Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Salutare. Am un Fiat Grande Punto si aveam in minte sa imi schimb farurile, am vazut ca pentru xenon trebuie omologare rar (ceea ce e foarte greu de obtinut, tot pe aici am citit) dar farurile la care ma uit eu, sunt cu halogen, si probabil led-uri, si am mai vazut ca au omologare E-mark. (mai jos va las si un link catre faruri). Intrebarea mea este daca sunt ok aceste faruri in Romania, si daca sunt "plug and play" sau trebuie sa umblu la rar si chestii? Va rog fara raspunsuri gen "lasa-le cu alea din fabrica" sau "nu ai ce face cu rabla aia". Multumesc anticipat!

P.S. Scuze daca am gresit locul de post, sunt nou aici :)

[link eliminat]

Modificat de CITADELA
titlu incorect; lipsa etichete; greseli de ortografie
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

Din moment ce se fac modificări la sistemul de iluminare (se înlocuiesc faruruile cu un alt model decât cel cu care a fost omologată maşina de RAR), da, legea spune că trebuie omologare individuală. Trebuie să mergi la RAR, iar inginerii de acolo te vor lămuri despre ce presupune omologarea şi alte probleme de acest gen.

• Moderator
Publicat
în urmă cu 13 ore, Iris a scris:

Va rog fara raspunsuri gen "lasa-le cu alea din fabrica" sau "nu ai ce face cu rabla aia". Multumesc anticipat!

O sa-ti dau un alt raspuns: substantivele proprii, cum ar fi numele de tari, se scriu cu litera mare!

Publicat (modificat)

Montarea la autovehicul a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate este interzisă prin lege.

Art. 13 din HG 1391/2006 prevede asta iar art. 101/1/10 din OUG 195/2002 sancționează. (Amenda este de la 6 la 8 puncte amendă iar un astfel de punct este 125 de lei. 8x125=1000).

La toate astea se adaugă și reținerea certificatului de înmatriculare așa cum specifică art. 112/1/d din OUG 195/2002.

Nu merită crede-mă oricât de bine ai crede tu că arată astfel de dispozitive pe mașini care prin construcție nu au așa ceva.

Și, apropo! E greu de obținut o astfel de omologare. Foarte greu și destul de costisitoare, uneori depășind valoare mașinii.

Modificat de genessys30
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

genessys30 ... buna gluma asta ca aprobarea farurilor retrofit pot costa mai mult decat valoarea masinii .

Iti faci farurile si toate modificarile la masina apoi te duci la RAR sa ti.o omologheze .

E simplu .

Daca nu platesti amenzi si ramai si fara cartea masinii . 

Publicat (modificat)

Nu e nici o glumă. Ai idee ce presupune omologarea aia? Nu-i deloc simplu.

Modificat de VladSoare
  • 6 luni mai târziu...
Publicat

Am cumparat niste faruri angel eyes pentru golf 3 si un coleg de servici mi-a spus ca trebuie neaparat omologate ca risc sa pierd talonul si sa iau amenda, este adevarat? Nu am pus xenon sau lumina alba , cercurile se vad galbene si lumina de faza lunga/scurta tot galbena. 

faruri-angel-eyes-pentru-volkswagen-golf-iii-vtt-584bd4e43e0084dd05-200-150-2-85-1.jpg

Publicat

In loc sa cumperi astfel de faruri, mai bine cumparai o masina mai noua.

Daca citeai postarile anterioare, ai fi gasit raspunsul la intrebarea ta. Ai nevoie de omologare.

Publicat

Lumina farurilor nu trebuie să fie de altă culoare sau intensitate decât cea pentru care mașina a primit omologare. Ori, pentru lumină galbenă pe fază scurtă nu îți dă nimeni omologare. Înainte să faceți cheltuieli inutile consultați legislația sau întrebați poliția. Mașinile, cu atât mai mult cele peste care au trecut ceva ani, sunt frumoase așa cum au fost ele construite. Farurile trebuie să fie utile, nu frumoase și cu briz-briz-uri.Trebuie să iți ofere luminozitate optimă pentru a putea circula în siguranță. 

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua! 

Am si eu o nelamurire, si va ROG DACA SE POATE SA MA AJUTATI!

Am un opel astra h gtc din 2005 si am vrea sa pun faruri angel eyes. si nu stiu daca am voie sa fac asa ceva. si doua benzi led la grila din fata  unde sunt farurile de ceata. 

Va multumesc!

• Marius a modificat titlul în Montare faruri tip "angel eyes"?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.