Jump to content
POLITISTI.ro

Modificari faruri - aftermarket


hightlink

Recommended Posts

Buna dimineata,

Deranjez cu o mica intrebare in caz ca are cineva raspuns. Detin un e46 si sunt nemultumit de lumina farurilor, insa nu as vrea sa improvizez o instalatie cu xenon pentru ca 1 e costisitor si 2 ori nu o sa fie omologata ori ma rupe cu vreo taxa.

Intrebarea e... daca imi iau un faruri cu lupa (OM) sau montez lupe aftermarket dar pun becuri normale, in speranta ca lupa va ajuta sa focalizeze lumina becurilor mai bine... as putea avea probleme? In caz ca sunt oprit, sa creada ca am xenon sau sa zica ca e improvizatie si sa raman fara talon?

Multumesc.

Link to comment

E cam aiurea treaba, investesc niste bani si ma trezesc ca platesc iar pe cineva sa imi schimbe inapoi...

Off topic: Pentru domnii de la rutiera daca sunt pe forum, opriti/sanctionati soferii care au farurile reglate sa bata in copaci si orbesc lumea? 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara, am achizionat recent un set de faruri french lights pentru un BMW, ca cele din imaginea atasata...Nedumerirea mea este in ceea ce priveste lumina de pozitie, va avea o tenta galbuie, sticla farurilor fiind galbena...o sa fie vreo problema in ceea ce priveste RAR-ul ? Farurile nu sunt modificate, sunt faruri BOSCH French Lights, produse pentru modelul exportat in Franta...

"In 1936 the French government passed a law stating all vehicles produced from 1937 onward must have yellow headlights.  Although the main purpose was for safety, some say this was also a way for the French government to easily discern a French car from a foreign car while driving at night."

french.PNG

Link to comment
  • 7 months later...

Buna seara, as vrea sa ma informez inainte sa fac mi cheltui banii aiurea pe ceva care e posibil sa fie ilegal. 

Detin un bmw din anul 2004 si farurile acestuia au venit de fabrica cu halogen, intrebarea mea ar fi daca imi pot punen faruri aftermarket cu lupa de halogen si bec tot halogen. Practic nu vreau sa trec la xenon ci sa raman la halogen, dar as vrea lupa sa focalizeze mai bine lumina proiectata de bec. Credeti ca as avea probleme cu, colegii dumneavoastra sau RAR ul ?

Link to comment
  • Marius changed the title to Modificari faruri - aftermarket

Pentru ca RAR-ul sa omologheze asa ceva iti trebuie 2 lucruri:

1. Farul sa fie omologat
2. TIpul ala de far sa fie omologat pe tipul tau de vehicul

Eu as scrie la firma care produce farul respectiv si i-as intreba pe ei daca farul lor este omologat pe tipul tau de vehicul si le dai codul VIN

Cu raspunsul lor si cu cartea de indentitate, mergi la RAR.
Daca RAR-ul refuza documentele si numai daca farul este omologat (vezi punctul 1 de mai sus), intreaba CAT COSTA sa faca ei omologarea?
Asteapta-te la sume mari, pentru ca se fac probe care dureaza in jur de 3-4 ore, lucreaza cel putin 2 ingineri la ele si se masoara cu aparatura omologata si calibrata

Link to comment
  • 9 months later...

Buna ziua, la multi ani! Sunt convins că majoritatea de pe acest forum știu răspunsul problemei mele, respectiv, am un VW Polo, un model vechi, am un far spart în urma unui incident, ideea e că am găsit ambele faruri plus stopurile pe spate la un preț decent fata de cele originale, problema e că aceste faruri sunt diferite fata de ale mele, și cel mai probabil daca le montez încalc legea (îmi aduc aminte că un coleg a spus că modificarea intensității sau culorii... Este interzisa), întrebarea este următoarea: pot sa le omologhez, daca da, aproximativ cat poate costa ? 

Atașez și o poza cu modelul, respectiv:

JQid9aO.jpg

Mulțumesc de timpul acordat!

 

Edited by PoloFan
Link to comment
  • 2 years later...

Am in lucru masina mea, si am ajuns la partea cand trebuie sa ii iau 2 faruri noi. Am gasit depo cu fundal negru, vandut la BardiAuto cat si la Autototal .

cam asa arata aceste faruri: ***link eliminat***

poza din program: ***link eliminat***

Nu modifica culoarea. intensitatea , nu adauga sau elimina limini, doar e negru o parte din reflector

Doresc sa stiu daca pot circula linistit pe drumul public 

Edited by Marius
Link to comment
  • Moderator

@ku990, te rog postează fotografiile pe forum, fără link-uri care să ne trimită pe alte site-uri. Dacă fotografiile sunt şterse acolo pe site-ul unde sunt urcate, nu se va mai înţelege nimic din discuţia şi eventualele răspunsuri de aici.

Link to comment
  • Moderator

În principiu, când nu se modifică culoarea sau intensitatea farurilor, nu cred că vei avea probleme. Dar pentru un răspuns pertinent trebuie să te adresezi inginerilor din cadrul Registrului Auto Român (R.A.R), autoritate competentă în domeniul.

Link to comment
  • Marius changed the title to Modificari faruri - aftermarket

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.