Jump to content
POLITISTI.ro

Programul / viata studentilor la Academia de Politie?


DanIonita

Recommended Posts

Salutare tuturor! Momentan sunt clasa a 12-a si in urma unei analize asupra facultatilor disponibile m-am hotarat, mai mult sau mai putin, la Academia de Politie, la Drept. Au fost mai multe lucururi care m-au atras insa am si cateva nelamuriri legate de aceasta.

Cum este viata de student in cadrul Academiei? Este vreo diferenta din acest punct de vedere intre Drept si OSP? Care este programul zilnic (asta este cea mai mare curiozitate)? Cand ai voie sa iesi din incinta Academiei? Se respecta vacantele scolare (iarna, paste, vara)? 

Imi cer scuze daca s-au mai postat astfel de topic-uri insa, nu am reusit sa gasesc niciun fel de informatii clare legate de aceste intrebari si da, m-am folosit si de functia de search.

Multumesc!

Link to comment
  • 1 month later...
  • Member

Iti spun din amintiri, unele lucruri poate s-au schimbat in decursul timpului:

05:45 - Trezirea si inviorarea prin mirifica padure Băneasa, respectiv in jurul academiei in exterior, pe Aleea Padina. 

06:15-07:40 - Sectoare (wc-uri, holuri, curtea extsrioara, bds, cum ți-o fi norocul si orientarea), igiena personala, facutul patului la dunga, micul dejun (un festin culinar). 

07:40-08:00 - Raportul de dimineață. O adevărată placere să-ți se repete într-una timp de 3/4 ani ca x nu și-a facut sectorul, ca y a făcut cine știe ce prostie. Lunea se intoneaza imnul țării . 

08:00-12:30 - Cursuri (dupa caz somn de voie in dormitorul mare aka Sala 1) seminarii, probe sportive, trageri. Un modul tine 1 si 30 de min si 30 min. pauza, in care te zbati fara folos să-ți cumperi un covrig de la magazin (daca o mai exista). 

12:30-12:15 - Raportul de pranz. Aceleași chestii interesante, precum consemnari in cazarmă , sectoare suplimentare etc

13:00 - Masa de pranz, unde stai zilnic la aceeasi coada de-ți vine sa ții post negru tot anul. Exista o varietate a meniurilor, osciland intre fasole, varza si piure, câteodată cu mișcătoare prin mancare. 

14:00 - ,, Program de (ne)voie ''  pana la ora 22:00 cand se da stingerea, teoretic. Concursuri de fifa, carti de joc, studiu, studiu, jogging, cursuri de după-amiază si in final somn. 

In functie de media pe care o ai, ti se permite 1/2/3 ori pe saptamana sa iesi din academie, bineînțeles pana la ikea sa te imbuibi cu hotdogi. 

La un anumit interval de timp trebuie sa faci plantoane atat ziua cat si noaptea, servicii de paza pe academie (cele mai palpitante sunt in timpul iernii prin omat). 

Vacantele de obicei corespund cu programul facultatilor, in general ti se mai taie putin din zile deoarece ramai cazarmat pt examene. 

Singura diferenta intre studenții de la drept si cei de la osp este ca primii isi blesteama viata inca un an fata de ceilalți. 

Edited by Alex87
  • Upvote 3
Link to comment
  • Member

In mare e asa cum a spus Alex, insa cu mici modificari precum:

-Inviorarea a fost scoasa iar desteptarea e la 06:00.

-De la 06:00 la 07:30 te pregatesti, mergi la masa si iti faci sectorul.

-07:30->08:00 raportul; 08:00->13:30 cursuri; 13:30 raportul de la pranz, iar dupa raport se serveste masa. 

-Dupa ora 15:00 exista posibilitatea sa aveti programat sportul intr-o anumita zi din saptamana.

-La ora 18:00 e masa de seara.

Serviciile sunt nelipsite: planton, student de serviciu si veselar. 

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Medie peste 8,50 și poți ieși zilnic(anii terminali indiferent de medie) în afara de luni când e zi administrativa și faci sectorul brici.Programul orar poate suferi modificări în funcție de orientare :)

Edited by BogdanAlx
Link to comment
  • Marius changed the title to Programul / viata studentilor la Academia de Politie?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.