U.G. ,o H.G. ,o Lege ,un Cod ,nu-i asa ?

Acordul de examinare se semneaza ca-ti dai consimtamantul sa fii evaluat iar in caz de ceva sefii iti vor tranti verde in fata :"Eu te-am obligat ?...a cui e semnatura ? A ta?" nicidecum nu ai semnat ,zbori asa cum acrediteaza ei ideea...

Ca sa n-o lungesc: La I.J.J. Hunedoara doi domni colegi din jandarmerie au refuzat sa semneze acordurile si i-au luat de .... coada in spinare...

Cei slugarnici ,pupin....ti ,fara de coloana ,pesimisti ,defetisti ,drept statatori supt birouri de sefi sunt rugati sa nu citeze si sa comenteze postarea mea....postarea se adreseaza politistilor !!!!!!

post-1650-095595000 1310826159_thumb.jpg

Modificat de axle15
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

axle15 sunt de aceasi parere cu tine si cred ca o solutie ar fii ca toti, absolut toti politisti sa nu ne prezentam la examen, iar in zilele testarilor liderii de sindicalisti sa organizeze mitinguri impotriva guvernantilor, prin care sa le cerem demisia si sa-i tragem la socoteala :emo-yessir:

Nu uita ca esti Român si in tara asta te-ai nascut sa fii STAPAN! Modificat de patriotul
  • Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

si credeti voi ca va interesa pe cineva ca nu ne prezentam noi la examen?atata timp cat sefii nostrii si pupinkuristii lor stau in scaun si sunt multumiti ca ei nu sunt afectati de disponibilizari, nu cred ca se poate schimba ceva...din contra, se va incuraja inca un lot de incadrare din sursa externa,gen promotie altex( au intrat doar cu buletinul)

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

A mai venit o dispozitie care zice cam asa: Conductorii caini, cei care in perioada examinarilor sunt in concediu medical si cei care sunt prinsi in programe de lucru internationale ( de exemplu frontex) au locurile asigurate, ceea ce inseamna ca nu mai dau concurs!

Dorin tu lucrezi la IPJ sau IJPF ... am auzit chiar ieri de acest lucru de la colegii de la IJPF ...cum ca la ei a venit o dispozitie prin care conductorii caini nu mai dau acest examen.

Eu sunt de la IPJ Braila - Compartimentul conductori caini din cadrul Pol mun Braila si pana in prezent la noi nu s-a auzit si nu se stie nimic de asa ceva...Ni s-a dat deja tematica si bibliografia si urmeaza ca pe 05 aug sa sustinem examenul ... am vorbit cu un baiat de la frontiera de la caini si mi-a spus ca DA la ei e oficial ca nu mai dau exam...In scimb la noi la politie nu se stie nimic :hmmmt:

Modificat de adytzu83
Publicat (modificat)

si credeti voi ca va interesa pe cineva ca nu ne prezentam noi la examen?atata timp cat sefii nostrii si pupinkuristii lor stau in scaun si sunt multumiti ca ei nu sunt afectati de disponibilizari, nu cred ca se poate schimba ceva...din contra, se va incuraja inca un lot de incadrare din sursa externa,gen promotie altex( au intrat doar cu buletinul)

Dle.cms.sef/insp.sef/sef serviciu O.P./sef birou O.P. Bilutza , iti multumim pentru incurajari si pentru indemnul foarte curajos de a pune capul in pamant. Dupa cei ca dumitale si acum mai exista Zidul Berlinului sau de la 20:15 ne duceam acasa sa ne uitam la Cantarea Romaniei unde cei asemena dumitale aplaudau....ca nu se putea face nimic!...cei de la TM in 1989 n-au fost de aceeasi parere cu parerea actuala a dumitale si iata ca acum dumneata scrii pe un forum si daca unii vor ,se poate merge si la o injuratura la Cotroceni :doh:

".... nu cred ca se poate schimba ceva...." imi aduci aminte de ala care s-a dus la medic si a zis medicului ca nu ia medicamentul ca nu poate schimba nimic....

Se va putea schimba ceva draga comisarule sef si probabil de asta apar junior members cu 3-10 posturi care din cauza faptului cas vizati de o posibila mazilire (pe caz de subalterni nesemnatari) se apuca sa se dea mari palmasi lucratori in strada si sa indemne la cap plecat!

Reactia celor ca dumneata arata clar ca exista o fisura undeva iar cele zise de axle15 :emo-yessir: fiind atacate in asa mod indica corectitudinea ca cele sesizate de el se confirma!

vizavi de ce spui dta. cu incadrarea din sursa externa cand am terminat eu scoala inca mai traia unul (din pacate mai traieste si acum) din aceeasi categorie cu dta si cand mai comenta cate unul vreo nedreptate ne zicea ca sa tacem ca asteapta multi civili la poarta ipjului asa ca ciocul mic ca ne da afara si nu ne gasim de lucru...si mai erau multi care ne ziceau asa ca daca nu tacem vin civilii si ne ia locul.

Daca nu se semneaza si nu se schimba nimica lasa sa hotarasca timpul dle cms sef bilutza!

Modificat de m5bmw
  • Apreciez 1
Publicat

In toata chestia asta nu inteleg de ce nu se da tuturor aceeasi sansa, daca tot se fac disponibilizari. Ar trebui sa dea toti testare, inclusiv sefii si cei carora li se desfiinteaza functiile. Intr-un cuvant sa nu se faca discriminare. Nu ca-s fi deacord cu disponibilizarile, dar ar trebui sa aibe toti sanse egale.

Publicat

daca se poate as dori sa scrie pe forum oricine stie cati politisti sant hotarati sa nu se prezinte la concurs la ipj-urile din toata tara

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.